Evet bende dun shell e sordum araca euro dizel koyulmasi gerekiyorumu maalesef normalden biraz daha pahali...neden boyle dedim yurdsisinda birtek mazot var oda euro dizel gorevlide burada cok kamyon var o yuzden eski kamyonlar normal dizel kullaniyorlar dedi...herneyse bende araca 20 ytlik benzin aldim ve su an 55 km yapmisim dun biraz uzun yolda gittim arac 110 km daha gidebilirsiniz diyor tabi bu surekli degisiyor.benim anlamadigim sen yazmissin 3000 km de oturuyor diye...?aciklarmisin.... bu iki olcumu bende farkettim ama anlayamadim konu su...neye yaradiklarini biliyorum fakat bende 1 ve 2 olcum ayni yani bunlari degistirebiliyormuyuz ve nasil...farkinda olmadan da sifirlamis olabilirim emin degilim..bu arada onlarin tam olarak nasil ise yaradigini bana soyleyebilirmisin... bugun bankaya gidip KGS karti aldim lazim valla:))) tamam simdilik bukadar cevap bekliyorum.
Saygilar
Yilmaz
Bende eski bir forumda okumustum sıfır arabaların yakıt randımanları ortlama 3000 km de ortaya cıkıyormus yani o km den sonra yakıt dahada düşüyormuş. Daha önce yazğım gibi yol bilgisayarındaki 1 ve 2 senin ortalamalarını tutuyor. Sıfırlamak istersen yol bilgisyarı tuşuna uzun basıyorsun. Ben 1 de kısa süreli bilgileri tutuyorum (mazot almadan -almaya), 2 de ise aracı aldığımdan bu yana sıfırlamadım yani lk aldığımdan buyana ortlama yakıt bilgilerini saklıyorum. Bu tabiki sana kalmış. İstediğin an ikisinide sıfılayabilirsin.
birde sana bişey sorucam: yol bilgisayarı kalan km 100 un altına dusunce gostermıyor galıba bır kere 80 i gösterdi ondan sonrakilerde 100 ün altına düşünce göstermedi. Seninkinin gösterip göstermediğini yazarsan sevinirim.
Valla benim de dun sehir icinde en son 95 gosteriyordu uzun yola ciktim hemen 110 km oldu...sanirim 100 altina dusunce gostermiyor eger sehir icinde gidersen...bu arada ben 2 degerini sifirladim galiba ya araci ilk alinca uzun bastim km dugumesine...amacim benzin alinca sifirlamakti galiba herseyi sifarlamisim neyse benim icin onemli olan aldigim para ile nekadar yol katedebilirim... yarin kadikoye kadar gidicem yine denerim...ama arac cok guzel dun ilk defa 130 km ciktim hic hissedilmiyor ayagimin altindaki gaz pedali hala rahat basabilirsin diyor hosuma gitti eksiden bende fiat palio vardi 140 km gelince araba tamam diyordu :)))) bu arada uzun yolda da 120 km gecersen ozaman fazla yakmaya basliyor..neyse ben herseyi deniyorum...bisey daha sorucam...klima konusunda...benimki cift bolgeli yolcu bolgesindekini nasil kapatabilirim su anda ikiside calisiyor...ayrica A/C yi acmadan calistiriyorum sanirim A/C soguk icindi ...otomatike bastim birkeresinde AC de devreye girdi cikardim otomatikten...neyse iste her arac kendine farkli ozellikleri var...ben cok memnunum birde aracin bakilmari ve masraflari beni dusunduruyor..pejo normalde cok pahali gerek parcalari gerek bakimlari bakalim neolacak:)))
yaolcu tarafını kapatmayı bende bulamadım ben sımdılık havalandırmaların kapaklarını kapatarak cozuyorum bunu. Servise gidince soracam. Bu arada A/C yi bir sefer sıcak için denedim oldu yani klima hem sıcak hem soğuk. Otomatiğe alınca A/C yi açıyor ayrıca kademeyie en yükseğe alıyor ama bizimkilerde otomatiğe almaya gerek yok diye düşünüyorum ısıyı ekrandan ayarlıyorum. Parça konusunda bende şüphelerim var ama garantisi doduktan sonra kendi ustama gideceğim eminim işçilik daha uyguna gelir.
