Beyler gamepad snopy sg-600 model gamepad ile pes oynuyorum. Şut orta pas ileri geri falan herşey tamam ama oynayan arkadaşlar sizin de bildiğiniz gibi bu sene oyun değişmiş. Antrenman bölümünde komutları öğrenirken şu tuşa bas dediğinde basınca alması gereken komutu almıyor RS tuşunda yani sol analogta sorun yaşıyorum nasıl düzelticem bunu. Topu 2 ayak içiyle değiştirerek oyuncuyu geçmem lazım rs tuşunu ileri basınca ama bunda olmuyor..
evet böyle bir sorun bende yaşıyorum, bendeki logitech wireless f710 da da aynı şekilde right stick buton sorunu var. 2 günlük araştırma neticesinde tocaedit xbox 360 emulatör diye bir program buldum, henüz denemedim ama bu şekilde "rs" butonunu aktif edebiliyoruz sanırsam, en azından fifa ve nba2k serilerinde işe yaramış
Sorunu çözdüm, pes serilerinde rs buton sorunu için microsoft xbox360 serisi driveri indirip kurulur. Ardından pesin klasör içerisindeki sistem ayarlarında kontrol cihazı xinput seçilerek oyuna girilir ve böylelikle orjinal xbox oyun kolumuz varmış gibi taşların ayarları kendiliğinden yapılır. Dipnot; f710 wireless kullanan kullanıcılar joystiğin önündeki x ve d seçeneklerinden x e getirecekler butonu.