Şimdi Ara

Pes 2010 Become a Legend-Sıkça sorulan sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
27.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O kadar iyi oynuyorum gol atıyorum, asist yapıyorum ama dakika 70 veya 80 arasın da oyun dan çıkarılıyorum neden?

Çok yorulursanız oyundan alınırsınız. Haliyle yorgun oyuncuyu her teknik adam oyundan alır.

Skiller artık eskisi gibi yükselmiyor?

Skiller 4- veya 5 sezon sonra artık az az gelmeye başlar.

Neye göre skill alırım?

Defans iyi yaparsanız defans skili daha çok alırsınız,iyi paslar atarsanız pas skili alırısınız veya iyi adam geçerseniz daha çok dribling skili alırısınız.

Başka takıma transfer oluyorum ama antreman maçı ile başlıyorum.

Antreman maçı ile başlarsanız daha tam kendinizi gösterememişsiniz demektir ya da kariyerinize yeni başlamışsınız demektir. İyi bir oyuncu olduktan sonra başka bir takıma transfer olduğunuz zaman antreman maçına çıkmazsınız.

Antreman maçına çıkıyorum ama bir türlü as takıma çıkamıyorum neden?

Antreman maçında menejerinizin gözünüze girmek zorundasınız. Pres yapmak koşmak nasıl normal maçlarda skill veriyorsa maalesef bu antreman maçı için geçerli değil. Antreman maçını başarılı bitirmeniz için ya asist yapmanız lazım (Gol pası) Ya da gol atmanız lazım. Sonrasında ilk 11 deki oyuncuların takıma geçersiniz yedeklere karşı oynarsınız burada da ya asist ya da gol atmak zorundasınız.

Maçlara çıkmazsam reytingim düşer mi?

1 veya 2 maç bir şey olmaz ama sürekli çıkmamak evet etkiler. Skilleriniz çok çok az şekil de yükselir. yükselir.

Oyunda kaptan olabilirmiyiz?

Takımda uzun süre kalmanıza ve başarılarınıza göre olabilirsiniz.

Kaptanlığın faydası nedir?

Bu oyunda kaptanlığın sebebi serbest vuruşları penaltılar vb gibi durumları genellikle kaptanlar kullanır.

En fazla kaç reyting alınabiliyor ve reytinler neye göre veriliyor?

En fazla 8.0 reyting alınabiliyor. Reytinler iyi pas vermenize,pres yapıp top kapmanıza, defansınıza yardımınıza gelmenize, asist yapmanıza, gol atmanıza,top sürüşünüze ve koşmanıza göre veriliyor.

Sarı kart veya kırmızı kart yemem reytingi etkiler mi?

Evet hem de fazlasıyla etkiler.

Çok gol atsam çok reyting alırmıyım?

Bazen alırsınız bazen alamazsınız.
    Mesela 5 gol atıp reytingi 7.5 gelenler çok oldu.

Transfer olmak istediğimizi medaya ya duyurabilirmiyiz?

Sözleşmeniz dolduğu zaman kariyer modundan bu işi yapabilirsiniz.

Hava şartları ve kramponlar oyunu etkiliyor mu?

Her ikisi de fazlasıyla etkiliyor. Kraponların bazısı iyi şut çekmeye yarar iken bazısı iyi top sürmeye ve iyi pas vermeye yarıyor.
    Hava şartları da etkiliyor. Güneşli bir hava da ne kadar iyi koşup top sürseniz de yağmurlu hava da ayağınız da ne kadar iyi ayakkabı olursa olsun koşunuzu etkiliyor.

İlk deneme maçımız da ne kadar iyi oynarsak o kadar büyük takımlardan teklif gelir mi?

Bu seçtiğiniz transfer durumuna göre olur. Kolay bir transfer seçerseniz büyük takımlardan büyük teklif alma olasılığınız yüksektir.

Eski takımıma tekrar transfer olabilme şansımız var mı?

Elbette var. O sizin eski takımınızın sizi transfer etmek istemesine bağlı.

Transfer teklifi gelen takımlardan kaç numara forma giyeceğimize bakabiliyormuyuz?

Bakabiliyorsunuz. Ama onlara inanmayın. Genel de kontratta hangi numarayı giyeceğiniz yazıyor ama transfer olduğunuz da o formayı giyemeyebiliyorsunuz.
    Mesela forvet oyuncusu iseniz 9 numaralı formayı istiyorsunuz, ama o takımda başka biri 9 numaralı formayı giyiyorsa maalesef 9 numaralı formayı giyemezsiniz. Şu var büyük bir yıldız oyuncusu iseniz mutlaka size iyi bir forma numarası verilecektir.

Kadro seçimleri neye göre yapılıyor?

Kadro seçimlerinde halen bir yeni uygulama sistemi yok. Pes 2009 dan beri bu böyle. mesela Manchester City takımda bir sürü forvet var.Siz o takıma transfer olduğunuz zaman yanınıza bir robinho oynar bir Tevez oynar.Genellikle takım arkadaşlarınız gola attığı zaman bir başka maça o oyuncu ilk 11 de olmayabiliyor.Kısacası çok iyi anlaştığınız oyuncu ile önünüzdeki maçta tekrar oynayamayabiliyorsunuz.
    Mesela takımınız 2-1 yenik durum da iken teknik hocanız forvete takviye yapmıyor. Defans oyuncusunu defans oyuncusu değiştiriyor. Defanstan kesip forvete takviye yapmıyor.Yani risk almıyor.
    Bu uygulamanın yeni serilerinde düzelmesini bekliyoruz.

Yapay zeka da bir gelişme var mı?

Bir üstteki açıklama ile yapay zeka aynı.Lütfen bir üstteki açıklamayı okuyunuz.

Oyuna girerken özelliklerimiz mevkimize göremi yoksa fiziksel yapımıza göremi değişiyor yoksa sabitmi ?

Şöyle açıklayabiliriz. Yeni yeni oyunculuğa başladığınız zamanlar da teknik hocanız sizi farklı mevkiler de deneyebilir. Bunu yaparken genellikle oyuna sonradan girince olur. Ama çoğu zaman Hangi mevkiyi seçerseniz o mevkide daha sık oynarsınız. O yüzden mevki değiştirme editörleri çıkıyor.

Antreman maçların da başarılı oldum ama halen maçlara yedek çıkıyorum neden?

Biraz sabır gerekiyor. Ortalama 2-3 maç yedek soyunacaksınız. Sonrasın da medya ya sizle ilgili bir haber çıkacak. X oyuncu ilk 11 de başlayacak diye. O uyarı çıktığı zaman ilk 11 günleriniz başlıyor demektir.
    Ama bu ilk 11 de çıktığınız maçları elinizden geldiğince iyi oynayamaya çalışın aksi halde yine yedeğe çekilebilirsiniz.

Bir maça yedek çıkıyorsam hoca illa ki oyuna alır mı beni?

Hayır. Yedek çıkıyorsanız hocanız sizi maça sokmayabilir bir 90 dakika boyunca maçı izlemek zorun da kalabilirsiniz.

Bazen açtığım ortalar kötü gidiyor taça kadar bile gidiyor iyi orta açmak nasıl olur?

Pes serilerin de 3 çeşit orta çeşidi var. Orta tuşuna 1 kere basarsanız sert orta, 2 kere basarsanız yavaş orta 3 kere basarsanız yerden orta (kesme) topu atabilirsiniz. Bu sadece BECOME A Legend modun da geçerli olmayıp diğer oynadığınız çoklu maçlar da geçerlidir.

Şampiyonlar ligi ve Uefa ligi maçları var mı?

Evet var.

Devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roman abramovic -- 2 Ocak 2010; 0:50:22 >

• Rating en fazla 8 değil. 8.5 almıştım ben.
  • oyuna girerken özelliklerimiz mevkimize göremi yoksa fiziksel yapımıza göremi değişiyor yoksa sabitmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eokbjk

oyuna girerken özelliklerimiz mevkimize göremi yoksa fiziksel yapımıza göremi değişiyor yoksa sabitmi

benim bildiğim 2 side
  • diğer özellikler neysede gerçek hayatta milimetrik frikik atarım bana verdiği özelliklerde 55 den başlıyor frikik gücüm

bide 97 kilo olan bir adamın hızı 81 den başlar mı
  • Burda sormak doğrumu bilmem ama 3 sezon oynadım artık yenisinide açamam şu oyun içi zorluğu değiştirmek istiyorum, professional yapacağım bir trainer var mıdır bunun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Burda sormak doğrumu bilmem ama 3 sezon oynadım artık yenisinide açamam şu oyun içi zorluğu değiştirmek istiyorum, professional yapacağım bir trainer var mıdır bunun için.

Sezon sonu 'Ayarlar'dan zorluğu değiştirebilirsin. Yada BAL Editör kullanarak.
  • ecome a legend de nasıl antreman yapılıyor bu sorumu en kısa zamanda cevaplaya bilirmisiniz?
  • 2-3 sezonda bir oyuncu ortalama ne kadar gelişir?
  • Arkadaşlar pes 2010 da önerdiğiniz bir kranpon varmı yardım ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safak97 -- 13 Haziran 2010; 11:09:25 >
  • Ben PS 2'de 8.5 almıştım
  • ya ben become a legend topics kısmına bakamıyorum oraya nasıl bakabilirim?
  • become a legend de nasıl antreman yapılıyor bu sorumu en kısa zamanda cevaplaya bilirmisiniz?

Cevap: Antreman yapılmıyor. Sadece kendi yaptıüınız oyuncunuza antreman programı verebiliyorsunuz.

2-3 sezonda bir oyuncu ortalama ne kadar gelişir?

Oyuncunuzu nasıl oynattığınıza bağlı. Yukarıda belirtildiği gibi iyi top kaparsanız defansınız, iyi pas yaparsanız pas vermeniz gibi, ama genellikle 2-3 sezonda ortalama 55 olan oyuncu 65-70 olur.

Arkadaşlar pes 2010 da önerdiğiniz bir kranpon varmı yardım ederseniz sevinirim.

Evet krampon çok farke diyor.Daha detaylı bilgi için aşağıda ki linke mutlaka göz atınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_36564798/tm.htm
  • Neden Sadece tek bir ligde oynuyorum ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.