Şimdi Ara

Philips Ambilight TV Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yillardir kullandigim LG Plazma Tv'yi sonunda degistirmeye karar verdim ve yeni TV modellerini gormek ve de fikir edinmek icin MediaMarkta gittim. Gorduklerim arasinda goruntu olarak beni en etkileyen Philips 49PUK7100 oldu, esimde Ambilight ozelligine bayildi, ben hem fiyat karsilastirmasi yapayim hem de TV nin yorumlarina bakayim diye o an almayip evde ufak bir internet arastirmasi yaptim ama gorduklerim karsisinda hem sok oldum hemde kafam karisti, philipsin kendi sitesindeki yorumlarda bile yorumlarin belki yarisi belki yaridan da fazlasi bu televizyonu tavsiye etmiyor , imkanim olsa geri verirdim diyenlerin sayisi da hic az degil, ustune ustluk alipda aldiran saticiya ana avrat kufur eden bile var. En buyuk sikinti anladigim kadariyla bu tvye entegre edilmis olan Androidin kasmasi ve kilitlenmesi. Simdi 3000 tl verip boyle beni sinir eden bir tv almak istemiyorum.Bu konuda sizden de tavsiyelerinizi bekliyorum.

Esim icin olmazsa olmaz olan sey Ambilight ( Ahh kadinlar )

Benim aradigim ise minimum 46 inch olmasi , cok guzel bir goruntu kalitesi ve youtube vs gibi wifidan video acabilmesi.

4K olsun diye bir israrimiz yok, anladigim kadariyla bu teknoloji daha gelismemis henuz gecis asamasinda, keza 49PUK7100 4K olmasina ragmen Turkiyedeki tek 4K kanal olan TRT4k yi acamiyor.

Fiyat 2000-2500 civari. Olursa cok guzel olur. Philips in Android oncesi TV lerine baktim onlarda da kanal gecisleri icin vs elestiri yapilmis ama ben zaten direkt dsmart uydu alicisi ile kullanacagim icin cok problem degil ama bu Android oncesi tvlerden de hic bir yerde bulamiyorum.

Eski sitelerden buldugum bir kac model asagida,

47PFK6309
    47PFL7108
    50PFL5008
    49PUS7909

49PUK7100 birde avrupa seyehati hediye ediyor, gerci onunda tam bir duzmece oldugu ve kullanissiz oldugu yonunde de yorumlar var ama cok da detaya girmemis kimse. Bu TV yi alip d-smart uydu alicisi ile kullansam cok sikinti yasarmiyim, tv nin her gun kilitlenip fisini cikatmadan duzelmedigini soyleyende var, ama ben cok yogun tv kullanan birisi degilim, devamli d-smart ile kullanilacak, arada bir de youtube dan video izlenir birde telefonda screen monitoring ozelligini kullanmak isterim. Bana fikir verebilecek arkadaslar varsa cok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerny -- 3 Ocak 2016; 13:52:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende sizin gibi ambilight tv arayisindayim ama ambilight 3 yada 4 olan ariyorum malesef aradigimiz tv 48pfs8109 du ama hicbiryerde yok kalmamis bir ust modelini 55pfs8109 alayim dedim citayi yukselttim oda yok.inanin bende cok arastirdim 1-2 model var cok guzel ama trde satisi yok malesef benim icin 4k 3d smart ozelliklerinin bi onemi yok keske smartsiz bi tv cikarsalar benim icin goruntu cok onemli ve maclardaki goruntusu performansi hareketli sahnelerdeki kalitesi kayan altyazilardaki puslu gosterme ve titreme gibi sorun olmamasi lazim.oyuzden panel hizi 100 olan bakiyorum.panel hizi 100 hz ambilight 3 yada 4 olan ama yok artik 2016 yi bekliyorum bakalim nasil tvler cikicak android kasma takilma yavaslik olayinida insallah cozerler rahat kullanimli tvler gelir insallah

