Şimdi Ara

Phenom II X3 720BE Kullananlar Testler,Yardımlaşma! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
28.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: denizg

sıcaklıklar yanlış bence...

bence de hatta anakartin yanlis okuyor diye ilk ben soyledim ama 720'nin q6600'den serin calistigi su goturmez bir gercek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orjinalden alıntı: denizg

sıcaklıklar yanlış bence...

bence de hatta anakartin yanlis okuyor diye ilk ben soyledim ama 720'nin q6600'den serin calistigi su goturmez bir gercek.

tabiki daha serin çalışacak,amd olması (bence amd ler daha serin çalışıyor),3 çekirdekli olması,mimari bakımdan daha iyi olması.ama gende sıcaklıkların bu kadar düşük olmaması lazım.

merak etmeyin burada amd ye laf atmaya çalışmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

hala q6600den iyi bir cpu değil o.c yapsan ne yaparsan yap işde intelin en iyi cpularından ve favorim amd bu cpunun rakibini bir türlü yapamadı

kasmadan aldğım değer vgay çok az minik o.c

o kartda core 216birde o vga bende olsa 19000 alırdım

Selamlar!
    Abarttin ama, 3 çekirdek, 7.5mb cacahe vs 4 çekirdek 8mb cache. Neyle soğutuyorsun bu `az minik oc`yi ? Stok fan? Kaç watt çeker? AMD 3 çekirdekle q6600 yakalıyor, hiç fena değil. Fiyatı da uygun, neden olmasın?

• quote:

Orjinalden alıntı: Alx

quote:

hala q6600den iyi bir cpu değil o.c yapsan ne yaparsan yap işde intelin en iyi cpularından ve favorim amd bu cpunun rakibini bir türlü yapamadı

kasmadan aldğım değer vgay çok az minik o.c

o kartda core 216birde o vga bende olsa 19000 alırdım

Selamlar!
    Abarttin ama, 3 çekirdek, 7.5mb cacahe vs 4 çekirdek 8mb cache. Neyle soğutuyorsun bu `az minik oc`yi ? Stok fan? Kaç watt çeker? AMD 3 çekirdekle q6600 yakalıyor, hiç fena değil. Fiyatı da uygun, neden olmasın?

ninja fanla soğutuyorum hemde uygun fiyata en iyisi fiyatı nasıl uygunmu maliyeti nedir o cpunun ben q6600ü 244ytl aldımda

• Q6600 ancak oyunlarda F/P rakibi olur tıpkı e8500 ün q6600 le aynı fiyatta satılması gibi. @demircibu bu sözleri senin söylediğine inanamıyorum Hem uygulama, hem oyun, hemde toplam maliyet olarak default yada OC lu daha iyi bir İntel sistem önerebilirmisin bize? Yanlız kalkıp şimdi e7400 felan deme

q8200 şuan en yakın fiyat olarak onuda 3.6 ya çektiğinde %50 yüklenceksin cpu ya ömrünü yarılıcaksın +özel soğutma içinde 75lira vercen en az.

Ben Oyun ağırlıklı sistem isteyenler için daha iyisi yok diyorum F/P olarak yanında uygulama üstünlüde cabası e8400-e8500 e göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 28 Şubat 2009; 19:52:37 >
  • Aynı anakartla 9850BE da kullandım 33 default 2.8ghz OC ile 39c idle görüyordu. Yanlış olsa olsa 1-2c oynar. Benim oda 13-15c felandır şuan soğuk. İşlemci masa üstünde de 13-15c görüyor default.
  • Promity, işlemcin hayırlı olsun. Bende yeni bir sistem kuracağım.Bu işlemcinin yanına anakart olarak Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AM3 AMD 790X + SB750 düşünoyorum.tavsiyelerini bekliyorum
  • Sağolasın @oksıjen şimdi kendi kullandığıı tavsiye ediyor durumu olmasın. Tavsiyem Gazlı soğutması olan SB-750 li bir Anakart almandır. Güney köprüsü önemli değil çarpandan OC yapacağın için. Bende 800mhz lik ram var ama sen 1066 al bence.
  • quote:

ninja fanla soğutuyorum hemde uygun fiyata en iyisi fiyatı nasıl uygunmu maliyeti nedir o cpunun ben q6600ü 244ytl aldımda

birincisi ninja fan dedigini 100 liraya almistim ben simdi 2. elde ucuz olmasi beni baglamaz herkesin alabilecegi kadar cok yok ve stok fan kullaniyor adam.piyasada fi tarihinden beri olan ve 2. eli olusmus bir aletle tr'ye daha yeni ve yuksek fiyatttan girmis bir aleti kiyaslamayacak kadar bu isin icinde oldugunu dusunuyorum.yani yaptigin su harekette milimetre iyi niyet goster tamam sen de haklisin diyelim.olayi kisisel goreceksen benim icin de 720 hesapli cunku destekli amd anakartim var parca satmam 2. el anakart almam sifir intel anakart alirsam da iyisini alirim 244 de kurtarmaz.her q6600 3.6 ve yukarisina cikiyor diye bir sey de yok 3 uzerine cikaramayanlar gordum.ram ona gore olacak anakart ona gore olacak hatta intelde revizyona gore bile degisiyor.sen bunlari da ninja diye kucumsersen sana soyleyebilecegim hic bir sey yok gule gule kullan aferim sana.

@Promity

oda sicakliginin o kadar dusuk olabilecegine ihtimal vermedik mevzu buradan cikti.ben 65nm brisbane'yi cool'nquiet ve ozel fanla 24 oda sicakliginda 24 derece goruyorum bosta, 13-15 derecede denemedim ama dogrudur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Promity

Sağolasın @oksıjen şimdi kendi kullandığıı tavsiye ediyor durumu olmasın. Tavsiyem Gazlı soğutması olan SB-750 li bir Anakart almandır. Güney köprüsü önemli değil çarpandan OC yapacağın için. Bende 800mhz lik ram var ama sen 1066 al bence.

ben soket am3 lü bir anakart olan Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AM3 AMD 790X + SB750 düşünüyorum gazlı soğutma derken anlamadım açıklar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oksıjen

quote:

Sağolasın @oksıjen şimdi kendi kullandığıı tavsiye ediyor durumu olmasın. Tavsiyem Gazlı soğutması olan SB-750 li bir Anakart almandır. Güney köprüsü önemli değil çarpandan OC yapacağın için. Bende 800mhz lik ram var ama sen 1066 al bence.

ben soket am3 lü bir anakart olan Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AM3 AMD 790X + SB750 düşünüyorum gazlı soğutma derken anlamadım açıklar mısın?

Güzel seçim silent pipe yani mofsetlerle kuzey köprüsünün üzerinde bakır soğutma varya içindn bakır boru geçiyor onun içinde sıvı var, ısınıca buğarlaşıp soğuyunca yoğunlaşıyor bu işte dediğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 28 Şubat 2009; 20:38:10 >

• oyunlar için 3.5 yeterli olur gibi geliyor ayrıca 4 çekirdek açılabiliyor açmanızı tavsiye ederim
  • Promity, kusura bakma uzun zamandır hızaştırma ve donanım olaylarına uzaktım.bu bahsettiğin olay bütün 790 serisi gigabyte anakartlarda var mı?
  • quote:

Q6600 ancak oyunlarda F/P rakibi olur tıpkı e8500 ün q6600 le aynı fiyatta satılması gibi. @demircibu bu sözleri senin söylediğine inanamıyorum Hem uygulama, hem oyun, hemde toplam maliyet olarak default yada OC lu daha iyi bir İntel sistem önerebilirmisin bize? Yanlız kalkıp şimdi e7400 felan deme

q8200 şuan en yakın fiyat olarak onuda 3.6 ya çektiğinde %50 yüklenceksin cpu ya ömrünü yarılıcaksın +özel soğutma içinde 75lira vercen en az.