ÇOK YAKINDA 207'MLE BURADAYIM ŞU AN 207 PREMIUM 1,6 90 HP ÜRETİLMİYOR 3-4 AYDAN ÖNCE GELMİYCEK GÜN SAYIYORUM
selam baran,
tamam bende saga solunu fazla kurcalamiyorum ilerde yavas yavas ogrenirim zaten...araba garanti kapsaminda 2 yil mekanik ayrica galiba 15000 de bakima giricem daha cok var hehe...bu arada LONELY UNDERGRAD hos geldin valla 1.6 bence performans bakimindan cok iyi olur ama ben bukadar sure bekliyemezdim hem aracin fiyati uygun ken alayim dedim daha sonra pisman olmamak icin...senin arac nezaman geliyor
Selam LONELY UNDERGRAD
hangi bayide calisiyorsun...satistamisin sen? valla 1.6 larin uretimi neden durmus anlayamadim .. bu motor o kasa icin mukemmel olurdu sorun neymis ki..
Selam Akro sana bakımı 15000 demi dediler? Ben aldığımda satan arkadaş 5000 de kontrol amaçlı araba sahipleri getiriyor ama 10000 de tam anlamıyla bakıma alıyoruz dedi. Zaten asıl bakımı 20000 de arabayı çalışltırırken servise kalan km yi gösteriyor. bu arada LONELY UNDERGRAD arkadaşım araban şimdiden hayırlı olsun. Servisten bir arkdaşımızın aramıza katılması çok sevindirici.
Selam Barans,
Evet abi bana ise 10000 gel dediler sonra 15000 de gidicem..benimkinde de 20000 bakim gosteriyor neyse..bugun kadikoy tarafina gectim aracin bilgisayarina bakiyorum 80 km gidebilirsiniz diyor yakitla bi ara 105 oldu anlamadim bu isi valla....sonra de yakit lambasi yandi 75 km de...su anda 90 km yapmisim ama bilgisayar hala 95 km git diyor...bu degisiyor anlik sanirim 50 km daha gittikten sonra yakit alsam iyi olur...tam nekadar yakiyor diye baksam araci sonuna kadar kullanmam gerek buda zarar verebiliri elektronik aksama...zira son damlaya kadar kullanirsam belki benzin pisligi kacabilir ugras dur sonra neyse bakalim..
selm..dun aldım bende aracı 10 km falan ancak yaptım..genel olarak memnunum..aynalara alısmaya calısıyorum..birde klasik fransız suspansiyonu işte..darbeleri sesli sonumluyor..20 ytl mazot aldım..155 gosterdi yol bilg...yalnız bilgisayar hemen kayboluyor surekli ekranda tutamadım..yada ben bilmiyorum henuz..onun dısında daha henuz bir deneyimim yok..satan kişi 5000 de kontrol amaclı servise gel dedi genel bakım 20000 gosteriyor..yinede soracagım servise..burdan bilgi paylasımı coook iyi arkadaslar devamedelim boyle..
Bana serviste çok fazla ışık yanıkken gitme dediler. Sanırım dizellerde az mazotla gitmememiz gerekiyormuş. Sanırım seninde bahsettiğin benzin pisliği meselesi yüzünden
Selam Texmo hadi bakalim hayirli olsun gule gule kullan kazasiz belasiz abi biz burda tum bilgileri paylasalim...hatta bir musait gunde goruselim araclarla nedersiniz...benimki simdi 140 km falan oldu alali ...texmo abicim o bilgisayari istersen ayarlayabilirsin sadece yakit durumunu gostersin...muzik seti varya ayrabada oradan MODE dugumesine basiyorsun sana iki secenek sunuyor ya sadece saat hava sicakligi tarih gosteriyor ve sen yolda giderken silecek dugmesine basarak 3 saniye yakiti goruyorsun buda konsatreni dagitiyor..MODE dugumesine bas ve sana benzin secenegini sunuyor ve oyle kaliyor...boylece surekli takib edebilirsin ben...ayrica sanirim o moddayken de saat gun ve sicaklik vardi bir kosesinde...bu arada barans isik yanarken fazla gitmek istemiyorum eski kotu bir deneyim birkere arac yolda kaldi ve benzinci aradim yuruyerek ..gerci bu yeni modellerde benzini birkac defa filtre ederek gonderiyor subaplara yani tikanma olmaz sanirim yinede benim icim rahat etmiyor...ama bir gun deniyecem alicam 3-5 litre bir bidona gittigim kadar gidicem bakailm nezaman duracam ama simdi arac yeni oldugu icin pek riske giremiyorum hani ilk zamanlar korursun ya 1-2 ay sonra aman ya diyorsun artik hehehe..... bugun araci kullanmasi icin arkadasima verdim adam cok begendi super dedi...suspansiyon konusunda sana katiliyorum texmo darbeleri tam emmiyor baya sert neyse araci arazide kullanmiyorum sonucta:))))/
selm akro yardımların için tesekkurler..kazasız belasız kullanmak nasip olsun herkese..bir sey daha soracam,dıs dikiz aynaları bugu cozme nerden oluyor..bulamadım..birde bagajda yakıt katkısı koymuslar..orjinal..bunu nasıl kullanacaz ..sende varmı..araca alısmaya calısıyorum..yol tutus iyi gercekten virajlara sert girmeme ragmen savrulma yok..gorusuruz ..selamlar..
