slm arkadaşlar. öncelikle formda yeniyim form kullanmasını fazla bilmiyorum buraya yazdım sorunumu kusura bakmayın.
phılıps 17" 170S lcd monitör kullanıyorum. 1 aydan beri ekranda karıncalanma var. karıncalanma şöyle oluyor:
kasa power düğmesine bastığımda işletim sistemi daha açılmadan windows yazısı ekrandayken siyah ekranda olan
karıncalanmaların aynı şekilde işletim sistemi açıldıktan sonra da masaüstünde yoğun şekilde devam etmesidir. monitör bozuk
sandım alt komşunun kasasına bağlattırdım denemek için onda hiçbir şekilde karıncalanma olmadı normal şekilde çalıştı. monitör
bağlantı kablomu verdim onunla denettirdim yine sorun olmadı. onun monitörü benim pc kasaya bağladım yine hiçbir sorun yok
karıncalanmadan normal şekilde çalışıyor. ama benim monitör benim kasada karıncalanma yapıyor. sizce sorun ne olabilir yardımcı
olursanız sevinirim.
monitörün ayarlarını kurcaladın mı ? yenilenme hızı falan...
kabloda manyetik filtre yoksa ondan olabilir ve monitör yakınlarında hoparlör elektronik cihaz bulundurmayın ve yineleme hızını destekliyorsa 60Hz den yukarıda olsun
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
monitörün ayarlarını kurcaladın mı ? yenilenme hızı falan...
evet yenileme hızı 60 Hertz gösteriyordu bunu 75 le değiştirdim fakat çözüm üretmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: ezimuse
kabloda manyetik filtre yoksa ondan olabilir ve monitör yakınlarında hoparlör elektronik cihaz bulundurmayın ve yineleme hızını destekliyorsa 60Hz den yukarıda olsun
manyetik filtre nasıl oluyor hiç bilmiyorum. monitör kenarında hoparlör yok fakat ups 600wat güç kaynağı kullanıyorum monitörü yere indirmiştim 1 ay kadar yerde kullandım karıncalanma da bu süre zarfında başladı. tekrardan masa üstüne aldım monitörü fakat bu seferde karıncalanma kesilmedi aynen devam etti.
arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: fedakar_42
arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yok mu?
Monitörünüzün yenilenme sıklığını değiştirmek için • Denetim Masası'nda Görüntü'yü açın. • Ayarlar sekmesinde, Gelişmiş'i tıklatın. • Monitör sekmesinden Yenileme Sıklığı listesine gidin ve yeni bir yenileme oranını tıklatın.
Görüntü’yü açmak için Başlat'ı, sonra da Denetim Masası'nı tıklatın ve Görüntü'yü çift tıklatın.
Yenileme sıklığı için varsayılan değer 100 Hertz'tir, ancak monitörünüz daha yüksek ayarları destekleyebilir. Monitörünüzün desteklediği ayarlara ilişkin bilgi için, üreticiye ait belgelere başvurun. Yüksek yenileme sıklığı, ekranınızdaki titremeleri azaltır ancak monitörünüz için çok yüksek ayarlar seçmek, görüntüyü kullanılamaz hale getirebilir ve donanımınız zarar görebilir. Yenileme sıklığında yapılan değişiklikler, bilgisayarda oturum açan tüm kullanıcıları etkiler.
Aynı sorun bende vardı ve 75 Hz'de kullanıyordum, 60 Hz'e düşürdüm ve sorun ortadan kalktı. İsterseniz listedeki tüm Hz'leri tek tek deneyin hangisi titremeyi bitiriyorsa onu ayarlayın. 100 Hz'i geçersenizde uzman bir kişiye başvurun. :)