Ben Oyun ağırlıklı sistem isteyenler için daha iyisi yok diyorum F/P olarak yanında uygulama üstünlüde cabası e8400-e8500 e göre.

intelin 3çekirdekli cpusu yok ondan kıyaslamayı e8400 ile yapabiliriz yada uygun fiyatda e7400 ile

uygulamada kastın nedir? winrarda dosya çıkart 100mb lık yada 200mb lık rarla yada rardan çıkar bende çıkartcam kaç saniyede yapıcak yada sentetik testler ile görelim:) ben amdyi 486dxden beri kullanıyorum:)
    amd barton 2500 patlaması +amd 64bit 3000lerde çok tuttum çokda önerdim sistem yapdık ama amd hala geride tüm herkes kabul etti 4çekirdekli cpu yapdı amd b3 3.cache belleği kullanamıyor hatalı kendi kabul etti phenomda bence 8450 iş yapacak fiyatı itibarı ile çünkü fiyat olarak e5200den az pahalı

şuan en ucuz : AMD Phenom II X3 720 Triple Core AM3 2.8 Ghz Soket 940 7.5Mb İşlemci (KDV indirim Kampanyası) 75 TL üzeri kargo bedava 164.07 331.83
    331ytl yani

INTEL - Q8200 CORE 2 QUAD 2.33 GHZ SOKET 775 1333 FSB BOX 4 MB CACHE 3 YIL GARANTİ 176.00 354.28 üye özel fiyatı

benim seçimim intel çünkü ben pro sistemler yapıyorum oyun makinaları cod cryis çok yüksek fps istenilen cihazlar oyüzden intel diyorum amd 5200 ler phenomlar iş yapamıyor daha...

• quote:

quote:

Q6600 ancak oyunlarda F/P rakibi olur tıpkı e8500 ün q6600 le aynı fiyatta satılması gibi. @demircibu bu sözleri senin söylediğine inanamıyorum Hem uygulama, hem oyun, hemde toplam maliyet olarak default yada OC lu daha iyi bir İntel sistem önerebilirmisin bize? Yanlız kalkıp şimdi e7400 felan deme

intelin 3çekirdekli cpusu yok ondan kıyaslamayı e8400 ile yapabiliriz yada uygun fiyatda e7400 ile

uygulamada kastın nedir? winrarda dosya çıkart 100mb lık yada 200mb lık rarla yada rardan çıkar bende çıkartcam kaç saniyede yapıcak yada sentetik testler ile görelim:) ben amdyi 486dxden beri kullanıyorum:)
    amd barton 2500 patlaması +amd 64bit 3000lerde çok tuttum çokda önerdim sistem yapdık ama amd hala geride tüm herkes kabul etti 4çekirdekli cpu yapdı amd b3 3.cache belleği kullanamıyor hatalı kendi kabul etti phenomda bence 8450 iş yapacak fiyatı itibarı ile çünkü fiyat olarak e5200den az pahalı

şuan en ucuz : AMD Phenom II X3 720 Triple Core AM3 2.8 Ghz Soket 940 7.5Mb İşlemci (KDV indirim Kampanyası) 75 TL üzeri kargo bedava 164.07 331.83
    331ytl yani

INTEL - Q8200 CORE 2 QUAD 2.33 GHZ SOKET 775 1333 FSB BOX 4 MB CACHE 3 YIL GARANTİ 176.00 354.28 üye özel fiyatı

benim seçimim intel çünkü ben pro sistemler yapıyorum oyun makinaları cod cryis çok yüksek fps istenilen cihazlar oyüzden intel diyorum amd 5200 ler phenomlar iş yapamıyor daha...

