Şimdi Ara

PhenomII X2 550=> x4 Core 3,9 ghz (SunBeam Core contact Freezer test eklendi).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski sistemi abime kaptırınca bende yeni birtane sistem topladım 2 yıl aradan sonra. Bu sistem de sadece ekran kartı eksik o da inşallah bayram sonrası hallolacak.

Bir kaç ufak denemeden sonra dün gece resimde ki hızı gördüm.

Bu hale gelmesinde sadece çarpan kilidinde değişiklik yaptım. Diğer hiçbir ayar ile zorlama yapmadım. x19 da winwows ekranı geliyor ama stabiliteyi korumuyor. Şimdi ben bunu cpu voltage ayarlarını yükselterek denesem ne kadar daha arttırabilirim?

Voltage da maksimum limit ne olmalı? Normalde Amd bu işlemci için max 1.55 diyor bu tüc O.C işlemleri için.

Bu arada sistem stok fan ile çalışıyor. Harici işlemci soğutucu henüz almadım. Sizden bu konuda da tavsiye bekliyorum. F/P ekseninde nasıl bir harici işlemci soğutucu alabilirim.

Bu arada sistemim ise:
    Amd phenom2 550 B:E 3,1 ghz
    DFI Lanparty DK 790FXB
    OCZ 2x2 4gb reaper 1066 mhz ram
    Wd 500 gb Cavier Black hdd
    Cooler master Rc 790 kasa 700 w psu

Şimdiden ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lexiS -- 6 Ekim 2009; 1:25:10 >

• 65nm
  • @HoLY.oNE
    CPU-Z nin eski sürümü yüklüyse 65nm olarak gösteriyor işlemciyi.
  • cpu-z nin eski sürümü zaten tanımamış işlemciyi volatıjı auto yapma onun yrine manuel olarak ver işlemci voltajını 1.40 yap ramlarada biraz voltaj ver 2.1 civarı yap büyük ihtimalle stabil hale gelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı:  sgnr@HoLY.oNECPU-Z nin eski sürümü yüklüyse 65nm olarak gösteriyor işlemciyi.

+1

45nm olacak evet.Arkadaşlar sistemi tam olarak kullanamıyorum zira elimin altında net yok şu anda. Bayram sonu okulda olacagım ve net elimin altında olacak Pc de orada olacak. O zaman daha detaylı şekilde tüm güncellemelerle bilgi vermeye denerim.

kemalbyk559:

Henüz elimde harici işlemci soğutucu olmadığı için voltaj olayına giremiyorum ama alınca senin dediklerini deneyeceğim.

Düzeltme : Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lexiS -- 8 Eylül 2009; 16:37:18 >
  • slm bende bugün x2 550 + 785g anakart ikilisini satın aldım. sistem beklediğimden çok daha hızlı. işlemciye yük bindiren herhangi bir uygulama yapmadım ama gerek windows üzerinde gerekte yazılım kurarken ki ataklığı çok hoşuma gitti. işlemcinin 4 ncü çekirdeği açılmadı. windowsa kadar geliyor ama masaüstünü göremedim. sanırım modlu bios gerekiyor.yalnız default voltajı ile 3,8 ghz yaptı ısı problemi yok saatlerdir stabil ve sorunsuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

slm bende bugün x2 550 + 785g anakart ikilisini satın aldım. sistem beklediğimden çok daha hızlı. işlemciye yük bindiren herhangi bir uygulama yapmadım ama gerek windows üzerinde gerekte yazılım kurarken ki ataklığı çok hoşuma gitti. işlemcinin 4 ncü çekirdeği açılmadı. windowsa kadar geliyor ama masaüstünü göremedim. sanırım modlu bios gerekiyor.yalnız default voltajı ile 3,8 ghz yaptı ısı problemi yok saatlerdir stabil ve sorunsuz.

Hayırlsı olsun sistemin. Kendi işlemciminde aynı olması nedeni ile bu tür şeyleri duymak güzel işlemcim adına. Benim kafamda olan şey hava soğutma ile 4 ghz de çalıştırmak olacak bunun için vakit var zira çünkü sistemi topladım ama tam olark kullanmıyorum çünkü elimin altında hala eksik şeyler var en büük eksik de net. Bayram sonrası sistemi okula götüreceğim orda evde net var tüm güncelleştirmeler falan yapıldıktan sonra ki bir tane de harici işlemci soğutucu alacagım onunla voltage olayına girebilir, ram timingleri ile oynama yapıp ve voltaj verip ramleri de hız aşırtma yapabilirsem 4 ghz ı çok rahat görecek umut ediyorum ve günlük kullanımda bu şekilde çalıştırmayı düşünüyorum.

• IeVeN

Voltaj ile oynama yapmışsın sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @lexiS

IeVeN

Sistemi denemek adına 3,8 ghz ye alıp kullanmak istedim. hatta ilk montajdan sonra direk 3,8 ghz yapıp ilk windowsu dahi bu şekilde kurdum. voltajda küçük bir oynama yaptım normal default voltaj ile 5-6 saat kadar çalıştırdım yinede +0,25 vermek istedim ne olur ne olmaz diye. senin sisteminde hayırlı olsun. yalnız bu işlemcide aynı x2 7750 gibi belli bir yerden sonra yürümüyor. 3,8 ghz de dahi default voltaj iken 4,0 ghz için 1,6 voltaj vermeme rağmen açılmadı veya stabil olmadı. gerçi hep intel kullandım amd konusunda işlemci dışında nelere voltaj vermem gerektiğini bilmiyorum ama yinede +0,25 voltaj ile 3,8 ghz çift çekirdek üstelik 6mb l3 cache bellekli bir işlemciye sahip oldum. alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

