Şimdi Ara

Peugeot 5008 Almayı Düşünüyorum. Fikirlerinizi Rica Edebilirmiyim... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
3
Favori
94.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omerka48

quote:

Orijinalden alıntı: yunusssss

kayar kapı bence avantaj çünkü insanlar kapıları çat çut kladırıma felan vuruyor kapılar hasat oluyor tecrübe ile sabit mesale ön kapımda şimdi ufdak tefek sürtmelerden dolayı alt kısımlar izler oldu bile koltuklar arkadaşım berlingo var onun koltuklarına benzittim ondan ticari gibi deidim.takur tukur sesi şahsen ben hiç duymadım.park sistemi güzel bir kaç kez denedim benden çok daha iyi manevra yapıyor ve tek seferde rahat sokabiliyor aracı.park sensörleri bir düğme ile açılıp ön ve arka sensörler sıkışık yerlerde daha kolay geçmenizi sağlayabiliyor.teybi olduğu yer çirkin bence avrupa versiyonu olsa güzel ama tr de ki çirkin onu demek istesim.head up ekranı bazı testlerde denyenler yerinden çıkmadığını söylemişlerdi bunu hatırlıyorum.anahtarsız çalıştırma sistemi bence her araca lazım.otomatik bagaj kapağı şuanda olmazsa olmazım havalı oluyor çünkü ve insanlar bagajı çat çuk kapatamıyor.tasarım olarak şuanda 5008 çok güzel ona diyecek lafım yok.ama zafira gelince hepsi sönük kalacak bunuda biliyorum.otomatik vitese gelince artık çift kavramalılar moda çünkü biraz aptal bir vites olarak görülüyor bunlar ama 5008 bu aptal viteslerin en iyisi.yarın bir gün power shift vites gelirse 5008 elinde pek fazla bişeyi kalmaz.birde fordların bu ülkede fransızlara göre bariz bir üstünlüğü var ikinci elde daha avantajlı.zaten millet sizin düşündüğünüzü düşünseydi cmax bu kadar satamazdı.xenon fara gelince sağa sola dönerken döndünüzün tarafı aydınlatan bir sistem de var bu çok rahatlık.led iç aydınlatmayada diyecek yok ve pejoya göre daha geç dökülen bir araç.

c-max 5 kişilik ve 7 kişilik 2 versiyonu olduğu için satış rakamı 5008 den fazla..5008 in sadece 7 kişilik versiyonu var bence satış rakamları açıklanırken buna da dikkat edilmeli 5008 in de 5 kişilik versiyonu olsaydı satış rakamları farklı olurdu;)

Vayy işte buu :D Benim aklıma bu gelmemişti :D Dediğin gibi Ford Grand Cmax ile karşılaştırmak lazım, Ford Cmax ile değil.

• Yıllara göre satış rakamları

Peugeot 5008 2010 (Ocak-Aralık): 1.516 Adet
    Peugeot 5008 2011 (Ocak-Eylül): 995 Adet

Ford Cmax + Ford Grand Cmax (Ocak-Aralık): 1.251 Adet
    Ford Cmax + Ford Grand Cmax (Ocak-Eylül): 2.013 Adet

Ford Grand Cmax 1.6 TDCi 115PS Titanium Başlangıç Fiyatı: 59.975TL
    Peugot 5008 1.6 Turbo HDI 112HP Premium Pack Başlangıç Fiyatı: 70.470TL
  • şimdi bu bir tercih meselesi adam cmax te alabilir grand cmax bu iki aracın satışları birbiriden ayrılması tamamen mantıksız senic te var 5 ve 7 koltuk qq dada var yada captiva sayamadım daha bir çok araçta tabi cmax kasa faakı da var.aslına bakarsanız cmax tasarımı bence daha güzel ama ben koltuk fazla olsun diye tercih ettim fiyat hususuna gelince sizde titanyum başlangıç fiyatıyla 5008 premium pack karşılaştırmışsınız bu iki aracın fiyatları gerçekte kafa kafaya.arada 10 bin felan fark yok.alırken iki aracında fiyatını almıştık pejo hiç indirim yapmadan liste fiyatı üzerinden 48.6 bin istedi. fordda 47 bin liraya verdi onlar liste fiyatından indirim yaptı.pejo dalga geçer gibi birde raporsuz size 60 bine veririm dedi ama hesaplarken 67 bin liradan hesapladı.
    şuanda satış rakamalarının incelerseniz bütün araçların daha çok otomatik araç satışlarının etkili olduğunu görürsünüz ama ne hikmetse mpv satışlarında otomatik seçeneği olmayan bir araç lider.bu arada 2.0 verso fiyat avantajı ile patlama yapmıştı ama onunda havası sönecek.senic fiyat ve otomatik avantajı ile birinci olacak.

