Şimdi Ara

### Pentax K5 II ve K5 IIs ve Yeni Pentax Lensler ### (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
277
Cevap
3
Favori
15.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnce ve tekrar eden deseni olan yüzeylerde renklenmeler arayacağız yani
  • Pentaxı karalama kampanyası başlamış yine.

Adamlar iki tane model yapıyorlar k-5 ii ve k-5ii s.

Moire oluşacak çekimler yapan adamlar k-5ii alır.

Doğa fotoğrafı portre vs çeken k-5iis alır bu kadar basit.

Sanki moire sadece pentaxa özgü bir şey. Aynı şey d800e de de var.

Kaldı ki moire dediğimiz olay programlarla düzeltilebiliyor.

### Pentax K5 II ve K5 IIs  ve Yeni Pentax Lensler ###
  • Gary kardes cok alingansin. Bak ne demisim:
    quote:

M9 kullananlardan bile moire sikayetleri gelebiliyor

Simdi Leica'yi karalamis mi olduk? Birsey varsa vardir yoksa yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Pentaxı karalama kampanyası başlamış yine.

Adamlar iki tane model yapıyorlar k-5 ii ve k-5ii s.

Moire oluşacak çekimler yapan adamlar k-5ii alır.

Doğa fotoğrafı portre vs çeken k-5iis alır bu kadar basit.

Sanki moire sadece pentaxa özgü bir şey. Aynı şey d800e de de var.

Kaldı ki moire dediğimiz olay programlarla düzeltilebiliyor.

FF de çizgi ayırma gücü iyi olduğu için fazla rahatsız etmez de apsc de çok sıkıntı yaratır bu moire...

Gerçi CA olsun moire olsun fotoları adam gibi işlediğiniz zaman kabak gibi ortaya çıkan şeyler, % de 99 foto işleyemediği için sorun olmaz boşverin...

•  ### Pentax K5 II ve K5 IIs  ve Yeni Pentax Lensler ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemulas -- 14 Kasım 2012; 12:50:45 >
  • AA filtresinin olmadığı her yerde (Faveon sensör hariç) moire olmak ZORUNDA.
    Neden büyüttünüz anlamış da değilim.
  •  ### Pentax K5 II ve K5 IIs  ve Yeni Pentax Lensler ###
  • Teknik açıklamasını da sağolsun nikoncubaba arkadaşımız vermiş.
    İster d800E olsun ister M9 isterse de K5iis, faveon olmadıkça olur. Kiminde az kiminde çok.
  • Kimse diğerlerinde yok Pentax'ta var demedi ki zaten, olması kötü birşey onu dedik. Ayrıca çektiğin şeye göre moire olmaması olasılığı da var, onu da belirttik.
    Bence AA filtresiz yapmak yerine orjinal Canon 5D ya da Olympus'un bazı PENlerindeki gibi zayıf AA filtresi en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

AF konusunda aşağıda K5 ile K5iis in bir hayli düşük ışıkta af testi var. İlk test ettiği makine k5 sonra k5iis. Aralarında düşük ışıkta af konusunda bir hayli fark var.

[DHTUBE=]

Bu videoda ciddi AutoFocus farkları var . Eski kullandığım K5 de zaten buna benzer sonuçlar alıyordu . Lakin biraz daha hızlıydı . K5 2s in düşük ışıktaki focus u cidden çok iyiymiş . İncelemelerde ; "K5 gibi autofocus hızı" deniyordu . Bu video şayet gerçekse ve doğru ise , K5 focusdan sıkılanların çözümü olabilir K52S .

Pentaxian olarak ; K52S almayın derim . 1400Dolar fiyatı var . 850Dolar lık kit lensli K5 ile aralarında çok fark yok . 550 Dolar fiyat farkı var arada . O fark ile 18-135 WR lens 2 adette 50mm manual 100mm manual alıp keyfini sürersiniz makinanızın .
    Tabiki paranız çok ise , pentax sever iseniz , AA olayı ile gelen görüntü kalitesi farkı ve Focustaki hızlanma , güncel bir model oluşu nedeni ile alınabilir .

