Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: picea

evet bunlar çam ve mdf tozundan yapıyorlar. ozmanda bu iş zengin kesime hitab ediyor. çünkü pahalı .

Alıntıları Göster
    pahalı olan nedir anlayamadım.Pellet kömürle aynı para,hatta ithal kömürden daha ucuz.en iyi kömür %78 verimli,kalan kısım kül,pellet %96 min.yanıyor,yani kül max.%4.Bunun yanında çerveci,yeniden üretilebilen enerji kaynagı,külü pisliği yok,zehirlenme yok .v.s v.s En büyük farkı ise kesinlikle atıklardan yapılan %100 yerli enerji kaynağı.Zaten pellet in ben ucuzum diye bir iddasıda yok.Ama 2012 yılı itibari ile kömüre gelecek çevreci yaptırımlar vede işallah pellet gelecek tevşikler(avrupada tam teşvik uygulanıyor pellet yakıcılara) ile pellet ucuz kalacak....

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

pahalı olan nedir anlayamadım.Pellet kömürle aynı para,hatta ithal kömürden daha ucuz.en iyi kömür %78 verimli,kalan kısım kül,pellet %96 min.yanıyor,yani kül max.%4.Bunun yanında çerveci,yeniden üretilebilen enerji kaynagı,külü pisliği yok,zehirlenme yok .v.s v.s En büyük farkı ise kesinlikle atıklardan yapılan %100 yerli enerji kaynağı.Zaten pellet in ben ucuzum diye bir iddasıda yok.Ama 2012 yılı itibari ile kömüre gelecek çevreci yaptırımlar vede işallah pellet gelecek tevşikler(avrupada tam teşvik uygulanıyor pellet yakıcılara) ile pellet ucuz kalacak....

Alıntıları Göster
    Arkadaşar, önemli bir hatayı düzeltmek isterim. Elektrik kesintisi sırasında, ola ki duman geri tepti; fan çalışmayacağı için, tam yanma gerçekleşmeyecektir. Tam yanma sırasında karbon monoksit salınımı yok denilecek kadar azdır, ancak hava desteği olmadan sıkıştırılmış talaşın (peletin) tam yanma gerçekleştirmesi olanaksızdır ve HAYATİ TEHLİKE ARZ EDECEK DÜZEYDE KARBON MONOKSİT SALINIMI GERÇEKLEŞİR.
    Bu yüzden italyanlar baca konusuna sizin dikkatinizi çekmişler. Lütfen, insan sağlığını etkileyebilecek sektörlerde daha temkinli ve duyarlı olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 16 Temmuz 2010; 3:09:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Merak ettim bu pelletler normal kömür sobasında kullanılabiliyormu hani odun kömür kullanılan ızgaralı sobalarda vs kullanımı nasıldır nasıl kullanabiliyoruz? ama verim alamayız gibi geliyor kömür sobasında yakarsak?

bilginiz varmı?

Kesinlikle kömür sobasında KULLANMAYINIZ. Alabileceğiniz VERİMDEN ZİYADE ekstra! hava desteği olmadan tam yanma gerçekleştiremeyeceğiniz için zehirlenme olasılığı yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 16 Temmuz 2010; 3:17:51 >
  • Arkadaşım elektrik kesilmesinde bir miktar duman olabilir ama hayati tehlike kadar asla olamaz.çünkü elektriğin kesilmesi ile birlikte yakıt yüklenmesi de duracaktır.içinde kalacak yakıt miktarı zaten çok küçük,belki 15 -20 gr bile değil ki ,üstelik kor halinde.Tabi ki yinede en az 2 mt baca şart bence de.
    quote:

Orijinalden alıntı: tchNo

Arkadaşar, önemli bir hatayı düzeltmek isterim. Elektrik kesintisi sırasında, ola ki duman geri tepti; fan çalışmayacağı için, tam yanma gerçekleşmeyecektir. Tam yanma sırasında karbon monoksit salınımı yok denilecek kadar azdır, ancak hava desteği olmadan sıkıştırılmış talaşın (peletin) tam yanma gerçekleştirmesi olanaksızdır ve HAYATİ TEHLİKE ARZ EDECEK DÜZEYDE KARBON MONOKSİT SALINIMI GERÇEKLEŞİR.
    Bu yüzden italyanlar baca konusuna sizin dikkatinizi çekmişler. Lütfen, insan sağlığını etkileyebilecek sektörlerde daha temkinli ve duyarlı olalım.

