Şimdi Ara

PEUGEOT 207 Almayı Düşünenler İçin Yorumlarım (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
313.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.4 HDI makina 100 km de 9.3 lt yakamaz. ''YAKAMAZ'' diyorum.İstersen makinayı patlatana kadar bas!!!!!Bu bir gösterge hatası ya da ilk kalkışta çekilmiş ''AMAÇLI'' bir fotoğraf ya da araç HDI değil.!!!!!

ya dostum ben sizi anlamıyorum valla.. benim kime ne gibi bir kastım olabilir ki? ben elimdeki verileri yazmışım buraya belki yardımcı olabilirim diye, senin dediğin şeye bak.. aracım kazadan dolayı birkaç gündür ANKARA TEKOTO servisindeydi, oradaki arkadaşlara da durumu anlattım sizlerden bu kadar itiraz gelince. kontrol etmişler ancak anormal bir durum yok dedi servis.. sadece yol bilgisayarı verileri çok güvenilir olmayabilir dedi ve aracın yakıt sarfiyatının normal olduğunu söyledi.... anlamadığım nokta şu ya servis beni kekliyo ya da burda yakıt sarfiyatının 3-4 litre olduğunu söyleyen arkadaşlar sallıyo.. hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecek. umarım siz haklısınızdır da servisin tepesine binerimm!!!

• bu arada aracı yokuş aşağı hep boşa atmaya başladım.. 9.0 litreye düşmüş durumda.. :D
  • hocam senin servisteki arkadaşlar 1.4 lük HDI motorun ortalama 9 litre yakmasına normal diyolarsa sen o servisi genel merkeze şikayet et. bu tarz konuların sakız gibi uzamasını sevmem ve buna aracı olmak da istemem ama görünce dayanamadım yine yazayım dedim. 9 litre anlık bir tüketim olabilir, hatta yeri geliyor 13litre bile yakıyosun anlık olarak ama ortalaman 9 litre ve üzeri ise kesin anormallik var diyorum ben..sürekli 1.viteste kullanıyor olman lazım bu ortalamayı yakalaman için...
  • hocam kız arkadaşımda 207 1.4 hdi trendy var
    az cok o arabaya bindim kullandım
    yalnız size 2 noktada kendi fikrim sizden daha degişik
    bende corsa 1.3 cdti var 207 nin yol tutuşu daha iyi corsadan ve 9 litrelik tüketim cok fazla kız arkadasımın arabasında 7yi geçtigini ben hiç görmedim( ki kendisi biraz acemidir ben aldıgımda 5 litrelere rahat cekebiliyorum cok ekonomik bir motor)

1.4 hdi kesinlikle 9lt yakamaz imkansız benim eski benzinli 206 ım bile bu kadar yakmıyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: okutay

quote:

1.4 HDI makina 100 km de 9.3 lt yakamaz. ''YAKAMAZ'' diyorum.İstersen makinayı patlatana kadar bas!!!!!Bu bir gösterge hatası ya da ilk kalkışta çekilmiş ''AMAÇLI'' bir fotoğraf ya da araç HDI değil.!!!!!

ya dostum ben sizi anlamıyorum valla.. benim kime ne gibi bir kastım olabilir ki? ben elimdeki verileri yazmışım buraya belki yardımcı olabilirim diye, senin dediğin şeye bak.. aracım kazadan dolayı birkaç gündür ANKARA TEKOTO servisindeydi, oradaki arkadaşlara da durumu anlattım sizlerden bu kadar itiraz gelince. kontrol etmişler ancak anormal bir durum yok dedi servis.. sadece yol bilgisayarı verileri çok güvenilir olmayabilir dedi ve aracın yakıt sarfiyatının normal olduğunu söyledi.... anlamadığım nokta şu ya servis beni kekliyo ya da burda yakıt sarfiyatının 3-4 litre olduğunu söyleyen arkadaşlar sallıyo.. hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecek. umarım siz haklısınızdır da servisin tepesine binerimm!!!

bence o servisi şikayet et yok böyle bir yakış
    2006 dan beri kullanıyorum ancak yokuş yukarı basarken anlık olarak görüyorum o rakamları.

