arkdaşlar bir kaç yerde performans rami diye birşey okudum bir kaç markanın ramlarinde varmış sanırsam böle bişe.bende acer 5920G T5750 laptop var. 1.sorum performans rami tam olarak nedir hangilerdir. 2.sorum ben makineme ram takviyesi yapıp 4 gb yapmak istiyorum(32 bit vista kulladnığım için 3.5 gb gibi bişe görcek biliyorum) oyunlarda yada normal kullnımda gözle görülür bi fark elde edebilirmiyim?
1-performans rami dedikleri desktop sistemlerde overclock yapilan ramlerdir notebook'lar icin degil. 2-kullandigin makine 4gb destekliyor.oyunlarda 4gb farkini gorebilmen icin islemci ve ekran kartinin ona gore olmasi gerekir.ekran karti ve islemcin buna uygun notebook olarak dusunuldugunde.yalniz su an fazla oyunda farki goremezsin bir elin parmagi kadar oyun var 4gb isteyen.normal kullanimda fark gormezsin.vista oldugu icin bol ram olsun olayi da bitti sanirim sp1 sonrasi.ben 2 ve 4 gb olarak kullandim vista64 degisen bir sey yok.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşim. bişeyde sorcam yine bu forum donanımda okudum bir yerde laptplara takılan ramlar çok kaliteli değil diye bişey peki bunun gerçekliği varmı?
quote:
laptplara takılan ramlar çok kaliteli değil diye bişey peki bunun gerçekliği varmı?
hic duymadim boyle bir sey.ne manada soylendigine bakmak lazim belki ddr destekli bir laptopda yavas manasinda ya da oem marka takili bir laptop icin soylenmis olabilir ama boyutu kucuk diye performans degismiyor 667 ise masaustu 667'den bir farki olmaz hiz olarak.kalite olarak cesitli markalar var niye kalitesiz urun cikarsinlar ki laptop'a mantikli gelmedi bana.