• Ambilight benim için de çok önemli bir özellik.ama gene de 4000 küsür para vereceğim bir televizyonda 4 k yayını seyredememek de saçma geliyor.aklım mecburen sony lere kayıyor.hem ambiligt hem de 60 fps hem de 4000 civarı bir model bulsam hemen alıcam ama yok
  • 48PUK7100 almayı düşünüyoruz bi arkadaşıma sizce nasıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an1cas -- 3 Ocak 2016; 17:29:03 >
  • Bence 2016 philips modellerini bekleyin.
  • turkerny T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yaşadığınız tüm kararsızlıkları 1-2 ay kadar önce aynı şekilde yaşayan birisi olarak yazıyorum. Öncellikle olaya mesafe ölçümü ile başlamanızı tavsiye ederim, benim oturma mesafem tam 3 metre olduğundan araştırmam sonucu göz sağlığınız ve seyir zevki açısından 49" - 50" modellerin üst sınır olduğunu belirledim. Bu konuda ne yazık ki saçma bir durum var. Sonuçta evinize alacağınız tvleri en az 5 - 10 yıl kullanacağımızı düşünerek en iyisini almak istiyoruz. Ancak ülkeye getirilen tüm 55" altı modeller orta segment ürünler. Burada parası olan müşteri büyük olanı alır gibi bir anlayış var. Yani üst segment bir ürün almak isterseniz muhtemelen ihtiyacınızdan büyük olanı size dayatan bir pazar var.

Ben kendi adıma belirlediğim kriterler doğrultusunda Philips in pus7600 serisini almak istedim bu başarılı ve ödüller almış bir model. 48" ve 55" üretimi var ancak Tr pazarına sadece 55" getirilmiş! Sonrasında Lg 49uf8507 ye karar verdim ancak bu model kesinlikle sorunlu bir panele sahip. Görüntü gerçekten titriyor ve tv yoğun hareket içeren sahnelerde ciddi anlamda göz yoruyor. Daha sonra Android yazılım, Ambilight ve daha önceden kullandığım modellerdeki memnuniyetlerim sonucu Philipse yöneldim. Burada 49puk7100 ve 49puk7150 seçenekleriniz var. Ben uzun araştırmalar sonucu 49puk7150 ye karar verip aldım. 7150 de artı olarak ses barı ve 3 lü ambilight var yani tvnin üst tarafında da yansıtıcı ledler konumlanmış. ambilight sizin için önemliyse asıl etki sağlayan uzun bant üst kısımda. Philips Tv Türkiye'deki bir arkadaşım vasıtası ile bu modelin Vatan Bilgisayara özel getirildiğini biliyorum, yani garantili olarak en uygun fiyata Vatan satıyor, zaten diğer tekno marketlerde bir alt versiyon olan 7100 var. Ben aldığım hafta ürüne özel bir kampaya ile 2900 liraya satın aldım (7100 o anda 3100-3200 arasındaydı)

2-3 haftadır tv sürekli kullanımda ve inanın bir kere bile takılma, fiş çekme, geç açılma gibi bir durum yaşamadım. Ben de sizin gibi dsmart Hd kullanıyorum. Bu sorunlar belki cihazın kendi uydu alıcısını kullanmaktan kaynaklı ya da önüne gelen uygulamayı kurup dahili belleğin sınırlarını zorlamaktan kaynaklanıyor bilemiyorum, insanlar ne yapıyor cihazları bu hale getiriyor merak ediyorum. 7150 bence görüntü ve ses anlamında başarılı. Renkler çok doğal ve panel akıcı. Trt 4k olayını zaten biliyorsunuz o konuya değinmiyorum, benim için sorun değil test yayınını izlemesem de olur, ayrıca bu konuda güncelleme çalışmalarının devam ettiğini biliyorum. Ambilight konusunda eşiniz son derece haklı mağazada pek anlaşılmıyor ben de pek önemsemiyordum; ancak evinize kurunca odanızda yarattığı ambiyans harika, seyir zevkine çok şey kattığını söyleyebilirim. Kendi adıma gelecekte sırf bunun için tekrar Philips alabilirim Tv uygulamalar ve arayüzde akıcı. Android arayüz bana oldukça kullanışlı geldi, çok kolay alışılıyor. Benim tek sıkıntım web browser sayfasında oldu. Bu tv de imleç olmaması belki de en önemli eksik. Bu yüzden web sayfasında gezinmek epey zahmetli. Bunu için de markette imleç özelliği eklenmiş farklı browserlar mevcut, ben şimdilik onunla idare ediyorum sıkıntıyı bir anlamda çözdüm. Zaten web sayfalarına tablet kullandığım için çok gerek duymuyorum; ancak arkadaşımdan öğrendiğim bu konuda gelen yoğun şikayetler sonucu gelecek güncellemelerde tv ye imleç ve dolayısıyla mouse desteğinin ekleneceği, yazılım ekibinın şuan test aşamasında olduğu. Ben kendim de yazılım sektöründe olduğumdan bu konular yakın takibimde Tv benim açımdan şimdiye kadar fiyat/performans açısından oldukça başarılı oldu. Forumlardaki yorumlar bazen faydalı olurken, bazen de son derece yanıltıcı (duygusal!) yazılmış olabiliyor. Ben de almadan önce epey araştırdım bir çok yorum okudum. Para elbette kolay kazanılmıyor; ancak 3 yıldızlı otel parası ödeyip 5 yıldız hizmeti bekleyen zihniyetlere çok takılmamak gerek Vaktiniz varsa en iyi yolun gidip mağazalarda test edip karar vermek olduğunu düşünüyorum.

