Şimdi Ara

Peugeot 206 Orta Seviye Ses Sistemi Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peugeot 206 Orta Seviye Ses Sistemi Güncellemesi

Peugeot 206 (3 Kapı) aracımın fabrika çıkışlı ses sistemini güncellemek istiyorum.

Öncelikle beklentilerimi belirteyim :

# Kulağım biraz hassasdır. O yüzden ses kalitesi benim için gerçekten önemli.
            # Her ne kadar yüksek ses ile müzik dinlemeyi sevsem de çevreme rahatsızlık verecek şekilde ses asla açmam. Amacım araç içinde kısık / orta seviyede güzel bir ses deneyimi yaşamak.

Aklımdan geçen sistem şimdilik şu şekilde;

# Teyp : Pioneer DEH-X3650UI (Detaylar..)

İhtiyacımın biraz üzerinde olsa da, 2 Amfi çıkışı sayesinde, ilerleyen zamanlarda ses sitemimi daha da güncelleme gereği duyarsam çok işime yarayacaktır.

# Hoparlör : JBL GTO-6508C (Ön Kapı) (Detaylar..)

Ön kapı için 16 cm JBL GTO-6508C Component hoparlör düşünüyorum. RMS değeri 70 Watt, Peak değeri ise 210 Watt. Pioneer DEH-X3650UI teybin çıkış gücü ise Mosfet 50W x 4 Kanal.
                    Ben bu hoparlörlere amfi düşünmüyorum. Çok yüksek sesle müzik dinlemeyeceğim için (muhtemelen hoparlörleri en fazla %50 seviyesinde çalıştırırım), amfi almadan bu hoparlörlerden
    aldığım verim düşük olur mu. Kısık / orta seviye de olsa, hoparlör yeteri kadar beslenemeyip, ses kalitesinde düşüş yaşar mıyım?

# Hoparlör : Fabrika Çıkışlı (Arka Kapı)

Şimdilik arka kapı tarafndaki hoparlörleri değiştirmeyi düşünmüyorum. Pek seslerinin çıktığını da duyamadım henüz. Ancak en azından akustiğe bir katkıları vardır mutlaka. Gerekirse
    teybin Balance ayarlarından arka hoparlörleri biraz kısarım.

# Subwoofer + Amfi : JBL GTO-804 20 cm Subwoofer (Detaylar..) + JBL 601.1 Mono Amfi (Detaylar..)

İlk başta da belirttiğim gibi yüksek ses beklentim yok. O nedenle 20 cmlik bir JBL bas işimi görecektir diye düşünüyorum. Zaten aracım 3 Kapı Peugeot 206 olduğundan hem iç hacmi
    hemde bagaj hacmi oldukça düşük. Burada aklıma takılan nokta ise 20 cmlik bas almak yerine 30 cmlik bas daha mı makbül olur? Düşük ses seviyelerinde ses kalitesi arasında 20 cm ile 30 cm
    arasında nasıl bir fark olur acaba? Çok eskiden JBL GT2-12 30 cm bas'ı evde kullanmıştım. Son derece memnundum.

Diğer bir nokta ise amfi. Bir anda gaza gelip, paraya sıkışan bir satıcıdan JBL 601.1 Mono Amfiyi çok uygun bir fiyata ikinci el olarak satın almış bulunmaktayım. Yani amfi konusunda
    geri dönüşüm artık mümkün değil. Bu amfi benim beklentilerimin oldukça üzerinde, 30 cmlik 1000 W bir bası da beklentilerim dahilinde rahatlıkla kaldıracağını düşünüyorum. Bu nedenle Subwoofer
    konusunda kafam oldukça karışık.

# Tweeter : Düşünce aşamasında

Yine eskiden JBL GT2-12 Subwooferımın yanında bir de modelini hatırlamadığım bir JBL Tweeter kullanıyordum evde. Component hoparlör alacağımı da göz önünde bulundurarak ekstradan
    bir tweeter önerir misiniz?

Genel olarak bu şekilde bir ses sistemi güncelleme planım var. Açıkca görüldüğü üzere biraz JBL takıntım söz konusu (15 seneden beri böyle aslında) ama yine de mantıklı önerilere elbette açığım.
    Sistem hakkında görüş ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim. İyi forumlar..

• Teyp seçiminiz gayet güzel fiyatına göre başarılı. Komponentlerde güzel ama amfisiz çok verimli olmayacaktır, tizleri başarılı memnun kalırsınız bence.
    Birşey dikkatimi çekti subwoofer ve amfide. Amfi 4 ohm da 420 rms,2 ohm da 580 verirken siz 4ohm 200rms lik bass seçmişsiniz; woofer ı kolayca yakarsınız bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konuda durumu açıklamıştım. Çok uygun bir fiyata denk gelince fırsatı kaçırmayıp almış bulundum. Amfinin aklımdaki sisteme bir kaç beden büyük olduğunu biliyorum. Sistemi en fazla yarım seste dinleyeceğim için de component hoparlörler ile bir müddet amfisiz devam etmeyi düşünüyorum. Biraz deneme yanılma yolu ile hoparlörlerin amfisiz performanslarına baktıktan sonra verimsizlik hissedersem ya da sistemi biraz daha güncelleme ihtiyacı duyarsam component için amfi satın alma yoluna gitmeyi düşünüyorum.

Subwoofer amfiden ihtyacı kadar güç çekmiyor mu? Fazla güce bir sahip amfi bağlayınca hoparlörü yakma riskim var mı? Kaba elektrik bilgim bana tersini söylüyor.
  • Bi miktar fazla olsa gain kısıp falan kullanılır ama aradaki güç farkı fazla. 1000rms amfiyle 600rms sub ı gain vs en kısık halde yaridan biraz fazla sesi açınca 3 4 dakikada yaktık benzer şeyler yaşayanlarda mevcut daha kuvvetli bi sub almak daha mantıklı olabilir uzun süreli kullanım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 4 Mayıs 2014; 21:05:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Bilgilendirme için sağol
  • Güncelleme : Arka Kapılara 13 cm Component Hoparlör, 4 Kanallı Anfi

Ön kapılar için JBL GTO-6508C Component hoparlörlerim elime ulaştı. Ana konudaki fikrimi değiştirerek arka kapılara da Component hoparlör takmaya karar verdim. Henüz marka model kafamda tam olarak netleşmemiş olsa da 4 kanallı Anfi ihtiyacım olduğundan bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. JBL 60.4 (Detaylar..) ile JBL GTO 1004 (Detaylar..) arasında kararsız kaldım. JBL 60.4 sınırda duruyor gibi, sistemi tam olarak besleyip besleyemeyeceği konusunda endişelerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orochi-x -- 7 Mayıs 2014; 15:28:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.