• quote:

Arkadaşım elektrik kesilmesinde bir miktar duman olabilir ama hayati tehlike kadar asla olamaz.çünkü elektriğin kesilmesi ile birlikte yakıt yüklenmesi de duracaktır.içinde kalacak yakıt miktarı zaten çok küçük,belki 15 -20 gr bile değil ki ,üstelik kor halinde.Tabi ki yinede en az 2 mt baca şart bence de.
    quote:

Orijinalden alıntı: tchNo

Alıntıları Göster
    odunatesi.com un uygulamalarını ve modelleri görmek için facebook şirket sayfamıza ziyaretlerinizi bekliyoruz

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/odunatesicom/129254457093101?ref=ts

• Haydi pellet 'e
  • quote:

ben bu pelet yaıkıt fabrikasında çalışıyorum fab isim ? fakat şunu diyebilirim ki kömür kalitesi ile pelet kalitesi arasında fark vardır.neden kalori zannetmeyin ki kömürde yüksek STD labratuvarda bende fark ettim 4000 en fala 4500 kcal geçmez ve pelet temizdir. taşırken ve atarken ve ayrıca geri dönüşümatık maddedir ayrıca kül olayı duman olayı ve son gaz zehirlen mesi yok temiz yakıt temiz ısınma saygılarımla neşet nuri büğülü
  • Üretim nerede yapıyorsunuz acaba?İrtibata geçelim,üretimden numune gönderebilirmisiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: neset neset

ben bu pelet yaıkıt fabrikasında çalışıyorum fab isim ? fakat şunu diyebilirim ki kömür kalitesi ile pelet kalitesi arasında fark vardır.neden kalori zannetmeyin ki kömürde yüksek STD labratuvarda bende fark ettim 4000 en fala 4500 kcal geçmez ve pelet temizdir. taşırken ve atarken ve ayrıca geri dönüşümatık maddedir ayrıca kül olayı duman olayı ve son gaz zehirlen mesi yok temiz yakıt temiz ısınma saygılarımla neşet nuri büğülü
  • quote:

Orijinalden alıntı: picea

peki bu pelleti hiç fındık kabuğu sobasında deneyen oldumu hiç. ?

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar soğuklar gelmeye başlıyor,geleceğimiz için bu konuyu güncel tutalım...
  • quote:

Evet arkadaşlar soğuklar gelmeye başlıyor,geleceğimiz için bu konuyu güncel tutalım...

Alıntıları Göster
    Konyadan numune olarak getirttiğim pelet yakıtını stokerli kaznımda kullandım ve çok güzel verim aldım. nakliye hariç ton fiyatı 270 tl ve makul bir fiyat ancak Bursa ilinde ikamet etmekteyim yakıt temininde sorun yaşıyorum işin içine nakliye girerse fiyat çok artıyor bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var
  • arkadaşım Konyada ki pellet malesef MDF tozundan üretiliyor.İçerisinde kimyasal mevcut.Yani çevreci denemez.Üstelik kimyasaldan dolayı yanmasıda çok hızlı,odunsu atık daha geçerli.Adana da ki üreticimiz bu işi daha profesyonel yapmaya başladı.Ama en önemli konu malasef nakliye.İzmir e bile kamyon bazında yani 20-25 ton bile getiriyoruz ton başına 100 TL nakliye biniyor.İşallah yerel üretimler başlaması hızlanır.Denizlide de çamışmalr var izliyoruz,ama ilğinç bir konu daha var Denizlide talaşın tonu 225-250 TL lerde...
    quote:

Orijinalden alıntı: gürcan555

Konyadan numune olarak getirttiğim pelet yakıtını stokerli kaznımda kullandım ve çok güzel verim aldım. nakliye hariç ton fiyatı 270 tl ve makul bir fiyat ancak Bursa ilinde ikamet etmekteyim yakıt temininde sorun yaşıyorum işin içine nakliye girerse fiyat çok artıyor bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var

• quote:

arkadaşım Konyada ki pellet malesef MDF tozundan üretiliyor.İçerisinde kimyasal mevcut.Yani çevreci denemez.Üstelik kimyasaldan dolayı yanmasıda çok hızlı,odunsu atık daha geçerli.Adana da ki üreticimiz bu işi daha profesyonel yapmaya başladı.Ama en önemli konu malasef nakliye.İzmir e bile kamyon bazında yani 20-25 ton bile getiriyoruz ton başına 100 TL nakliye biniyor.İşallah yerel üretimler başlaması hızlanır.Denizlide de çamışmalr var izliyoruz,ama ilğinç bir konu daha var Denizlide talaşın tonu 225-250 TL lerde...
    quote:

Orijinalden alıntı: gürcan555

Alıntıları Göster
    anlaşılan biraz daha beklememiz gerekiyor.

• Yeni nesil radyatör ve boiler (sıcak su kullanım için) bağlanabilen 20 kw lık Zibro PELLET Şömine sobalar Türkiye de yine bir ilk,yakında detayları ve resimleri buradan vereceğim.Vatana millete hayırlı olsun.Yaşanılabilir bir dünya için PELLET....
  • quote:

Yeni nesil radyatör ve boiler (sıcak su kullanım için) bağlanabilen 20 kw lık Zibro PELLET Şömine sobalar Türkiye de yine bir ilk,yakında detayları ve resimleri buradan vereceğim.Vatana millete hayırlı olsun.Yaşanılabilir bir dünya için PELLET....
    Arkadaşlar stokerli kazanımda fındık kömür yakıyorum. Kayseri'de pelet üretimi yapan firma bilgilerini alabilir miyim? bilen var ise.
  • Kayseri de DAIWA marka Soba üreten Aral makina madeni eşya diye bir firma ile tanıştım Sodex fuarında,onların standt ta vardı pelet kayseride üretildiğinden bahsettiler.Bu firmayla iletişime geçip bir araştırın bakalım.Tel.352 321 28 11.www.aralmakina.com.tr
    quote:

Orijinalden alıntı: mustim38

Arkadaşlar stokerli kazanımda fındık kömür yakıyorum. Kayseri'de pelet üretimi yapan firma bilgilerini alabilir miyim? bilen var ise.
  • quote:

Kayseri de DAIWA marka Soba üreten Aral makina madeni eşya diye bir firma ile tanıştım Sodex fuarında,onların standt ta vardı pelet kayseride üretildiğinden bahsettiler.Bu firmayla iletişime geçip bir araştırın bakalım.Tel.352 321 28 11.www.aralmakina.com.tr
    quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Size buradan Zibro nun yeni ürün gamına giren Termopellet Boiler soba hakkında bilgi vermek istedik.

