Şimdi Ara

Phenom II X4 955 için anakart ve ram tavsiyesi yaparmısınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta yazdığım gibi phenom II X4 955 için sizlerden anakart tavsiyesi istiyorum mümkünse max: 350 YTL verebilirim anakarta.Benim gönlümde Gigabyte GA-MA790XT-UD4P var fakat ddr3 ramlerde sorun yaşandığı gibi mesajlar okudum forumda bu konuda bana fikir belirtebilirmisiniz.Bugun veya yarın siparişini vermek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=6277
    http://www.deveyuku.com/bilgisayar-bilesenleri-c/bellekler-c/pc-bellekleri-c/adata-2-2gb-pc-ddr-iii-1333-mhz-overclock-kit-7-7-7-20-.html

Teşekkür ederim,
    790 yonga setli bir anakart almak daha iyi değilmi,(açıkçası gönlüm onlarda ama) elimde zaten HD4870 toxic ekran kartım var şu andaki kullandığım Biostar TA780G anakrt onu zaten elden çıkarttım.

• ooppss'un önerdiği A-Data ram'ler çok iyi düşünmeden alabilirsin...

Anakart olarakta senin düşündüğün ürün 245 lira civarında çekinmeden al onu da sorunsuz kullanırsın...

http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ma790xtud4pddr3-328-7479.html

Genelde OCZ ramlerde sorun oluyor, ama A-Data'yı ben çok kişiye önerdim açıkçası bende kullanıyorum sorun yaşamadım yakın çevremde topladığım sistemlerde de kullandım Gigabyte P31 anakartlarda sorun çıkmadı, bende de P45 serisi bir kart var sorunsuz gidiyor.

Yine de acelen yoksa diğer yorumları bekleyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuning79
    Teşekkür ederim,
    790 yonga setli bir anakart almak daha iyi değilmi,(açıkçası gönlüm onlarda ama) elimde zaten HD4870 toxic ekran kartım var şu andaki kullandığım Biostar TA780G anakrt onu zaten elden çıkarttım.

eğer crossfire yapmayı düşünmüyorsanız önerdiğim asus kesinlikle düşünülmesi gereken bir kart
    özellikler iyi..güncel bir çipsete sahip..fiyatıda uygun..
    fazla para harcamadan gerekli performansı elde etmiş olursunuz..
    ama crossfire yapmayı düşünüyorsanız 790fx çipsetli bir kart almanızı öneririm..
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4497

• Evet gönlüm Gigabyte'ta şu ram sorunu yüzünden çekiniyordum ocz'de ise sorun problem değil almayız ondan.Fakat A-DATA aslında beni biraz maddi yönden şıkıştırır doğruyu söylemek gerekirse onun yerine bir başka ram düşünsem mesala Kinsgton hyperx 1333 Mhz 2*1 GB

http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-ddr3-hyperx-1333mhz-cl7-21gb-khx1333c7d3k22gx/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd750424

http://www.hepsiburada.com/gigabyte-ga-ma790xt-ud4p-amd-790x-ddr3-1666o.c-soket-am3-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd529

Arkadaşlar bu ikilinin siparişini verdim umarım pişman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning79 -- 12 Kasım 2009; 13:28:06 >

• quote:

Selam arkadaşlar,
    Başlıkta yazdığım gibi phenom II X4 955 için sizlerden anakart tavsiyesi istiyorum mümkünse max: 350 YTL verebilirim anakarta.Benim gönlümde Gigabyte GA-MA790XT-UD4P var fakat ddr3 ramlerde sorun yaşandığı gibi mesajlar okudum forumda bu konuda bana fikir belirtebilirmisiniz.Bugun veya yarın siparişini vermek istiyorum.

arkadasım öncelikle alabilecegin ve paranın tam yetecegi hakkıyla 350 tllik bir anakart istiyorsan bunun adı msi 790 fx gd-70 olmalıdır tam fiyatı 350 liradır ve en iyi amd p2 işlemci anakrtıdır ısısına gelirsek max kapaklar acıkken kasnın 41 derece oluyor ve cogu x58 yongalı anakartlardan performasnlı bilgilerine kullandıgım için biliyorum ve bende senin gibi gigabyte 790xt ud5p arasında kalmıstım ki bu anakrtı görünce ondan vazgectim ayrıca 2133 mhz e kadar ram derstegi var ve eksi yönü yoq denecek kadar az.... ŞİDDETLE KARARLILIKLA TAVSİYE EDERİM PİŞMAN OLMUYACAGIN BİR BOARDDIR...

• @ooppss'un önerilerine katılıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Alexandar

arkadasım öncelikle alabilecegin ve paranın tam yetecegi hakkıyla 350 tllik bir anakart istiyorsan bunun adı msi 790 fx gd-70 olmalıdır tam fiyatı 350 liradır ve en iyi amd p2 işlemci anakrtıdır ısısına gelirsek max kapaklar acıkken kasnın 41 derece oluyor ve cogu x58 yongalı anakartlardan performasnlı bilgilerine kullandıgım için biliyorum ve bende senin gibi gigabyte 790xt ud5p arasında kalmıstım ki bu anakrtı görünce ondan vazgectim ayrıca 2133 mhz e kadar ram derstegi var ve eksi yönü yoq denecek kadar az.... ŞİDDETLE KARARLILIKLA TAVSİYE EDERİM PİŞMAN OLMUYACAGIN BİR BOARDDIR...

