malesef dizel arabalarda bu tür arızalar yaşanabiliyor, bunun marka ile ilgisi yok. Yakıttan tasarruf ederken bu tür riskler de olacak tabii. Benzinli olanlarda neden böyle arızalar çıkmıyor peki, ben 10 yıldır benzinli peugeotlar kullanıyorum ve hiç arıza yaşamadım.
Arabayı yeni almışsın ve 2004 model. Belki de aldığın kişide böyle bir sorun vardı ve halledip sattı. Aldığın kişiyle görüşmen yerinde olur. Bir de servis raporlarına bak.
waLLa arkadaşLar buradaki yazılan kötü yazıları görünce ya bu arabalar size özel arıza yapıyolar yada benim bildiğim gördüğüm ve bindiğim araçlar çook sağLam Niye derseniz şöyle açıklayım yaklaşık 13 aydır 206 hdi kullanıyorum ve araca her bindiğimde ohh be iyiki bunu almışım diyorum..13 ayda 24 bin km. yol yaptım araçla..Aracı benden başka kimsenin kullanmasına izin vermiyorum..tek şikayetim önünün alçak olması ama oda çok fazla sorun diğil..iyiki almışım...307'e gelince o resimleri görünce biras komiğime gitti..O ne yaa istepne falan..Arkadaşlar aracınıza bakmazsanız o bile ii ondan kötü olurr..Benim aracım 13 aylık 24 bin de gelin bi bakın araç nasıl..türkiyemizde ki yol şartları felaket bu bi gerçek arabayı hor kullanmaya gelmioo..bence siz aracınıza ne kadar ii davranırsanız o denli sorunsuz olurr... İkincisi:307 çok yakın bi aile dostumuzun sürücü kursu var..daha dün bu yazıları okuduktan sonra onunla görüştüm.4 yıldır peugeoutlarla çalıştığını bu 4 yıl zarfında TAM 43 tane ewet yanlış yazmadım tam 43 tane peugeout aldığını(eskidikçe değiştiriyo) 206-307 bir tane de 407 aldığını ve hiç birinden de burda yazılan bu denli büyük sorunlarla karşılaşmadığını özellikle söyledi..Ki bu araçlar sürekli acemi şöferler tarafından hırpalanıyolar ...bu bi rastlantı mı orasını bilemem..hatta ben 206 mı onun tavsiyesi üzerine filo indiriminden yararlanarak aldım ve iyiki böle bi seçim yapmışım...keyfini sürüyorum şimdi..Bu denli sorunlu araçlar olsaydı bu peugeoutlar sanıyorum piyasaya bu kadar hakim olmazlardı..eski yeni yollar bunlarla dolu..ve bu arada 407 de kullnadım yaklaşık 3 ay...o ise çok başka bi keyif..herşeyin ötesinde..bi de burnu çok uzun falan yazanlar olmuş gözükmüyomuş falan aracı kullanmak için sürekli burnuna bakılmaya ihtiyaç yok sanırım..öyle olsaydı hepimiz Minübüs aLırdık ..herkesin arabası kendine güseldir bu da başka bi durum yaa..benden bu kadar...sorunsuz günler..!!
Sürücü kursu örneğini vermeniz iyi olmuş ve gerçekten piyasaya o kadar hakim bir firma. Seyahat halindeyken şöyle etrafa bakıyorum 206 ve 307 bol miktarda var tabi diğer arabalar da. O kadar kötü araba olsalar hepsinin arkasında satılık yazardı yada bu kadar bol olmazlardı.
Sinanim dediğim gibi aynen bana ne dediyse onu aktardım..İllaki sorunlu araçlar çıkar ama ne bilim sinyal koluna her dokunduğunda elinde kalıyosa bence o senin elinin ayarında bi sorun var demektir..Ama benim yazdığım ve anlattıklarımda gerçekler..ve bu böyle
BENCE PEUGEOT HER ÜLKEDE TERCİH EDİLMEZ,TERCİH EDİLECEK ÜLKELER TÜRKİYE,HİNDİSTAN,AFGANİSTAN GİBİ ÜLKELER ASLINDA TÜRKİYEDEDE TERCİH EDİLMEZ AMA TERCİH MESELESİ İŞTE BİŞEY DİYEMESSİN PEUGEOT GERÇEKTEN İYİ Bİ MARKA OLSAYDI AMERİKADADA SATILIRDI,A.B.D. DE P.E.U.G.E.O.T. SATIŞI YOK BİLMEM BİŞEYLER ANLATA BİLİYOMUYUM ŞİMDİ DERSİNİZKİ YAHU BİZENE AMERİKADAN AMA ADAMLAR DAİMA KALİTEYİ KULLANIYOR VE NUFUSUDA 300 MİLYON FALAN,BU ADAMLAR TERCİH ETMİYORSA BİR BİLDİKLERİ VARDIR MUTLAKA
NIGHTBOY senin bu yazdıklarına göre ben dahiL peogeot kuLLanan herkes ya hiç bi şeyden anLamıyoruz yada sokağa atacağımız çok fazLa paramız var..Sadece 206 için diyorum 5 yıLda 5.5 milyon satan ve gerçek bi efsane oLan bunun yanında diğer peugeot satışları da dahil miLyonLu rakamLara uLaşmış bi markayı satın aLanLar da her haLde hiç bişiden anLamıyoLar.... 2.si Amerikadan bahsetmişsin..Amerika nüfusu 2000 sayımına göre 293 miLyon küsür...OtomobiL sayısı 221 miLyon...Kişi başına düşen yıLLık gelir ise Dünya Bankasının 2003 araştırmasına göre 37.610 $..Bu ne demek 56.377 YTL demek...Türkiye de ise kişi başına düşen yıLLık geLir 2.937 $ yani 4.402 YTL...Türkiyede ki vergiLerden bahsetmeye ise hiç gerek yok sanırım...Ben de Amerikada yaşıyo oLsam 206 ya binmem..Ama burası Türkiye.. Yani kısacası SAÇMALIYOSUN...!!!
