Şimdi Ara

PHILIPS 47PFL8404 yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: vdevakko

Philips 8 serilerinde Sharp modül mü var??
  • Arkadaşlar çok sağolun, kararımı verdim. 1 hafta içinde almayı düşünüyorum.Teknosada 42pfl8404 - 42PFL8694 modeli var özelliklerine baktım aynı gözüküyor blu ray dvd player hediyesiyle 2.699tl.ne farkı var bunların + - bişey varmıdır.
  • Phil deki Sharp Modüller sadece 40"/46" High-End Serilerden LED ve CCFL lerde vardır!!

9xx serileri sadece High-End dirler!

8/7 ler Mid-Level panellerdir ve hepsinde LGD nin Modülleri kullanılıyor+47" tercih edin daima!!!
    Teknik olarak LGD nin 47" leri oldukça iyidir!
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Eylül 2009; 0:13:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komando2810

Arkadaşlar çok sağolun, kararımı verdim. 1 hafta içinde almayı düşünüyorum.Teknosada 42pfl8404 - 42PFL8694 modeli var özelliklerine baktım aynı gözüküyor blu ray dvd player hediyesiyle 2.699tl.ne farkı var bunların + - bişey varmıdır.

bende 47pfl8404 e cok yakinim ama bakalim . Teknosa diyosun ama cokmu paran war :) alabilecegin en pahali yerden aliyosun sana tavsiyem forumda ilke bey war oxxoma nicki ya ondan( blueray hediyesi yok ama fiyat uygun) yada hizlial.com ( en ucuzu gozukuyor ) yada electroworld ( 2599 ) bunlarin hepsi philips Turkey garantili hele birde tek cekim yada nakit alirsan dahada uygun olur benim gordugum teknosa aralarinda en pahalisi . Model olarakta dedigin gibi iki modelde ayni bildigim kadariyla sadece isim farki war ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Phil deki Sharp Modüller sadece 40"/46" High-End Serilerden LED ve CCFL lerde vardır!!

8/7 ler Mid-Level panellerdir ve hepsinde LGD nin Modülleri kullanılıyor+47" tercih edin daima!!!
    ++

albani gordugum kadari ile bu iste ustasin ve ben 47pfl8404 ile 46b651 arasinda ciddi gidip gelmeler yasiyorum ve bir turlu karar veremiyorum . Ikisininde kendime gore artilari ve eksileri , actigim bu baslikta mevcut :http://forum.donanimhaber.com/m_34471657/tm.htm
    iki tv yide kantara koydugumuzda hemen hemen ayni gozukuyo ama philips hem ambilight hemde gunes giren aydinlik yerde yansima yapmamasi ( salonum ciddi sekilde gunes aliyor) ama samsung'unda agirligi hic yabana atilir degil . Ozellikle senin bu konuda bi yorumun yada yardimin isimi cok kolaylastiricaktir. Simdiden tesekkurler , iyiaksamlar ..

• Sn.ahmet

-Sen her iki panelide iyice izledinmi bu arada???
    -ayrıca bu iki seçeneğin içine W55x i de kat!
    -artıları/eksileri seni ilgilendirir ve bunları değerlendirirsin!
    ama her panel(LCD/PDP) artıları vede eksileri ile geliyor bunuda unutma

Teknik olarak ve özellikle izleme açısı ile Modül kalitesi ve görüntü verme özelliği olarak Samsung S_PVA lar
    en iyi Modüllerdir!ancak Samy/Sony S/W olarak özellikle renk/ton işlemede Vivid/Sature ağırlıklıdır!!
    Kimi insan(daha doğrusu çoğu insan !!)böyle panelleri seviyor(zaten dünyada en çok bu tip paneller satılıyor
    ve tabiki Samy ile Sony!!) kimi insan daha soft/natural seviyor ve Phil örneğin böyle bir görüntü işleme
    sağlıyor ama bunun artısımı çokmu??değil tabiki,çünkü kullanılan Modül kalitesi çok yüksek evsaflı değil ve
    limitleri vardır ve bu yüzden Phil artık yavaş yavaş Sharp Modüllere kaydı!!(şimdilik High-End panellerde)

Ambilight/Mat-Glossy panel veya Player v.s özellikleri benim için bir kriter değildir,Amblight ise zaten yanlış
    renk tonda bir nevi BIAS-Lighting olayıdır ama Philde ki zaten bir BIAS olayı filan değilki

