Şimdi Ara

Philips 6007K LED TV için ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar TV de malum dts desteği yok. Blue- rayli 3d ses sistemi alayım 3d keyfi yaşayayım diyorum. Uydu alıcım da dsmart hd onda da optik çıkış var. bu aralar teknosa, kliksa, mediamarkt nerede f/p ürünü var acaba? Ben çok anlayamıyorum hangisi iyi diye. Bu sıralar almak niyetindeyim. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medmania -- 14 Ağustos 2013; 9:08:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: medmania

Arkadaşlar TV de malum dts desteği yok. Blue- rayli 3d ses sistemi alayım 3d keyfi yaşayayım diyorum. Uydu alıcım da dsmart hd onda da optik çıkış var. bu aralar teknosa, kliksa, mediamarkt nerede f/p ürünü var acaba? Ben çok anlayamıyorum hangisi iyi diye. Bu sıralar almak niyetindeyim. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

Bütçen ne kadar belirtmemişsin.Philips haricinde Sony, Samsung ve LG ye bak derim.Sony, LG de ve Samsungta tüm modellerde aynı mıdır bilmiyorum ama cihazların kendi üzerinden oynatımlarda(mkv lerde) DTS HD, Dolby True HD gibi hd ses desteği yok.DTS HD sesleri DTS Core(5.1) olarak vermekteler.Philips te yine mkv lerde bırak hd yi DTS 5.1 desteği bile yok.DTS 5.1, 7.1 gibi çok kanallı sesleri, stereo (2.1) şeklinde vermekte.En güzeli mağazalarda cihazları deneyerek ve görerek almak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler 1000 TL kadar ayırabildim. Dsmart oprik girişi ile yamahaya bağlı, hdmi kablosu ile tvye bağlıyken ses sisteminden ses alamıyorum. Bi tane zotac ion salon pc var onunda hdmi, dvi çıkışları ile optik ses çıkışı var. Mkv gilan oradan izlerim diye düşündüm. Ses sisteminden sesi alıp , HD görüntüyü TV den almak istiyorum. Tabi dsmart hd yayın izlerkende 5+1 ses alsam tam olur

• Televizyonunda hdmi arc(Ses dönüş kanalı) özelliği var.Bu parayla alacağın ses sisteminde de arc özelliği olacaktır.Bu özellik sayesinde d-smartın sesini optik kablo kullanmadan tv üzerinden aktarıp ses sisteminden alabilirsin.Gelen yayın 5.1 ise zaten sesi sistemden 5.1 olarak alırsın.Stereo sesleri sisteme matrix yaptırarak yapay 5.1 olarak alabilirsin ama pek iyi olmuyor veya olduğu gibi stereo(2.1 kanal) olarak izlersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Televizyonunda hdmi arc(Ses dönüş kanalı) özelliği var.Bu parayla alacağın ses sisteminde de arc özelliği olacaktır.Bu özellik sayesinde d-smartın sesini optik kablo kullanmadan tv üzerinden aktarıp ses sisteminden alabilirsin.Gelen yayın 5.1 ise zaten sesi sistemden 5.1 olarak alırsın.Stereo sesleri sisteme matrix yaptırarak yapay 5.1 olarak alabilirsin ama pek iyi olmuyor veya olduğu gibi stereo(2.1 kanal) olarak izlersin.

Çok teşekkür ederim. Bu hdmi ile uydu alıcıdan aldığı optik kablo üzerinden ses sistemine aktaracak sanırım. Menülerde böyle bir ayar görmedim otomatik olrak aktaracak sanırım.
    Philips marka ses sistemi alırsam tv kumandasından ses sistemini kontrol etme avantajı mı var ? Teknosada aynı marka tv ile ses sisteminin böyle bir avantajı olabileceğini söylediler, tabi ne kadar önemli tartışılır.

• Tam hatırlamıyorum ama tv nin menüsünde easylink bölümü var orada hdmi-arc özelliğini aktif edebiliyorsun.Bu özellik sayesinde hdmi kabloyla uydunun sesini ses sisteminden alıyorsun optik kabloya gerek yok.Şöyleki; tv de ve ses sisteminde hdmi-arc özelliği açık, ses sistemi hdmi kabloyla tv nin hdmi 1 girişine bağlı, uydu alıcısıda hdmi 2 ye bağlı diyelim.Bu şekilde ses sisteminden uydunun sesini alırsın, ses sisteminin özelliğine göre ilk açıldığında ya otomatik olarak kendisi sesi vermeye başlar yada kumandadan kendin seçersin.

Bu özelliği kullanabilmek için tv ve ses sisteminin aynı marka olamsına gerek yok.Tv nin ve ses sisteminin HDMI-CEC patentli olması yeterlidir.Başka markalarda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 15 Ağustos 2013; 11:59:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.