• Aciklayici yaziniz icin cok tesekkur ederim, bu bahsettiginiz imlec ve mouse problemleri guncellemeler ile cozulebilecek sorunlar, 4k zaten tam olarak oturana kadar kim bilir kac yil gececek ki o zamanda dsmart gibi platformlar zaten buyuk ihtimal ile 4k uyumlu receiver verecekler. Sizin yaziniza gore alinabilir gibi gorunuyor bu tv. Umarim 7150 de boyle bir kampanya bende bulurum.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkerny -- 3 Ocak 2016; 23:28:50 >
  • Suan benimde aklimda o tv var alinabilecek ama panel hizi 50 hz olsugundan guvenemedim mac yayinlarindaki performansi ve kayan yazilarda titreme yapip yada puslanma yapip yapmadigini denemen yada gormeden almak istemiyorjm iyi bir konuya deginmissiniz 7600 serisinin 48 inc lik modeli cok guzel bir model ve ideal bir model panel 100 hz ama malesef tr de yok ama lg nin bir cok tvsi 100 hz olmasina ragmen titreme ve atlama yapiyor hizli sahnelerde sanirsam bu birazda goruntuyu isleyen yazilimla alakali tambir bilgim yok malesef ama bakalim ben 2016 yi beklicem fiyatlar cok yuksek olursa eger kalirsa tabi bende 7150 yonelicem buyuk ihtimal

• Buvun Vatana gidip baktim fiyat 3300 tl idi vede yurt disi seyehat kampanyasi bitmis , arada yine dusuyor fiyat dedi satici dusmesini bekleyecegim, yilbasindan bir gun once gelseymisim 2900 tl imis, yaninda iki gunluk avrupa seyehatide vardi cok karli olacakti ama kismet degilmis. Siz seyehatini kullandinizmi? Duzmece demis bazisi ne ustediginiz yere gidebiliyorsunuz nede istediginiz zaman la veriyorlar demisler.

• T1nY kullanıcısına yanıt
    3 bin lira vermişsiniz 4k izleyemiyorsunuz fullhd izliyorsunuz o paraya son cümlenizle celişmiyor mu bu :)
    yani 4 yıldız parası ödemişsşniz ama 3 yıldız hizmeti alıyorsunuz sanki

Bence fazla umutlanmayın güncellemeyle çözülceğe benzemiyor 4k sorunu philips in

• turkerny T kullanıcısına yanıt
    Yolunuz düştükçe takip edin fiyatlar mutlaka tekrar düşecektir. Ayrıca bazı büyük mağazalarda satıcılar isterseniz numaranıza kampanya zamanlarında bilgilendirme yapabiliyor, eğer modelde kararlıysanız talep edebilirsiniz. Benzer bir durum LG almayı düşünürken benim de başıma gelmişti. Sonradan panel sorunlarından dolayı o modelden vazgeçtik. Şimdi iyi olmuş diyorum