• quote:

Orjinalden alıntı: anti-mage

hocam kız arkadaşımda 207 1.4 hdi trendy var
    az cok o arabaya bindim kullandım
    yalnız size 2 noktada kendi fikrim sizden daha degişik
    bende corsa 1.3 cdti var 207 nin yol tutuşu daha iyi corsadan ve 9 litrelik tüketim cok fazla kız arkadasımın arabasında 7yi geçtigini ben hiç görmedim( ki kendisi biraz acemidir ben aldıgımda 5 litrelere rahat cekebiliyorum cok ekonomik bir motor)

1.4 hdi kesinlikle 9lt yakamaz imkansız benim eski benzinli 206 ım bile bu kadar yakmıyordu

Corsa ve 207 bu sınıfta şu anda en iyi yol tutuşa sahip araçlar ki 207 en iyisi. Yeni Fiesta bu ünvanı eline geçirecektir muhtemelen...

Ben bırakın HDI, benzinli ile bile o değeri yakalayamıyorum. Şu ana kadar en yüksek 6.5 lt gördüm...

• quote:

Orjinalden alıntı: okutay

quote:

Sayın arkadaşım ''kasıt'' değil. Kusura bakma ..ama ..olamaz. 100/100 sen yanlış ekrana bakıyorsun.!!!!Baktığın ''anlık'' tüketimi gösteren ekran ...Bu ekranın ilk kalkışlarda ya da yokuş çıkarken 8/9/10/11...lt değerleri göstermesi normal....Ekran değiştirerek ''Ortalama Tüketim'' ekranına gel ...sen de 5-6 lt arasındaki ''Ortalama Tüketim'' i göreceksin....Akıl var ..mantık var 70 HP common rail bir dizel makina nasıl 100 km de 9 litre yakıt tüketebilir ???

Eğer ..yok 9 lt benim ortalama tüketim değerim .....hatalı ekrana bakmadığıma eminim diyorsan ...lütfen servisin yakasına yapış ....mutlaka yol bilgisyarında bir sorun var....En azından aldığın yakıt ....yaptığın km belli....yani sen yaklaşık bir depo yakıtı...500 km de tüketiyormusun ????Eğer ''evet'' tüketiyorum ....diyorsan .....SERVİSE DEMİR AT ...HER TÜRLÜ TÜKETİCİ HAKKINI KULLAN ....!!!!!!ARACIN ARIZALI !!!!!!!

• quote:

Baktığın ''anlık'' tüketimi gösteren ekran ...Bu ekranın ilk kalkışlarda ya da yokuş çıkarken 8/9/10/11...lt değerleri göstermesi normal....Ekran değiştirerek ''Ortalama Tüketim'' ekranına gel ...sen de 5-6 lt arasındaki ''Ortalama Tüketim'' i göreceksin....Akıl var ..mantık var 70 HP common rail bir dizel makina nasıl 100 km de 9 litre yakıt tüketebilir ???

Fotoğrafını verdiği ekran anlık tüketim değil, ortalama tüketim ekranı...

Ayrıca hala neyi tartışıyoruz ki! Bu tüketim, bahsedilen kullanım tarzı ve güzergahta imkansız bir tüketim! Eğer doğruysa da ya araç arızalı ya da yol bilgisayarı...

Ben iddialıyım, buyursun isteyen istediği zaman benim yol bilgisayarıma baksın... 6.5lt'nin üstünde değer göremez. Üstelik de benzinli ve 75bg'lik model... Hala iddialı olan, "yalancı" suçlamasının arkasına sığınanları beklerim... Ama bedava atıp tutmak yok, yalancı çıkmazsam, utandıkları yetmeyecek bir de TEMA'ya 100-200 lira gibi bir meblağ bağışlayacaklar... Hodri meydan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uf_sey -- 3 Temmuz 2008; 13:52:50 >

• Arkadaşlar bence kullanımdan kullanıma gore değişir tamam motor ufak 1.4 hdi ama 9 litre de yakabilir bence.Bu arada bende 207 kullanıcısıyım.Zorlarsan neden yakmasın.Ben bunun testini yaptım kendi arabamda , bende 1.6 hdi var şehir içi ortalamamda en az 4.5 litre yi gördüm en fazla da ortalama 13 litre.Tabi normal zamanlarda ortalamam 6.7 litre.Ama basarsan yakar bence ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: istinsah

Arkadaşlar bence kullanımdan kullanıma gore değişir tamam motor ufak 1.4 hdi ama 9 litre de yakabilir bence.Bu arada bende 207 kullanıcısıyım.Zorlarsan neden yakmasın.Ben bunun testini yaptım kendi arabamda , bende 1.6 hdi var şehir içi ortalamamda en az 4.5 litre yi gördüm en fazla da ortalama 13 litre.Tabi normal zamanlarda ortalamam 6.7 litre.Ama basarsan yakar bence ...

