Şimdi Ara

PHILIPS LCD/LED TV CLUB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.680
Cevap
22
Favori
424.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mngb

DRAO ; Ben TV yi 2006 yılında aldım.1080p o zaman bu kadar konuşulmuyordu.Sadece PS3 ile ulaşacağımız bir tarama yöntemiydi.TR için henüz erken Avrupa yayın birliği HD 720p ve 1080i yayın kararı aldı.Uydu da bile 720p ve azda olsa 1080i var henüz 1080p çok maliyetli olduğu için transferlerde şu an güncel değil.Gelecekte olabilir.Tr de ise ne zaman bilinmez.Ben PS3 te 720p - 1080i denedim, markasını önemli değil bir panelde de 1080p denemem oldu.Nikon gözlük camlarım olmadığı için ben bir şey farkedemedim.Renk derinliği,siyah rengin asilliği,trilyonlarla ifade edilen renkler aynı bildiğimiz renklerdi.40' panel büyümedi yani aynıydı.Sharp markası TR de pek bilinmiyor, servis sorunu var galiba,Samsung hakkında Bu forumda Bilvarch Dost size yardımcı olabilir.Ambilight için almadım Tv yi ben marka ve malzemesine güvendim o ise bonusu idi benim için.Şu an SD yayınlarda tek cihaz bence.HD yayınıda yakında göreceğim.Phılıps yeni modelleri için dost JOVEN bu forumda topik açmıştı.Ben PHILIPS AUERA Serisi 52' panel TR ye gelirse kesin alacağım.Görsel ve işitsel Teknoloji kaliteli ise alınan zevkte o kadar değerli olur.Değerli olan her zaman pahalıdır.

Herkese merhaba,

mngb senin LCD nin bir üst modeli Philips PFL9732D 1080p destekleyecek mi? Ambilight özelliği nasıl? Bu ürün sizce Türkiye'ye ne zaman gelir? Beklemeye değer mi?

Philips AUERA serisinin ne özellikleri olacak? Bu modelin 37" veya 42" panelleride olacak mı?

Bu konularda bilgisi olanlar paylaşır mısınız?

Teşekkürler.

• philipsin hangi modelini gördüysem hepsinde de yanındaki tvlerden kat kat görüntü kalitesi iyiydi ve bariz kendini belli ediyodu.Bunu ben eski postlarımda da hep belirtmiştim gel gelelimki biz gittik samsung plazma aldık acıkcası şu an pişmanım plazma aldıgıma keşke hic almasaydım dedigimde oluyor ama onun yerine lcd alsaydım dedigimde oluyor. Karar vermekte zorlanan birisiyimdir bazen plazmam hoşuma gidiyor bazende gitmiyor. Yalnız Şu Capsleri görünce harbiden kırasım geliyor plazmayı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

philipsin hangi modelini gördüysem hepsinde de yanındaki tvlerden kat kat görüntü kalitesi iyiydi ve bariz kendini belli ediyodu.Bunu ben eski postlarımda da hep belirtmiştim gel gelelimki biz gittik samsung plazma aldık acıkcası şu an pişmanım plazma aldıgıma keşke hic almasaydım dedigimde oluyor ama onun yerine lcd alsaydım dedigimde oluyor. Karar vermekte zorlanan birisiyimdir bazen plazmam hoşuma gidiyor bazende gitmiyor. Yalnız Şu Capsleri görünce harbiden kırasım geliyor plazmayı..

İşte ben de sizin düştüğünüz bu kararsız ve kısmen pişmanlık duyduğunuz duruma düşmemek için ince eleyip sık dokuyorum.Bu forum gerçekten de beni etkiliyor ve sizin de belirttiğiniz gibi o ekran görüntülerinden sonra artık tercihim PF9731 modeli üzerinde.Ama şu an da PF9732 modelinin ne gibi artıları olacağı ve çıkış fiyatının PF9731 den ne kadar fazla olacağı konusunda meraklarım var ve bu yüzden beklemedeyim.Ama şuna eminim ki benim gibi LCD TV sini çoğunlukla SD yayın için kullanmak isteyen tüketiciler için Philips 9 serisi en ideal olandır.

• quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi
    philipsin hangi modelini gördüysem hepsinde de yanındaki tvlerden kat kat görüntü kalitesi iyiydi ve bariz kendini belli ediyodu.Bunu ben eski postlarımda da hep belirtmiştim gel gelelimki biz gittik samsung plazma aldık acıkcası şu an pişmanım plazma aldıgıma keşke hic almasaydım dedigimde oluyor ama onun yerine lcd alsaydım dedigimde oluyor. Karar vermekte zorlanan birisiyimdir bazen plazmam hoşuma gidiyor bazende gitmiyor. Yalnız Şu Capsleri görünce harbiden kırasım geliyor plazmayı..

