merhabalar 3 aylık aramanın sonunda arabamı aldım,daha doğrusu alacam. dün 206+ sipariş verdim.2 hafta sonra teslim alcam inşallah. hep 2.el çeşitli markalarda arabalara bakarken sıfır peugeot almak varmış. benzinli güvenlik paketli metalik gümüş gri.. yakıtı konusunda soru işareti var kafamda, biraz çok yakıyomuş galiba.inş.tüpe gerek duymam,orjinal kalsın istiyorum..
her benzınlı 1.4 araba gıbı yakıyor asağı yukarı. fakat arabaya kısa mesafelı ve az bınıyorsanız sorun etmezsınız yakıtı.
2001 206 var, teyp için aux in girişi yaptırmak istiyorum. Böylece telefonumun jack ile çıkışından teybe giriş yapıp telefonumdan çaldığım parçaları dinleyebilecem.
Sizce mümkünmü, yapılırsa kaça mal olur.
10-15 gün sonra 206+'m gelecek.bayi aracı bana teslim etmeden önce ziebart koltuk koruma hediye edeceğini söyledi bende seve seve kabul ettim fakat netten araştırdığım kadarıyla koltuk korumadan memnun olan çok çok az.hatta koltuklara zarar verdiğini söyleyenler bile var. kimyasal kullanılıyormuş. sizce yaptırayımmı??
arkadaşlar benim de kafama takılan bir soru var. bende 2005 x line benzinli bir 206 var, geçenlerde dikkat ettim araç kontak kapatınca fanıda kapatıyor. bu normal mi, sizin araçlarınız da böylemi? benim bildiğim şahinlerde bile kontak kapanınca fan çalışıyor. zaten benim araç 100 derece (göstergede 100 derece yok ama çizgiler arası bir oranla söylüyorum bunu) civarı fan açıyor, bu kontakla beraber fanında kapandığını öğrendiğimde özellikle bir şeyi test ettim. şimdi benim araç 100 derece civarı fanı açıyor, bende araba tam fan açmaya yakın motoru istop ettim ve biraz bekledim sonra kontak açıp hareret göstergesine baktığımda göstergenin 100 derecenin de üstüne çıktığını gördüm ve motoru çalıştırınca hamen fanın açıldığına şahit oldum. yani motoru durdursak bile motorun sıcaklığı da suyu ısıtmaya devam ediyor. özellikle peugeot gibi yüksek sıcaklık aralığında çalışan motorlarda bu özelliğin olması gerekmezmiydi. ya da bu özellik var da benim araçmı arızalı bir de geçenlede peugeot parçası satan bir yere sordum varsa bu termostatın 90 da falan açanı varsa onu alıp takayım en azından kafam rahat olsun diye, adam da bana abi bunların öyle termostatı yok hepsi 95-100 derece arası açar dedi. acaba başka markalara ait termostatlar uyarmı, bilgisi olanlar paylaşırsa çok makbule geçer.
dedıklerınız tamamen dogru. gunumuzde uretılen hıcbır aracı stop edınce fanı calısmaya devam etmıyor. ozellıkle yaz aylarında park ederken 95 dereceye cıkıyor su sıcaklıgı. stop edıp 5 10 dakıka sonra calıstırdıgımda dırekt olarak 100 dereceye cıkıyor. bence cok zararlı bır durum fakat dedıgınız gıbı bır cozumu yok. fabrıka da farkında olduguna gore bu durumun herhangı bır tehlıke ve ya zarar soz konusu degıl sanırım.
iyi geceler.. 2 ay önce 2005 model 206 XT aldım.. çok yakışıklı maşallah behlülümüz şeytan kırmızısı :D araçta yağmur sensörü nasıl çalışıyor? ayrıca airbag devre dışı bırakma nasıl oluyor?
hayırlı olsun. sılecek kolununun sıfır konumundan bır sonrakı konumu otomatıktır. far yukseklık ayarının sagında kontak anahtarının gırecegı bı yer var. anahtarı oraya sokup cevırıyosunuz.
Merhaba,
206'lar için yaptığım ledli kapı eşikleri. İstediğiniz yazı, logo yazıyorum.
Merhaba peugeot arabamızın bir tane anahtarı var ve onu kaybedersek 1000 tl ye deiştirildiğini söylüyorlar biz bu orjinal anahtardan coğaltma yapmak istiyoruz en fazla ne kadara patlar ?
yeni sattığım 206 aracımdan çıkardığım,suntadan yapılmış üzeri deri ile kaplı, 2 adet JBL 300 oval hoperlör delikleri hazır,arka konsol bulunmaktadır,atmaya kıyamıyorum ihtiyacı olan varsa görüşelim!