hayırlı olsun texmo, agüle güle kullanırsın inşallah. Dış dikiz aynasının buğu çözmesi yanlış bilmiyorsam eğer arka camın buğu çözücüsüyle beraber çalışıyor. Bagajdaki o yakıt katkısınıda kapağı kapalı iken sıkarsan üst kısımdaki hazneye doluyor, o dolan miktarı 25 lt mazota ilave ediyorsun benzinlikte dikkat etmen gereken şey 25 lt den az olmaması gerekıyor. 207 sayısı arttıkça çok mutlu oluyorum. Demekki yanlış bir karar vermemişim diyorum kendi kendime çünkü ben aldığımda çok fazla yoktu yollarda gün geçtikçesayı artıyor.
Selam Texmo ve Barans .....
Dis aynalarin isitilmasi arka cam resistansiyla ilgili degil...on cam resistansi ile...pardon birdakka texmo senin arac trendiydi diilmi...abi benim aracta on ve arka cam resistansi var benimkinde oncam resistnsini calistirinca aynalari isitiyor sende varmi bilemiyorum eger on cam resistansi yoksa baransin dedigi gibi arka cam resistansi kullanilir...bu arada aracin kitapcigini artik ezberledim :)))))))) mazot konusuna gelince bana da verdiler katki maddesini...fakat o farkli bir durum icin...barans bak abi servisteki adam aracimi teslim ettikten sonra dediki...OLURDA NORMAL MAZOT ALMAK ZORUNDA KALIRSAN OZAMAN BU KATKI MADDESINDEN KULLAN....cunki farzet mazotun bitti ve kucuk bir benzin istasyonundasin ve orda eruo dizel yok ozaman tek care normal mazot alicaksin onunda katkisi ve oktani dusuk oldugu icin bu verilen katki maddesinden kullaniyorsun...biz istanbulda kullaniyoruz sorun yok hereyerde euro dizel var..git bakalim anadoluya yada bir koye bakalim euro dizel kolay bulabilecekmisin :)))))
Ben teslim aldığımda da servis elemanı her mazot aldığında kullan hatta bittiğinde servisten satın alabilrisin dedi. Bende her mazot aldığımda ekliyordum demekki gerek kalmadı eklememe. Birde sana sormak istediğim sey ön cam resistansı dediğin klima göstergesini altında en soldaydı yanlış hatırlamıyorsam o tuşmu? o tuşu hiç kullanmadım da
Hehe Barans abi euro dizel zaten katkili bir mazot...ek olarak katki eklersek vay halimize...para mi dayanir ona :))) o katkiyi sakla zamani gelir kullanmak zorunda kalirsin...evet klimanin alt sol tarafina yer aliyor...ben birkez kullandim okadar...o dugme basinca on cama cok hizli bir sekilde hava veriyor ve yan aynalari isitiyor...dene bak :)))
Akro ne bileyim bende hayatımda ilk defaa sıfır araba alıyorum kim ne derse yapmaya çalışıyorum. Yardımın için teşekkür ederim bu arada texmo kayıplarda
geldim arkadaslar...katkı maddesi ile ilgili..ogrendigimiz iyi oldu ..yoksa surekli eklemek iş degil..banada ekleyeceksin demişlerdi..eklemem..eurodisel alıyorum sonuçta..ayna konusunda serviside aradım..arka cam resistansıyla beraber calısıyor dediler...yarın sabah denerim,sizede bigi veririm..bu arada benim arac premıum 1,4 hdi..birde bakım konusu cetrefilli..bana 5000 de kontrole gel..sonraki bakım km si soylenecek dendi..baska servisdedende 7500 de gel sonra 15000 de ..sizlerde farklı yazmısısınız..aracın gostergesi 20000 .anlamadım valla..