Şimdi Ara

Phenom X4 955 Isınma ve kitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yeni bir bilgisayar topladım ama ısınma sorunuyla başım belada.
    GIGABYTE MA785GMT-UD2H anakart.
    Phenom X4 955 işlemci,
    Raidmax Tornado 430W kasa
    ve işlemci için OCZ vendetta kullanıyorum. Stok fanı hiç takmadım.
    Ekran kartı yok.

Akşama kadar kapalı bilgisayarı akşam açıyorum. Sırf BIOS'da beklerken bile 10dk içinde 48-49 derecelere çıkıyor. Fan 2000 devir seviyesinde dolaşıyor ki bu normalde yük altında veya OC yapınca çıkması gereken değer. Vista kurdum, daha masaüstündeyken kilitleniror ve BIOS'dan bakınca sıcaklık 55'lere çıkmış görünüyor. Acaba termal macun mu az geldi diye tekrar söküp Arctic Cooling macun sürdüm. Yine aynı sorun devam ediyor. Anakartı söküp dışarda topladım ve 20dk BIOS'da çalıştırdım. 43c'yi geçmedi. Kasanın içinde kapak açık çalıştırdım 46c'ye çıktı. Kapağı da kapatınca 49c oldu. Ki bunlar 0 yük altındaki değerler. Güç beslemesinden de ince garip bir ses geliyor. Bilgisayar bi işlem yaparken sesin tonu değişiyor, hatta klavyeden bir tuşa basınca bile değişiyor. Bunun sebebini de anlamadım. Acaba PSU mu yetersiz kalıyor dedim ama sistemde ekran kartı bile yok. BIOS'un da henüz tek sürümü var. Nerdeyse 2 haftadır sorunu anlamaya çalışıyorum artık iyice sıkıldım. Anlayan bilen birileri yardım ederse çok makbule geçer.

• Biraz önce kendi bilgisayarıma everestten baktığımda anakart 35 işlemciler 47-48 derece civarında idiler, boşta iken...

Bence anormal bi değer değil vermiş oldukların ama kilitlenme işi bulandırıyor aynı zamanda...
  • Sorunu çözdüm gibi.
    Öncelikle anakart kendi gelen ayarda işlemciye 1.42v veriyor. Onu normal değer olan 1.35v seviyesine çektim.
    Team Xtreeme ramler 1.6v ile 1333 mhz çalışıyorlardı. Üst limitleri 1.9v. Ben 1.8v verdim ve 1600 mhz olarak CAS gecikme ayarlarını belleklerin seviyesine ayarladım. Çalışma modunu Unganged seçtim.
    Bunları yaptıktan sonra bilgisayar sanki kendine geldi. Fan devri 1700 seviyesinde, sıcaklık boşta 47c civarı ki gördüğüm kadarıyla çok anormal değilmiş. Vista'nın performans testinde kitlenmedi. Masaüstünde biraz gezindim anarmol bi durum olmadı. İnşallah bi sorun çıkmaz da böyle devam eder.
    Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar bunları da dikkate alabilir. İşlemci voltaj ve bellek ayarlarını doğru yapmak etkili oldu benim durumumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Lc1N -- 7 Ekim 2009; 23:28:41 >
  • Anakartin BIOS'unu guncellediniz mi?
  • Hocam x4 955 vid değeri 1.35 volt anakartın fazkadan volt vermiş,o değer ile 1.425 volt...3.8 ghz rahat günlük kullanabilirsiniz.İşlemcini hiç bir sorunu yok bence,biosu sıfırlayıp el ile gereken yerleri optimize edin sadece....3.9 ghz kadar yolu var dahası için su soğutma kesinlikle şart......
    bu resim de benim 3900 mhz de 1 saat stabite testi örnek olsun diye ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 7 Ekim 2009; 23:51:21 >
  • @axsiadam
    BIOS'un güncel bir versiyonu yok malesef. Yeni bir anakart olduğu için sitesinde sadece üzerinde gelen sürüm var.

@kudretx
    Bendeki sorun ram işlemci haberleşmesiyle ilgiliydi sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.