• 5008 7 kişilik ocak-eylül satış 995 ise , al sana 5008 5 kişilik te ocak-eylül satış 995 olsun etti mi 1990 adet yani 5008 le c-max o zaman başa baş olurdu hatta o kadar iddalıyım ki 5008 in 5 kişilik versiyonu olsa idi mpv sınıfının tek lideri olurdu.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerka48 -- 1 Kasım 2011; 20:55:55 >
  • İşte bende onu anlatmaya çalıştım aslında. CMax 5 kişilik olduğu için dahada ucuz bir hale gelmektedir. Mesela Ford Grand Cmax'in Tüm paketleri dahil liste fiyatı: 67.910TL Kampanyalı Liste Fiyatı: 66.710 Bayilerde bence bu fiyat dahada aşağılara çekilir. Peugeot 5008 Premium Pack HDI modeli Tüm paketler dahil Liste fiyatı: 77.620TL Ancak Bir kaç paketi ve deri koltuk olmadan İndirimli fiyatı:67.000TL bunu geçen gün bayide sordum. Ancak e-HDI motorlu araçları 73.000TL'ye satıldığını biliyorum. Sonuçta Grand Cmax gerçekten güzel ve 5008'in yanında ucuz kaldığı için millet Grand Cmax'e yöneldi. Ancak Cmax'e otomatik şanzıman geldiğinde fiyatı dahada uçacaktır. Ve acaba otomatik şanzıman gelince acaba Fordun manuel şanzımanlı modelinden dahamı az yakacak otomatik şanzımanı merak ediyorum. Mesela şuanda Ford focusa geldi Powershift ancak benzinli motorda var bu seçenek Türkiyede ve Şehir içi yakıt tüketimi otomatik şanzımanda manuele göre acayip fazla. Bu çok önemli bence.

• Mesela bak örnek vereyim. Fordda şehir içi manuelde 8.1lt yakarken , otomatikte 9.3 yakmış, şehir dışı oranlarıda aynı. Ama Peugeot 3008 de Manuelde şehiriçi 6.4lt yakarken, otomatikte 5.8lt, şehir dışındada manuel 4.5 yakarken, otomatikte 4.4lt tüketim var. 5008 ile aynı motor ve şanzımana sahip sadece biraz daha hafif araç. Yani şunu demeye çalışıyorum, zaten Fordda verdiğim örnek benzinli olduğu için bu veriler peugeot'a göre yüksek gözükmesin. Sadece markalardaki manuel ve otomatik modellerini kıyaslayın. Fordda manuel şanzıman az yakıyor, peugeot'ta otomatik az yakıyor.
  • İngilteredeki sitesinden aldım. Gördüğün gibi otomatik vitesi 2.0 motoruna koymuşlar ve yakıt miktarıda otomatiğin daha fazla.

Manuel 6.6lt iken otomatik 7.4. Zaten bu arabayı Türkiyeye getirmezler, 1 adet bile satılmaz ÖTV'den dolayı. Araç 50.000'ye gelse 130.000TLye satılması lazım min.

