Şimdi Ara

Peltier destekli su soğutma bitti ? Değerler nasıl sizce ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: firaz

Arkadaşlar bi iki foto ekledim fikrinizi alayım

sistem kısaca şöyle
    1200 pc power psu
    i7 2600k 3400@4300 mhz
    8 gb 2133
    asus p8p67 delux
    nvdia gtx 590
    sistem ocz revo drive x2 240 gb kurulu
    6 adet depolama için hdd

sistem oldukça sesiz şöyleki pc nin olduğu odada rahatlıkla uyayabiliyorum :)
    mobo 33 derece işlemci boşta 30 bazen 27 lerde en fazla 50 derece görüyorum
    bir iki saat crysis 2 oynadıkdan sonra

sıcaklıklar sizce nasıl bu kadar zahmetime değmişmi ?
    aynı sisteme sahip arkadaşlar

normal su soğutma düşünün tek farkı üsteki iki adet paltier bloklar
    altları buz gibi oluyor aslında bu için uygun radyatör bulmadım ben blokların
    altını kalın termal macun uygulayıp radyatöre oturtum
    tabi tam içine oturması baya bir iyi oldu

fanlar için 92 mm den 120mm dönüştürücü aparat aldım
    fanlar kasasız fan oldukça sesiz ve iyi hava çekiyor
    92 den 120 çıkarmamdaki amaç ses

sistem ileriye dönük oldu sanırım
    vga vs blok eklenebilir ama bu şekliyle memnunum
    bi sıkıntı yok kasa içinde bir şey olmadığından egzos fanı dışarıya sıcak değil ılık hava atıyor
     Peltier destekli su soğutma bitti ? Değerler nasıl sizce ?

baya bir uğraştırdı beni cpu blok olmuyordu ona uygun dönüştürü buldum
    kasanın üst tarafına ekstra iki delik açtım

şöyle bir fikirde olabilir peltierleri radyatörden çıkar radyatörü iyi fan ile istedğin devirde soğut peltieri ise radyatörden sonra işlemci bloğuna yakın bir yere boşta bir ikinci işlemci bloğu oluştur onun altına peltieri macunla ve ısınan tarafı fan yardımı ile soğut daha farklı verim olur

• Peltier ile ilgili bilinmeyen bazı şeyler var.
    Peltieri akvaryum soğutmada kullanmak ile ilgili projem var. Epey bir araştırmıştım.
    Birincisi peltieri radyatörün üstüne direk oturtmak ekstra bir getiri sağlar mı? bence bu ihtimal çok düşük.

peltier sisteminde ısınan yüzey nekadar iyi soğutulursa diğer yüzey dahada soğuk hale geliyor.eskiden forumda yine bu konuların kavgasını yaparken bir arkadaş peltierin üzerini tıpkı chiller gibi kar kaplı hale getirmişti.

benim tavsiyem ve projem, su sistemine özel bir blok yapılacak ve sisteme ikinci bir cpu bloğu gibi girdi çıktı halinde seri bağlanacak. peltier bu bloğa termal macun ile yapışık vaziyette olacak.bu şekilde suyun soğuması daha kolay olacaktır.

@ümit,unuttun beni zalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mizra

Peltier ile ilgili bilinmeyen bazı şeyler var.
    Peltieri akvaryum soğutmada kullanmak ile ilgili projem var. Epey bir araştırmıştım.
    Birincisi peltieri radyatörün üstüne direk oturtmak ekstra bir getiri sağlar mı? bence bu ihtimal çok düşük.

peltier sisteminde ısınan yüzey nekadar iyi soğutulursa diğer yüzey dahada soğuk hale geliyor.eskiden forumda yine bu konuların kavgasını yaparken bir arkadaş peltierin üzerini tıpkı chiller gibi kar kaplı hale getirmişti.

benim tavsiyem ve projem, su sistemine özel bir blok yapılacak ve sisteme ikinci bir cpu bloğu gibi girdi çıktı halinde seri bağlanacak. peltier bu bloğa termal macun ile yapışık vaziyette olacak.bu şekilde suyun soğuması daha kolay olacaktır.

@ümit,unuttun beni zalim

kardeş herhalde böle bişi diyorsun yakında testine başlıycam az kaldı 2 tane peltier komple bakır blok ve boru 2 tane peltierin ısınan yüzeyini soğutmak için 2 tane am3 stock fan

• aynen buna benzer. ben kendi bloğumu cncde hazırlayacagım biraz daha pro bişey olacak.rekorları montajı vs kolay olacak.bu epey büyük
  • en peltierleri nasıl sogutcaz büyük olması normal ama benim yapacagım günlük kullanım için olmayacak sadece o.c için bilgisayarın yanında peltierleri çalıştırmak için 2. bir bilgisayara gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak21242 -- 8 Ağustos 2011; 1:10:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

Firaz Uzun zamandır görüşemiyoruz sanırım.Peltier ile uğracağına direk chiller yapmanı tavsiye ederim.Hermetic komp. ile serpantin vasıtası ile suyu soğutup soğumuş suyu sisteme göndereceksin thermostat kontorlü ile istediğin sıcaklığı suyu alabilirsin bu sayade terleme vs gibi bir derdinde olmayacaktır.Ben yanılmıyorsan 7-8 yılı aşan bir süredir sürekli olarak chiller kullanamktayım en son 2006 yılında yaptığımız chilleri kullanmaktayım arşivden bulduğum fotosunuda koyayım vaybe (gerçi komp. arızası nedeniyle değişti) 5 yıl olmuş bu arada.

Merhaba ;Fenomenhaa
    seni görmek güzel

doğal gaz geldi eve doğal afetmi desem :) acaba iki aydır eve giremiyorum ...

mesajlarada bakma fırsatım olmuyor
    dediğin olay güzel ama ses sorunu var !
    benim sistem daha çok günlük kulanım için

İlgin için Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: burak21242

quote:

Orijinalden alıntı: Mizra

Peltier ile ilgili bilinmeyen bazı şeyler var.

@ümit,unuttun beni zalim

kardeş herhalde böle bişi diyorsun yakında testine başlıycam az kaldı 2 tane peltier komple bakır blok ve boru 2 tane peltierin ısınan yüzeyini soğutmak için 2 tane am3 stock fan

Evet dostum tamda aklımdan geçen şey buydu ama daya büyük bir boyuta olmalı blokların ikisinide oturtabilmem lazım

tabi çok kulanılan bir malzeme olmadığından bulunamıyor...

• peltiererin boyutları bloga göre küçük bile geliyor o yönden bir sıkıntı yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.