Yurtdışı kampanyası için bildiğim kadarıyla aldıktan sonra 15. ve 45. günler arası müracaat etmeniz gerekiyor. Bu kampanyayı BA Life adında bir organizasyon ve tur şirketi düzenliyor, Philips Tv Türkiye sadece aracı kurum. İnternette ben de olumsuz yorumlar okudum. Henüz başvuru yapmaya fırsat olmadı, uygun tarihlerde teklif gönderip kendi imkanlarımızda gitmek arasında kıyas yapacağım, farka değerse kullanılabilir. Ulaşım bedellerinde vergileri siz ödediğiniz için o kısım çok matah bir şey değil, bir nevi indirimli bilet almış gibi oluyorsunuz, konaklama ücreti ödemiyorsunuz. Ben sık gidip geldiğim için ailemi yollamayı düşündüm, çok araştırma imkanım olmadı açıkçası. Kampanya bilgileri ve koşullarınıhttp://www.ucurbeniandroidtv.com/tr/ adresinden detaylı inceleyebilirsiniz. 2015 PHİLİPS ANDROİD TV konusuna bir bakın, belki hakkını kullanmak istemeyen olabilir, size devredebilir.

Bir Tavsiye: Mesafeniz yeterli ise 55pus9109 modeli arayın. Bulmak kolay olmayabilir, geçen senenin en üst serisi. Ben onu almak istedim ancak mesafeden dolayı büyük geldi. 3700 tl kampanya fiyatı vardı o vakit ve mağazada etrafında 5000tl segmentindeki LG ve Samsung tvleri küstürmüştü. Sharp panel, çok başarılı bir cihazdı. Geçen senenin amiral gemisiymiş

• bianconera kullanıcısına yanıt
    Siz sanırım anlatılmak istenileni tam anlayamadınız. Bu modeller öyle harikalar yaratan üst segment modeller değil. AB ve çevresi ülkelerde 1000€ civarında bulunabiliyor ve bunlar 49" paneller için inanın normal sayılabilecek rakamlar. Yani bu tv 1500 tl olsaydı 4k izleyemiyoruz ama olsun fiyatı uygun mu diyecektik? 4k izlemenin bedeli nedir? Kur farkı vergiler binince fiyatlar 3000 tl lere çıkıyor ancak bu durum üretim segmentasyonu yapan Philips i değil bizim ülke standartlarımızı bağlar. Ben orta sınıfta fiyatına göre iyi iş yapan bir alternatif olduğunu anlatmaya çalıştım.

4k konusu zaten bir bilmece şuan, yayın yapan bir kanal var ve oda 5 günlük yayını 1 aya yayıyor, çevirip çevirip aynı şeyi veriyor. Ben takip ettiğim dizi ve vizyon filmlerinin gün itibarı ile ancak %20 lik bir kısmını 4k olarak bulabiliyorum. Ülkede HD yayın standardı bile henüz yeni oturmuşken bu kadar 4k heveslisi olmaya gerek yok kanısındayım Dsmart kullanıcısı olduğumu belirtmiştim, standartlar oturup izlemeye değer bir şeyler yayınlanınca arayıp kutuyu ücretsiz değiştireceğiz zaten, para verip hizmet satın alıyoruz sonuçta. Yani panelin 4k desteklemesi benim ihtiyacıma cevap veriyor şuan. Ayrıca bu tarz cihazlarda yazılım güncellemeleri, var olan eksiklik ve uyumsuzlukların giderilmesi için yayınlanıyor. Söz ettiğiniz sorun cihazdaki uydu alıcının 4k standardı ile Trt 4k kanalının yayın standardının uyumlu çalışamamasından kaynaklı. Yazılım ekiplerindeki iyi ücretlerle çalışan arkadaşlar işe sadece çay kahve içmeye gelmiyor, içiniz rahat olsun
    3 bin lira vermişsiniz 4k izleyemiyorsunuz fullhd izliyorsunuz o paraya düşünceniz bana bir zamanlar bu ülkede henüz YOLLAR BİLE YOKKEN büyük külfetlerle ithal edilip, fotoğraf albümlerinde bolca gözüken büyük motorlu güzel otomobilleri hatırlattı Ben alışveriş kararlarımı paketlerde yazan kalın fontlara göre değil ihtiyaçlarıma göre belirliyorum, sizlere de tavsiye ederim.
    Abd, Almanya, Japonya, GüneyKore, Çin gibi teknoloji tüketen değil üreten ülkelerden birinde yaşıyorsanız yazdıklarımı okumayabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.