Şimdi Ara

PHILIPS 42PFL7603D ve PHILIPS 42PFL9603D LCD TVleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır, iyi bir LCD TV almak için araştırma yapıyorum. Philips'in çıkan en son serileri çok güzel gözüküyor. İki model ön planda, PHILIPS 42PFL7603D ve PHILIPS 42PFL9603D. PHILIPS 42PFL9603D'in 100 Hz olma ve 2ms tepki süresi gibi farkları, aynı zamanda yaklaşık 1400YTL fiyat farkı var.Bu LCD modellerine sahip olan ya da bilgisi olan var mı?Biri 3000YTL civarındayken ( istanbulbilisim fiyatı), bu kadar fark ödemeye 100HZ için değer mi?Bir diğer sorum da, bu istanbul bilişimda fiyatlar piyasaya göre ucuz görünüyor. Serviste LCD firmaları yerine kendilerinin hizmet verdiği söyleniyor. Bu bir sorun mu? Buradan alışveriş yapan arkadaşlardan feedback alabilir miyim?

Teşekkürler...

• Selam,
    Bence fark ödemeye değer çünkü olaya sadece 2 ms tepkime ve 100 Hz olarak bakma bu özellikler gayet iyi bir özellik, ama bunun yanında cihazda 17 Bit video işlemcisi var yani 2250 tirilyon renk tanımlaması mevcut aynı zamanda biliyosun çözünürlük kadar görüntü kalitesine yazılımda etki ediyor bu modelde Philips kendi görüntü düzenliyi yazılımı olan Perfect Pixel HD Engine yazılımını kullanıyor....Görüntü kalitesi falan çok iyi....
  • 9703 sadece 100hzde farklı degil.

Philipsin türkiye sitesine gir tvlerden lcd seç, lcdlerden bu iki ürünü karşılaştırma yap aradaki farkı görürsün.

9703 rulez..
  • fiyat fazla geliyorsa 9703 icin 7603 ün 100 Hz li modeli olan 7403 modelinide inceleyin..4100 ytl falandı philips bayi fiyatı..
  • Evet, şimdi 7403 modelini inceledim, gerçekten çok iyi özellikleri + fiyatı, sadece amblight özelliği yok sanırsam, fiyatı da çok uygun:
    KDV DAHİL Peşin Fiyat 3.272,14 YTL
    Tabii ki bu istanbulbilişim fiyatı. O sorumla ilgili bir bilginiz var mı? Servis problemi var mı istanbulbilişimden alınan tvlerde?
    Teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llUlisisll -- 20 Haziran 2008; 13:17:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: llUlisisll

Evet, şimdi 7403 modelini inceledim, gerçekten çok iyi özellikleri + fiyatı, sadece amblight özelliği yok sanırsam, fiyatı da çok uygun:
    KDV DAHİL Peşin Fiyat 3.272,14 YTL
    Tabii ki bu istanbulbilişim fiyatı. O sorumla ilgili bir bilginiz var mı? Servis problemi var mı istanbulbilişimden alınan tvlerde?
    Teşekkürler yardımlarınız için.

7403 de 100Hz var fakat ambilight yok..hem 100Hz hemde ambilight lı model 7803 ama sanırım gelmedi Tr ye..7803 2008 serisinde 7xxx sersinin en iyisi olarak cıkıyor karşımıza..ist bilişime gelince..gecen gun toshiba 40zf355 modelini sordum..yok elimizde dedii.ozman sitende ne arıyor...onun yerine onun ayarında samsungA656 verelim dedi..bende guldum.iki farklı segment tv yi bir tutuyor sırf satış yapmak icin...mallları tanımıyorlar daha..urunlerin kalitesinden haberdar degiller ve sırf satış amaclı konuşup yemlemeye calışıyorlar..bunu dedi ve zaten muaamada olan guvenilirligini tamamen yitirmiş oldu gozumde..++ garanti sorunlarıda bilindik bir olay tabi..bilginize...

• Bugün bir alışveriş merkezinde 42pfl5603 ile sony 40D3500 modellerini yanyana gördüm,cidden şaşırdım.Sony çok daha renkli ve canlı gösteriyordu aynı HD görüntüyü.Acaba soketten filan mı dedim ama bilmiyorum.Kafam karıştı. Bu arada şimdi sony'nin bu modelinin dinamik kontrastı 16000:1, native(gerçek) kontrastı 1800:1. philips ise dinamik kontrast 30000:1 ama gerçek kontrat bilgisi yok. konuştuğum yetkili dinamike aldanmayın,bunlar reklam unsuru, native asıl önemli ve kesinlikle 1600ün üstünde olmalı dedi.Bu yeni çıkan 30000:1 lik philipslerin gerçek kontrastı ne? benim dışında yanyana gören ya da kıyaslayan var mı?cidden iki tv arasında bu kadar fark var mı?
  • Bir fikri olan yok sanırsam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: llUlisisll

Bugün bir alışveriş merkezinde 42pfl5603 ile sony 40D3500 modellerini yanyana gördüm,cidden şaşırdım.Sony çok daha renkli ve canlı gösteriyordu aynı HD görüntüyü.Acaba soketten filan mı dedim ama bilmiyorum.Kafam karıştı. Bu arada şimdi sony'nin bu modelinin dinamik kontrastı 16000:1, native(gerçek) kontrastı 1800:1. philips ise dinamik kontrast 30000:1 ama gerçek kontrat bilgisi yok. konuştuğum yetkili dinamike aldanmayın,bunlar reklam unsuru, native asıl önemli ve kesinlikle 1600ün üstünde olmalı dedi.Bu yeni çıkan 30000:1 lik philipslerin gerçek kontrastı ne? benim dışında yanyana gören ya da kıyaslayan var mı?cidden iki tv arasında bu kadar fark var mı?

Benim philips hakkında bir bilgim yok. Ama çok rahatlıkla söyleyebirim; Daha canlı, renkli vs. gözüken farkların pek çoğu ayarlardan kaynaklanmakta. Bu aletler bizim eski tüplü tv'ler gibi değiller. Çok fazla ayar seçeneği bize sunuyorlar. Ve yapılan ayar değişiklikleriyle o kadar farklı sonuç elde edebiliniyor ki...

Native olarak ta 1600 den aşağı olmadığı sürece insanı rahatsız edecek bir durum oluşmuyor. Dinamik kontrast değerine gelince satıcınında dediği gibi az çok bir fikir versede rakamlarda gözüken 2,3,5 kat farklar olarak bize yansıması beklenmemeli.

• 9603 modelinde 100hz artısı yok sadece 2ms tepki süresi mevcut ve 2250 trilyon renk bünyesinde barındırıyor ( saydımda biliyorum) 5000 ytl nin altında satılıyor varsa imkan muhakkak alın derim 7603 modelinde çok ahım şahım görüntü yok
  • samanizm, bu tvlerin gerçek kontrast oranı ne biliyor musun?
  • Arkadaşlar

Her iki ürünüde inceledim açıkcası gözlemledimde 7603 için çok bişi diyemeyeceğim standart bir televizyon yani verdiği görüntü performansı öle hayret uyandıracak heyecanlandıracak gibi değil.Ben gerci phılıpslerin hiçbirinde bu heyecanı çok iyiymiş izlenimini alamadım.Bu etkileri bende daha çok sony markası yapıyor.

her iki üründe 30.000 kontrast
    9603 de sadece 100hz ve tepkime süresi farkı var dememli phılıpsın görüntü geliştirme yazılımları en üst seviye ile 9603 de kullanılmış
    bunun yanısıra 17 bit panel işlemci var ki bence bu çok önemli.2 ms tepki süreside benim duyduğum en iyi süre.amblight zabazingosu aynı fark yok orda 2 kanal yani

sonuc olarak gözlemlemelerimde alınacaksa elbette 9603 derim..ama bu değerlerle çok heyecanlanmıştım kağıt üstü değerleri süper yani...gözümle gördüğüm o heyecanı sürdürmedi
    sony 40x3500 serisi çok daha iyi görüntü veriyor....10 bit işlemci paneli 18.000 kontrastı 8ms tepki süresi var ama daha iyi görüntü..nasıl iş bende anlamadım

• bu arada size bir yardımım dokunsun güzel bir site var istifade edebileceğiniz bu konularda kıyaslamalarda
    ben sizin için iki ürünü yanyana getirdim burada tüm özellikleri yanyana kıyaslayın

http://www.lcd-compare.com/index.php?action=compare&PHI42PFL7603H=on&PHI42PFL9603H=on
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.