Not: nikon d90 makinede fisheye özelliği veriyor ama linear enlemesine bir perspektif veriyorsunuz, ama bu fotoğrafta boydan bir oynama yapılmış galiba
Bu fotoğraf çok geniş açılı bir lens ile çekilmiş, O yüzden perspektifi insan gözünden çok farklı, Yakındaki objeler olduklarından büyük, uzaktakiler olduklarından küçük görünüyor. Perspektifi etkileyen düzenlemeler konusunda cs2 nin neler sunduğunu hatırlamıyorum ama Güncel versiyonda "Filter" başlığı altında "Lens Correction" adında bir bölüm var oradan en azından distortion değerlerini bir nebze değiştirmek mümkün.
Croplu makine de 10-22, FF'de 24-70 ile yapılabilir diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: uguruyaniker
Croplu makine de 10-22, FF'de 24-70 ile yapılabilir diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
evet yapılır, çok yakın etki yakalanır
Seri çekime al, yüksek enstantaneyle dikey olarak tara geç sonra birleştir panorama yap
Şaka bi yana Aşırı bozulma yapmayan bi geniş açıyla rahatça elde edilebilir; veya photoshopta düzeltme yaparken kadrajdan biraz da olsa feragat etceksiniz.
Not: nikon d90 makinede fisheye özelliği veriyor ama linear enlemesine bir perspektif veriyorsunuz, ama bu fotoğrafta boydan bir oynama yapılmış galiba
Bu foto FF makinayla 14-16 mm arası çekilmiş gibi... Croplu makinada modeldeki ve mekandaki bozulma daha fazla olurdu...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme