Arkadaşlar Merhaba. 1 ay içinde evlenmek üzereyim. İş, evin inşaatı, eşyaların alınması, düğün hazırlığı derken, zaten hiç anlamadığım televizyon işini araştıracak vaktim olmadı. Pazar akşamı bir kahve içmeye çıkmışken şu televizyon işinide aradan çıkartalım diye bir dükkana girdik. Konudan hiç anlamadığım içinde orada çalışan arkadaşların tavsiyesine güvenerek bir Philips 42PFL7962 ve PS3 aldık. Bugün bir arkadaşım neden Plazma almadın diye sorunca bende dükkandaki arkadaşlardan duyduğum eski teknoloji, fazla güç tüketiyor, zararlı gazlar, yarı ömür vs. negatif yanlarını saydım. Ama arkadaşımın dediğine göre görüntü kalitesi olarak bizim aldığımız LCD TV, Plazmaların yanına yaklaşamıyormuş ve gözleri çok yoruyormuş izlerken. Bu konu eminin forumlarda defalarca kez tartışılmıştır ama bütün forumu karıştıracak vaktim inanınki bu aralar yok. Ev henüz hazır olmadığı için televizyonu 2 hafta sonra getirecekler. Dükkanda çalışan arkadaşlarda siz bu arada araştırın beğendiğiniz başka bir marka ve model varsa değiştirebiliriz dediler. Televizyonu izleyeceğimiz uzaklık 4m. civarı, aydınlık bir oda. Maç seyreden biri değilim, genelde Digitürk kanallarını ve DVD seyrediyorum. Birde şimdi PS3 oynamaya başlarım vaktim oldukça. Sizce LCD TV yi bir Plazma ile değiştirmem dahamı mantıklı? Eğer öyleyse sanırım Panasonic veya Pioneer öneriliyor. 4.000,00 YTL ye hangi marka ve model TV yi önerirsiniz?
Yada belkide derdimi şöyle anlatsam daha kolay olacak sanırım. Bir arkadaşımda Sony KDF-E50A11E şu 3LCD projeksiyon TV lerden var. Şu an oturduğum evdede 6-7 senelik tüplü Sony televizyonlardan var ve bu iki televizyonunda görüntüsü beni tatmin ediyor. Eğer benim yeni aldığım lcd tv, digitürk veya dvd seyrederken bu iki televizyon kadar kaliteli görüntü gösterecekse değiştirmeyide düşünmeyebilirim.
Çok uzattım kusura bakmayın, tüm cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Madem evlilik arefesindesin halinden anlamak lazım sevgili dostum, allah kolaylık versin Yerinde olsam, izleyeceğin görüntü kaynaklarını ve izleme mesafeni ve de bütçeni göz önüne alarak; Panasonic 50 PV70 ya da Samsung 50 Q91 derim. Şimdiden bir yastıkta kocayın ve mutluluklar, Selamlar...