Peugeot 5008 Almayı Düşünüyorum. Fikirlerinizi Rica Edebilirmiyim...
  • Bu 2 aracında birbirine olan üstünlüklerinden dolayı tercih edilebilinir durumda mesela otomatik almak isteyenler direk CMAX'ı elemektedir, ancak Ford Cmax'in şöyle bir avantajı var. Kasa modeli Peugeot'a göre daha yeni, 2010'da çıktı, 5008 ise 2009'da ve Ülkemizde Alman otolarına duyulan hayranlıktan ötürü ve 5008'e göre ucuz olması Cmax'ın satışlarının artmasında büyük etkendir.
  • Ve şu bir gerçek Peugeot araçlarını kesinlikle pazarlamasını bilmiyor. Peugeot 5008 ürün kataloğunda araçta bulunan çoğu özellik yazılmamış. Yaa Hyundai Elentra'nın donanım özelliklerine adamlar motor kaputu bile yazmışlar :D

Mesela Kataloğa yazılmamış özellikler:

*4 kapınında altında yeri aydınlatmak için lambalar,
    *Yan aynalar altında yeri aydınlatmak için lambalar,
    *Yan aynalar altında sinyal lambaları,
    *Sürücü koltuğu altında sürgülü çekmece eşya gözü,
    *Viteste Spor kullanım modu tuşu,
    *Direksiyon altında eşya gözü,
    *Gece kullanımlarda ön konsolda vites üzerine yansıyan turuncu renkte led ışık,
    *2. Sıradaki koltuklar için birbirinden bağımsız sırtlığını dik konumdan yatık konuma alabilme,
    *Sürücü koltuğunda bel desteği,
    *2. Sırada ki koltuklar birbirinden bağımsız olarak ileri ve geri kaydırarak konumunu ayarlayabilme,
    *Ön far yıkama sistemi,
    *2 adet Zeminde bulunan eşya koyma gözleri,
    *3. Sırada oturanlar için tavanda bulunan 2 adet kitap okuma ışığı,
    *3. Sırada havalandırma kanalları,
    *Öndeki koltuk altlarında klima havalandırma kanalları,

Ve bunların hepsi standart.

• 2012 grand cmax liste fiyatı full olanın 73.5 bin ikincisi en son eylül ayı satışlarına bakarsanız 5008 çok sıra kaybettiğinin görürsünüz işin kötüsü bu sınıfta bence en tipsiz olan c4 picassoya bile geçilmiş.bir örnek daha vereyim kendi mahallem halk tabiri ile kenar mahalle denebilecek bir yer samsunda aynı araçtan 2 tane daha bizim mahallede.söylediğiniz donanımların çoğu grand cmax te var bu araçlar kafaya kafaya araçlar bi yerimizi yırtmaya gerek yok bir çok kişide zaten otomatik vitesi yakıt için değil kullanım kolaylığı için alıyor.
    şunu demek istiyorum ben bu araçları vergisiz aldığımız için aldım yoksa bu araçlara 60 den fazla verenin şuanda aklına şaşarım.zaten yukarda size örnek gösterdiğim gibi fiyatları kafa kafaya birine pazarlıkla47 bin diğerine liste fiyatı üzerinden hesaplayıp 48.6 istedi pejo.hatta ben alırken iki aracında liste fiyatı full olanların yani 66.7 bin idi.

• quote:

2012 grand cmax liste fiyatı full olanın 73.5 bin ikincisi en son eylül ayı satışlarına bakarsanız 5008 çok sıra kaybettiğinin görürsünüz işin kötüsü bu sınıfta bence en tipsiz olan c4 picassoya bile geçilmiş.bir örnek daha vereyim kendi mahallem halk tabiri ile kenar mahalle denebilecek bir yer samsunda aynı araçtan 2 tane daha bizim mahallede.söylediğiniz donanımların çoğu grand cmax te var bu araçlar kafaya kafaya araçlar bi yerimizi yırtmaya gerek yok bir çok kişide zaten otomatik vitesi yakıt için değil kullanım kolaylığı için alıyor.
    şunu demek istiyorum ben bu araçları vergisiz aldığımız için aldım yoksa bu araçlara 60 den fazla verenin şuanda aklına şaşarım.zaten yukarda size örnek gösterdiğim gibi fiyatları kafa kafaya birine pazarlıkla47 bin diğerine liste fiyatı üzerinden hesaplayıp 48.6 istedi pejo.hatta ben alırken iki aracında liste fiyatı full olanların yani 66.7 bin idi.

