Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pelletin icinde olabilen civi tasiyici helezona zarar verebiliyorsa enser boyutlu olsa gerek.
    yasasin sonsuza dek zararina,bedelsiz teknik destek!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 18 Şubat 2012; 10:46:31 >
  • al cetikten stokerli bir kazan hem pelet yak hem kömür
  • Her kömürlü kazanda Pellet yakabilirsiniz ama,hiçbirinde orjinal pellet kazanındaki verimi alamazsınız.Ayrıca stoker tutuşma riskide var ömürlü kazanlarda pellet kullanımında.Kaldı ki Kozlusan pellet kazanları çokta deli fiyatlar değil.
  • merhaba istanbulda pelet üretimimiz başlamıştır
  • herkese slm ben serkan kurtçu pelet maceramız 3 yıl önce kütahyada başlayıp daha sonra konyada devam edip enson da istanbulda maceram devam ediyor. 3 . yılım pelet pelet pelet ömrümü yedi bu iş benim cokta kazık yedim siz siz olun olur olmaz kişilerle bu iş için ortaklık yapmayın yoksa benim gibi yıllarınız gecer bazı insanları fabrika sahibi yaparsınız elinizde avucunuzda neyiniz varsa kaybedersiniz .Bu işi yapmak isteyenler dikkatt.... zor bir iş kimse türkiyede kaliteli pelet aramasın çünkü yok bu iş internette görüngügü gibi yukarıdan talaşı veriyorsunuz alttan pelet alıyorsunuz yok öyle birşey malesef bizim ülkemizde dogal pelet yapmak cok zor nedenmi avrupada bu tesisler entegre tesisler avrupa baglayıcı kullanmıyor nedenmi çünkü avrupada ormandan kesilen agaç en az 1 gün içinde pelet oluyor agacın recinesi baglayıcı özellligi sayesinde baglıyor. fakat bizim türkiyede kanun geregi ormanda kesilen agaç 6 ay bekletildikten sonra ihale usulü satılıyor ve marangozlara işlemeye giriyor .tabi bu süre zarfı içnde agaçta ne recine kalıyor ne baglayıcı baglayıcıgı gecin çam peletini pelet yapa bilmeniz için önce kurutmanız gerekiyor hangi agaç olursa olsun pelet yapa bilmeniz için önce nemini düşürmeniz gerekiyor bunun için kurutucu kurmak gerekiyor.Bu işi türkiyede üretimini yapan koyada 2 firma adanada 1 firma kütahyada 1 firma ankarada 2 firma istanbuldada ben varım ve henüz dört dörtlük yapan görmedim .yapamazlar cünkü kurutucuları yok 1 tek adanadaki firmada gördüm kurutucu .
    türkiyede sunta mdf . ve çam karışımından pelet üretiliyor.bunlarıda baglayıcı kullanmadan pelet yapmak mümkün degil baglayıcı kullanmadan pelet oluyor ama görüntü pelet sonrası malüm tekrar toz haline dönüşüyor.buda hoş olmuyor insanları kandırıyorlar pelet alacagına git o zaman toz talaş al daha ucuz .he birde pelette bir başka hususta pvs degigimiz küçük plastik parcaları bu kacınılmaz çünkü bütün üreticilerde bu pvs cıkıyor 1 partide cıkmassa 2 partide kesin çünkü bunu ayıramıyorsunuz peki neden sunta mdf çünkü kurutma ihtiyacı yok zaten kuru oldugu için tercih ediliyor.ve birde ucuz olması tabi bundan 2 sene önce bedavaydı fakat şimdi elimizi attık degerlendi eskiden bedava olan toz şimdi parayla bile yeri zamanı geliyor bulamıyorsunuz artık insanlar uyandı kimse bedava vermiyor.maliyetler artıyor. türkiyede pelet fiyalarına gelince 250 tl ile 350 tl arasında degişiyor. tabi bu sunta ve mdf peleti çam derseniz 500 diyen var fakat mdf ve cam peleti arasındaki kalorifik degerlere bakacak olursak mdf daha yüksek biz bunların cok testlerini yaptık analizlerini yaptırdık mdf yasak diyorlar neden yasak çünkü burası türkiye birilerinin carkına comak sokuyorsunuz ve yasaklanıyorsunuz neymiş havayı kirletiyormuş 2 tane sitede yapılan ölcümde bu cıkmış gerekçe bu neden pelet yakıyor diye fakat kazanların ayarlarına kimse bakmıyor kazan saglıklı calışıyormu hava girişleri yanma haznesi buna bakmıyorlar
    direk yargısız infaz pelet yakmak yasak dogalgazdada kombiler var bakımsız cig yanma lar yapıyor ölçsünler baksınlar ozaman dogalgazıdamı yasaklayacaklar yasaklayamazlar.pelet avrupa bu yakıtı kullanıyor teşfikler var kullananlar kdv ödemiyor.devlet destekliyor.kömür yakmak yasak herkez pelet yakıyor. tabi daha türkiye buna hazır degil.İşin ilginç tarafı avrupanın pelet kombilerinin üretimi türkiyede yapılıyor ve avrupanın her yerine gidiyor.fakat türkiyede sadece 3 tane satıldı sebebine gelince bu kazan için yakacak pelet yok pelet var ama kaliteli pelet yok biz 1 hafta test ettik pvs olmayan sunta ve mdf peletini kazan sorunsuz çalıştı fakat bu kazanlar için pvs olmaması gerekiyor.özel üretim yapmak gerekiyor.mdf ve sunta peletinde sadece duman biraz fazla cıkıyor oda sigara dumanı gibi hafif mavimsi fakat emisyonda düzdün cıkıyor buda yanmayla alakalı hava ve yanma ayrlarını yaptıktan sonra problem yok eskiden vardı mdf sunta yapımında baglayıcı olarak kimyasallar kullanılıyordu fakat yeni sistemlerde organıkbaglayıcılar kullanılıyor entegre tesislerde buda cıkan mdf plakalarında bazı entegre tesisleri bu sisteme geçti oranın sunta ve mdf tozlarında sorun yok tabi burası türkiye sonuçta topluyorsunuz hangisi nerden hangi entegrenin malını kullanıyor bilemessiniz fakat kömürle karşılaştırma yaptıgınızda mdf ve sunta peleti gayet masum ve zararsız bir yakıt oldugunu göreceksiniz çünkü bizim peletimizde kükürt %0 cıkıyor.çevreyi kirleten de kükürt oldugunu herkez biliyor zaten.otomatik stokerli kazanlarda ne çesit pelet olursa olsun yanıyor farketmiyor pvs var yada yok pvs varsa kazan da zifleşme yapıyor sadece temizlerken biraz eziyet çekiyorsanız sadece okadar.pvs yoksa sorun cıkmıyor. birde peleti yakmasını bilmek gerekiyor bunların hava zaman ve süre ayarlarını yapmak gerekiyor kömür gibi yakarsanız 1 ton a 2 ton pelet yakarsınız suyu degil atmosferi ısıtırsınız ısının %60 bacadan cıkar gider sonra bazı arkadaşlar gibi pelet cok gidiyor diye şikayetler alırsınız fakat sorun ayar yapmışmı hayır.karşılaştıma yaparken dikkat etmek gerekiyor biz cok tesler yaptık .5 yıldızlı otelde günde 1 ton 8000 kcal cuvalda yazıyor ithal kömür yakıyor . bizde karşılıgında 1.100 kg pelet yaktık herşey aynı fakat bizim kalaorifik degerimiz 4500 kcal bunasıl oluyor diyeceksiniz ayarlarla oluyor egitimle oluyor. bilinçli kullanımla oluyor.malesef türkiyede kazancıların işine ggelmiyor bizim pelet nedenmi çünkü kül cıkmıyor. kazancı akşama kadar yatıyor boş kalıyor işletmecinin gözüüne batıyor başka işlere veriyorlar.oda işine gelmiyor. ben cok şait oldum tasarrufu gördügü halde kanıtladıgım halde patronuna direnen olmaz diyen kazancı .ama malesef burası türkiye yapacak birşey yok peleti türkiye yavaş yavaş tanımaya başladı benim amacım burda bu sitede insanları bilinçlendirmek ve peletle ilgili kafalarındaki soru işaretlerini bir nebze olsun azaltmak ben istanbulda pelet üretimine başladım üretiyorum pvs varmı pelette evet var ama mümkün oldugunca az yeni biranlaşma yaptım malında pvs yok oranın malına başlıyorum önümüzdeki hafta ürettigim peletlerde pvc olmayacak fiyatına gelince tonu şu anda fabrika teslim 300 tl bu fiyat yaza biraz düşebilir ama 3 yıllık denegimimle kaliteli pelet ürettigime inanıyorum.he birde bu işi yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem önce hammadenizi garantileyin ekip ekipmanlara gelince avrupa makinalarına dünya para kaptırmayın bu işin püf noktaları var avrupa hikaye teknigini bildikten sonra nerdeyse yarı fiyatına daha saglam makinelerle bu üretimi yapa bilirsiniz yeterki baglayıcı ve uygulama tekniklerini bilin yeter.bu işi yapmaya karar verdignizde 2 kere düşünün sonra karar verin yaptıgınız yatırıma ve paranıza yazık olmasın herkese slm anlayanlar anladı.