Kısaca sistemi tanımlamak istersek merkezi bir yerde kurulu olan Pellet Şömine sobanıza ilave olarak radyatör,sıcak su boiler,fancoil gibi ilave sıcak sulu ısıtma aparatları bağlanabiliyor.Bununla ilgili fotorlar aşağıda veriyorum.Şu anki ürünün kapasitesi 20 KW,yaklaşık 17000kcall,yani evimizde kullanılan mazotlu kazan veya kombilere eş değer ürün.100-150 m2 ye kadar ideal kullanılacak bir kapasiteye sahip.Bu kapasitenin 5 kw lık kısmını kuru bulunduğu ortama ,kalan kısımı ise su ısıtılmasında kullanıyor.Ürün tamamen ful çalışır şekilde üretilmiştir ,dışarıdan ilave pompa,imbisat vs. gibi tertibat gerektirmez.İstenirse kurulu olan kalorifer tesisatına direk olarak bağlanabilir.Tüm kontroller tam otomatiktir,ortam ısı ayarı,Timer on-off,her türlü güvenlik önlemi üzerinde mevcuttur.Ayrıca Pellet kalitesine göre yakıt alma ,hava ayar miktarları yeniden proğramlanabilir.

Ayrıtılı bilgi edinmek isteyen arkadaşların sorularını bekliyorum.Vatana millete hayırlı olsun,daha iyi yaşanabilir bir dünya için PELLET

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

• quote:

Arkadaşlar Size buradan Zibro nun yeni ürün gamına giren Termopellet Boiler soba hakkında bilgi vermek istedik.

Kısaca sistemi tanımlamak istersek merkezi bir yerde kurulu olan Pellet Şömine sobanıza ilave olarak radyatör,sıcak su boiler,fancoil gibi ilave sıcak sulu ısıtma aparatları bağlanabiliyor.Bununla ilgili fotorlar aşağıda veriyorum.Şu anki ürünün kapasitesi 20 KW,yaklaşık 17000kcall,yani evimizde kullanılan mazotlu kazan veya kombilere eş değer ürün.100-150 m2 ye kadar ideal kullanılacak bir kapasiteye sahip.Bu kapasitenin 5 kw lık kısmını kuru bulunduğu ortama ,kalan kısımı ise su ısıtılmasında kullanıyor.Ürün tamamen ful çalışır şekilde üretilmiştir ,dışarıdan ilave pompa,imbisat vs. gibi tertibat gerektirmez.İstenirse kurulu olan kalorifer tesisatına direk olarak bağlanabilir.Tüm kontroller tam otomatiktir,ortam ısı ayarı,Timer on-off,her türlü güvenlik önlemi üzerinde mevcuttur.Ayrıca Pellet kalitesine göre yakıt alma ,hava ayar miktarları yeniden proğramlanabilir.

Ayrıtılı bilgi edinmek isteyen arkadaşların sorularını bekliyorum.Vatana millete hayırlı olsun,daha iyi yaşanabilir bir dünya için PELLET

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

Alıntıları Göster
    Buraya yazmadan önce aral makina ile görüşmüştüm. Bilgileri olmadığını söylediler. Konyadan bi firma ile görüştüm. Ham maddeyi Kayseriden aldığını söyledi. Hala araştırmadayım. Kayseride çay bardağı büyüklüğünde pelet yakıt yapan buldum ama fındık büyüklüğünde bulamadım.

• quote:

Buraya yazmadan önce aral makina ile görüşmüştüm. Bilgileri olmadığını söylediler. Konyadan bi firma ile görüştüm. Ham maddeyi Kayseriden aldığını söyledi. Hala araştırmadayım. Kayseride çay bardağı büyüklüğünde pelet yakıt yapan buldum ama fındık büyüklüğünde bulamadım.