Benim Phil için tek tavsiyem 9xx serileridir!ancak bunlar pahalıdır veya kimisinin bütçesine uymazsa elbette
    Phil olacaksa o zaman 8x serileride olabilir,ancak 47" den küçük düşünmeyin(imkanınız varsa tabiki!!)
    8404 Serisi zaten kısa süreli üretildi ve çoktan üretimden kalkmıştır!Phil 6 ayda serilerini bitirir

++

• Albani hocam, Kunteper gibisin walla, "Sharp" yazıldığı an geliyosun, konu farketmez

Şaka bir yana, bilgilerinden faydalanmak şahsen çok işime yarıyor. Belki panel almak için birkaç ay daha bekleyeceğim, ama en azından daha bilinçli bir tüketici olmuş olacağım

Saygı ve sevgiler..
  • sana nacizane tavsiyem bu iki model arasına kesinlikle 8404 dür, neden mi ben aldım kullanıyorum ve çok memnunum, tabiki samsung un o serisini kullananda var onlarda memnun seçim senin, bende samsung un o serisini almayı çok düşündüm ama bence samsung un renk tonları çok abartılı, insan yüzleri daha kırmızı mesela ve ayrıca parlak ekran olması sebebiyle vazgeçtim ama tabiki bu bir tercih meselesi..zaten şöyle düşün 6 serisini alsan yine teknolojiye yetişemezsin, 6 alsan 7 , 7 alsan 8, 8 alsan 9 çıkarır samsung belkide ben bunları yazarken çıkarmıştır , tabiki philips de öyle ben 8 aldım şu an 9 serisi var ve çok pahalı onu alsam yarın 10 serisi çıkar, onun için bence çok düşünme aklına yatanı al...yok modül-yok panel ne kadar detay o kadar kafa karışıklığı bence, çünkü ben bunlara bir takıldım, 3 ay kafayı yedim sen yeme ...
    birde samsung servisler ile ilgili forumda özellikle lcd monitör bölümünde çok şikayet mevcut bir bak istersen (( philips ilede vardır mutlaka ama ben çok görmedim, 8404 deki bazı ses şikayetleri hariç, onuda tv yi alır almaz nete bağlayıp güncelleyen bir arkadaş yaşadı )), mesela ben alır kullanırım çok kurcalamam onun için bende sorun yok....
    son söz gerek samsung gerek philips olsun mutlaka ürünün arkasında dururlar, yani 8404 de alsan 651 de alsan pişman olmazsın, gerisi sana kalmış hadi kolay gele

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfb

quote:

Phil deki Sharp Modüller sadece 40"/46" High-End Serilerden LED ve CCFL lerde vardır!!

++

albani gordugum kadari ile bu iste ustasin ve ben 47pfl8404 ile 46b651 arasinda ciddi gidip gelmeler yasiyorum ve bir turlu karar veremiyorum . Ikisininde kendime gore artilari ve eksileri , actigim bu baslikta mevcut :http://forum.donanimhaber.com/m_34471657/tm.htm
    iki tv yide kantara koydugumuzda hemen hemen ayni gozukuyo ama philips hem ambilight hemde gunes giren aydinlik yerde yansima yapmamasi ( salonum ciddi sekilde gunes aliyor) ama samsung'unda agirligi hic yabana atilir degil . Ozellikle senin bu konuda bi yorumun yada yardimin isimi cok kolaylastiricaktir. Simdiden tesekkurler , iyiaksamlar ..

• quote:

Albani hocam, Kunteper gibisin walla, "Sharp" yazıldığı an geliyosun, konu farketmez

Şaka bir yana, bilgilerinden faydalanmak şahsen çok işime yarıyor. Belki panel almak için birkaç ay daha bekleyeceğim, ama en azından daha bilinçli bir tüketici olmuş olacağım

Saygı ve sevgiler..

Kardeş bende hizmet sınırsız!

Ama bazı insanlar var onlarda bilgiye vede bu işin bir çok şeyine bakmayıp,birde bilgi verenleri eleştirirler!
    aslında dertleri benimdir ama bunuda açık-açık yazmazlar v.s,dolayısıyla çoğu şeyi bende yüzeysel geçiyorum,
    çok yoluma çıkan olursa gereken sert cevabı veriyorum!

