Şimdi Ara

Perte Çıkan Aracın Kasko Bedeli Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün yaptığımız bir kazada 2009 model Volvo S40 Dynamic aracımız büyük bir hasar aldı ve büyük ihtimalle pert olucak.

Aracın kasko değeri 56 bin tl fakat aracın piyasa değeri bu fiyatın çok daha üzerinde üstelik aracımızın kilometresi muadillerine göre oldukça düşük olduğu için ikinci elde bu değer 65-70 bin tl arası oluyor.

Sorum aracın bedelini sigortadan iade alırken piyasa değerini mi yoksa kasko değerini mi alıyoruz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumda konuyla ilgili açıklama vardı şuan bulamadım ama hatırladığım kadarıyla kaskonun size sunduğu ilk teklifi kabul etmeyip ikinci teklifini "tüm yasal haklarım saklı kalmak koşuluyla" yazarak imza altına alıp parayı alıyorsunuz daha sonra sigorta tahkime dilekçeyle başvuruyorsunuz. dilekçe ekine aracınıza muadil araçların satış ilanlarının çıktılarını da koyarak dosya oluşturuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 8 Ocak 2019; 10:12:29 >
  • kasko sözleşmenizde büyük ihtimalle kasko bedelinin üzerine çıkmamak üzeriyle rayiç bedel deniyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunbird -- 8 Ocak 2019; 10:14:51 >
  • Rayiç bedel alırsın. Kasko bedelinin üstünde para vermezler.

• Peki tersi durumda ne oluyor? Tamamen merakımdan soruyorum. Yani aracın piyasası 80-85 diyelim ama kasko değeri 105 bin tl. Perte ayrıldı, ne veriyolar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cok geçmiş olsun dedikleri gibi rayiç fiyat alırsın yalnız ben 3 ay kadar önce 2012 s40 120 bindeydi sizin dediğiniz fiyatlara satmak icin canım çıktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.