quote:
Orjinalden alıntı: Bocék
NIGHTBOY senin bu yazdıklarına göre ben dahiL peogeot kuLLanan herkes ya hiç bi şeyden anLamıyoruz yada sokağa atacağımız çok fazLa paramız var..Sadece 206 için diyorum 5 yıLda 5.5 milyon satan ve gerçek bi efsane oLan bunun yanında diğer peugeot satışları da dahil miLyonLu rakamLara uLaşmış bi markayı satın aLanLar da her haLde hiç bişiden anLamıyoLar.... 2.si Amerikadan bahsetmişsin..Amerika nüfusu 2000 sayımına göre 293 miLyon küsür...OtomobiL sayısı 221 miLyon...Kişi başına düşen yıLLık gelir ise Dünya Bankasının 2003 araştırmasına göre 37.610 $..Bu ne demek 56.377 YTL demek...Türkiye de ise kişi başına düşen yıLLık geLir 2.937 $ yani 4.402 YTL...Türkiyede ki vergiLerden bahsetmeye ise hiç gerek yok sanırım...Ben de Amerikada yaşıyo oLsam 206 ya binmem..Ama burası Türkiye.. Yani kısacası SAÇMALIYOSUN...!!!
Aynen sana katılıyorum. Tüm peugeot alanlar e..i, diğer markaları alanlar akıllı.
burda fena kızışmış tartışma. kaçayım burdan hemen.....
bu nightboy denen adamı ciddiye alıp cevap mevap yazmayın sakın, bi peugeot sahibi buna bişey yapmış heralde, ne diyeceğini şaşırmış. saçmalayıp duruyo işte
Kesinlikle katlıyorum.
Cidden anlamıyorum artık yaw. Kimse demiyorki " Yaw peugeotu olanlar memnun o kadar yazıyor adamlar bu işte bir arıza var, Arıza peugeotta değil muhabbette" demiyor yaw. Bu yukardaki peugeot olan araçla benim aracım arasında dağlar var. Benim aracımın yanından bile geçmiyor. Ya peugeot bana özel bir üretim yapıp vermiş arabayı yada o araba çoook eski 307 veya 306. Özellikle makyajlı kasa 307 bir harika. Ben kullanıyorum biniyorum konfor keyif hız güç dizayn daha ne olsun. Kendimemi yoksa yazılanlaramı inanayım...
Her araçta problem çıkar arıza olur yok diyen uzaya gitsin o teknolojiyle. Ama cidden bu kadar değil kesinlikle değil. artık kafayı bozum tanıdığım tanımadığım tüm 307 cilerle konuşuyorum kimsede memnun değilim demiyor Nasıl olaccak bu iş. Hatta adam diyorki bunu satıp yeni kasadan alacam diyor. O zaman bu adam deli değil depdeli en deli...
Peugeotçu dostlarım aslanlar gibi güle güle kullanın Allahım kaza bela göstermesin İnşallah...
evet ben de 307,206 kullanıcılarına ssoruyorum problem var mı diye ama pek yok. Olsa da önemli problemler değil. Mesela süspansiyon sorunu araç gerçekten fazla esnemiyor. Ama Opel kullanan bir arkadaşım onun da arasının fazla esnemediğinden bahsetti. Yani anlatmak istediğim tüm arabalarda birtakım sorunlar var. Bunu kabullenmek lazım.
ben de yeni aldım nispeten temiz bir 307 hdi. arabanın (nazar değmesin, çok konuştum hakkında) yürüyen aksamında bir sorun yok; motor ufak olmasına rağmen -1.4lt 70hp- gayet tatminkar. benim tek derdim aracın içerisindeki tıkırtılar ve bagaj civarından gelen ses idi ki arkadaşların yazıklarından okuduğum kadarıyla arka süspansiyondan geliyormuş bu ses. ben de şimdi öğrendim, cumartesi servise gittiğimde oraya da baktıracağım.
dediğim gibi araçta cd çaların plastiği ile sağ-sol kapıların arasından bir yerden tıkırtılar geliyor. böyle sanki bir tel parçası boştaymış da zıngırdıyormuş gibi. işin ilginci de bir tek ben duyuyorum bu sesi; zorlaya zorlaya hanıma da duyurttum sonra hehe. çok ciddi ses olmamasına rağmen işte insan bir kere takıldı mı, sürekli duyuyor. ben de şimdilik cd çaların sesini yükselterek çözdm bu sorunu :) ya da camı açıyorum az bir şey, gelen hava sesinden ya da müzik sesinden duymuyorum tıngırtıyı :)
sevgiler.