Hocam toplam maliyete gelmedin daha bekliyorum! bu 1 2.si başka yeri bırak foruma bak kaç kişi q8200 ü stock fanla ds3l fiyatında bi boardla 3.6 yapabilir?. 3.sü e8400 aldın diyelim. 4.0ghz yaptın oyunda X3 de aynı performansı verir sana, uygulamadada ezilir.

Uygulama derken kastım herkesin bildiği günlük kullandığımız görüntü veri işleme programları vs. testler yayınlanıyor sende takip ediyorsundur bunları, Bu tarz testlerdede E8400 ü %16 gibi bi farkla geçiyor. İşte dediğin gibi İntelde X3 yok. AMD de bunu sonunda kadar kullancak.

AMD ler iş yapmıyor demişsin Amerikada en çok satılan işlemci oldı x2 5200ler. Phenom II x3 720 de ben alırken en az 20kutu vardı Bursa vatanda 3 gün sonra baktım stoklarında kalmamış, var gerisini sen düşün?

• quote:

sozumu geri aliyorum sen baya geri kalmissin bu islerde hala phenomlari hatirliyorsun.q8200 daha iyi crysiste phenomlar hala kotu ha?promity eklemis bir tane de sen diger 720 testlerine de bak bakalim oyle miymis?oc diyeceksin ve o konuda yanlis alete catacaksin.q8200 fsb ile her anakartta ramle garanti kaca cikar?4 ghz kullanilacak bu alet yakinda bios updateleri ciktikca hem de en kiytirik anakart ve ramlerle.pro sistem ha tutmayalim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

@Promity

oda sicakliginin o kadar dusuk olabilecegine ihtimal vermedik mevzu buradan cikti.ben 65nm brisbane'yi cool'nquiet ve ozel fanla 24 oda sicakliginda 24 derece goruyorum bosta, 13-15 derecede denemedim ama dogrudur.

Tahmin ettim bende o yüzden açıkladım, ama gene demiyorum %100 doğru ölçüyordur diye sadece 1-2c eksik ölçüyor olabilir.
    Aşağı yukarı aynı görüşleri paylaşıyoruz. Ben aldığım için demiyorum ama haberi yapıldığından beri esas darbenin x3 lerden geleceğini söyledim İntele. Nitekim aldım denedim özel soğutmam olsa 1.60v verip 4.0ghz yapılır ama gerek yok bunu yapmaya. Normal kullancaklara önerim alsınlar voltaj vermeden 16.5 çarpan yapsınlar rahat rahat 3sene kullanırlar bu işlemciyi. Bizim gibi yetinmeyenlerde azcık okşasın 3.5-3.8ghz e kadar stock fanla kullansınlar. Kalkıp İntelden de AMD ye geçsin de demiyoruz kimseye.

• quote:

quote:

quote:

331ytl yani

Hocam toplam maliyete gelmedin daha bekliyorum! bu 1 2.si başka yeri bırak foruma bak kaç kişi q8200 ü stock fanla ds3l fiyatında bi boardla 3.6 yapabilir?. 3.sü e8400 aldın diyelim. 4.0ghz yaptın oyunda X3 de aynı performansı verir sana, uygulamadada ezilir.

Uygulama derken kastım herkesin bildiği günlük kullandığımız görüntü veri işleme programları vs. testler yayınlanıyor sende takip ediyorsundur bunları, Bu tarz testlerdede E8400 ü %16 gibi bi farkla geçiyor. İşte dediğin gibi İntelde X3 yok. AMD de bunu sonunda kadar kullancak.

AMD ler iş yapmıyor demişsin Amerikada en çok satılan işlemci oldı x2 5200ler. Phenom II x3 720 de ben alırken en az 20kutu vardı Bursa vatanda 3 gün sonra baktım stoklarında kalmamış, var gerisini sen düşün?

bir kaç ss atıyorum güncel bakarsın ve bunlar x4 amdlerden seçdim amd x3 yok senin cpu herşey deftda. rakibi ise q6600 hem oyun hem uygulama testleri.. tek tek bakalım

ve sana bunu diyeyim p35ds3l yani 2.eli alışım 75tl piyasası şuan forumda 100dür 100tllik bir bord ile
    bir core2 cpu+1000mhz kesin o.c olur ki safkan core2ler +1200mhz gider bu benim tecrübelerimden testlerimden söylüyorum özel o.c arşivim var testleri bizzat kendim yaparım...

