HDMI standardı 8 kanal sıkıştırılmamış dts-hd ve dolby true hd sesleri aktarabilme özelliğine sahip. Ancak şuna da dikkat etmen gerekir örneğin samsung d5000 model tvnin dts desteği olmasına karşın hdmi ile sesleri 2 kanal olarak aktarıyordu. Ev sinema sistemi olarak benim tercihim 450 civarında bulabileceğin lg, panasonic'in 2+1 3d blue ray sistemleri.
tvde arc olup olmadığını kılavuzdan veya tv nin arkasındaki bağlantılardan kontrol edebilirsin. HDMI girişlerinin birinde (ARC) diye bir yazı olması lazım
hocam kılavuzada baktım arc tabiri görmedim hdmı ların haepsine baktım hiçbirinde arc ibaresi yok sadece kullanma kılavuzunda ses için ayrı bağlantı gerektirmez diyor ayrıca tvnin media playeri maalesef dts desteklemiyor.. ama tv de optik çıkış mevcut..
televizyonunuzun desteğini bilemem ancak philipsin kullanım kılavuzunu incelediğimde oradada hdmi arc ses dönüş kanalı şeklinde bir ibare yok. Belki de bu yeni çıkan sistemlerde yazılmaya başlanmıştır. Ancak kılavuzda şöyle bir yazı dikkatimi çekti:
ÖNEMLİ! DVD sistemini doğrudan TV’ye bağlayın. Faydalı İpucu: – Scart veya HDMI bağlantısını kullanıyorsanız, TV seyrederken ses çıkışını hoparlörlerden almak için uzaktan kumandanızdaki TV düğmesine basın.
bu yazıdan da anladığım sesi scart ve hdmi vasıtasıyla aktardığı. Öte yandan tv hdmi yoluyla ses göndermiyorsa optik girişli sony yi seçmek durumundasın.
Her iki sistem de birbirine çok yakın özelliklerde. Her ikisinde de sanal surround ve dts mevcut, ancak televizyonunun dahili medya oynatıcısını kullanırsan ve izleyeceğin içeriklerin çoğu dts ses codekli ise yine ses alamazsın. Ya harici media player alacaksın ya da bu sistemler yerine medya desteği geniş bluerayli sistemlere yöneleceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: vmesut
televizyonunuzun desteğini bilemem ancak philipsin kullanım kılavuzunu incelediğimde oradada hdmi arc ses dönüş kanalı şeklinde bir ibare yok. Belki de bu yeni çıkan sistemlerde yazılmaya başlanmıştır. Ancak kılavuzda şöyle bir yazı dikkatimi çekti:
ÖNEMLİ! DVD sistemini doğrudan TV’ye bağlayın. Faydalı İpucu: – Scart veya HDMI bağlantısını kullanıyorsanız, TV seyrederken ses çıkışını hoparlörlerden almak için uzaktan kumandanızdaki TV düğmesine basın.
bu yazıdan da anladığım sesi scart ve hdmi vasıtasıyla aktardığı. Öte yandan tv hdmi yoluyla ses göndermiyorsa optik girişli sony yi seçmek durumundasın.
Her iki sistem de birbirine çok yakın özelliklerde. Her ikisinde de sanal surround ve dts mevcut, ancak televizyonunun dahili medya oynatıcısını kullanırsan ve izleyeceğin içeriklerin çoğu dts ses codekli ise yine ses alamazsın. Ya harici media player alacaksın ya da bu sistemler yerine medya desteği geniş bluerayli sistemlere yöneleceksin.
tüm yardım ve ilgin için teşekkürler..
Ürünü 1 hafta önce Vatan'dan aldım. Sıradan bir kullanıcı olarak yazıyorum. Genel kanım olumsuz ve ürünü tavsiye etmiyorum. Aşağıda detaylı olarak gördüğüm olumlu ve olumsuz özelliklerini bulabilirsiniz. Ancak şunu söylemem gerekiyor; ürünü alacak kişilerin mağaza satış danışmanlarına uymamasını tavsiye ederim, çünkü her satışçı bir markanın promotörü ve kendi ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Ben sony almaya gitmiştim ama beni aynı özellikleri var ve daha ucuz diye ikna ettiler; şimdi çok pişmanım. Zaten ürünü orda incelemenize imkan vermiyorlar, TV geçişleri için uyduya bağlı değil; internet girişleri için wifi çekmiyor diyorlar.
OLUMU ÖZELLİKLERİ: Görüntü kalitesi gerçekten güzel ki bu sebeple TV'yi aldım. Kalitesini başka markaların 4k TVleri ile kıyasladım, bazılarından üstün bile. Ayrıca ses kalitesi de çok başarılı, ev sinema sistemi gibi geliyor. 10-15 m2 bir oda için tek başına yeterli. Ambilight gerçekten başarılı bir teknoloji, insana projeksiyon algısı yaratıyor, bir kere alıştınız mı kapatarak izleyemiyorsunuz.
OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ: En önemlisi: TV açma kapanma sorunu: Açma/Kapama tuşu çok geç yanıt veriyor. TV'yi kapatsanız bile 1-2 dakika içerisinde tekrardan kendisi açılıyor. Bazen açıldığında sadece ses ve beyaz bir ekran geliyor; bazen de ses geliyor görüntü gelmiyor. Uyku zamanlayıcısı keza aynı şekilde. Açmaya bastığınızda ise bazen açılmıyor 3-5 defa daha basmanız gerekiyor ve beklemeniz lazım. Muhtemelen bu sorun TV'nin hafıza tutmasından kaynaklanıyor ve bu aşırı derecede kastırıyor, komutlarınızı algılamıyor ve geç yanıt veriyor. Sorunu çözmek için anahtarlı bir priz kullanıyorum, TV'yi kapattıktan sonra bir daha açılmasın diye prizi de kapatıyorum. İkinci olarak TV çok yavaş. Kanal geçişleri, internet bağlanma hızı, uygulama açılış/kapanış hızları, menü geçişleri çıldırtıyor. Sürekli bekliyorsunuz ve bu da TV'nin görüntü kalitesi ve ses avantajını boşa çıkartıyor. Açılmadıktan sonra ne anlamı kalır ? Üçüncü olarak çok az sayıda uygulama var. Bu özelliğine kanmayın derim. Sosyal medyayı sadece tarayıcı üzerinden kullanabiliyorsunuz. Varsa yoksa Google ve Youtube uygulamaları var ki bunlarda da 'ayarlar'ı siz yönetemiyorsunuz. Youtube'de internet hızınız azaldığında görüntü kalitesi düşüyor. Son olarak klavyesi mantıklı ama hiç fonksiyonel değil. Bilgisayar klavyesine alıştıktan sonra çok kullanışsız geliyor. Aradaki boşluk çok anlamsız ve gereksiz.
SONUÇ: Ürünü tarafsız değerlendirmek istedim. Başka insanların da mağdur olmaması adına sıradan bir kullanıcı olarak paylaşıyorum. Teknik konularda pek bilgi sahibi değilim ama kullanan kaç kişinin de bu konuları bildiği muallak. Umarım yorumumu dikkate alırsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme