İyi günler arkadaşlar. Yaşadığım yere doğal gaz geldi,daha önce kombi ve doğal gaz hakkında tecrübem olmamıştı. Sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.(Maddi sorunlar sebebiyle oda termostatı alamıyorum). peteklerin üzerinde vanalar mevcut ama bunlar termostatik değil,üzerinde herhangi bir derece ibaresi yok sadece + ve - yön var.Ben bu vanaları termostatik vana gibi kullanabilir miyim. Reglaj ayarını netten araştırdım,ona göre yapacağım. Termostatik vana olmadan, bu normal düz vanalar ile,kısma vb işlemler ile hem konforlu ısınma,hemde tasarruf konusunda aşama kaydedebilir miyim.yoksa bu olayı unutup termostatik vana mı almam gerekiyor. ve diğer sorum ise şu; evde bebek olduğu için küçük odada oturuyoruz ve küçük oda hızlı ısınıyor.Ev 110 m2.uzun süreleri kullanmayacağım odaların peteklerini kapatmak mı daha mantıklı yoksa kısmen kısmak mı ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
TRV ile normal vana farklıdır, normal vana TRV gibi çalışamaz, ancak odalar arası ısınma farkı varsa reglaj yapılarak bu giderilebilir. Tek oda kullanılıyorsa kullanilmayanlari tamamen kapatmak her zaman için daha tasarrufludur, ama gün içinde az da olsa kullanılıyorlarsa hiç olmazsa içerisi 18-19 derece olacak kadar vanalarını kismaniz daha konforlu olur.