Şimdi Ara

Phantesk Enthoo Luxe kasa incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Detaylı bir inceleme yapamadığım için kusura bakmayın. Kasa bugün öğleden sonra elime geçti. Bende genel bir bilgilendirme yapmak istedim.

Bence bilgisayar toplarken parça seçiminde en çok zorlayan 2 parça var. Bir tanesi monitör diğeri kasa. Bu 2 seçim beni bayağı bir uğraştırdı.

Uzun bir araştırma sonrası bu kasayı seçtim. Kasayı seçerken kafamda bazı kriterler oluşturdum. Bunların hepsini sağlayan kasalar içinde özellikle youtube'dan inceleme videolarını araştırdım. En sonunda bu kasada karar kıldım.

1 - Kasa ön yüzünde USB, ses çıkışları zaten bir çok kasada mevcut. Bunlara ilaveten kasada dış görünümünde harici bir LED aydınlatma olması puan kazandırırken fan kontrolcüsü olmaması puan kaybediyordu. Fakat 11 fanın bağlanabileceği bir hub kasaya monteli halde geliyor. Fan yönetimini tek bir yerden yapabilirsiniz. Birde NZXT sentry 3 fan kontrolcüsünü zaten almak kafamda olduğu için ön tarafta fan kontrol sisteminin olmaması beni pek etkilemedi. Bu arada mevcuttaki LED sistemine istenirse kasaya ilave konulacak LED'ler bağlanabiliyor (Led girişi hazır geliyor) ve sistem ön taraftaki düğmeden kumanda edilebiliyor. 8 adet renk seçeneği mevcut.

2 - Kasada 3 adet 5.25 çıkış olmalıydı. Bir tanesi ana kartım ile gelen Supreme FX anfisi, diğeri optik sürücü (iş için olması şarttı) ve en son olarak fan kontrolcüsü. Bu kriteri sağlıyordu.

3 - E-ATX kartı desteklemesi gerekiyordu. İleride SLI yapma durumum var. Kasada uzun ekran kartları için yer olmalıydı.

4 - Tüm fanların önünde filtre olmasını istemiştim. Altta PSU ve alt fanlar için bir filtre mevcut. Önde 2 fan için bir filtre mevcut. Ve üstte 3 adet fan için bir filtre mevcut. Bu bağlamda isteklerimi karşılıyordu.

5 - İşlemci için 280 mm sıvı soğutmayı üst kısma koymak istiyordum. Kasa yeterince büyük ve geniş olduğu için sorun olmayacaktı. 240 mm soğutucuyu öne, üste ve alta takabiliyorsunuz. 280, 360 ve 420 mm soğutucuyu sadece üste takabiliyorsunuz.

6 - Belki ileride pompa ile sıvı soğutma yapmayı planlıyorum. Rezervuarın ve pompanın konulması için yeterince geniş alan sunuyor kasa. Hatta pompanın ve rezervuarın bağlanabilmesi için özel aparatları ile birlikte geliyor.

7 - Kasaya toplamda 6 adet fan bağlayabiliyorsunuz. Üstteki 2 adet 140 mm sıvı soğutma sistemi ve fanları hariç. 1 tane yukarıda 140 mm (kasada hazır geliyor), 2 tane önde 140 mm (Kasada önde 200 mm hazır geliyor), 1 tane arkada 140 mm (kasada hazır geliyor), 2 tane altta 120 mm ya da tek 140 mm. Bu bakımdan kasanın hava akışı çok sağlıklı biçimde yapılabiliyor.

8 - PSU kablolarının görülmemesi için bir kapak var. Böylece kablo kirliliğini en aza indiriyorsunuz.

9 - Anakartın monte edileceği saç gerçekten çok sağlam. Mesela corsair kasaların bazılarında bu saç çok ince ve esniyor. Ayrıca kasanın genelinde malzeme kalitesini hissediyorsunuz. Çok sağlam bir kasa.

10 - Kasada kısmi şeffaf akrilik 2 adet pencere var. Fakat ben internette bulduğum bir modcudan gördüğüm şekilde 10 mm pleksiden bir yan kapak yaptırdım. Bu şekilde kullanacağım.

11 - Kasadaki kablo yönetimi çok başarılı. Kablo geçiş boşlukları tam olması gereken yerlerinde. Ayrıca kasada cırt bantlı klipsler var. Kabloları çok rahat toplayabilirsiniz. Ayrıca anakart arkasında kablolar için yeterli genişlikte mesafe bırakılmış.

12 - Kasaya 6 adet HDD ya da 8 adet SSD takabiliyorsunuz. 2 adet SSD için anakart arkasındaki saçta yer var. Eğer sadece SSD kullanılacak ise HDD yuvaları çıkabiliyor. Böylece fanlar için daha düzgün bir hava akışı sağlanabiliyor.

12 - Kasa ile gelen kutu içeriğinden tüm vidalar ve ilave cırt bant klipsler çıkıyor. HD, SSD, ilave fan aklınıza ne gelirse koymuşlar. Vida aramanıza gerek kalmıyor.

Ben kasayı alman computer universe sitesinden aldım. Güya premium (ilave bir kutu daha) kutulamayı seçmiştim ama kasa kendi kutusu ile geldi. Kutuda hasarlar vardı. Korkarak açmama rağmen kasada bir hasar çıkmadı. Phantek gerçekten güzel ve sağlam bir kasa yapmış.

Kasanın fiyatı amazon.com'da 160 dolar civarı fakat ciddi bir kargo parası tutuyor. Ayrıca diğer satıcılarda mevcutta var. Amazon.de'de 170 euro civarlarında fakat teslim yapılamıyor yazıyordu. Ben computer universe'den 160 euroya kargo dahil aldım. İlave 85 TL gümrük vergisi ödedim.

Kasa bugün geldiği için sadece yan pleksi kapak ve Noctua fan montajlarını yaptım. Görselleri aşağıdaki gibi. Pazartesi montaja devam edeceğim.

Kasanın youtube'da 2 adet inceleme videosu özellikle başarılı. Linkleri aşağıda.

HardwareCanucks için,

https://www.youtube.com/watch?v=cQOPK-OgvnM&t=221s

HiTechLegion için,

https://www.youtube.com/watch?v=kayq0Ad8A0Y&t=933s

Almayı düşünenler için umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Elinize sağlık hocam, faydalı bilgiler sunmuşsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.