Şimdi Ara

Philips 42PFL8404 İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
49.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim icin de USB'den film oynatmasi vs. ekstra ozellikler. Hem bir urun ne kadar cok seyi ayni anda yapiyorum diyorsa hepsini kotu yapiyor demektir. Urunun sivrilmis ozellikleri olmasi gerekiyor. Philips gerek tasarim, gerek yansimasiz ekran, gerek ambilight, gerek gizli hoparlorler ve son olarak NetTV'de rakiplerinin hep onunde oldu. LG'nin benim gozumde alinabilir olmasi icin once o alttaki kutuk gibi uzun alt cerceveyi kaldirmasi gerekiyor. Samsung'un da renklere dogal rengini iade etmesi gerekiyor. Sony'nin de hoparlorlerini gizlemesi ve ekstra her ozellik icin 100lerce lira almamasi lazim. O yuzden benim kriterlerime en yakin olan marka arastirmaya basladigimin ikinci haftasindan itibaren Philips'ti, simdi de memnunum.
  • Ya hocam tv yi tam karşıdan gören ve sadece tv yi alan inceleme resimlerini bekliyoruz hala
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmi2253

Ya hocam tv yi tam karşıdan gören ve sadece tv yi alan inceleme resimlerini bekliyoruz hala

Bu aksam insallah :)
  • Bi de sehpayla gösteren bi foto çekebilsen. Cihazım ay sonunda gelecek, o gelene kadar sehpa bakıyorum.
  • Inceleme icin cok tesekkurler.
    Ben de Philips 4PFL8404 ile SAMSUNG LE40B650 (veya 651) arasinda kalmis durumdayim, inceleme cok iyi oldu.

Cok şık bir televizyon, hayirli olsun
  • ya ben bu televizyonla 37pfl960 arasında kaldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenomenius76i

Bi de sehpayla gösteren bi foto çekebilsen. Cihazım ay sonunda gelecek, o gelene kadar sehpa bakıyorum.

Sehpa dedigin TV unitesiyse ilk foto uniteyle cekildi. Dogtas'in Trendy TV Unitesi modeli. Internet sitesini inecelersen cok guzel tv uniteleri var ama biraz pahali...
  • Yeni fotograflar elde olmayan sebeplerle birkac gun gecikecek.

Bu arada dun aksam Canim Ailem'in DVBRip'ini USB'den izleyeyim dedim. Gayet guzel basladi fakat 8-10. dk civarinda bir baktim ki ses 2-3 saniye geriden gelmeye baslamis, acaba cekimden mi diye merak ettim ve laptoptan VGA ile baglanarak izledim, hicbir problem olmadan izleyebildim. Diger markalarda da boyle mi bilmiyorum ama USB'den film izleme isi biraz yalan gibi, alttaki yazilim cok iyi is cikaramiyor ya da USB'ninveri transfer hizi yeterli gelmiyor. Ozetle LCD TV alacaklar USB'den film oynatma, MKV destekleme gibi "playerlarin isini yapan LCD" almayi dusunurlerse hayal kirikligina ugrayabilirler, alirken goruntu kalitesi, parlaklik vs. gibi kriterlere gore hareket etmekte fayda var...
  • dostum sen öyle diyorsun ancak, torrentlum diye bi arkadaş 46b653 ile 15 e yakın mkv izlediğini ve hiç bir sorunla karşılaşmadığını belirmiş...

yazılım ve chip varkı olsa gerek. zaten 42pfl8404 de desteklenen formatlar ile 40b653 yada xxb653 ,652,651,650 arasında baya bir fark var... bence philipsden zaten ısb movie performansı beklememeliydin.

"""Ozetle LCD TV alacaklar USB'den film oynatma, MKV destekleme gibi "playerlarin isini yapan LCD" almayi dusunurlerse hayal kirikligina ugrayabilirler, alirken goruntu kalitesi, parlaklik vs. gibi kriterlere gore hareket etmekte fayda var..."""

genelleme yapmışsında o açıdan dedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oquzdag

dostum sen öyle diyorsun ancak, torrentlum diye bi arkadaş 46b653 ile 15 e yakın mkv izlediğini ve hiç bir sorunla karşılaşmadığını belirmiş...

yazılım ve chip varkı olsa gerek. zaten 42pfl8404 de desteklenen formatlar ile 40b653 yada xxb653 ,652,651,650 arasında baya bir fark var... bence philipsden zaten ısb movie performansı beklememeliydin.

"""Ozetle LCD TV alacaklar USB'den film oynatma, MKV destekleme gibi "playerlarin isini yapan LCD" almayi dusunurlerse hayal kirikligina ugrayabilirler, alirken goruntu kalitesi, parlaklik vs. gibi kriterlere gore hareket etmekte fayda var..."""

genelleme yapmışsında o açıdan dedim.

hocam iyi diyorsun guzel diyorsun da su altta gordugun tasarimdaki bir LCD'yi sirf MKV oynatabiliyor diye evime sokmam. Tabii bu bir zevk meselesi:

Philips 42PFL8404 İnceleme

• Urunle alakali Internet'te buldugum bazi bilgileri paylasmak istedim.

