Şimdi Ara

Pentium III anakart problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartımdaki slot işlemciyi çıkarıp yerine soket 370 işlemci (pentium 3 1000/256/133) taktım. (anakart hem slot hem soket destekli Jetway 993AN).

Netten indirdiğim klavuza göre tüm jumper'ları ayarladım. Ama aşağıdaki ekranda kalıyorum. Yeniden başlattığımda ise nvidia ekran kart bilgisi geliyor ve orada kalıyor. Bios pilini çıkarıp takınca yine aynı ekranda kalıyor. ram'i saymayı bitirip donuyor.
    Bios update yapmak ya da anakarta başka şekilde müdahale etmek mümkün mü?

Bu arada ram'i bazen 70 90 bazen de normal 128 görüyor. Bir tane daha 128ram var onu hep 128 görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VTS* -- 16 Eylül 2007; 0:27:13 >

• anakartının bu işlemciyi desteklemesi mucize olurdese
  • anakart maksimum 1000mhz destekliyor. işlemci de 1000mhz zaten.
  • biraz voltaş ver bakam belki düzelir 128 i 64 görüyor desen alarımda 6080 diyosun bunu anlamadım
    bende 2 ci makina anakartım asus tuls 2c intel 815 cipse işemci olarak celeron 900 vardı deyiştirdim p3 933 taktım
    acılmadı mecburi oc yatım voltaş isitiyordu ama senin anakartım bu işlemci görebilmesi biraz zordemiyorum tanıması mucize olur bu benim görüşüm
    birde anakartını tam modelini verirmisin bi araştırayım
  • Yani ram'i farklı boyutta algılıyor her açılışta. Neyse zaten diğer ram'i taktım garanti olsun diye. O problemsiz.
    Anakart özellikleri burada -->> http://www.jetway.com.tw/oldweb/evisn/product/slot1_370/bx133/bx133.htm
    Kullanma kılavuzu -->>http://www.jetway.com.tw/oldweb/evisn/download/manual/993ASR3A.ZIP

Birkaç versiyonun özellikleri birarada yazılmış. Bendeki VIA 82C693A çipsetli 993AN modeli. (Rev 1.3)

• evet destekli gözüküyor benim aklım daha eski slot iştemcil anakarlara gitide
    neyse rem kaynaklı bir hata olabilir jumper ayarlarını iyi kontrol et kılanım kılavuzunda jumper seting bölümün deet 2-5 olan başlıkta ilk olan 1 başlık madde belki atladın bir yervardır

nebicin yazmışım yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 16 Eylül 2007; 2:18:59 >
  • asig sağol, vakit ayırıp ilgilendin.
    Aynen anlatıldığı gibi JP11'i boşta bırakıp, JP12'ye 1-2 konumunda jumper taktım.
    U18 jumperlarından da (4 adet) yalnızca 3nolu olanı taktım. (Dipnot olarak işlemcilerin ratio ayarına gerk duymadan üretildiğini yazıyor. Onu da denedim yine aynı sonuç).
    Başka da jumper ayarı yok zaten.

Artık tek umudum bir şekilde bios'a müdahale edebilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VTS* -- 16 Eylül 2007; 2:19:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün p3 slot işlemci taktım çalıştı. ama socket işlemcileri görmüyor.
    bios update deneyecem. disket sürücüm yok. cdrom ile bios uptade mümkün mü awdflash'ı kullanarak?
    awdflash menüsüne giriyorum ama eski bios'u kaydedemediği için yenisini yuklemiyor.
  • via chipset olması sorunun kaynağıdır. boyle akıl almaz sorunlarla uğraşabilirsin bios update ile sorunun çözülme olasılığı düşük bana kalırsa işlemci soketinde bir sorun var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.