Şimdi Ara

Philips 42PF5421 hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir Egemen'de evinde 42PV60 olan ve uydudan yayın izleyen bu işlere meraklı birisi ile uzun süre Philips'in bu LCD'sini izlediğimizi, en sonunda adamın evine 5421'i de getirterek yanyana test etmeye karar verdiğini söylemiştim.

Adam Panasonic'i göndermiş ve Philips'de karar vermiş. Nedenlerini bilemeyeceğiz ama etrafta başka panellerin karmaşası olmadan evde her tür ayarı yaptıktan sonra hem uydu, hem de DVD seyredip karar verdiğini düşünüyorum. Sonuçta verdiği karar beni ciddi ciddi düşündürüyor şimdi. Piano black olması da ayrı bir güzellik. Kontrast oranı 800 olmasına rağmen Panasonic ile yan yana izlediğimde siyah ve grilerde son derece başarılı bir sonuç almış, parlak renklerde ise daha güzel detay vermişti (parlaklık 500 gibi düşük bir seviyede görünmesine rağmen). Sonuçta aynı ekranda çözünürlükte daha fazla LCD olması nedeniyle. Performans/Dizayn/Fiyat karması olarak iyi bir seçenek değil mi? Bunun da galiba 2 HDMI girişi var.

Otuz.com diye bir yerde EFT ile 4400 YTL, Teknosa'da 5000 YTL 15 taksit, estore.com'da 4275 YTL vs vs. Garanti durumu hangisinde nasıl bilemiyorum tabii ki ama estore mesela 2 yıl demiş.

• Arkadaşlar, anladığım kadarı ile bu ürün hakkında deneyimi olan yok. Eğer bir mağazaya giderseniz biraz daha dikkatli inceleyip özellikle yanında 42PV60 varsa karşılaştırıp bana fikrinizi söyler misiniz. Tabii ki HD olmayan NTV/ATV/Knal D vs yayınlarda özellikle dikkat etmenizi rica ederim:

1- İnsanların yüz tonu
    2- Gölgeli sahnelerde detay
    3- Hareketli sahnelerde performans
  • Bu haftasonu mağazalara uğrayacak arkadaşlardan bu modele de bir bakıp fikirlerini söylemelerini rica ediyorum. LCD'lerde en az 1200 kontrast konusunda uyarı vardı ama ben bu 800 kontrastlık ürünü PV60 yanında bile bayağı başarılı bulmuştum. Bu arada buna bakan başka bir arkadaş vardı, ne yaptı acaba.
  • Ben bugün inceledim BİMEX DE. 4999 ytL. çOK KOCAMAN. aMA HOŞ TV.
  • Görüntü kalitesini hangi modellerle karşılaştırdın? Özellikle siyah tonları ve insan yüz detayları konusunda ne düşünüyorsun?
  • beğendim. Sony baktım, pionner baktım. yakından yüzler karıncalı gibi, uzaklaşınca netleşiyor. Ama benim odam için çok büyük. 124x 69 cm. ölçüleri. Görünümü çok zarif. Mekanım uygun olsa alırdım onu. 37 inç için de 4699 YTl. fiyat verdiler.
  • Bu yüzdeki karıncalanma acaba iyi bir uydudan iyi bir bağlantıyla Digiturk ve uydu yayını seyrederken önlenebilir mi? Ben de bunu farkettiğim için inceleyecek arkadaşlara gittikleri yerlerde buna dikkat etmelerini rica ediyorum. Tenis maçında da bir kadının tenis şapkası altında gölgede kalan göz ve çevresi plazmada daha fazla detayla izlenebiliyordu. Diğer yandan plazmanın beyazları, LCD yanında kireçli beyaz gibi görünüyordu. Yani ikisinin de artı/eksileri var.

Realpassion, ne amaçla kullanacağımı oranlarsak:
    Uydu/digi %70
    DVD %15
    PS3 %15 (2007 başında Avrupa'ya geliyormuş)

Seyretme mesafesi yaklaşık 3-4 metre.

%40 gündüz, %60 akşam seyredilecek (yani yansıtmama ve gündüz renk performansı iyi olmalı)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 55pus8007 vs TCL 55p735
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat uygun kullanacağın alanalrda seni tatmin eder ama kendim test etmediğim için bu modeli net bir şey demek istemiyorum. Sen kendi gözünle gör ondan sonra karar ver beğenirsen hiç düşünme al bu fiyata 42 lcd zor bulursun
  • Selamlar, 42PF5421 benimde ilgilendiğim ama forumlarda hakkında değerlendirme okuyamadığım bir ürün. Mağazalarda edindiğim kendi izlenimlerimde ise pek iyi görüntülerle karşılaştığımı söyleyemem. Bu kötü görüntülerin birinci nedeni bağlantının kötü olması olabilir tabii ki. Ama madem 3-4 metreden seyredeceksin, benim sana önerim Philips 37PF7320 olacaktır. Bu televizyonda digitürk dekoderinden skart kablosu ile bağlanmış digitürk yayını izledim ve bence sonuç çok çok iyiydi. Bunun önemli bir sebebinin de pixelplus farkı olduğunu düşünüyorum. Taksitli fiyatı da 4600 YTL idi sanırım. Maalesef o serinin 42" i üretilmemiş. Gerçi o fiyata başka 37 inç modellerde bulabilirsin ama digitürkte bu kaliteyi bulabilir misin bilmiyorum.

42 inç LCD almaya karar vermiş ve yaklaşık aynı fiyatlı ürünlere bakan birisi olarak ben şu anda LG 42LP1R ile ilgileniyorum. Bir aksilik olmazsa bugün Cevahir'de gidip tekrar bakacağım, fırsat bulursam diğer modelleri de incelemeye çalışacağım. Ama tek kaynaktan çok sayıda bağlantı yapmaları nedeniyle en iyi televizyonlar bile digitürk açtırınca kötü gösteriyor. Bu nedenle ilgilendiğin tv tesadüfen mağaza sahibinin kendi zevki için kurduğu televizyon olmadığı sürece sağlıklı yorum şansı zor oluyor.
    Bu arada eğer 42PF5421 almakta kararlıysan elini çabuk tutmalısın çünkü stoktaki ürünler bitince bulamayacaksın.

• Bugün sadece 42PC1R'ye bakabildim, o da RR olan modeli EISA ödülü aldığı için. Hem uydudan, hem de HDMI bağlandtıdan HD DVD ile baktım ve siyahlar kesinlikle gri göründüğü için bu modelden kesinlikle vaz geçtim.

Evinde 5421'i deneyen arkadaşla bugün konuştum, çok çok memnun yaptığı seçimden. Sırf seyretmek için eve bir an önce gitmek istiyorum bazen diyor Bağlantıları scart yapmış.

Ben bu LCD hakkında bayağı olumlu düşünmeye başladım.

NormadLion
    42'den daha düşük ekran düşünmüyorum. Bir ara 50 düşünürken 37'ye inmeyeyim diyorum.

Bu arada neden stoklarla sınırlı olduğunu düşünüyorsun? Geçen haftabaşında bu model Egemen'de bitmişti ve bu hafta yenisini getirtiyoruz dediler.

• Bugün bu tv yi yeniden izleme fırsatı buldum. Öncelikle fiyat konusunda bilgi vereyim, akmerkezde peşin 4.480 e satın alabilirsin. Ama bugün bir kez daha gördüm ki görüntü kalitesi, 4.999 YTL ye 19 aya kadar taksit seçeneği olan (maximum kart) LG 42LC2R nin gerisinde, özellikle alt yazılar geçerken fark çok belli oluyor. 42PF5421 de alt yazılar gözü çok yoruyor. Renklerin canlılığı da diğer tvlerin gerisinde.