@.45 ACP sende testlere 2kere bak yazımıda 3kere oku amd fanısın anlaşılan ... 4000ghz amd hangi rüyadasın standart fanlamı kullancan onu en ucuz bord neyle bu gigabyte m61 s2l ilemi herkes donanımcı olmuş biz çıkalım burdan ozaman:)

şuan kategoride q6600ün rakibi x4 9750 dir

http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1159&model2=1128&chart=616

Mutlak farklar Core 2 Quad Q6600 ve Phenom X4 9750: -26.0 kare/sn

3d studio max9
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1159&model2=1128&chart=634

Görece farklar Core 2 Quad Q6600 ve Phenom X4 9750: 8.33 %

hd oynatımı
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1159&model2=1128&chart=632
    Görece farklar Core 2 Quad Q6600 ve Phenom X4 9750: 33.33 %

winrar
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1159&model2=1128&chart=621

Görece farklar Core 2 Quad Q6600 ve Phenom X4 9750: -1.43 %

şuan benim cpu 3600mhzde full stabil cpu 30derece her teste hazırım
    cryisis +cod+farcry +her uygulamada varım

• Sen Rüyadasın be hocam cidden öyle yani ciddi ciddi inanıyosun sen bu görüşe? Biz Geneli konuştuk ve konuşçaz. Şurda Bir sürü insan okuyor testleri inceliyor, bu arkadaşlar kafasında bi hesap yapıyor sonra ve ona göre ihtiyacı olan şeyi alıyor. Ama OC yapmayı düşünüyor ama düşünmüyor. Senin 2.el de birşeyi kaça bulduğunun önemi varmı? Ozaman istediğin birşeyi istediğin zamanda alabilirmisin alamazsın beklersinde biri paraya sıkışsın alayım ondan ucuza.

Reel değilsin ve At gözlüğüyle bakıyorsun konuya tabiri cahizse. Birkere P35 dediğin boardlar PCİ ex2 slot ları bile yok. Forumu araştır p45ten aşağı board kullanan yok q6600le istisnalar dışında. Aslında biraz araştırmış bir insan çok rahat anlar saçmaladığını ama genede cevap vereyim.

Öncelikle o teste bi bak Crysis i 1680x1050de 120küsür FPS alman için endüşük kalitede oynaman lazım. Ozaman ne anlamı kalır x2 5200 alırım.

Phenom 9850BE q6600ün rakibiydi neden Aynı fiyattaydılar ve q6600 çoğu yerde daha iyi idi. Phenom II 940 lar q9400ün Rakibi q9400ü çok rahat eziyor 940.

P2 X3 ler ise direk olarak E8xxx serisinin rakibidir ayrıca Oyun bazındada q6600-q8200-q8300 den daha iyi quadcore desteği olmadığı için.
    Yani e8xxx leri Uygulamalarda geçiyor q serisini oyunlarda. Fiyat olarakta e7500le aynı sayılır, bilmem anlatabildimmi. Burda piyasa satış fiyatları baz alınır, 2.el de bir ürünü yeri gelir yarı fiyatınada alırsın o malın popüleritesine göre satan kişinin aciliyetine göre değişir.

Başlasına FAN diyorsun ama kişi kendinden bilir derler, Objektif bişekilde bakarsan neyin ne olduğunu çok rahat görüceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 1 Mart 2009; 16:44:25 >

• hayırlı olsun güle güle kullan..

işlemci gayet performanslı birazda fiyatı düşerse tadından yenmez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.