Eğer Cmax'in sitesine girip şu kısıma bakarsanız eğer, "2011 Model Yılı Binek Araçlar için tavsiye edilen fiyat listesi için tıklayınız" 13 Ekimden itibaren yeni fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Burada aracın Full'ü dediğim gibi ha birde kör nokta uyarı sistemide var. 68.000TL'ye geliyor. Ve bu sınıfda otomatiği konuşmaya bence gerek yok çünkü Ford otomatik isteyenlere bu sınıfta hitap edemeyeceği belli şuan için. Evet 5008'de düşüş yaşandığı bir gerçek çünkü fiyatlarında çok artış oldu ben aracımı 2010 Aralık'ta 61.000TL'ye alırken, sıfır fiyatı şuanda bayilerde satılan rakamı söyleyeyim liste fiyatına gerek yok, benim aracımla birebir özellikte ki fiyatı 67.000TL'ye satılmaktadır. Şuanda aracımı satmaya kalksam 65.000 yada 64.000TL isteyip 63.000TL'ye satabileceğimi düşünüyorum. Yada fark etmez 61.000'e sattığımı düşünün benim için gene zarar olmamış olacak, bu benim için önemli ancak Grand Picasso'nun liste satış fiyatı 68.000TL ama bayi satış fiyatı nedir bilmiyorum. 5008'den ucuz olduğu için seçiliyor bu araçlar bunlarıda göz önünde bulunduranlar çok var. Zaten yeni motor ve şanzımanları geldi Türkiye'ye 5008'in bakalım ne olacak. Ayrıca Xenon'lu , sizin dediğiniz gibi ön konsoldan çıkan 2. navigasyon özellikli araçlarıda Türkiye'ye getiriyorlar. Forumda bu araçları kullanan arkadaşlarımızda var. Ama arabanın gelmesi için beklediler biraz. Yani Türkiye'de Peugeot 5008 modelinde bu özellikler yok değil, dediğim gibi Peugeot araçlarını tam tanıtamıyor dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewes -- 1 Kasım 2011; 22:47:20 >

• arkadaş aracını aldımı acaba?
  • Ve eğer iç kısmı karşılaştırırsak 5008'in 2. sıra koltukları Ford Grand C-Max'dan daha akıllıca tasarlandığı ve 3 kişinin rahatlıkla oturabileceği koltuklara sahip olması, ortada oturan kişinin emanet oturmadığı bir koltuk yapısı var. Hele CMAX modelinde 2. sıra koltukların hepsini birlikte öne veya arkaya alınabildiğini düşünürsek bence bu açıdan çok vasat bir koltuk sistemleri var. Mesela sen aracı kullanırken lendi üstünde kalan cam tavanın açık olmasını istediğinde ama aynı zamanda arkada oturan kişilerin güneşten rahatsız olunca ve kapatmalarını isteyince ne yapıyorsun? Bu benim arabamda çok yaşanan bi olaydı ondan soruyorum. Hem kendi üstündeki cam açık kalacak aynı zamanda arkada oturan yolcuların üstü kapalı kalacak?
  • Peugeot 5008 iç kısım vs Ford Grand C-Max

Bence kararı izleyenler versin.