Alıntıları Göster
    Doğalgaza alternatif olamaz.
  • Doğru söylüyorsunuz bizim ülkemizde kendi kaynaklarımızın dışında ne varsa bizler çok severiz onları tüketmeyi.Avrupalı da akıl yok zaten doğalgazı bırakıp pellete geçiyor.Ama şuda gerçek ki halk bilinçli olmasa bile devleti yönetenlerde bilinç var ve halkı teşvik ediyor.Şu an dünyada 3 tane enerji kaynağına Avrupa ve Amerika da devlet teşvik için geri ödeme yapıyor Güneş,Rüzgar ve Biokütle(Pellet) bu üçü yenilenebilir ve tamamen çevreci,bizde ne var derseniz bırakın teşvik ve geri ödemeyi Pellette bile %18 KDV yi kaldırsalar o bile gaz verir insanlara.Orman genel md.vs. genelge ve rapor yayınlamış bu konuda vede diyorki bu yakıtın kullanımına hız katmak için PELLET yakan soba ve diğer kazan türlerine teşvik edilmeli diye ama gelgör ki herşeyde olduğu gibi sade yazıda kalmış herşey.

Siz doğalgaz vs. gibi küresel ısınmada direk etkili fosil yakıtları kullandıkça ve teşvik ettikçe çoçuklarınıza ve torunlarınıza yaşanacak dünya kalmayacak ,şimdiden biz yaşamaya başladık çarpışıklıkları.Bakın Aralık ayındayız daha düne kadar bahar ayı gibiydi ve bir gün içinde İzmir e kar bile yağdı.Şimdi ise yine ısındı.Avrupa ise donuyor.Ben katıldığım bir seminerde küresel ısınmanın ardından buzul çağının geleceğini dinlemiştim,önümuzdeki yüzyılda diye öngörülüyordu ama daha hızlı oluyor galiba yada bir gün kış bir gün yaz.

Geleceğimizde aynı anda iki mevsim yaşamak için HAYDİ DOĞALGAZA........
    quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

• quote:

Doğru söylüyorsunuz bizim ülkemizde kendi kaynaklarımızın dışında ne varsa bizler çok severiz onları tüketmeyi.Avrupalı da akıl yok zaten doğalgazı bırakıp pellete geçiyor.Ama şuda gerçek ki halk bilinçli olmasa bile devleti yönetenlerde bilinç var ve halkı teşvik ediyor.Şu an dünyada 3 tane enerji kaynağına Avrupa ve Amerika da devlet teşvik için geri ödeme yapıyor Güneş,Rüzgar ve Biokütle(Pellet) bu üçü yenilenebilir ve tamamen çevreci,bizde ne var derseniz bırakın teşvik ve geri ödemeyi Pellette bile %18 KDV yi kaldırsalar o bile gaz verir insanlara.Orman genel md.vs. genelge ve rapor yayınlamış bu konuda vede diyorki bu yakıtın kullanımına hız katmak için PELLET yakan soba ve diğer kazan türlerine teşvik edilmeli diye ama gelgör ki herşeyde olduğu gibi sade yazıda kalmış herşey.

Siz doğalgaz vs. gibi küresel ısınmada direk etkili fosil yakıtları kullandıkça ve teşvik ettikçe çoçuklarınıza ve torunlarınıza yaşanacak dünya kalmayacak ,şimdiden biz yaşamaya başladık çarpışıklıkları.Bakın Aralık ayındayız daha düne kadar bahar ayı gibiydi ve bir gün içinde İzmir e kar bile yağdı.Şimdi ise yine ısındı.Avrupa ise donuyor.Ben katıldığım bir seminerde küresel ısınmanın ardından buzul çağının geleceğini dinlemiştim,önümuzdeki yüzyılda diye öngörülüyordu ama daha hızlı oluyor galiba yada bir gün kış bir gün yaz.

Geleceğimizde aynı anda iki mevsim yaşamak için HAYDİ DOĞALGAZA........
    quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Alıntıları Göster
    zibronun sobası sanat eseri gibi , helal olsun adamlara.
    ben de bir fotoğraf paylaşıcam, büyük bir mekanı pellet sobasıyla ısıtmayı planlıyorlar, iskandinav ülkelerinden birinde.
    sobaların fiyatları biraz uçuk, yerli ürünler de bunlar kadar estetik ve bu iş için hesap kitap yapılarak üretilmiş gibi durmuyorlar, genelde uyduruklar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.