Şimdi Ara

Performance Test Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım PC'ye "Windows 7 - 64 Bit" Kurdum.. Önceki sistemim" Amd +3000 2gb ddr2 ram" idi, şu an ona kıyasla uçması gerekiyorken yaptığım rutin işlerde belirgin bir yavaşlık var neredeyse eski sistemimden farkı yok diyebilirim..

Bilgisayarı "Performance Test 7.0" ile test ettim. Sonuçlar normal mi arkadaşlar?

Benzer özelliklerde bir bilgisayara sahip olupta bu testten farklı bir sonuç alan varmı diye merak ediyorum sonuçta bu skor ne olursa normaldir bilemiyorum.

Sistemimin özellikleri:

İşlemci: AMD Phenom II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
    Anakart: MSI 870A-G54 AMD870 S/L 4xDDR3 SLI AM3
    Ram: HI-LEVEL 4Gb 1600Mhz DDR3 RAM (Soğutuculu)
    Ekran Kartı: INNO3D G210 1GB DDR2 128Bit DVI-HDMI PCI-E

Ek olarak: DirectX 10 u test ederken baya kastı.. normalmi 2 fps ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zleeplezz -- 10 Şubat 2011; 5:11:15 >

• yokmu yardımcı olabilecek biri
  • d10 test ederken 2 fps demişsin acaba hepmi öyle gitti yoksa bir anlık düşmemi oldu?
  • 10 dan geriye doğru düştü ve 2 de sabitlendi.. acaba bu yavaşlık işletim sisteminden kaynaklanıyora da olabilirmi? orjinal sürüm değil çünkü win7..
  • fps olduğundan eminmisiniz?
  • evet yanında frame per second yazıyor..

ya önemli olan sorun o değil ekran kartını bir şekilde çözerim.. bu test sonuçlarına göre sistemim nasıl asıl onu merak ediyorum.. benzer bir sisteme sahip olup da bu testi yapan başka kimse yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zleeplezz -- 11 Şubat 2011; 8:20:21 >
  • Msi 890gxm
    Amd x4 925 3.36
    dd3 2*2 1600
    Vtx5850
    SataII 320+500+750

sys stability test 55 dakikadır devam ediyor, sıcaklık max32c yi gösterdi, sıkıldım kapattım

Performance Test Sonuçları Performance Test Sonuçları Performance Test Sonuçları Performance Test Sonuçları Performance Test Sonuçları
     Performance Test Sonuçları Performance Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli -- 13 Şubat 2011; 23:59:11 >

• Dostum vakit ayırdığın için teşekkür ediyorum sana..

Aşağıdaki orantıya bakarsak :

Amd x4 925 3.36 -------- 3635 / 4000 = 5452 / 6000

AMD X6 1090T 3.2 -------- 5073/6000

Şu durumda senin x4 işlemci benim x6 dan iyi gibi görünüyor.. :D

Lütfen iki işlemci arasındaki 7 farkı biri açıklasın..

İşletim sistemindenmi yoksa bios ayarlarını mı kaynaklanıyor ne yapacağımı bilmiyorum..

Hiçbir program açık değil iken bile bir klasöre erişmeye çalıştığımda yada en basitinden mozillayı açarken bile (şak die açılmasını beklerken) en az 7-8 sn beklemeyle açılıyor.. Benimde karnıma ağrılar giriyor tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zleeplezz -- 14 Şubat 2011; 9:43:26 >
  • değiştirebiliriz işlemcileri
    driver lerdan da kaynaklanıyor olabilir belki, istersen yeni driverları yükleyip tekrar dene...
  • Anakart: MSI 870A-G54 AMD870 S/L 4xDDR3 SLI AM3

Anakartın kutusunda amd phenom II x4 desteklediğini yazıyordu.. Forumdan araştırdığımda bu kartın x6 bios update i olduğunu gördüm.. zaten kart ile gelen driver cd sinde live update die bir program var.. bu programla otomatik olarak biosu güncelliyorsun.. güncellemeyi yaptım ve tüm driverları kurdum..

Genede anakarttan şüpheleniyorum olmadı driverları bidaha kurup denicem senin dediğin gibi.. o da olmadı başka bir win7 sürümü kurucam aklımada başka bir şey gelmiyor :)
  • bir tanıdık bana sorunun 4gb 1600 mhz ramden kaynaklandığını söyledi.. anakart hernekadar 1600 desteklesede bu ramler aşırı ısınıyor o yüzden biosdan 800 mhz ye düşür sorunun çözülecektir dediysede bana biraz atıyor gibi geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zleeplezz -- 26 Şubat 2011; 5:16:04 >
  •  Performance Test Sonuçları
  • İdare eder herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.