Benim şahsi kanaatim pixelplus özelliği olmayan philips 42PF5421 yerine görüntütü kalitesini artırmak tercih edilirse LG, fiyatı düşürmek tercih edilirse Vestel ile ilgilenmek daha doğru olacak. Hatta vestel ile digitürkte daha iyi görüntü bile alınabilir. Sonuçta benim yorumlarım mağazalardaki imkanlar ile kısıtlı, evinde kullananlar varsa tecrübeleri daha yararlı olacaktır.

Son mesajı yazdıktan sonra gördüm: Bu tvyi ilk gördüğümde fiyatı 6000 YTL idi. Fiyatı düştükten sonra Carrefour Erenköy deki Teknosaya gittiğimde konuştuğum satış yetkilisi yeni parti mal gelmeyeceğini, indirimin stokları bitirmek için yapıldığını söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadLion -- 23 Eylül 2006; 22:32:31 >

• LG ile Philips'leri ben de yanyana karşılaştırmış olmayı isterdim. Philips'te film altyazılarında bir sorun görmedim ama DVD'nin sonundaki küçücük beyaz yazılarda içiçe girmeler gördüm, fakat bu etrafındaki tüm lcd/plazmalarda az veya çok vardı.

42LC2R ile 42LP1R arasında ne fark var? Bunların ikisi de en yeni modeller midir? Birbirlerine üstünlükleri var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 25 Eylül 2006; 19:18:55 >
  • Selamlar, benim kastetdiğim altyazı tv yaynı sırasında altan geçen yazılar. Mesela habertürkte sürekli altyazı vardır. Televizyonları değerlendirirken hep kullandığım bir yöntem Habertürkü açtırmaktır.

LG 42LC2R ile 42LP1R arasında çok küçük farklılıklar var. Başka bir topicte yazmıştım. LC2R de kontrast 1600:1, parlaklık 500, tek tuner, 2 HDMI, 1AV var. LP1R de kontrast 1200:1, parlaklık 600, çift tuner , 1 HDMI,2 AV, DVI_I var. LP1R dizayn ödülü almış çok şık bir kasa piyano siyahı ve 500 YTL pahalı.

Ben hala hangisini alacağım konusunda kararsızım. Maalesef LG nin katalogları da internet sayfaları da kötü hazırlanmış. Bu iki modeli birebir karşılaştıramıyorsun. LP1R de tek HDMI olması kötü olmuş yakın gelecekte hem TV hem DVD için HDMI kullanmak gerekecek. Bir de LP1R de progressive scan var mı emin değilim, çünkü LC2R de yazmasına karşın LP1R de yazmıyor. Ayrıca LG nin 5 ölü pikselden sonra değişim garantisi vermesi de hiç hoş değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: NomadLion

LP1R de tek HDMI olması kötü olmuş yakın gelecekte hem TV hem DVD için HDMI kullanmak gerekecek.

Bence sorun etme. Kullanım alanı çoğaldıkca mutlaka HDMI çoklayıcı adaptörü çıkacaktır yakında.

Ben Phillips ve LG modellerini yanyana gördüm. İkiside çok başarılı.
    Hatta LG nüans farkıyla daha iyi diyebilirim.

Ama ben Sony KDL 40" Bravia aldım. Kablolu yayın seyrediyorum hiç bir şekilde pikselleşme yok.
  • Kayan yazılarda izlediysen bu önemli gerçekten. LG2PC1R ile 42PF5421'i yanyana görebileceğim bir yer de yok İzmir'de. Kaynak aynı değilken değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bu arada LG2LP1R'i İstanbul Bilişim dışında genelde 42LC2R'nin 5000 YTL'lik fiyatından 1000 daha pahallı.

Diğer yandan 1600 kontrast ile 800 arasında bayağı bir performans farkı olması lazım, doğru mudur? Yani koyu gölgeli yerlerde detaylar kontrastı yüksek olanda bariz bir şekilde daha iyi olabilir mi? LCD'lerin plazmaya göre tek kısa kaldığı yer bu olsa gerek. Yoksa bu parlak ile karanlık resimlerin aynı anda göründüğü resimleri mi ifade ediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 26 Eylül 2006; 0:27:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.