Şimdi Ara

Philips 4K fiyaskosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar. Daha önce forumda motorlarla alakalı deneyim paylaşmıştım ama televizyonlarla ilgili ilk defa paylaşıyorum. Şimdi bundan yaklaşık 2 ay önce Teknosadan Philips 49PUK7100 televizyon aldım kasım ayında düğünüm vardı (yani evliyim artık :D ) Ev düzecez falan güzel bi televizyon olsun hesabı. Önce Lg 49UF8507 alacaktım neyse teknosa allem etti kallem etti bide avrupa uçak bileti 2 gün konaklama falan veriyor hikayesine aldık bu televizyonu. Neyse uzun zaman geçti yahu şu 4k nedir ne değildir. diye manuel arama yaptım ekledim kanalı hooopp 3 saniye ses geldi sonra program yok diye bir uyarı ekranda. Hemen aradım Philipsi adam demesinmi bana yazılım gelmeden 4k izleyemezsiniz yazılımın da ne zaman geleceği belli değil. Şoklardan şok beğen delir çıldır! Şimdi ben eksik bilgi vererek sattı diye teknosayı mı şikayet etsem, ya da Bağıra bağıra 4k televizyon satıyorum diye yok yazılım yok yok şu bu diye kıvıran (ki kanuni karşılığını bilmesem de kanımca bu haliyle bu ürün ayıplı oluyor) Philis Türkiye'yi mi şikayet etsem. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
    Teşekkürler.

• zildjan Z kullanıcısına yanıt
    Forumda epeydir paylaşılıyor 4k diye satılan tv lerin hangi marka hangi modellerin gerçek 4k olup olmadıkları keşge öncesi biraz araştırma yapsaydınız uydudan açması veya usb den gerçek 4k yı açması için tv nin 4k @60hz desteklemesi gerekiyor ama malefes çoğu tv halen @30-50hz desteklemekte o yüzdende açmıyor... bu sorun tv nizde yazılım ile çözülürmü pek sanmıyorum ancak onu bekleyene kadar ben sizin yerinizde olsam işin peşine düşer iyade etmeye çalışır edersemde 4k @60hz videoları açabilen tv lere bakmanızı öneririm ki 4k tv aldığınızın bir anlamı olsun... malesef 4k çıktı çıkalı bir çok kişi bu konudan müzdarip oldu halende oluyor... onun için dikkatli olmakda fayda var kolay gelsin
  • Philips'in teknik bilgilendirmesinde bu ürünün uydu 4k desteği görünmüyor teknosa calısanlarının bilinçsizliğinin kurbanı olmuşssunuz birçok alıcısı gibi.

Bu saçmalığa sebebiyet veren Philips hangi akla hizmet panel destekli içerikte desteksiz 4k tv üretir satar anlamak mümkün değil..

Tv'den 4k dışında memnunsanız sallayın geçin ugrasmayın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Forumda epeydir paylaşılıyor 4k diye satılan tv lerin hangi marka hangi modellerin gerçek 4k olup olmadıkları keşge öncesi biraz araştırma yapsaydınız uydudan açması veya usb den gerçek 4k yı açması için tv nin 4k @60hz desteklemesi gerekiyor ama malefes çoğu tv halen @30-50hz desteklemekte o yüzdende açmıyor... bu sorun tv nizde yazılım ile çözülürmü pek sanmıyorum ancak onu bekleyene kadar ben sizin yerinizde olsam işin peşine düşer iyade etmeye çalışır edersemde 4k @60hz videoları açabilen tv lere bakmanızı öneririm ki 4k tv aldığınızın bir anlamı olsun... malesef 4k çıktı çıkalı bir çok kişi bu konudan müzdarip oldu halende oluyor... onun için dikkatli olmakda fayda var kolay gelsin

Dostum o olayı araştırmıştım. TV 60hz onda sıkıntı yok. Ama @bianconera uyduda 4k olayını gözden kaçırmışım. Hem olmasa bile bu özelliksizlikten bahsetmese de olmadığından bahzetmesi lazım bence. Sizce teknosaya şikayet etsem iade alırlar mı yada tüketici hakem heyetine başvursam falan sonuç alır mıyım? Çünkü bu konuda bilgilendirme almadım sonuçta.

• zildjan Z kullanıcısına yanıt
    En kesin çözümü kk bakın özelliklerinde 4k @60hz varmı var ise hangi girişlerden destekliyor orada kesin yazar var ise sorun yok uğraşmayın bekleyin derim yazılım çıkınca açılır ayrıca 4k olayının daha çok başındayız onun için bekleriseniz iyi olur bence... ancak dediğim gibi kk da bu özellik yazmıyorsa en fazla @30-50hz destekliyorsa o zaman önce teknosa ile görüşün size bunu söylemeleri gerekiyordu ama yokuş yaparlar büyük ihtimal o zamanda mecbur tüketici hakem heyeti yapacak fazla bir şey yok
  • Tüm HDMI larda ve bilgisayar girişlerinde @60 hz kadar destekliyormuş. MUhtemelen kendi uydu alıcısı desteklemiyorsa yazılım o yüzden gelecektir. Ama teknosaya çektirmediğim kalmıycak kesinlikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.