Abi öncelikle hayırlı uğurlu olsun . Allahım kaza bela vermesin inşallah. 307 lerde arkadan gelen sesten bahsediliyor ama ben hiçbiryerinden ses duymuyorum şimdilik. Bir arkadaş bu konuda stepne nin iyice sıkıştırılmaması olarak yorumlamıştı. Ondada aynı ses varmış sıkıştırınca gitmiş ne kadar doğru bilmiyorum tabii.
Ayrıca araçla ilgili ses duyma olayına bende hastayım sen duyarsın 50 kişi dinler yyoook bişey gelmiyo der :)) Nasıl yaa işte duymuyormusun dersin yoook der :)) Anahtarlık koymuşum ön tarafa zangır zangır bir ses Allhım bu ne dedim eşime diyorum yooo ses yok diyor dediğiniz gibi aynen demekki burdan ne sonuç çıkarıyoruz . 307 lerde kronik sorun var diyenler haklılar 307 den gelen sesleri şöför hariç kimse duymuyor :))) Tekrar Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin..
quote:
Orjinalden alıntı: sdwinder
ben de yeni aldım nispeten temiz bir 307 hdi. arabanın (nazar değmesin, çok konuştum hakkında) yürüyen aksamında bir sorun yok; motor ufak olmasına rağmen -1.4lt 70hp- gayet tatminkar. benim tek derdim aracın içerisindeki tıkırtılar ve bagaj civarından gelen ses idi ki arkadaşların yazıklarından okuduğum kadarıyla arka süspansiyondan geliyormuş bu ses. ben de şimdi öğrendim, cumartesi servise gittiğimde oraya da baktıracağım.
dediğim gibi araçta cd çaların plastiği ile sağ-sol kapıların arasından bir yerden tıkırtılar geliyor. böyle sanki bir tel parçası boştaymış da zıngırdıyormuş gibi. işin ilginci de bir tek ben duyuyorum bu sesi; zorlaya zorlaya hanıma da duyurttum sonra hehe. çok ciddi ses olmamasına rağmen işte insan bir kere takıldı mı, sürekli duyuyor. ben de şimdilik cd çaların sesini yükselterek çözdm bu sorunu :) ya da camı açıyorum az bir şey, gelen hava sesinden ya da müzik sesinden duymuyorum tıngırtıyı :)
sevgiler.
quote:
Orjinalden alıntı: sdwinder
sevgiler.
sdwinder önceLikLe hayırLı uğurLu oLsun..GüLe GüLe kazasız beLasız kuLLan inşaLLah.. Ben her zaman söLerim arabaya ne kadar ii davranırsan oda sana karşılıpında o kadar az sorun çıkartırr..Sen sen oL arabanı hor kuLLanma...
Bugün arabamda bir sorunla karşılaştım. Yolda normal giderken birden motor ışığının yandığını farkettim ve ilk müsait yerde durdum ve stop ettim. Çok meraklandım ne oluyor yoksa bende de sorunlar başlıyor diye. Hemen servisi aradım. Eleman geldi bilgisayar ile hemen soruna baktı. Önemli bir sorun yok bazen beyin algılamada güçlük çekiyor dedi. Sorun motor basıncının yüksek olmasıymış hemen düzelttildi. eğer tekrarlarsa servise gidecek. Fakat ışık yanmaya başladıktan sonra bile araba devirden düşmedi ne de ses geldi.
hocam aynısı bana 2veya 3 kere oldu bana da stop edip çalıştırmamı söylediler
quote:
Orjinalden alıntı: sinanim
Bugün arabamda bir sorunla karşılaştım. Yolda normal giderken birden motor ışığının yandığını farkettim ve ilk müsait yerde durdum ve stop ettim. Çok meraklandım ne oluyor yoksa bende de sorunlar başlıyor diye. Hemen servisi aradım. Eleman geldi bilgisayar ile hemen soruna baktı. Önemli bir sorun yok bazen beyin algılamada güçlük çekiyor dedi. Sorun motor basıncının yüksek olmasıymış hemen düzelttildi. eğer tekrarlarsa servise gidecek. Fakat ışık yanmaya başladıktan sonra bile araba devirden düşmedi ne de ses geldi.
Ben de stop edip servisi bekledim. Fakat böyle bir durum olduğundaq servise kadar gelebileceğimi söylediler. Acaba bir süre beklemem sorunu halleder miydi bilmiyorum.
geçmiş oLsun sinanim umarım bi daha karşılaşmazsın aynı sorunLa...