Zira TF/DH de bu bölümleri üye olmasada kişiler sürekli takip ediyorlar ki bunlar bana e.Mail ile ulaşırlar veya üyedir ama
    yazı yazmaz v.s dolayısıyla Bilgi veren insanların ne hevesini kırın nede tekere çomak sokun!!varsa bilgi verin,ona buna bakma
    şurası önemli demek;ne bilgidir nede bir hizmettir,kişi burada öğrenir,ama uygular ama uygulamaz,öteki halde olsak
    o zaman burada kim neyi konuşacak,bir dünya insan bir dünya şeyi bilmek öğrenmek istiyor;özellikle DH de böyle
    bir bilgiye adeta düşman gibi bazı tipler var,hani bunlar bu işten anlasalar eyvallah diyeceğim ama nerdeee

Ban şahsen vicdanen çok rahatım ve bu konularda bilgiye v.s hiç ihtiyacımda yoktur Allaha şükürler olsun,bırakın insanlar
    bilgilerini burada rahatça paylaşsınlar;yaw ne adamlar vardı bu bölümde çoğu kaçtı gitti işte bu sebeblerden!!

++
    Kardeş sen panel alacaksan ve iki model ise kafandaki buna W55x de ekle ve Samy 65x ilk sırada olsun sonra W55x bak,84 üde
    son sıraya koy,çok kafan takılırsa bana e.Mail at OK++

Bu arada vakko kardeş SHARP benim uzmanlık alanımdır,varsa Sharp hak.bir isteğin,bunada eyvallah++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Eylül 2009; 15:59:44 >

• gerçekten çok enteresan bir insansınız sayın albani, yazdığınız şeyleri okuyunca sizinle mutlaka tanışmam gerek diye düşünüyorum

1- ben size cevap olsun diye yorum yazmadım, 8404 aldım ve kullanıyorum kendi görüşümü yazdım,

2-burası forum paylaşım yeri herkes birşey yazar buna saygı göstermek zorundasınız, bizde işkembei kübradan sallamıyoruz, aldık kullanıyoruz kendi kriterlerimizi yazıyoruz ve lütfen yukarıda yazdığım cevabı okuyunuz, arkadaşa illaki 8404 almalısın demedim, samsung iyidir ancak ben kullanıcı olarak 8404 ü tavsiye ediyorum dedim,

3-ikide bir her yazında bilginle övünüyorsun, eğer bu kadar çok bilgiliysen bizleri bilgisiz görüyorsan ve katlanamıyorsan o zaman gideceksin mühendisler odasına kaydolacaksın orda takılacaksın yani sikletinde insanlarla takılacaksınız,

4-bu forum sizin tekelinizde değil, usülüne uygun olursa isteyen istediğini yazar, yanlış yazarsa forum yöneticleri bu kişiyi uyarır,

5-her ne kadar elektronik işlerden anlamasakda bizde dağda yaşamıyoruz sayın albani, karşınızda çocuk yok, 2 üniversite mezunu,yurt dışında eğitim almış,2 yabancı dil bilen birisi var, kanıt isterseniz yazın pm den size şirket telefonunu vereyim arayın ne iş yaptığımı sorun (((bunu yazdığım için sözür dilerim))) ama yeter yani,

6-burda bende dahil birçok insan sizin engin bilgilerinizden istifade ediyor ve bunun için bende dahil olmak üzere yerine göre teşekkür etmesinide biliyoruz, ancak siz TOSHIBA ve SHARP öneriyosunuz diye bizde önerecek değiliz, bizlerde nacizane kullanıcı olarak izlenimlerimizi yazıyoruz, zaten yazdıklarımı okuyun bir tane teknik bilgi yada yönelndirme bulamazsınız, sadece kendi tecrübem kadar yazıyorum,

7-şunuda unutmayın siz elektronik konusunda uzman olabilrisiniz ancak herkesin uzman olduğu bir konu vardır, makbul olan kibirli olmamaktır,

8-bimeks ten tutunda-vatan bilgisayardan teknosaya kadar gittiğim her mağazada toshibaları sırf siz buraya yazıyorsunuz diye inceledim ve hepsinin görüntüsü berbattı, sony-philips-lg vs... göre, hatta forum bornova bimeksde içerde sağ köşede sanırım av635 var modelinden tam emin değilim ama 42 inch, izmirli arkadaşlar gidip baksın görüntüsüne bakalım alıyorlar mı toshiba, ayrıca bornova vatan a gitsinler alt katta lg ve philips in yanında duruyor bir tane toshiba rv635, baksınlar onunda görüntüsüne bakalım nasıl, ben motion handling yok efendim ısp felan bilmiyorum sayın albani zaten benide bunlar ilgilendirmez ben görüntüye bakarım, yoksa dünyanın en iyi paneli olsa ne olur,olmasa ne olur alıp 50 sene kullancak değiliz, ha sen şimdi diyebilirsin görüntüye önem veriyosun diye ben sesede önem veririm evimde made in japon hitachı klima kullanıyorum, bunu neden yazıyorum şekilci değilim yani, öyle olsam gider mavi ekranlı bir klima alırdım mis gibi dururdu odada...

