Şimdi Ara

Performans ve ısınma için ortak ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer Aspire 5741G laptopum var 4GB RAM, 64 bit işletim sistemi, Intel Core i5 CPU M 430 2.27 Hz işlemcim ve NVIDIA GeForce GT 320M GPU'm var. Bilgisayar bataryayı değiştirmemin yararlı olabiliceğini söylüyor çünkü çalışanlardan biri bilgisayarı yere düşürdüğünden beri pc yi prizden çekemiyorum. Speedfana göre normal GPU ısısı 58 C, Core 0 55C ve Core 1 58C civarlarında. Oyun oynadığım zaman bu rakamlar 90C ve 100C arasında olabiliyor. İşletim sistemim ise Windows 7 Home Basic.

Sorum şu:

Smite oynarken ilk dakikalar 60-90 FPS arası oynayabiliyorum. Bir süre sonra bu değer oynanılmayacak rakamlara düşüyor. Forumdan birisi yardımcı oldu ısınmadan dolayı olabiliceğini söyledi. O yüzden bende oyunu oynanılabilir FPS aralığında oynarken bilgisayarı nasıl uzun süreler boyunca soğuk tutabilicem. Performansı azaltırsam bilgisayarım oyunu kaldıramıyor.pc yi yüksek performansta çalıştırdığım için çabuk ısınıyor. normalde bu konuyu direk ısınma olarak aratırdım ama benim istediğim bilgisayardan hangi ayarları değiştirerek FPS yi etkilemeden ısınmayı azaltabilirim.

• Oyun oynarken arka planda başka bir işlem yapmamakla başlayabilirsin. Kullanmadığın diğer programlarıda kapatabilirsin. Ayrıca bi malware taraması yapmanda fayda var. Bilgisayarın fan kısmını sürekli boşlukta ve düz bir yerde tutmanı öneririm. Soğutcu alırsan yararına olur.
  • Isınma sorunun en büyük nedeni tozlanma ve termal macunun zamanla erimesidir. Garantisi var ise servise verin yoksa işin ehli bir bilgisayarcıya götürüp toz temizliği ve termal macun yenilemesi yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nonsidero

Acer Aspire 5741G laptopum var 4GB RAM, 64 bit işletim sistemi, Intel Core i5 CPU M 430 2.27 Hz işlemcim ve NVIDIA GeForce GT 320M GPU'm var. Bilgisayar bataryayı değiştirmemin yararlı olabiliceğini söylüyor çünkü çalışanlardan biri bilgisayarı yere düşürdüğünden beri pc yi prizden çekemiyorum. Speedfana göre normal GPU ısısı 58 C, Core 0 55C ve Core 1 58C civarlarında. Oyun oynadığım zaman bu rakamlar 90C ve 100C arasında olabiliyor. İşletim sistemim ise Windows 7 Home Basic.

Sorum şu:

Smite oynarken ilk dakikalar 60-90 FPS arası oynayabiliyorum. Bir süre sonra bu değer oynanılmayacak rakamlara düşüyor. Forumdan birisi yardımcı oldu ısınmadan dolayı olabiliceğini söyledi. O yüzden bende oyunu oynanılabilir FPS aralığında oynarken bilgisayarı nasıl uzun süreler boyunca soğuk tutabilicem. Performansı azaltırsam bilgisayarım oyunu kaldıramıyor.pc yi yüksek performansta çalıştırdığım için çabuk ısınıyor. normalde bu konuyu direk ısınma olarak aratırdım ama benim istediğim bilgisayardan hangi ayarları değiştirerek FPS yi etkilemeden ısınmayı azaltabilirim.

laptop'u sert bir zemin üzerinde kullan , altına soğutucu alabilirsin , ısınmanın en büyük nedeni tozlanmadır tozları süpürge ile çekebildiğin kadar çek benim ekran kartı yük altında değilken 70C yük altında 80-100 arası :D

• Az önce hiçbir pc hızlandırıcıyı, güç modunu açmadan ve GPU yu tam performans çalıştırmadan oynamayı denedim. GPU 70 derecede daha uzun süre durdu, 90 dereceye daha yavaş bir şekilde çıkmaya başladı. aslında performans arttıcı şeyler bilgisayarı ısındırıyor ve bilgisayarı yeterince soğutamıyorsanız bir süre sonra performansı düşürüyor. Açıkcası fanı temizletmek macun sürmek bana çok zahmetli işler gibi geliyor, onları yapmak gerekli ama yapıncaya kadar pc yeterli olsun istiyorum.Bilgisayarın kasasını açmadan Bilgisayarın ısınmasını yavaşlatacak yöntemler nelerdir ve bilgisayar ısındığından dolayı kendini ne kadar yavaşlattığını nereden görebilirim? Bu sevriyeyi nereden yukarı çekebilirim ve bunun ne gibi etkileri olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.