• daha detaylı bilgi alma için arayabilirsiniz yada msj atabilirsiniz serkankurtcu@hotmail.com telefonum 05426442822

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türkiye pelet -- 6 Haziran 2012; 0:48:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Dünyadan bazı örnekler

PELLET yakıtlı soba vs.

GÜZEL FİKİR
     PELLET yakıtlı soba vs.

kestane falanda olur efe

• @türkiye pelet
    pvs 'in acilimi ve bu plastik parcalar tam olarak nedir,var olusu nerden kaynaklaniyor?
  • Pvssunta yada mdf plakasinayapistirilmis naylon manzeme plakaya degisikrenkve dekokaplamaamacli binevi naylon kaplama
  • melamin olabilirmi ?
  • Serkan Kutucu arkadaşım foruma hoş geldiniz öncelikli olarak.Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.Sizinde bahsettiğiniz gibi Pellet i Türkiye de %80 mdf tozundan üretiliyor.Bende 3 yıldan beri nerede pelet buldum yaktım denedim.Benim pellet yakma deneyimlerim tamamen orjinal pellet sobası veya kazanlarında.Zaten şunada inanmıyorum Stokerli kömür kazanında Pellet yakan ne olursa olsun tam anlamı ile başarılı olamaz.%70 verimle yakarsa öpsün başına koysun.Pellet yakmak ,miktar,hava hızı ve bacanın çekimi bu 3 ü çok büyük etken.Birde aldığınız 1 seri pellet ile sonrasında aldığınız pellet arasında yine ayar gerektirebilir.Yani çok hassas bir iş.kazan ve soba için çok detaylı bir işlem yazılımı şart.Bu konuda KOZLUSAN inanın aşmış gidiyor.Full modülasyon kazan yazılımı süper bir yazılım.

İkinci konu mdf Pellet.Ben açık söyleyeyim onaylamıyorum.MDF nin imalatında kullanılan yapıştırıcı kimyasal yokmu bunun içinde.Kim temizliyor onu Pellet imalatında.Şunu söylerseniz hak veririm ''Kömürden kat kat daha çevreci ve atıklar değerlendiriliyor''ama pelletin çıkış ve övülecek mantınğına ters.Ben bizzat yaktım mdf Pelleti (Andıç ve Kütahya imalatlarını) Soba is kurum içinde kalıyor ve ayrıca yanma potası sürekli topaklanıyor 2 saate bir soba sönüyor,hadi bakalım temizle dur.

Şimdi gelelim Gerçek odunsu malzemeden yapılan Pellet e. Evet Türkiye de üretimi var vede biz alıp satıyor ve bizzat yakıyoruz.Sizinde bildiğiniz gibi Adana Amir tic.Doğaç pellet e yaptırıyoruz.İçerisinde MDF vs. yok.Kül çok düşük.24 saat soba yanıyor toplanma sıfır.Kalorisi bugüne kadar gördümüz en iyi ve istikrarlı Pellet.Bu arada yerli makinalar bu işi tam yapamıyor,çünkü yem makinası üzerine kurulmuş sistem.zaten sorunların büyük kısmıda oradn çıkıyor.Amir geçen sene presleri değiştirdi,Alman KAHL kullanıyor şuan,KAHL bu konuda dünyada bir numara.

Bizde ayrıca basit amatör kullanım Ecowrox Alman malı 50 kg/h makina getirdik çeşitli hammaddelerle denemeler yapıyoruz.Aynı makinadan bir tane karadenize verdik ,adam bayağı iyi kullanıyor.Bu kapasitede makina ile haftada 20 ton malı üretmiş.kullandığı hammadde Fındık Çotanagı.Bizede numune geldi gayet güzel,ama bana kalorisi biraz düşük geldi Adana üretimine göre.

Hayırlısı diyelim ,yaptığınız üretimden numune gönderirseniz deneyelim isterim...