42PFL8404'teki yan baglantilar televizyonun sol/saginda degil alt bolumunde bulunuyor. Bu televizyonu duvara monte edenler icin bir arti olabilir. Ancak yerin cok dar olmasindan dolayi tum USB stick'lerin buraya girmedigi iletilmis.

Kumanda tepki suresinin normal kullanimda iyi oldugu, ancak menuleri kullanirken 0.5-1 sn gibi bir gecikme yasandigini iletmisler. @nagodtumu siz bu sekilde bir sey hissettiniz mi?

Televizyon calisirken arkasindan gelebilecek calisma sesinin cok dusuk oldugunu, sanki kapaliymis gibi insani hic rahatsiz etmedigini iletmisler.

Internet sayfa erisimi ve sayfalari render etmede yavas oldugunu iletmisler ki, bence bu cok normal. PC'ye benzer performans beklenmemeli diye dusunuyorum (Test hatti 6mbit DSL). Yazan kisi kumandadaki gecikmenin bununla birlestiginde kotu bir his verdigini iletmis.
    Benim en cok merak ettigim konu Youtube, Google Video, Vimeo gibi servislerdeki video'larin nasil izlendigi veya izlenip izlenemedigi.
    Ornegin benim alternatif olarak dusundugum Samsung LE40B650 modelinin Internet ozelliginin Yahoo! Widgets'le desteklendigini ve pek de beklendigi gibi olmadigi yonunde yorumlar var.

Burayi tam anlayamadim ama, kumandadaki bazi butonlarin bazi durumlarda kullanilamadigi iletilmis. Detayini anlayamadim. Ornegin mute tusuna basildiginda ses acma kapama tuslarinin calismadigi, USB modundayken Pictures tusunun calismadigi gibi bir ornek yorum bulunuyor.

Urunle ilgili ek fotograflar:

Kaynak:http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-5035.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktivite -- 14 Mayıs 2009; 11:23:12 >

• Kumandada hicbir gecikme yok. Ben de acaba 512 MB RAMli sisteme Vista yuklemek gibi mi olmus ki gecikme var dedim ama hicbir problem yok. Bence test yapanlar biraz abartmis.
    Internet olayi da soyle: Turkiye icin sagladigi 5 kadar servis var. Ornegin YouTube'da video izlemek cok kolay, anahtar kelimelere gore aratiyorsun ve istedigin videoyu ister tam ekran ister kucuk ekran izliyorsun. Yine Related Videos, keywords falan gorunuyor, ekranda gecisleri kumandadaki tekerlegimsi orta yuvarlakla yapiyorsun. Servis saglanmayan sitelere girmek icin de bir explorer var ama tabii ki bir PC hizinda degil.

Yan baglantilar yanda altta degil. Sizi yaniltmislar. Gonderdiginiz alttan 5. fotoya bakarsaniz goreceksiniz. USB'nin tam sigmamasi konusunda hakli olabilirsiniz. Benim USB sorunsuz sigdi ama kalin, kaba USB'ler sorun yasayabilir.

Tuslarin calismamasiyla ilgili bir sorun yasamadim.

Televizyon ses cikarmiyor ama ornegin benim uydu bagli ve uydu bagliyken TV'nin sesini orta noktaya getirir uyduyu mute yaparsam biraz ses hissediliyor, o da normal.

• Arkadaşım öncelikle lcd in hayırlı olsun.DLNA özelliği hakkında biraz daha detay verirsen çok memnun olacağım.
    PC deki mkv filmleri dlna özelliğiyle seyretmek mümkün mü.Yoksa sadece resim müzik ve mp4 mü oynatıyor.
    Demek istediğim pc yi tv ye yalnızca network kablosuyla bağlayıp pc deki herşeyi kumanda edebiliyormuyuz.
    Özellikle 720 ve 1080p filmleri oynatmak mümkün mü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEZ74

Arkadaşım öncelikle lcd in hayırlı olsun.DLNA özelliği hakkında biraz daha detay verirsen çok memnun olacağım.
    PC deki mkv filmleri dlna özelliğiyle seyretmek mümkün mü.Yoksa sadece resim müzik ve mp4 mü oynatıyor.
    Demek istediğim pc yi tv ye yalnızca network kablosuyla bağlayıp pc deki herşeyi kumanda edebiliyormuyuz.
    Özellikle 720 ve 1080p filmleri oynatmak mümkün mü.

Tesekkurler. Denedigim MKV filmleri ne USB'den ne de DLNA'dan acmadi. Ama diger bircok AVI, MPEG formatini acabiliyor bildigim kadariyla ama hem DLNA hem de USB video oynatmak icin ust seviyede kullanisliliga sahip degil. Her formati desteklesin, videolari canavar gibi acsin diyorsaniz VGA veya HDMI ile PC baglantisi yapabilirsiniz. DLNA olayi su: Bilgisayarindaki Windows Media Player 11 kitapligina resim, video, muzik ekliyorsun; gerekli izin ayarlarini veriyorsun. Daha sonra TV'nin arkasindaki ethernet girisini de modemdeki ethernet girisine bagliyorsun. Boylece evin obur ucundaki odadaki PC'ndeki WMP11 ortamlarina erisme sansin olmus oluyor. Destekledigi formatlari oynatabiliyorsun.

