Şimdi Ara

Phenom II X550 yi 800 mhz de çalıştırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım phenom2 x550 ve gigabyte ma790x ud3p li sistemimi, sadece internet kullandığım için, anakartın içinden çıkan easy saver programı ile devamlı 800 mhz de kullanıyorum böyle kulllanmamın işlemci için herhangi bir sakıncası var mıdır? Bu arada çekirdek aşırtma konusundada başarılı olamadım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriskras -- 3 Eylül 2009; 17:27:44 >

• hayir sakincasi yok amd'nin coolnquiet ozelligi de x4 carpan 800 mhz'de calistiriyor islemci isinmiyor fazla guc tuketmiyor guzel bir ozellik intel'de de var ismi farkli.
  • teşekkürler şimdi rahatladım, anakartın f1 biosu ile çekirdek açma konusunda başarılı olamadım, acaba biosu güncellesemmi ? ama gigabyte konusun da biraz acemiyim daha önce msi anakartımı sorunsuz güncelleyebiliyordum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kriskras

teşekkürler şimdi rahatladım, anakartın f1 biosu ile çekirdek açma konusunda başarılı olamadım, acaba biosu güncellesemmi ? ama gigabyte konusun da biraz acemiyim daha önce msi anakartımı sorunsuz güncelleyebiliyordum..

e madem sadece internet için kullanıyosun çekirdekleri açıp napıcaksın onu anlamadım ben

boşver dursun öle elleşme.
  • modern warfare 2 ve diablo 3 gelince interneti bir kenara bırakıcam :)
  • oyunlarda 4 cekirdek pek para etmiyor 720 alsaydin keske hic ugrasmazdin.3.8 ghz yap acamazsan isini rahat gorur.anakartin degisik bioslari varsa dene tabi hybrid bios mu ne oyle bisi enable edeceksin.hic bilmeyen bir arkadas win uzerinden programi ile yapti cd'sinden cikar.
  • bende şimdi keşke 720 alsaydım diyorum ama neyse artık sonra değiştiririm, speed fan programında fan1 55 rpm diyo işlemci hızı 3.1 ghz iken sizce bu normal mi? everest te baktım oda aynı
  • parmagi bir sok bakalim. bir fan da bende var oyle 400 kusur devir gosteriyor butun programlar ama bana 400 devir donuyor gibi gelmedi parmak saka bu arada kalem filan kullan 55 rpm dedigi nedir ki aninda durmasi lazim.ma790x ud3p bu anakarti kullanip acmaya calisan arkadaslari hatirlayip bulayim istersen ama f1 degil de daha yeni bir biosdu sanki.o hybrid bios dedigim ayar var mi senin biosta?yoksa eger yeni bios yuklemen lazim.ola ki acilir ama windows acilmazsa carpan dusur 1 ghz'ye kadar.bir kere ac sonra beni bul eger olursa.x3 yapma yontemi de var dusuk hizda x4 acip.
  • Valla işlemci fanına şimdi baktım deli gibi dönüyo kasa içindeki fanada baktım belki onu gösteriyodur diye oda baya hızlı, cpu 3.1ghz de 38 derece 800 e düşürünce 29 dereceye düşüyor, fanlar da gözle görülen bir sıkıntı yok; advanced clock calibraiton yazan yerin üstünde bahsettiğiniz hybrid yazan ayarı görebiliyorum...
  • bosver 55 yazsin fanlar duzgun donuyorsa sorun yok.F4 biosu cikmis aciklamasinda PhenomII /AthlonII AM3 CPU diyor yuklenmez mi hemen yapistirilir bence.

nasil yapariz o dedigim win programi

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=52

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/tech_a_bios.htm

• intnernet üzerinden update yaptım ama version f2 oldu f4 dururken bugün bu kadar yeter yarın denerim bir daha, yardımların için çok teşekkürler .....
  • internetten üzerinden update yapmayın, bende biostar'ın bir anakartını yememem sebeb oldu, en güzeli sitesine gir, son bios sürümünü indir, dosyadan update yap.
  • Bende aynı anakart ve işlemciyi kullanıyorum. Düşük frekanslarda bile f2 ve f4 biosları ile çekirdekleri açamadım. Şans :)

Ama 3,8GHZ'de sorunsuz olarak kullanıyorum.
  • intel de speed step amd de coolnquiet her ne kadar power save yapsanız bile 1.0 ghz nin üstünde tutun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.