Hocam sakin olun lütfen en nihayetinde tüketim ürünleri kullandıklarımız.Allah sağlık ve huzur versin paranı kaybet ; ama kendini asla.

• quote:

Orjinalden alıntı: alperyaman
    İşte ben de sizin düştüğünüz bu kararsız ve kısmen pişmanlık duyduğunuz duruma düşmemek için ince eleyip sık dokuyorum.Bu forum gerçekten de beni etkiliyor ve sizin de belirttiğiniz gibi o ekran görüntülerinden sonra artık tercihim PF9731 modeli üzerinde.Ama şu an da PF9732 modelinin ne gibi artıları olacağı ve çıkış fiyatının PF9731 den ne kadar fazla olacağı konusunda meraklarım var ve bu yüzden beklemedeyim.Ama şuna eminim ki benim gibi LCD TV sini çoğunlukla SD yayın için kullanmak isteyen tüketiciler için Philips 9 serisi en ideal olandır.

Arkadaşlar Phılıps Cıneos etiketli 97 - 98 yeni serisinde 37' ve 42' serileride mutlaka mükemmel olacaktır.Yeni Cıneos modellerinde 1080p ve 1.3 HDMI desteği var.1080p sinyal farkı daha büyük panellerde 47' ve 52' ekran boyutunda sanırım daha cazibeli olacaktır.Yeni AUERA 99 serisi LED AMBİLİGHT FULL , 1080p 1.3 desteği ve CLEAR LCD 150Hz rakipsiz bir teknoloji ile piyasaya sunulacak.TR ye ne zaman gelir etiketleri ne olur bilmem ama hayırlısı bekliyoruz.TR de yayın kalitesi belli Televizyonda HD READY i şimdiden bu yayınla yaşamak ve hissetmek için Phılıps 9 serisi yeter.Size SD yayını HD gibi sunar teknolojisiyle...

• quote:

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

sn. mngb,

moralim bozuluyor ama ha bula bula buldunuzda TS'nin basina bela olmus nurinin fotografani nerdenn buldunuz? onu görünce moralim bozuldu

neyese konumuz bu degil size soru somak isterim eger izin verirseniz? siz bu resimleri photoshop ile mi rahatlatiyorsunuz cünkü duvar isiklari bile rahatlatilmis gibi geldi bana ekrani büyütüp dikkat ettim. duvar ile tv nin arasi dikkat cekicide bir sorayim dedim. hadi diyelim tv digital gözüküyor ama anlamadigim ise DUVAR'da mi digital veya neden duvarda asiri derece digital gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 25 Ağustos 2007; 1:22:50 >

• Sayın TrabzonReady, Resimleri orijinal boyutu olan 10.1 mp ile size e-mail , pm atayım veya dilediğiniz sizin bildiğiniz bir uzman Fotoğrafçı varsa ona göndereyim.Resimleri SONY DSC-N2 ile çekiyorum 4 GB Memory Stıck PRO DUO içinde hala orijinal resimler duruyor.Hepsini göndereyim hocam.Lütfen bir uzmana incelet (.) bu kadar bir oynama PHOTOSHOP ile rahatlatma varsa size bu TV den hediye edeceğim.Ankara da sözüne güvenilen birisi olarak tanınırım.

Hocam duvar ışıkları dediğiniz AMBİLİGHT ışıkları dikkatli bakın.Bu tv nin ekranında çıplak gözle gördüğümle resimlerdeki de aynı, forumda daha önce yazmıştım KABLO TV ve UYDU kullanıyorum.SD yayın bazen HD yayın denemesi yapıyorlar dedirdecek mükemmellikte oluyor.Panel hızı ile N2 Dijital Fofoğraf makinasının da hızları eşit olunca resimlerde böyle oluyor.Oynama kesinlikle yok hocam,Evde 1 notebook 1 masaüstü , ofisimde 8 adet pc var hepsinin hard diskini inceletebilirsin.PHOTOSHOP programını hiç birisine kurmadım , hiç bir zaman kullanmadım hiç bir yerde.

Birde sizin inceleme yaptığınız boyut 640-480 sanırım siz birde orijinal boyutu olan 10.1 mp de test yapın lütfen orijinalleri bir şekilde size ulaştırayım bu konuda bir birbirimize yardımcı olalım.Bu forum çok kaliteli paylaşım çok güzel Üniversiteli abilerimiz var ben daha ilkokul 3 teyim onların beni yanlış tanımasını istemem.Görüşelim Hocam...

