Şimdi Ara

performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
    Bikaç gündür kafama takılan bir konu var şimdi asp.net projemde server class ı yazdım (app_code) içinde,
    bu public bir class ve içerisinde kullandığım önemli değişkenler protected kapsüllemeyle (get,set) dışarıdan public olarak erişebildiğim değişkenler sayesinde verimi aktarıyorum ve bir switch kontrolü ile istediğim işlemi seçiyorum.

a - prosedür çalıştır datatable getir
    b - prosedür çalıştır output parametresi al
    ...
    ...
    ...
    gibi

fakat kafama takılan şey, örneğin bir class 9 KB yer kaplıyor inherit ettiğimizde yine 9 KB yer mi kaplar?
    ve codebehind da sürekli yazmak istemediğim ( her butonun arkasında connection açmış :) ) demesinler diye bu şekilde daha fazla fazla değişken tanımlamış oluyorum.
    Örneğin;
    Datatable myDT = new Datatable();

bu şekilde bir satırı okuyor ama ben datatable ile ilgili bir işlem seçmediysem kullanmıyor içine data aktarmıyor, kullansamda kullanmasamda boşuna bir performans kaybı yaşatır mı bana fazladan kullanmadığım değişkenler tanımlamak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frcst -- 10 Ocak 2014; 2:02:23 >

• frcst kullanıcısına yanıt
    Tanımladığın değişkenlerin herbiri bellekte bir yer kaplar. using 'i incelemeni tavsiye ederim. .Net tarafında tanımlanan ara değişkenin işi bittikten sonra silinir. using kullanabileceğin objeler dispose edilebilir olmalı. Sana tavsiyem bir class yap. Bu class input olarak prosedürü ve parametrelerini string olarak birleştirerek ver. Class'ın dönüşü de dataset olsun. Böylece tek bir noktadan db ile bağlantın olur ve işin bittiğinde kapanır silinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emover

Tanımladığın değişkenlerin herbiri bellekte bir yer kaplar. using 'i incelemeni tavsiye ederim. .Net tarafında tanımlanan ara değişkenin işi bittikten sonra silinir. using kullanabileceğin objeler dispose edilebilir olmalı. Sana tavsiyem bir class yap. Bu class input olarak prosedürü ve parametrelerini string olarak birleştirerek ver. Class'ın dönüşü de dataset olsun. Böylece tek bir noktadan db ile bağlantın olur ve işin bittiğinde kapanır silinir.

Teşekkürler hocam
  • Hocam peki using bloğu içerisinde tanımladığım değişkenlerde Garbage Collection a gider mi?
    örneğin ;

using (con = new con)
    {
    string
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frcst -- 10 Ocak 2014; 17:38:37 >
  • frcst kullanıcısına yanıt
    Evet using içindeki bir nesneye (eğer tanımını orada yapılmışsa), using dışında erişemezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.