• en kral apsc den yeni fotolar:

k5-2

k5 2s

detaylara gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 27 Kasım 2012; 22:46:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

en kral apsc den yeni fotolar:

k5-2

k5 2s

detaylara gel

Biraz sert yaklaştım bu K52S olaylarına . Lakin gittikce güzelleşiyor meret . (gerçi halen makyajlanıp satılan K5 olayına karşıyım)

AF hızının videosu , resimlerdeki billurluk etkilemeye başladı beni iyiden iyiye . Sınıf atlamış olsamda , böyle bir makinayı tavsiye edebilirim elime geçip inceledikten sonra .

Birde 2s in o detaylı resminden sonra kızdan soğudum kıl tüy herşeyi ortaya koymuş

• resimlerin ikisi de k5-2 sayfasında açılıyor, diğerinin 2s olduğundan emin misiniz? ayrıca arada belli belirsiz bir fark var. artı alttaki fotoğraf daha yüksek pozlanmış gibi.

modelin kafasının yeri değiştiği için aynı bölgeler tutmuyor karşılaştırmada.

• Ne yalan söyleyeyim daha önceki fotoğraflarda ciddi fark vardı fakat bu fotoğraflarda bende pek bir şey göremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Ne yalan söyleyeyim daha önceki fotoğraflarda ciddi fark vardı fakat bu fotoğraflarda bende pek bir şey göremiyorum.

Ne yalan söyleyeyim bende fazla bir fark göremedim. Başka bir forumdan aynen aktardım

ama şimdi dikkatli bakınca sağ göz kirpikleri 2s te daha keskin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 30 Kasım 2012; 1:20:00 >
  • Aşağıdaki sitede ayrıntılı bir K-5 II incelemesi yayınlanmış.Fikir vermesi açısından özellikle test çekimlerinin bulunduğu sayfayı paylaşmak istedim...

http://www.photographyblog.com/reviews/pentax_k5_ii_review/sample_images/
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

benbilmem o zaman komp*le o tasarım mantığını değiştirsinler yaw, çakma hasselbald gibi olmuş

Zaten Hasanbalat'ta orta format :)

--------------------------------------

O zaman SLR sınıfının da alayı çakma :D :D Hepsi birbirine benziyor ona ne diyecen

Hatta şimdi ki tüm SLR'lar da Pentax çakması :)

1919 yılında dünyanın ilk slr'ını bu adamlar yapmış

Canon , Nikon , Sony alayı Pentax çakması mı oluyor ?

-------------------------------------

Yani adamlar sırf diğer markalara benzememek için saçma sapan tasarım yapan tek firmadır ki bu yüzden tasarım konusunda kimseye mok attırmam :D

K-01 faciası güzel bir örnek

Diğer yandan KX diye bir model çıkarttı... Herkes dalga geçti " Ahaha Beyaz , Mavi , Kırmızı gövde rengi mi olur ? Bu Pentax kadar keko marka yok " denildi... Aradan bir yıl geçti Canon ve Nikon giriş seviyesinde Rengarek gövdeler :D :D :D:D

tamam da abi bu 645 in tipi gerçekten kötü. Yani o şekilde tasarlıyorlar iyi güzel de az güzel tasarlasınlar

O değil de zaten Orta Format dünyası komple tipsiz be ya vardır bir bildikleri

çirkinlik yarışması gibi:)

• Mamiya çirkin olabilir ancak diğerleri apple ürünleri gibi geliyor gözüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan69

arif abi sen gel d200 un keyfini cikar bosver 14 unde memleketteyim yanina ugrayacagim d800e yi dene ellerinle test yap kahvaltimizi yapariz cayimizi iceriz

ercan69 un imzası 10000$ allah daha çok versin
  • k-5 2 tartışılıyor da k30 nedne tartışılmıyor? Ya da ben mi görmedim forumda konusunu ?

K-30 k-5le aynı sensöre sahip değil mi? Artı olarak Af sistemini iyleştirdiği söleniyor.
    K-5le aynı sensöre sahip ve k-5ten daha iyi Af yapan bir makine. peki daha ne istiyoruz?
    Bütün bunları giriş seviyesinde ve fiyatıyla veriyor. Bu bir başarı diil mi?
    Pentaxı k-5 2 için yerden yere vuranlar k-30 için neden takdir etmiyor?
    Yoksa bu forumda k-30 az gelen kullanıcılar mı var veya k-30un ellerdeki k-5e alternatif olup zarar etirmesindenmi korkuluyor?
    K-5 2 s de tırt çıktı o fiyata değmez, hala en büyük k-5 çünkü benim k-5im var :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.