• sn.mngb,
    photoshop diyerek photoshop gibi programlari kullanmis oldunuz mu diye merak ettim. normalde kolay kolay üsteki net görüntülere ulasilmiyor foruma resim ekliyerek. süper bir fotomakinaniz var güle güle kullanin. sadece lcd display'yi demek istemedim. duvarlar ve lcd kasasi bile cok net görülüyor ki benim dikkatimi cekti oysa dedimya forumlarda güzel cikmaz eklenen özel resimler.. bana özel olarak yollama sagol, inaniyorum size hemen kiliclari cekmeyelim yahu

NOT: ben sizin yerinizde olsam hd-receiver ile izlerim uydu kanallarini. tv'niz anca o zaman ucmaya baslar
    bende sony w3000 ve x3000 lerin cikmasini bekliyorum 2hafta sonra cikacak bizim burda. sony alirim belki ne olacagini zaman gösterir beklemeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 25 Ağustos 2007; 13:00:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TrabzonReady

sn.mngb,
    photoshop diyerek photoshop gibi programlari kullanmis oldunuz mu diye merak ettim. normalde kolay kolay üsteki net görüntülere ulasilmiyor foruma resim ekliyerek. süper bir fotomakinaniz var güle güle kullanin. sadece lcd display'yi demek istemedim. duvarlar ve lcd kasasi bile cok net görülüyor ki benim dikkatimi cekti oysa dedimya forumlarda güzel cikmaz eklenen özel resimler.. bana özel olarak yollama sagol, inaniyorum size hemen kiliclari cekmeyelim yahu

NOT: ben sizin yerinizde olsam hd-receiver ile izlerim uydu kanallarini. tv'niz anca o zaman ucmaya baslar
    bende sony w3000 ve x3000 lerin cikmasini bekliyorum 2hafta sonra cikacak bizim burda. sony alirim belki ne olacagini zaman gösterir beklemeliyim.

Hocam zaten efsaneyi bekliyorum, TR ye gelsin alacağım...Bende eskiden SONY saplantısı olan bir arkadaşınızdım, bazen ortaya karışık kalitede fena gitmiyor. SONY almadan önce haberim olsun nakit alımlarda belki yardımım olabilir...TR de okulların açılması ve Ramazan ayının gelmesi ticareti etkiler nakit alımlar avantajlı olur...Sağlıcakla kal...

• 32PFL5322 Fikir olsun diye birkaç resmini koyuyorum.Cep telefonu ile çekilmiştir.Bu yüzden biraz karanlık olabilir.Ama görüntüler net.

http://img400.imageshack.us/img400/3120/dsc01317rg4.jpg
    http://img457.imageshack.us/img457/172/dsc01318wu1.jpg
    http://img455.imageshack.us/img455/2472/dsc01319pp4.jpg
    http://img455.imageshack.us/img455/2194/dsc01332ag2.jpg
    http://img120.imageshack.us/img120/5826/dsc01333gr4.jpg
    http://img213.imageshack.us/img213/1821/dsc01337bk5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 25 Ağustos 2007; 18:19:18 >

• Peki 42-9730 modeli hakkında bir fikriniz var mı..?

Bir önceki nesil mi oluyor..? 3900'lük fiyatına göre özellikleri oldukça iyi gibi görünüyor.. Full HD değil ama diğer özellikleri sanırım 9731 ile aynı gibi
  • Dost Üstad JOVEN , Phılıps Cıneos PFL LCD 9 serisinin ürün gamında sanırım 9532-9632-9732-9832 gibi 32 serisi ve 9542-9642-9742-9842 gibi 42 ürün serisi olacak sanırım .Bu modellerdeki özelliklerin farklılığındanmı yoksa 9 seriside kendi içinde bir basamakmı takip ediyor? ...birde üstad siz 47' ve üstü panellerde 1080p sinyal testi yaptınızmı bu konuda bilginizi bizimle paylaşırmısınız?...Sağlıcakla kal...
  • Arkadaşlar ben de bir philipss kullanıcısıyım artık. Öncelikle herkese merhaba. Kullandığım model 47PFL9532D olup, 47 inç bir modeldir. Model özelliklerini bu topicin açıldığından haberim olmadan daha önce kendi açtığım topicte belirtmiştim. Ancak philips kullanıcıları ve meraklıları için buraya da bilgileri geçeceğim. Umarım düşünenler için bir nebze yardımcı olur. Ürünün aşağıda blue ray film görüntülerini gönderiyorum. Ancak resimler küçük boyutta olup, kaydedip daha yakından bakabilirsiniz.

resimler
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

Resimdeki de benim ufaklık bu arada. Bir türlü zaptedemiyorum sıpayı Ürün özellikleri ile bilgileri birazdan geçeceğim. Ayrıca SD ve DVD yayınlardaki görüntülerini de göndereceğim. Saygılarımla