İyi de arkadaş sakin kullandığını söylüyor.
  • O zaman birşey diyemem ama sakin kullanım da dereceli bir kavramdır.Problem olabilir o zaman , ama arabalar tekrar tekrar testlerden geçiyor ama sonuçta insan eli de değiyor az da olsa hatalı uretim veya sonra dan bir problem çıkmış olabilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istinsah -- 28 Temmuz 2008; 20:21:01 >
  • selam arkadaşlar
    aracımı alalı 15 gün oldu ikinci el aldım trendy modeli benzinli 1300km yol yaptım
    ORTALAMAM 100/ 6.3L ama dikkatli kulandım tabii dikkatli kullanmadığım zaman ise 7.3 litre yaktı
    memnun kaldık.
    bizde birde sorento var 2500 motor otomatik ve 1800kg ağırlığında 9.5lt eurodizel harcıyor 100 kmde
    iyiki dizel 207 almamışız ki 9.3 lt yakıyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klok -- 5 Ağustos 2008; 21:53:30 >
  • Aracım 1.6 hdi tamamen şehir içi klima açık kullanıyorum ortalamam 6.2 lt.
  • antalya yeni sanayide peugeout asistant ve service de çalışan arkadaşlarım hiç iyi şeyler söylemiyolar peugeout için
  • tartışmaya gerek yok .. merak edenlere tum cevaplar fazlasıya 207tr.com sitesinde ..
  • Sınıf olarak aynı olmayabilir ama benim kullandığım araçlar açısından,yol tutuşuna 5 üzerinden puan verirsem;

focus : 5
    astra : 4,5
    corolla: 4
    207 : 3
  • defalarca yazdım aracı sıfır aldıgımdan veri yakıt fişlerini toplarım ve excellde kayıt altına alırım aracım 45300 kmde ve bugune dek aldıgım tüm yakıt miktarına bölünce şehir içi agırlıklı kullanımda 4,753 lt/100 çıkıyor 9,5 litre yakması mümkün degil dir

gelelim diğer hususlara tam 3 yıllık 207 kullanıcısıyım en çok ve acımasızca eleştiren benimdir aracı

su alma yuzunden bazı sıkıntılarım oldu ama hala daha söylüyorum sınıfında en iyileri arasındadır son zamanlarda işe 81 km yoldan gidip geliyorum her gün 160 km yol yapıyorum ve her yakıt alışımda mutlaka yol bilgisayarını sıfırlarım 75-80 km kullanımda 3,5-3,7 lt/100 80-90 km de ise 3,9-4,0lt/100 yakıyorum
  • Benim kullandıgım 207 1,6 hdi idi.ekranında 7000 km yakıt ortalaması (karma)olarak 4,9 litre gözüküyordu.
  • çok rahatlıkla söyleyebilirim ki sürüş özellikleri polo nun kat be kat üstündedir, polonun daha iyi yol tuttuğundan bahsetmişsiniz ama aracı ileri seviyede zorlamadığınızı anlıyorum bu yorumunuzdan
  • bence pegout 207hdı şahane arabadır, aynı bakımdan 10 numara arabadır. arabanı aldımmıdı adam gibi benzin istasyonundan dolduracan mazotunu yoksa arbanı bozarsın, 2 kurşluk indirim için ucuz yerlerden benzin(mazot) alınmaz. hem pejo yakıt hem sağlamlık açısısndan hemde tasırım açısısndan 10 numara arabadır bakın aşağıda verdim intenet sitesinden alıntı yani araba bukadar yakıt yakar çok tassauruflu araba 90km ile 110 km arasında git hiç birşey yakmaz 10 numara arabadır bu devirde hız yapılırmı 110 geçtinmidi tıkkk ceza hattta 100km geçtikten sonra ceza bunu bilsin ancak pegout kullanan bilir.

Yakıt Tüketimi

Şehir İçi:

5.7 lt/100km

Şehir Dışı:

3.7 lt/100km

Genel:

4.4 lt/100km

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.