206 el yapımı ındıglo kadran peugeot sport anahtarlık stıcker vs ısteyen ulassın ersnyldz86@hotmail.com
Selamlar arkadaşlar
2006 yılında sıfır alarak başladığım ve 105.000 km birlikte olduğum 206 HDİ X-DESİNG serüvenimi tamamladım. Aracımı 105.000 km iken 16.000 tl ye sattım. Alan arkadaş kazasız, belasız ve severek kullanır umarım.Çok şükür aracım ile bir kazaya karışmadım, aldığım gün gibi sattım. Aracımı sattıktan sonra Ankara'da bulunan tüm firmaları dolaştım. Amacım az yakan, bagajı geniş, fiyatı uygun bir araç almaktı(malum memur olunca) . Hyundai Era, aveo, albea, symbol, logan, rio sedan gibi markalara baktım ve fiyatlarını karşılaştırdım. en sonunda yeniden peugeota döndüm ve 206 sedan HDİ comfort aldım. Şu anda araç 2500 km oldu. Sizlere 206 sedan ile 206 HB arasındaki farklılıkları aktarmak istedim.
1 . Sedanın içersindeki iç döşeme daha kalitesiz geldi bana. HB te bulunan iki renkli göğüs sedanda yok ayrıca koltuklar daha rahatsız gibi geldi.Emniyet kemerlerinin dokusu bile daha ince gibi. Ama aracın kullanımında ve sürüş zevkinde bir sıkıntı çıkamıyor. Aracım ile İzmir'e gittim toplamda 9 saat yolculuk yaptık sadece Afyon'da mola verdik ve bir yorgunluk hissi oluşmadı. Araç içersinde görüş konusunda da bir sıkıntı yok.
2. Araç İran'da montaj ediliyor sanırım. Şu anda görünen bir işçilik sıkıntısı yada hatası görülmüyor. Aracım eski aracım ile aynı renk (aluminyum gri)
3. Yakıt konusunda söylenecek bir söz yok hb ile yaklaşık aynı değerlerde tüketim yapıyor. Tabi sedan olması nedeni ile ağırlık artmış bu nedenle tüketim bir miktar artmış ama yinede çok iyi.
3. Aracın ses sistemi çok kötü arkadaki hoparlörler yok bu nedenle alır almaz arkalara hoparlör ilavesi yaptım önleri de değiştirdim şu anda bir sıkıntı yok,
4 .araçta arka koltuk kafalıkları yok
bu çok büyük bir sıkıntı uzun yolda arkada oturanlara yorgunluk verebiliyor
5. Motor üzerinde bulunan koruyucu plastik kısmı çıkarmışlar. Motoru açınca çok dağınık bir görüntü oluyor.
6. araç sedan olması ve ağırlığının artması nedeni ile daha oturaklı gibi geldi bana. Virajlarda daha güven veriyor.
7. En büyük artısı bagajı hb den sonra bu bagaj bize çok iyi geldi. Çoluk çocuk bütün eşyalarımızı sorunsuz olarak aldı.
8. En çok şikayet edilen aracın göğüs kısmından ve kapılardan gelen ses olayı benim aracımda olmadı. Gerçi aracı hep asfalt yolda kullanıyorum ama şu anda bir sıkıntı yok. İçeriye gelen ses miktarı hb göre daha az onuda sedan olmasına bağlıyorum.
9. Sürüş izlenimi olarak hb ile aynı özellikleri sergiliyor. Arka camdan görüş sıkıntısız. Sedan olması nedeni ile park sensörü taktırdım. parklardada bir sıkıntı yaşamıyorum.
tüm arkadaşlara kazasız günler dilerim
slm arkadaşlar size bir sorum olacaktı 2002 model 206 colornie alacam benzinli 88. km de sizce ne kadar eder
quote:
Orijinalden alıntı: sure81
merhabalar ben de peugeot 206 düşünüyorum altının alçak olması çok sıkıntı olur mu? çünkü çalıştığım yerde yollar kasisli ve çukurlu .altını sürtme sorunu yaşar mıyım . tecrübelerinizi aktarırsanız,teşekkürler.
hemde çok yaşarsın, önde kırılması farz olan karlık var,çok gereksiz bir aksam. mutlaka kırılıyor, orjinali taktırmak istersen 80 lira. Aman boşver dersen kırık dolaş, daha iyi:)
206 1.4 HDI motorun motor numarası motorun neresinde yazar ? Hiç bakıp bulabildiniz mi ?
merhaba arkadaslar bana bi konuda yardımcı olabilir misiniz. 2000 model 206 xs almayı düşünüyorum araç 75000de ve body kıt mevcut aracı alacağım kişi marşpiyerlerden dolayı bel altında boya olduğunu söylüyor ve araçta hiç darbe olmadığını da söylüyor ve istediğim ustayada gösterebileceğimi de söylüyor yani sorum şu ki body kıt takarken renk uyumunu sağlamak için böyle bi boyama işlemi yapılıyor mu bu doğrumudur sizce ha bide araç görüntü olarak süper yani belli bi miktar para harcanmış angel far 17lik jant ses sistemi vs vs.. bu tarz bi arabanın ederi ne olabilir kusura bakmayın biraz acemiyim sorular basit gelebilir.... yardımlarınız için teşekkürler
slm herkese,2004 model peugeot 206,otomatik vites,benzinli klimalı,76000kmde hasarsız,16,000 tl nasıl sizce?