Yalnızca network kablosuyla bağlayıp pc deki herşeyi kumanda edebilme gibi bir ozelligi yok.

PC veya DVD player,HTPC, WD Player gibi oynaticilarla 720 ve 1080p filmleri oynatmak mümkün...

• quote:

Orjinalden alıntı: nagodtumu

Yan baglantilar yanda altta degil. Sizi yaniltmislar. Gonderdiginiz alttan 5. fotoya bakarsaniz goreceksiniz. USB'nin tam sigmamasi konusunda hakli olabilirsiniz. Benim USB sorunsuz sigdi ama kalin, kaba USB'ler sorun yasayabilir.

dogru haklisiniz yanlis anlamisim, simdi farkettim. yorumlar icin tesekkurler
  • Cevabın için çok teşekkür.Gerçekten güzel alet almışsın.samsung b651 almayı düşünüyordum .şimdi bunu görünce listeme buda girdi.ancak 42"olması beni düşündürüyor.nisbeten küçük bir odada 2mt izleme mesafem var.aslında 37" düşünüyorum acaba bu modelin varmı.
    DLNA özelliği hakkında media player in listesindekileri oynatıyor demişsin.Xp altında media player 11.0.5721.5237 sürümü ile mkv filmi oyanattık.Tabi pc de.Burda oynadığına göre tv dede oynaması gerekmezmi.
    Aslında daha önemli konu sd performansından mennunmusun yoksa iadere edermi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEZ74

Cevabın için çok teşekkür.Gerçekten güzel alet almışsın.samsung b651 almayı düşünüyordum .şimdi bunu görünce listeme buda girdi.ancak 42"olması beni düşündürüyor.nisbeten küçük bir odada 2mt izleme mesafem var.aslında 37" düşünüyorum acaba bu modelin varmı.
    DLNA özelliği hakkında media player in listesindekileri oynatıyor demişsin.Xp altında media player 11.0.5721.5237 sürümü ile mkv filmi oyanattık.Tabi pc de.Burda oynadığına göre tv dede oynaması gerekmezmi.
    Aslında daha önemli konu sd performansından mennunmusun yoksa iadere edermi.

42 olmasini dusunme. Ben daha once 42'' 9603 almistim ve cok buyuktu. Bundan 50-55 santim daha yuksek ve kaba olarak dusunebilirsin. Ama bu hem ince bir tasarima sahip hem de daha normal boyutlarda. Ben salonumda kullaniyorum ve tam karsisindaki koltuk 3 metre mesafede. Kose takiminin TV'ye yakin kisimlarinda mesafe 1 metreye kadar dusuyor ama hicbir rahatsizlik vermiyor. O yuzden bence 42'' standart bir secim ve sanirim simdilik Turkiye piyasasinda 37'' yok.

Dogrudur PC'den gerekli codecleri yukleyerek eger donanimin elveriyorsa istedigin media formatini oynatabilirsin ama DLNA'nin sadece dosyalara erismek icin kullanildigini unutma. Yani senin PC'deki codeclerle TV'nin bir alakasi yok. TV kendi yazilimini kullanarak kendi destekledigi formatlari oynatabiliyor. Zaten desteklemedigi ya da oynatamadigi dosyalari hic gostermiyor, klasor hiyerarsisinde sadece oynatabildigi dosyalar yer aliyor.

SD performasi bence mukemmel. Zaten Canli, Sinema, Kisisel gibi 5-6 tane tip var istedigin zaman degistirebiliyorsun. Mac izlerken canli, film izlerken sinema secmek iyi oluyor. Istersen genel kullanim icin Kisisel ayarlarini yapabiliyorsun. Cektigim fotolardan da gordugun gibi Kanal D, ATV, Star gibi kanallar cam gibi. Renkler oldugu gibi, ne cok parlak ne de cok mat.

• Ellerine sağlık baya bilgi verdin.Bu incelemeyi okumam hiç iyi olmadı .Tam samsung b650-651 karar vermişken
    sayende buda aklımı çelmeye başladı.Zaten kararsızdık şimdi hepten beter oldu.
  • Arkadaşlar benim bi sorum olacak 8404 bildiğimiz kadarıyla mkv oynatmıyor acaba Phılıps bu sorunu yazılım ile çözebilir mi?
    Yoksa illaki wd veya popc almak zorunda mı kalacağız?
  • nagodtumu,

8404 ün servis menüsüne nasıl girdiğini anlatabilir misin? Birde tv den pc ye balandığında dosya açma gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu? Yani pc nin masa üstünü görüp kumanda edebiliyormusun? Şimdiden tşk.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.