• pejonun ön koltuktaki kol dayama yerleri aradaki bölme eşya koyma yeri arkadaşımdaki berlingo ile aynı. ön konsol olarak bence iki aracında pek birbirine üstünlükleri yok .2012 modelleri fiyat olarak karşılaştırırsanız grand cmax ile 5008 liste fiyatı kofigiratorlerle arada sadece bin tl fark olduğunu görürsünüz.birde cmax fiyatı ilede 5008 premuim fiyatıtının kafa kafaya olduğunu görürsünüz.koltuk sistemi olarak bence 5008 daha iyi. ford da 2. sıradaki orta koltuk kalkıp koridor oluşturması ferahlık katıyor araca.zarar hususuna girersek burda zaten raporla aldığım için en karlı biz oluyoruz.fordun fiyatlarıda aynı oranda zam yedi.dediğim gibi ben aracı alırken pazarlık yapmıştık ikisinin fiyatıda aynı paraya geliyor ordan iyi biliyorum. birine pazarlık payı olmadan pejo 48.6 dedi. fordda biraz indirim yaparak liste fiyatından 47 verdi.zannetmeyinki pejo indirim yapmıyor gine dediğim gibi pejodaki satıcı resmen 60 bin götür demişti.raporla 66.6 dedi.bu arada cmax ile 5008 premium fiyatına da senic de 43.5 veriyorlardı onu da sormuştuk.

• Peugeot 5008 1.6 Turbo HDI 110HP 16Valve, 200km hızla giderkenki sakinlik :D Aynısını denediğim için yayımlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewes -- 1 Kasım 2011; 23:52:23 >
  • quote:

pejonun ön koltuktaki kol dayama yerleri aradaki bölme eşya koyma yeri arkadaşımdaki berlingo ile aynı. ön konsol olarak bence iki aracında pek birbirine üstünlükleri yok .2012 modelleri fiyat olarak karşılaştırırsanız grand cmax ile 5008 liste fiyatı kofigiratorlerle arada sadece bin tl fark olduğunu görürsünüz.birde cmax fiyatı ilede 5008 premuim fiyatıtının kafa kafaya olduğunu görürsünüz.koltuk sistemi olarak bence 5008 daha iyi. ford da 2. sıradaki orta koltuk kalkıp koridor oluşturması ferahlık katıyor araca.zarar hususuna girersek burda zaten raporla aldığım için en karlı biz oluyoruz.fordun fiyatlarıda aynı oranda zam yedi.dediğim gibi ben aracı alırken pazarlık yapmıştık ikisinin fiyatıda aynı paraya geliyor ordan iyi biliyorum. birine pazarlık payı olmadan pejo 48.6 dedi. fordda biraz indirim yaparak liste fiyatından 47 verdi.zannetmeyinki pejo indirim yapmıyor gine dediğim gibi pejodaki satıcı resmen 60 bin götür demişti.raporla 66.6 dedi.bu arada cmax ile 5008 premium fiyatına da senic de 43.5 veriyorlardı onu da sormuştuk.

Bence biraz bu konuda dikkatli değilsiniz Peugeot 5008 in koltuklar arasındaki aynı dediğiniz eşya bölmesi bence aynı değiller :D Sadece hareketlerinin sürgülü olması aynı yani hareket benzerliği yönünden evet aynı. Aynı dediğin şeye tekrar bakmanı isterim.

Citroen Berlingo orta eşya gözü

Peugeot 5008 orta eşya gözü

• işin açıkçası ben pejoyu alıyordum ama ama birkaç şey beni almaya engelemişti birinci si otomatik vites olması ben hiç otomatik kullanmdım ve bayide deneme yapan biri araçtan inice kendi kendine hareket ettiğinin görünce bilmeyen adam bunu kaçırır yardan felan uçurur diye düşündüm teyp tarafıda bana çok kötü geldi şimdikilerde belki avrupa tasarımı olanlar gelmiştir bilemiyorum.bide koltukları araca yakıştıramadım bana mı öyle geldi ne oturduğum zaman iyi gelmedi. birde üstüne kel kafalı satıcı kazıklamaya kalkınca almaktan vazgeçtik.yoksa şuanda en iyi mpv bence ama pejo ön yargısı kolay dökülür felan diyenler insanı etkiliyor.kasa kalitesi felan bence grand cmax ten felan bir fark göremedim.yani şuanda araç alacak olsam zafirayı beklerdim aslında.çok yol yapılmayacak ise zafira iyi bir seçenek.
  • quote:

işin açıkçası ben pejoyu alıyordum ama ama birkaç şey beni almaya engelemişti birinci si otomatik vites olması ben hiç otomatik kullanmdım ve bayide deneme yapan biri araçtan inice kendi kendine hareket ettiğinin görünce bilmeyen adam bunu kaçırır yardan felan uçurur diye düşündüm teyp tarafıda bana çok kötü geldi şimdikilerde belki avrupa tasarımı olanlar gelmiştir bilemiyorum.bide koltukları araca yakıştıramadım bana mı öyle geldi ne oturduğum zaman iyi gelmedi. birde üstüne kel kafalı satıcı kazıklamaya kalkınca almaktan vazgeçtik.yoksa şuanda en iyi mpv bence ama pejo ön yargısı kolay dökülür felan diyenler insanı etkiliyor.kasa kalitesi felan bence grand cmax ten felan bir fark göremedim.yani şuanda araç alacak olsam zafirayı beklerdim aslında.çok yol yapılmayacak ise zafira iyi bir seçenek.

Sana şunu söyleyeyim aracın öne hareket etmesi kesinlikle vitesten kaynaklanmamıştırki sana şöyle bir örnek vereyim aracı düz zeminde vites konumuna geçirdiğinde frene basmadan ve el freni boşta iken araç kesinlikle hareket etmez. Çünkü aracın şanzımanı yarı-otomatik şanzımandır. Senin dediğin öne hareketi tam otomatik viteslerde yapar. Bu iki şanzıman arasında ki fark birisi tam otomatik şanzıman olması, Peugeot 5008'de ki ise manuel şanzıman üzerine oturtulmuş otomatikleştirilmiş şanzımandır. Bu nedenle Peugeot 5008 otomatik vitesi, Ford'un otomatik şanzımanından daha az yakıt tüketimi sağlamaktadır. Tabi diğer diyeceklerine kesinlikle diyecek birşeyim yok kişisel görüştür. Ben mesela aracımın direksiyonunu kesinlikle sevmem ama beğenen arkadaşlarımızda var aynen bunun gibi. Zaten Ford'da Peugeot'ta ki gibi şanzıman desteği olsaydı onu alabilirdim ancak ben aracımı aldığım zaman yeni C-MAX yoktu. Yeni fiestalar gelmişti o zamanları daa sonra gidip test ettim CMAX'ı oda ayrı konu. Hatta 5008'i almadan önce Ford Kuga'yada bakmıştım ancak içi çok rezalet geldi bana :D

Ama şunları yansız olarak söyleyebilirim ki, 5008'in ön kokpiti de, CMAX'in ön kokpiti de çok güzel ama CMAX'ın önü ile Hyundailer tıpa tıp benziyor açıkcası ben benzemesini istemezdim Mesela Hyundai 2011 Elantranın ön konsolu ile karşılaştırabilirsin, CMAX'ın 2. sıra koltuklarının fonksiyonelliği ve şekli kesinlikle hoş değil, Üst tavan perdesi bence 5008 gibi önden arkaya açılmalı, Peugeot 5008 direksiyon tasarımı zeralet, berbat :D, 508 direksiyonu süper :D CMAX'ında çok güzel direksiyonu var, Ben aracımla İzmirden Erzuruma Tam 1500km gittim ve aracımın koltuğu ne beni yordu nede araba beni yordu, Bence head-up ekranını her araca koymalılar çünkü hızını yada hız sabitleme gibi verilere bakmak için gözünü yoldan ayırman gerekmiyor. herşey asfaltın üzerinde yazılı :D Teyp içinde şöyle Peugeot'un orjinal taktığı yeni sistem var, bu sistem sayesinde araçta navigasyon, arka park kamerası ( kablosuz wireless iletişim ile kamera bağlanıyor), TV izleme, DVD izleme ve DVD'den müzik dinleme ve bir çok özelliği kullanabiliyorsun. Servis garantili aynı zamanda ve dokunmatik ekran. Resim aşağıdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewes -- 2 Kasım 2011; 1:12:16 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.