@lexiS hocam sizin anakartınız nedir? sb710 veya sb750 değil ise uç değerlerde overclock yapamıyorsunuz. benim default voltaj ile 3,8 ghz stabil olmamı büyük ihtimalle sb710 ve ACC sağlıyor. saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

quote:

Orijinalden alıntı: @lexiS

IeVeN

Sistemi denemek adına 3,8 ghz ye alıp kullanmak istedim. hatta ilk montajdan sonra direk 3,8 ghz yapıp ilk windowsu dahi bu şekilde kurdum. voltajda küçük bir oynama yaptım normal default voltaj ile 5-6 saat kadar çalıştırdım yinede +0,25 vermek istedim ne olur ne olmaz diye. senin sisteminde hayırlı olsun. yalnız bu işlemcide aynı x2 7750 gibi belli bir yerden sonra yürümüyor. 3,8 ghz de dahi default voltaj iken 4,0 ghz için 1,6 voltaj vermeme rağmen açılmadı veya stabil olmadı. gerçi hep intel kullandım amd konusunda işlemci dışında nelere voltaj vermem gerektiğini bilmiyorum ama yinede +0,25 voltaj ile 3,8 ghz çift çekirdek üstelik 6mb l3 cache bellekli bir işlemciye sahip oldum. alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

@lexiS hocam sizin anakartınız nedir? sb710 veya sb750 değil ise uç değerlerde overclock yapamıyorsunuz. benim default voltaj ile 3,8 ghz stabil olmamı büyük ihtimalle sb710 ve ACC sağlıyor. saygılar

Hocam bende DFI Lanparty Dk 790FXB M2RS var SB 750. Tamamen O.C için üretilmiş bir anarkart. Sitede anakartın hız aşırtma başarısı ile ilgili bilgi var. Hoş adamlar extreme hız aşırtma denemişler bu anakart ile phenom2 x940 3,0 ghz 7 ghz e taşımış bu anakart bakalım hava soğutma ile neler yapılabilecek. Ramlere de güveniyorum ben açıkcası OCZ Reaper var 2x2 4 gb 1066 mhz. Onlarla da biraz oynama yapmak gerek elbette.

Bakalım bende bir an evvel okula gitmek istiyorum burda sistemi dediğim gibi kullanmıyorum halen eski Pc de takılıyorum. Tek eksiğim Ekran kartı oda Gtx 275 serisi ekran kartı olacak onuda bayram sonrası okula giderken alıp gideceğim.

• anakartın ddr3 lü 785g lerden mi ram le ilgili ss de koyabilirmisin?
  • aynı işlemciye bende sahibim, ama bende 3.8'in üzerine çıkamadım, 3.8'i de 1.552v ile yaptım. 3.8 limiti herhalde bu işlemcilerin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalbyk559

anakartın ddr3 lü 785g lerden mi ram le ilgili ss de koyabilirmisin?

Hocam Bana Yazmış İseniz Sistemi Bugün Satıp Elden Çıkardım O Yüzden SS Koyamıyorum. Anakart ddr 3 lü doğrudur. Tam Modem ismi MA785GT-UD3H

İlgili Link :http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3154

Harika Bir Anakart Tavsiye Ederim

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 18 Eylül 2009; 13:04:25 >
  • Gigabyte anakartlarda hibrid bios diye bir seçenek var, ona getirdiğinde eğer sağlamsa çekirdekler açılıyormuş
  • Hybrid seçeneğine aldığımda bilgisayar kapandı bir daha da açılmadı, en son bios sıfırlamak zorunda kaldım
  • 785g de çekirdek nasıl açılıyor tam detaylı olarak anlatırmısın ben beceremedim de
  • Benim anakartım 790 chipset, 785 leri bilmiyorum. Ama bence bi BIOS güncellemesi yap güncellemeden sonra Advanced Clock Calibration seçeneği olmazsa açılmıyor sanırım 785 chipsetlerde..
  • Arkadaşlar ben Dfi'ın kendi forum sitesinde yetkili kişiye mail attım bu çekirdek açma muhabbeti ile ilgili olarak. Onun verdiği cevap:

''In forum look here for information about bios that will unlock cpus that will unlock. All cpu will not unlock and many are no longer stable when unlocked. The cpu was actually locked because of bad cores so unlocking kills stability.''

Yani:

''Açacağın işlemcinin ilgili biosu için buraya bak. Bütün işlemciler açılmıyor ve bir çoğu açıldığı zaman uzun süreli stabil olarak çalışmıyor. Aslında bu işlemciler kilitli, bundan dolayı çekirdekleri açmak stabileteyi öldürüyor. ''

Onun söylediği bu. Söylediği mantıklıda geliyor. Denedim mi? Hayır.

Aslında çekirdek açıp stabiliteyi korumaya çalışmak yerine hız aşırtma yapıp onun stabilitesini korumayı denemek daha fazydalı olacak diye düşünüyorum.

Lakin şu da varki şimdi hatılayamadım bir sürü anakartta 4 çekirdeği açmışlar amd işlemcilerin ve bununla ilgili küçük bilgiler vermişler. Aklınıza ilk anda gelecebilecek bütün anakartlar üstelik. Tekrar bu siteye bakar da yeterli bilgi bulur isem nacizhane türkçeye çevirmeyi deneyerek sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Ama beni beklemek yerine en iyisi sahibi oldupunuz anakartın orjinal forum sitesine üye olup oradan gerekli bilgiyi almak daha kolay olacaktır tabi bunun için elbette ingilizce lazım.[

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.