9-son söz lütfen burasının bilgi ve tecrübe paylaşım yeri olduğunu ve herkesin buraya birşeyler yazabileceğini unutmayın, tahammül edemiyorsanız yazmayın

saygılar

quote:

quote:

Albani hocam, Kunteper gibisin walla, "Sharp" yazıldığı an geliyosun, konu farketmez

Saygı ve sevgiler..

Kardeş bende hizmet sınırsız!

Ama bazı insanlar var onlarda bilgiye vede bu işin bir çok şeyine bakmayıp,birde bilgi verenleri eleştirirler!
    aslında dertleri benimdir ama bunuda açık-açık yazmazlar v.s,dolayısıyla çoğu şeyi bende yüzeysel geçiyorum,
    çok yoluma çıkan olursa gereken sert cevabı veriyorum!

Zira TF/DH de bu bölümleri üye olmasada kişiler sürekli takip ediyorlar ki bunlar bana e.Mail ile ulaşırlar veya üyedir ama
    yazı yazmaz v.s dolayısıyla Bilgi veren insanların ne hevesini kırın nede tekere çomak sokun!!varsa bilgi verin,ona buna bakma
    şurası önemli demek;ne bilgidir nede bir hizmettir,kişi burada öğrenir,ama uygular ama uygulamaz,öteki halde olsak
    o zaman burada kim neyi konuşacak,bir dünya insan bir dünya şeyi bilmek öğrenmek istiyor;özellikle DH de böyle
    bir bilgiye adeta düşman gibi bazı tipler var,hani bunlar bu işten anlasalar eyvallah diyeceğim ama nerdeee

Ban şahsen vicdanen çok rahatım ve bu konularda bilgiye v.s hiç ihtiyacımda yoktur Allaha şükürler olsun,bırakın insanlar
    bilgilerini burada rahatça paylaşsınlar;yaw ne adamlar vardı bu bölümde çoğu kaçtı gitti işte bu sebeblerden!!

++
    Kardeş sen panel alacaksan ve iki model ise kafandaki buna W55x de ekle ve Samy 65x ilk sırada olsun sonra W55x bak,84 üde
    son sıraya koy,çok kafan takılırsa bana e.Mail at OK++

Bu arada vakko kardeş SHARP benim uzmanlık alanımdır,varsa Sharp hak.bir isteğin,bunada eyvallah++

• 40w5500, samsung 40-650, 8404 hangisi diye düşünürken hızlıaldan philips 40-8664 led siparişi verdim kurtuldum,darısı tüm düşünenlere
  • işte bu hayırlı olsun
    quote:

Orijinalden alıntı: yaka9

40w5500, samsung 40-650, 8404 hangisi diye düşünürken hızlıaldan philips 40-8664 led siparişi verdim kurtuldum,darısı tüm düşünenlere
  • 47PFL8404 ü sorarken 42PFL8694 almaya karar verdim.pazartesi günü teknosadan alıyorum.yardımlarınız için teşekkürederim.inşallah doğru karar vermişimdir :)
  • çok doğru karar vermişsin, ben gayet memnunum sende iyi bir seçim yaptın hayırlı olsun hele birde yanına egreat M33A aldık mı tam süper olucak
    quote:

Orijinalden alıntı: komando2810

47PFL8404 ü sorarken 42PFL8694 almaya karar verdim.pazartesi günü teknosadan alıyorum.yardımlarınız için teşekkürederim.inşallah doğru karar vermişimdir :)
  • quote:

sn albani bu sözünüzle direkt 47" aldım ...şimdi sizden ricam görüntü ayarlarında önerileriniz varsa zahmet olmazsa benimle paylaşmanız ..şimdiden teşekkürler..

saygılar.
  • philips 47 '' 8404 de ki panel ?????

2600 tl ye daha iyi bir alternatif ne olabilir????

8404 ler indirime giriyor... herkesinde bilgisine....
  • kaldımı ki piyasada
  • 47PFL8404 hala satılıyor fakat bu başlık biraz eski yanıt alamamanıza şaşırmayın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.