Bildirim
Phenom II x4 965 BE için soğutucu önerisi.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-loki-sd963-loki-sd963-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51607#allImages
Aynı işlemciye bende bu sogutucudan aldım 4ghz de kullanıyorum yalnız alırken kaliteli bi de macun al xıgmatek lerin macunları berbat -
16 Lira fazlasına 120 mm Fanlı olan bir Soğutucu alman daha iyi olur.
http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606 -
-
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
Thermalright Silver Arrow Sb-e
Vatanda Thermalright ve uygun fiyatlı :))
Link görünmüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Ağustos 2012; 16:58:04 > -
Am3+ için peki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: T
Am3+ için peki?
AM3 ile AM3+ aynı yapıya sahip zaten, AM3+ için de uyumludur. Tüttür işareti yapana kadar biraz araştırın.
AM2 ye uyan her soğutucu AM3+ için de uyumludur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Ağustos 2012; 17:13:22 >
-
@*Furious*: Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kadıköy Vatan mağazasından 63 TL'ye ellerindeki tek Gaia SD1283'ü aldım. Bostancı'ya gitmeme gerek kalmadı çok şükür.
Montajı gözümde büyüyor. Muhtemelen yarın yapacağım.
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. İyi akşamlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: srkn
@*Furious*: Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kadıköy Vatan mağazasından 63 TL'ye ellerindeki tek Gaia SD1283'ü aldım. Bostancı'ya gitmeme gerek kalmadı çok şükür.
Montajı gözümde büyüyor. Muhtemelen yarın yapacağım.
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. İyi akşamlar.
Ben de 955be işlemcim için Gaia kullanıyorum. Montajı biraz zahmetlidir ama oldukça sessiz ve stok fana göre 7-8 derece (yük altında fark 15 dereceye çıkıyor) fark ettiren iyi bir soğutucudur. Üstelik ilerde isterseniz 2. bir 12mm fan takıp performansını arttırabilirsiniz. -
@Foxbat: Evet Ayhan Bey, satın alırken oradaki ilgili arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunduk 2. fan konusunda.
Ürünün Vatan'daki sayfasındaki yorumlarda 2. fanın takılabileceğini okuduğumdan, kendilerine de sordum fikir açısından.
2-3 derecelik bir düşüş için pek sıcak bakmadım. Neticede stok hızında kullanacağım. Overclock yapmayacağım.
O yüzden şimdilik(fiyat olarak biraz açıldım açıkçası sistem toplama konusunda) soğutucuyu mevcut şekli ile kullanmayı düşünüyorum.
Eğer bir terslik olmazsa Mayıs ayından itibaren ikinci fanı alıp monte edebilirim. Yani yaza girmeden hazırlık.
Tabi yine Vatan indirimi ile. -
hayırlı olsun, sonuçlarını bekliyorum.
şöyle bir detay takılıyor kafama, 20-30 fazla verip 92mm yerine 120mm alınılabilir mi diye .
neyse sonuçlar gelsin bakalım :) -
Hocam Kadıköy'de Vatan nerede?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@T: Kadıköy'deki Vatan Notebook mağazası.
Eksen Bilgisayar mağazasının yanında.
OEM parçaları da var. Özellikle Bostancı'nın kalabalıklığı ile uğraşmak istemeyen müşteriler için ideal. -
quote:
Orijinalden alıntı: srkn
@T: Kadıköy'deki Vatan Notebook mağazası.
Eksen Bilgisayar mağazasının yanında.
OEM parçaları da var. Özellikle Bostancı'nın kalabalıklığı ile uğraşmak istemeyen müşteriler için ideal.
Orayı biliyorum,Notebook satıyordur diye hiç girmemiştim.Yazıcıoğlu'na çok yakın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar, herkese günaydın.
@T: Evet, ben de o mağazayı notebook satan bir yer olarak biliyordum.
Yaklaşık 2-3 hafta önce C2D E8200 işlemcimi satmak üzere Yazıcıoğlu'na inmişken, içeriye bir girip bakayım dedim.
Sordum, OEM satışlarının olduğunu, büyük Vatan mağazalarındaki parçaların hemen hemen tamamının da genellikle stoklarında olduğunu söylemişlerdi.
Dün konuyu açıp ilgili önerileri alınca aklıma geldi, Bostancı'ya gitmek gözümde büyüdüğü için Kadıköy mağazasının telefon numarasını internetten bulup telefon edip sordum. Ellerinde bir tane soğutucu olduğunu söylediklerinde hemen minibüse atlayıp Kadıköy'e indim.
Kuyubaşı'nda oturuyorum. Benim için büyük rahatlık oldu. Şans.
-
Arkadaşlar, herkese iyi geceler.
Xigmatek Gaia SD1283'ü montajını yeni bitirdim, ama aynen Kemal Sunal'ın Çöpçüler Kralı filminde kedileri topladıktan sonra Ayşen Gruda'ya söylediği durumdayım şu an.
Neyse, işin şakası bir yana, gözlemlerim şu şekilde:
montajdan önce
- açılışta bios - 35 veya 39 derece
- windows masaüstü - 42 derece
- güncelleştirme veya program kurulumu - 46-49 derece
- oyun 60+ derece - (bios alarmım 60 derece olduğu için buzzer sesini duyunca kapattım)
- ses - inşaat makinesinden hallice
montajdan sonra
- açılışta bios - 37 derece
- windows masaüstü - 40 derece
- güncelleştirme - 44 derece
- oyun - 50-52 derece
- ses - duymuyorum bile, bazen durup dinliyorum çalışıyor mu acaba diye
Görülebileceği üzere benim elde ettiğim sonuçlar, kullanan diğer arkadaşların elde ettiği sonuçlara nazaran iyi değil.
Bunda birkaç sebep olabilir:
- kullandığım kasa içerisindeki hava akımı: soğutucunun fanının önünü tamamen boşalttım sayılır yani hava akımını engelleyecek bir kablo olduğunu sanmıyorum (kasam Enermax CS-721 server kasa)
- işlemci üzerine termal macunu biraz kalın uygulamış olabilirim
Bunun haricinde şöyle bir uyarıda bulunmak istiyorum: Alırken kasanızın iç genişliğini hesaplayarak hareket etmeniz faydalı olabilir. Benim kasam server kasası olduğu için bir parmak ile kurtardım. Yani soğutucu kapağa değmiyor, 2-3 cm.'lik de bir boşluk söz konusu.
@ra1dz: 120mm.'lik fan için mutlaka değer. Ürün kaliteli bir ürün orası kesin. Kutu etiketi 86TL, Vatan indirimi ile 63TL'ye bence hesaplı bir alım oldu.
-
eğer bütçem daha iyisine elverişli olmazsa alacağım ürün bu olacaktır.
tekrar hayırlı olsun, güle güle kullan.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X