• merhaba bibol bey ben size teşekkür ederim böyle bir site kurdugunuz için herkes pelet ile ilgili detaylı bilgi sahibi oluyor.Siz yakma teknikleri ile ilgili kendi sobanızda herşeyi denemişsiniz dogrudur mdf peleti sizin sobalarınızda sorun cıkarta biliyor fakat diger stokerli kazanlarda pvs peletler yakıldıgında aynı dediginiz gibi kurum ve ziftleşme yapıyor. kozlusanın kazanlarını bilmiyorum fakat ben Ankarada ARIKAZANIN yaptıgı pelet kazanını gördüm ve bizzat test yaptım ben böylebir pelet kazanı görmedim kazan benim için 10 numara son teknoloji zaten bu kazanları avrupaya ihracat yapıyorlar ful otamatik kazan da tutuşturma otomatik alev modilasyonu bacagazını analiz edip hava ayarlarını kendi yapıyor külünü kendi otamatik boşaltıyor ve en güzeli cehennemliklerini bile kendi temizliyor.siz sadece oda termostatınızdan kaç derece sıcaklık istediginizi programlıyorsunuz ve konforunu sürüyorsunuz yani kısacası kışın birkez kazan dairesine iniyorsunuz 3 tonluk özel tek siloları var dolduruyorsunuz ve kış bitene kadar sadece haftada bir kazan dairesinine iniyorsunuz sadece kül torbasını boşaltmak için .

2 konuya gelince ben idda ediyorum mdf sunta ve cam tozundan yapılan peletlerini kömüre göre emisyonu gayet güzel kükürt %0 daha ne olabilirki yeterki içerisinde pvs olmasın

gelelim 3 konuya ben gene söylüyorum türkiyede dogal pelette yok üretende yok ben bütün üreticileri cok iyi tanıyorum kim nerde nasıl kimden nekadar hammadde aldıklarını peletlerini kalitesini cok iyi biliyorum kalite baglayıcılarla alakalı bir durum

Ekipman konusuna gelince bu işi almanlar iyi biliyor dogru fakat bu almanlar nedense mdf ve sunta tozunu bir türlü basamadılar teknolojik olarak cok ileride olmalarına ragmen ama adamlar haklı cünkü onlar işin dogrusunu yapıyor cam ve orman atıklarını basıyorlar dünyada mdf ve suntayı bitek biz türkler basıyoruz oda bizim başarımız yerli makinelerle basıyoruz dünyada tekiz sonuçta atık manzeme degerlendiriyoruz enerjiye dönüştürüp alternatif yakıt üretiyoruz.ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

benim peletim 10 mm 6 lık ta var fakat henüz makineyi devreye almadım önümüzdeki hafta devre alacam adresinizi gönderirseniz cargoya vere bilrim herkese iyi çalışmalar

• Serkan arkadasim Kozlsan uretimi kazanlar su an Amerika dahil tumAvrupa ulkelerinde satiliyor. Ari kazanda buyuk bir kurullus ama onlarin yaptigi pellet brulorlu kazan. Kozlusanda birakin oda termostatini internet uzerinden dahi kontrol edebiliyorsunuz. 14 kw tan 200 kw ta kadar kazan uretimi var. Bunlarin hepsi full modulasyonlu. Keske uretici 1 :'2 degil 10 larca olsa.

Turkiye de katkisiz pellet ureten yok diyorsun,ben birebir Adana fabrikanin icine girmedim ama gelen pelet yanma sirasinda topaklasma vs yok. Birde tamamen katkisiz findik cotanagindan yapldi bizzat sahitiz,bunun yaninda biz cesitli malzemelerden denemeler yapiyoruz hic bir katki olmadan. Gurgen (kayin agaci) talasindan yaptik pellet mermi gibi oluyor ama basmasi zor. Ama bizdeki makina amator.

Burada yazdiklarim iddalasma olarak algilamayin,bilglleri paylasmaktir amacim. Bende sizinn. Yazilarinizdan cok seyler aaldim kendi adima. Saygilar selamlar.
  • pellet sobalarda odalara tuplu isi dagilimi hakkinda bilgi,deneyimi olan varmi ?
    2li isi dagilmi
    2th pellet airtube

PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 29 Ocak 2012; 19:44:34 >
  • 4lu isi dagilimi
    4th pellet airtube

PELLET yakıtlı soba vs.
  • Ortama üfleyen fanı güçlendirerek 50 lik pimaşa benzer tip borularla havayı taşıma yöntemi kullanılıyor.ama kaba bir sistem oluyor.
  • bu ufleme malzemesinin,urun fotgrafi,tantim linki veya herhangi bir sunumu varmi ?
  •  PELLET yakıtlı soba vs.
  • listenin en altindaki tup gaz,butan'mi oluyor?
  • Evlere pazarlanan 10-12 kg lık tüpgazlar yani Bütan gaz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.