Amd yongalı bir anakart ile Intel yongalı bir anakartı karşılaştırmak da bir hayli garip.Sanıyorum X58'lere Amd işlemci takıp denediniz ki X58 çipsetli anakartlardan daha performanslı diyebiliyorsunuz Gd70 için.Hadi Amd yongalı bir anakartla kıyaslasanız anlarım da İntel yongalı bir anakart ile Amd yongalı bir anakartı performans açısından karşılaştıramazsınız.

• Ramler i 1600 mhz ve üstü görmen için oc yapman gerekiyor uğraşmıcaksan 1333mhz lik ddr3 lerden al.Marka model zaten üstadlar burda onların önerileri uygundur
  • M4A79T Deluxe AMD 790FX+SB750 AM3 DDR3 1600MHz(O/C) Anakart

çok rahat alırsın 350 tl ye..

bide ddr3 ooof oooff...

sakın gigabyte alma derim...ben önce gigabyte kullandım yavaş bir anakart..

bende şimdi amd phenom ıı 955 be var anakartım m4a78 asus çok memnunum..

3,5 ghz sorunsuz O.C ile takılıyorm...

Asusdan vazgeçme derim..
  • 770-790x/fx yonga setleri 65nm, 780-790g-785g 55nm. Çok daha iyi northbridge overclock olur, güç sarfiyatı da daha düşük yeni çipsetlerin. 790gx almak ne derece doğru bilemiyorum x8 crossfire iyi mi arkadaşlar? Crossfire yapmayacaksan f/p tercihin M4a785td-V olsun. Kalitesi çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

M4A79T Deluxe AMD 790FX+SB750 AM3 DDR3 1600MHz(O/C) Anakart

çok rahat alırsın 350 tl ye..

bide ddr3 ooof oooff...

sakın gigabyte alma derim...ben önce gigabyte kullandım yavaş bir anakart..

bende şimdi amd phenom ıı 955 be var anakartım m4a78 asus çok memnunum..

3,5 ghz sorunsuz O.C ile takılıyorm...

Asusdan vazgeçme derim..

Nasıl bir genellemedir bu
    Marka fanatiği biri değilimdir ancak bizzat gördüğüm, kullandığım ne kadar gigabyte anakart varsa hiçbirinde bir yavaşlık görmedim. Neye göre yavaş? Bariz bir yavaşlık olsa üreticisi ve diğer kullanıcılar bu yavaşlığı hiçmi farketmez ve düzeltmezler. Bakkaldan aldığın bir yumurta bozuk çıkınca bir daha gitmem bozuk satıyormu diyeceksin? Belki sen problem yaşamışsındır kullandığın bir anakartı ile, belki sana sorunlusu denk gelmiştir veya başka birşeyle uyumsuzluk olmuştur veya hatta o model yavaştır diyelim, gigabyte tüm modellerinin öyle olduğunu genellemesini neye dayanarak yapabildin?
    Neden yavaş gigabyte paylaşki geçerli bir neden olsun almamak için. bende 4 sene önce topladığım 2 msi anakartın ikisi de bozulduğu için msi almamı desem mantığına göre?

• quote:

Orijinalden alıntı: KızılejdeR

@ooppss'un önerilerine katılıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Alexandar

Amd yongalı bir anakart ile Intel yongalı bir anakartı karşılaştırmak da bir hayli garip.Sanıyorum X58'lere Amd işlemci takıp denediniz ki X58 çipsetli anakartlardan daha performanslı diyebiliyorsunuz Gd70 için.Hadi Amd yongalı bir anakartla kıyaslasanız anlarım da İntel yongalı bir anakart ile Amd yongalı bir anakartı performans açısından karşılaştıramazsınız.

birinin acıgını yakalamaya çalısmak ne kadar güzel bir sey deilmi birader ben i7 920 de x58 anakartlı ve bir sistemin anakart veri aktarım hızı olsun tüm hızları programlarla degerlendirdikten sonra amd p2 965 li msi 790 fx gd70 li bir sistemde msi anakartın veri akıs hızlarını karsılastırdım ve öle karsılastırma ddiigin gibi garipte olmadı cünkü cok yakın işlemciler birbirine ve sonuc msi %3-5 arası bir fark yaratıordu safkan oc destekli bir anakarttır kendisi donanımhaber editörü mesut çevik in videosunu bu anakrtı incelemesini izlemeni tavsiye ediorm ondan sona benimle tartısma konusu aç

• Hepinize fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim,
    Asus'u almaya çalıştım fakat ramlerle beraber 100 ytl daha ortaya çıkartamadım amacım 350ytl anakarta verip ramde almaktı fakat paramı ayarlayamadım doğruyu söylemek gerekirse ve hepsi buradan Gigabyte ve kington hyperx 1333 mhz siparişi verdim tekrardan çok teşekkürler fikirleriniz için...
  • quote:

Hepinize fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim,
    Asus'u almaya çalıştım fakat ramlerle beraber 100 ytl daha ortaya çıkartamadım amacım 350ytl anakarta verip ramde almaktı fakat paramı ayarlayamadım doğruyu söylemek gerekirse ve hepsi buradan Gigabyte ve kington hyperx 1333 mhz siparişi verdim tekrardan çok teşekkürler fikirleriniz için...

ben teşşkür ederim hayırlı olması dileegiyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.