Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Peltier nedir, nasıl çalışır. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
28.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: burhangullu

selam beyler . peltier ihtiyacı olanlara çok uygun fiyattan peltier satıyorum gittigidiyor comda peltier diye aratıp ürünümü bulabilirsiniz . 92 wat lık peltieri 18 ytl den veriyorum . yakında elime 136 watlık olanı da geçicek onu da 22-23 ytl gibi bir fiyattan satışa sunacam gittigidiyor.comda .gittigidiyor da listelenmiş ürünüm gözükmüyorsa bana özel mail atarak almak istediğinizi belirtirseniz sizin için özel yeni ürünü listeleyip satışa sunarım. dikkat sitede diğer peltier satıcılarından almamanızı tavsiye ederim çünkü daha pahalıya satın alırsınız .benden daha ucuza satanı bulamazsınız. zaten gittigidiyorda fiyat incelediğinizde farkedeceksiniz. konu hakkında soruları olan varsa msn den veya mail atarak sorabilirsiniz: burhangullu at hotmail com

Hocam elinizdeki peltierler %99 üzerinde bir şey yazmayan çin malı ürünler.Yanlış anlamayın kalitesiz demiyorum ama hiç birinin birbirinden farkı yok elinizdeki ürünleri test edip ampermetredeki değeri fotğraf çekip buraya koyabilir misiniz?

• eski konuyu hortlatmak gibi olacak ama mecburum ^^

bende peltier ile soğutma sistemi kurmak istiyordum ama olumsuz sonular vren bazı deneyler yapmış teodora ondan sora biraz tırstım :)
    şimdi eski buzdolaplarını bilmeyen yoktur galiba onların buzluk kısmını soğutan U şeklinde alüminyum (galiba)
    soğutucular vardır peki şimdi peltier gibi 1 tarafı aşırı ısınan ve CPU için tehlike oluşturan alet yerine.
    bu soğutucuyu kullansak olurmu sizce ve bu U şeklindeki soğutucular hakkında bilmek istediğim bişey daha var.
    bu soğutucunun çalışması için 220v mu gerekiyor direkt olarak yani 220 yi direkt bu soğutucuya versek oluyomu.
    12-15 gibi düşük v ile çalışacağını sanmıyorum ve bide ek bi aparat gerekiyomu bunu çalıştırmak için.
    diyelimki çalıştı bu U şeklindeki soğutucu ismi varsa da bilmiyom k.bakmayın artık :)
    bunu 12cm lik güzel bi fanın hava üflediği tarafa bıraksak (benim kasada direk CPU ya üflüyo zaten) o araya koysam ve klima etkisi yapsa
    petlier dan daha mantıklı olmazmı sizce ? psu dan bağımsız olacağı için birde ona ayrıca fiş gerekicek onuda PC nin
    ön tarafına yerleştirdiğim bi düğme ile açıp-kapatsam?
    teoride güzel gözüküyor fakat aklımı kurcalayan acaba o U şeklindeki soğutucuya 220 direk verince soğumaya başlarmı.
    220 ile olacağını bilsem şuan bir eskiciye gidip ucuza 2 tane alıcam ve dniyicem ^^biri işlemci headsink ini soğutsun diğeride VGA HS ini.
    bu U şeklindeki soğutucu hakkında beni azda olsa bilgilendirseniz çok sevnirim.
    en azından Teodora nın dediği gibi bişeyler alacağıma onu kendim üretirim.
    ve eğer başarılı olursam onun mutluluğunu hiç bişey veremez bana.

• Şu U şeklindeki soğutucu dediğiniz dolapların arkasındaki ısı dağıtan borular mı ?
  • hayır onlar değil. ya eski buzdolaplarında 2 kapı yoktu ön panlede tek kapı açılırdı sora içinde 1 kapı daha bulunur.
    işte o 2. kapının olduğu yer buzluk. o bölümün altında bulunuyor U şeklindeki soğutucular şeye benziyo aynı.
    bu çamaşır makinası reklamlarında kireçlenen bi parça varya aynı onun şeklinde ama o ısıtıcı, buzdolaplarındaki soğutucu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JohnnieWalkerr

hayır onlar değil. ya eski buzdolaplarında 2 kapı yoktu ön panlede tek kapı açılırdı sora içinde 1 kapı daha bulunur.
    işte o 2. kapının olduğu yer buzluk. o bölümün altında bulunuyor U şeklindeki soğutucular şeye benziyo aynı.
    bu çamaşır makinası reklamlarında kireçlenen bi parça varya aynı onun şeklinde ama o ısıtıcı, buzdolaplarındaki soğutucu.

