Sunduğunuz alternatifler arasında K20D, diğer gövdelerden 1 aşama daha üstte. Aynı sınıfın makinaları değiller.
Hocam klasik pentax'a has özellikler(gövdeden titreşim engelleyici, toza şoka dayanıklık.) dışında d90a ne üstünlük sağlıyor segment olarak k20d merak ettim ki d90da video çekimi de var.
Nikon bu sens içinde d90'ı yenileyecek, o yüzden şimdi alırsanız üzülürsünüz bence. d90 kötü olduğundan değil de büyük ihtimal fiyatı düşeceği için. her gövdenin üstünlüğü var. örneğin herkes ufak makine istemez, k20D'nin ergonomisi ve ağırlığını arayan da olur. fotoğraf makinesi yalnız ISO performansına bakılıp alınmaz. lens bulmak kolay mı, otomatik netleme becerisi nasıl, vizör büyüklüğü, kullanım kolaylığı vs.. gibi pekçok faktör var. eğer aynı paraya veya daha ucuza "ek bir lens ile beraber" 450D alabiliyorsanız tavsiye ederim. ne lens alırken ne satarken hiçbir sorun yaşamazsınız, fotograf kalitesi de çok iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Cromartie
Hocam klasik pentax'a has özellikler(gövdeden titreşim engelleyici, toza şoka dayanıklık.) dışında d90a ne üstünlük sağlıyor segment olarak k20d merak ettim ki d90da video çekimi de var.
Pentax'a has olarak aslında sadece SR (titreşim önleme) sistemi var. Toza - şoka dayanıklılık K20D'nin gövdesiyle ilgili. K-X'te aynı durum yok mesela. Hemen aklıma gelen 1-2 konuyu yazayım.. Birincisi DR, ISO ve WB başarımıyla ilgili. Dynamic Range konusunda (ilginçtir) K-X dışında rakibi yok bu sayılanlarda K20D'nin. Keza crop faktörü (ki bence çok önemlidir) yüksek çözünürlükte daha verimli olacaktır. Bu da ayrı bir avantaj. 14 bit yine 12bit'e göre daha kaliteli RAW kareleri demek. Tüm bunların dışında K20D'de manuel ayarların dibine inebilirsiniz. D90'a göre daha fazla müdahale imkanı tanır. Vs vs.. Uzar gider. K20D'nin kıyaslanması gereken makine D90 değil, D300'dür. (51 AF point ile döver - acı çektirir gerçi)
Video konusuna gelince.. 'Bence' DSLR makinalarda çokta gerekli bir özellik değil. Like makinam var, video çekmem gerektiğinde içimdeki Çağan IRMAK'ı dışarı çıkartıp HD videolar çekiyorum mesela. En azından 'uleyn, sensörü cızbızlatmayalım' diye tedirgin olmuyorum.
Dip not olarak; hayır 'PENTAXiAN' değilim. Canon kullanıcısıyım.
pentaxın, şuana kadar yaptığı en iyi makinalar biri K-x'dir, kullanmayan bilemez tabi sadece ISO değil DR- AF hızı ve kararlılığı - AWB oldukça geliştirilmiş...
harıl harıl optik değiştirirm, olmazsa olmaz optiklerim var diyorsanız canonikon derim keza 2.eli daha hareketli, Pentaxta ihtiyacınız olan çoğu lensi bulabilir daha uygun fiyata daha kaliteli optikler satın alabilrsiniz, ne bütçe ayırdığınızla ilgili artık eskisi gibi değil hemen hemenher optik bulunabiliyor güvenilir satıcılar tarafından 1 haftada getrtiledebiliyor...
örneğin d90 body fiyatına K-x + Pentax da f2.8 40 limited alabilirsiniz ki, bu ikili ile canonikoncuların milyarlar dökp alamadığı kalitede fotoğraflarınız olur, size tavsiyem ne alırsanız alın f/p sağlam bir gövde alıp kalan bütçeyi optiklere yatırın, yoksa bir anlamı yok herkeste bir gövde sevdası almış gidiyor ...