Rezizstansa benziyo yani...Valla öyle bişey hatırlamıyorum ama peltier haricinde ısı aktarımı yapabilen elektronik cihaz yok bilmenizi isterim.
  • Orjinalden alıntı: JohnnieWalkerr

hayır onlar değil. ya eski buzdolaplarında 2 kapı yoktu ön panlede tek kapı açılırdı sora içinde 1 kapı daha bulunur.

arkadaşım bilmedigin bir konu var peliterle buzdolabının çalışma sistemleri tamamen farklı
    o bsenini bahsettigin kısım buzdolabının evap kısmı
    çalışma sistemi şu kapalı bir sistem içindeki sogutucu akışkan kompresör tarafından sıkıştırılır ve basınç altında gaz halden sıvı hale geçer ve ısı üretir bu ısı kondanserde ortama bırakılır(bu arada kondanser dolabın arkasındaki ızgaralar ve onun içinden geçen gaz boruları).kondanserden dolaşam ve oda sıcaklıgına soguyan sogutucu akışkan kondanser çıkısında bir süzgeçten geçer ve kılcal bir boru yardımı ile evapa ulaşır evapta tekrar kılcal borudan kalın boruya geçer ve üzerindeki basınç kalkacagı için buharlasır yani gaz haline geçer ve ortamdaki ısıyı alır tekrar kompresöre döner....yani karmasık ve pc ye uygulaması zor ayrıca buzdolabı kompresörleri 24 saat çalışamazlar ve dinlenmeye ihtiyaç duyarlar

• slm .. bende okul projesi olarak peltierli sıvı soğutma sistemi ile cpu soğutmayı gerçekleştiricem . soğumta sistemi olarak
    THERMALTAKE CL-W0175 BIG WATER 850İ ye karar verdim . ( inş. doğru bi karardır :S) peltier çalışmasını araştırmaya başladm . neye göre seçmeliyim peltier i ve bu çalışmada önereceğin yol haritası ve tavsiyeleriniz nelerdir acaba ? ilgilenirseniz sevinirim .. ii çalışmalar ...
  • güzel bi çalışma olmuş.. arkadaşlar bu arada konunun devamı nereye gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_dogan -- 13 Mart 2010; 16:43:08 >
  • Beyler boşuna uğraşıyorsunuz o/c yapıcaksanız eğer paranız varsa azot gazı yada sıvı azot temin etmeniz lazım. diğer şekilde bi su soğutma sistemi kurun kendinize ve sistemin su radyötörüne peltieri yada peltierleri takın ısınan tarafına bakır borulu hava sogutusu ile soğutun.yada ikinci bi radyötör kullanın ve peltierin ısınan tarafına başka bi cpu su soğutma bloğu takın. işin aslına gelelim dediğim bu sistemi hiç denemedim ama ben kendi makinamda bu dediğim sistemi yapacak olsam %100 sonuç alıcağıma inanıyorum. sizde inanın yapabilirsiniz. forumdaki herkeze kolay gelsin...
  • 2 senelik hort yapacam ama şunu söyleyeyim peltiere vereceginiz parayı gidip iyi bir hava sogutmaya verin yada su sogutma sistemi kurun. ne gerek var böyle aksiyonlara böyle belli belirsiz riskli işlerle?
  • Beyler Peltier im için bir soğutucu aldım boyutu peltierden büyükde olsa sizin resimlere bakınca küçük olduğunu farkettim sizcede uyumsuzmu ?

Peltier nedir, nasıl çalışır.
  • ya arkadas. Tubitak ve kosgeb arastirma desteklerine bir baksan aslinda? yani bundan cok daha kiytirik projelere 100.000 tl hibe destek veriyorlar. Ben bilg. muh. yard. doc'um universitede, projelerin bazilari cok dandirik isler yani.

Bence adam gibi raporlanmis (ki burada rapor isini de yari yariya bitirmissin) bu proje mali destek bulur. Bir kurcala istersen bir ara Tubitak ve Kosgeb islerini.
  • öncelikle eski bir konuyu canlandıracağım için :D mutluyum bir sorum olacaktı peltierle elektirik üretmek istiyorum bu peltierin dayandığı max sıcaklık nedir onu soracaktım yani kaç derelik bir ısı verirsem optimum ısıyı yakalarım acaba ?
  • Peltier ile su kaynatabilir miyiz ?
    Bu kadar güçlü müdür ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.İ

Peltier ile su kaynatabilir miyiz ?
    Bu kadar güçlü müdür ?

standart modeller ile en fazla 80derece, 200dereceye kadar ısıtabilen yüksek modellerde varmış
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    Kaç wat ve boyutları ne kadar hocam ?
  • İlgilenen arkadaşlara yardımcı ve fikir vermesi amacıyla Peltier Soğutma Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.İ

Kaç wat ve boyutları ne kadar hocam ?

bilmiyorum, peliteri yeni öğrendim bende www.peltier-info.com ben elektrik üretmek için kullanmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 6 Nisan 2014; 15:32:16 >
  • HORT

Arkadşlar, bu peltierden mini klima yapmayı düşünüyorum. Acaba bu peltier buzdolaplarında falan bulunuyor mu? Hurdacıya falan gitsem söktürebilir miyim? Birde bu sıcak tarafına pc fanı taktırarak gerekli ısı dengesini kurabilir myim?
  • Sadece fan yetmez

Sicak tarafada soguk tarafada blok koyacaksin sicak tarafa guclu bir fan koyacaksin soguk tarafa diger fandan biraz daha gucsuz bir fan ancak sogutma yeterli olmuyor malesef

100wlik peltier kullandim birseye yaramadi onun yerine 60-70wlik vantilator almak daha serinletici ve daha ucuz (yaktigi elektrik bakimindan)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.