• PHILIPS 47PFL9532 ÖZELLİKLER

Ürün Özellikleri \n PANEL \n Ekran Boyutu 47 inch (120 cm) \n Aspect Ratio 16:9 Widescreen \n Parlaklık 550 cd/m2 \n Kontrast 8000:1 \n TV System PAL, SECAM, DVB TUNER \n İzleme Açısı \n Sistem \n Renk Sayısı \n Panel 176 derece \n Pixel Plus 3 HD \n 4 Trilyon Renk (14 bit RGB) \n LCD Full HD W-UXGA Active Matrix \n ÇÖZÜNÜRLÜK \n Aktif Çözünürlük 1920x1080p \n PC Sinyal Algılama 1920x1080p 60Hz \n Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p \n High Definition HD Ready (Full HD) \n GİRİŞ TERMİNALLERİ \n Scart Var (2 Adet) \n Component Var (YPbPr + Audio L/R) \n Tuner Var \n Composite Video Var (Yan Giriş) \n S-Video \n PCMCIA \n HDMI \n Audio \n Digital Audio \n USB Var (Yan Giriş) \n Var (DVB Tuner için) \n Var (3 Adet) \n Var L/R in (Yan) \n Var S/PDIF \n Var (Yan) \n \n ÇIKIŞ TERMİNALLERİ \n Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm \n Audio Out Var L/R (Analog) \n Digital Audio Out S/PDIF Out \n \n EXTRA ÖZELLİKLER \n Pixel Plus 3 HD \n 4 Trilyon Renk Sayısı \n HD Natural Motion \n Dynamic Contrast Enhancement \n 1080p 50/60 Hz Processing \n 1080p 24/25/30 Hz Processing \n 3/2 - 2/2 Motion Pull Down \n 3D Comb Filter \n Active Control <(>&<)> Light Sensor \n Jagged Line Suppression \n Progressive Scan \n Pulse Killer Chip Widescreen Plus Anti Reflection Coated Screen Child Lock <(>&<)> Parental Lock Smart Clock Auto Programme Naming Automatic Channel Install Automatic Tuning System Auto Store PLL Digital Tuning Plug <(>&<)> Play 4 Favourite Lists Auto Volume Leveller (AVL) Delta Volume Per Preset Graphical User Interface On Screen Display Program List Setting Assistant Wizard Side Control Electronic Programme Guide Ekran Formatları : Picture In Picture 1200 Sayfa Teletext Habit Watch Program Information Line Firmware Auto Upgrade Wizard Firmware Upgradeable via USB Digital Media Reader USB Autobreak-in MEMORY CARD TİPİ VE FORMATLARI USB Connections Formatlar: MP3, Alb Slide Show, JPEG, MPEG1, MPEG2 AMBILIGHT ÖZELLİKLERİ Ambilight 2 Channel Auto Adaptive to Video Content Efficient Low Energy Lamp Full Operation in Standby Manual and Via Light Sensor Ambilight Işık Sistemi: 1080p dot by dot display 4:3 6 Widescreen Modes Auto Format Movie Expand 14:9 Movie Expand 16:9 Subtitle and Heading Shift Super Zoom Wide Screen Text Dual Screen LED (Wide Colour) SES Hoparlör 2x8 W Sound System Virtual Dolby Digital, BBE Digital Signal Processing Dynamic Bass Enhancement Graphic Equaliser 4 x Built In Speaker Integrated Woofers with Woox Dome Tweeter ENERJİ Stand by 0,78 W Çalışırken 293 W Güç AC 220 - 240 V AĞIRLIK Ağırlık 33,2 kg BOYUTLAR Genişlik 1170 mm Yükseklik 736 mm Derinlik 125 mm Renk Siyah (Anthracite Dark) AKSESUARLAR Uzaktan Kumanda Var RC4450 Enerji Kablosu Var Masa Üstü Ayak Var (Swivel) RF Kablo VarWeb Adresiwww.philips.com.tr
    Satış Garanti Süresi (ay) 24

TAKSİTLİ FİYATI:7.999,00 YTL ANCAK BİR KISMINI PEŞİN ÖDEYEREK 7.500,00 ytl'YE ALDIM.

Ürün Kodu : 47PFL9532D

TEKNOVİSTA'DAN ALINTIDIR.

• PHILIPS 42PFL7662D LCD full hd aldım fakat eve geldim montajdan sonra uyduyu bağladım oda ne görüntü iğrenç böle ne bileyim hiç beklediğim gibi değil yayılıyo gibi görüntü hiç memnun değilim sizce ne yapmalıyım.baya ayar yapmaya çalıştım ama tat yok.çok üzüldüm bütün lcd ler şuan uyduda böle mi görüntü veriyor.yani sony de alsak bir fark olmazmı ..............lütfen yardım edin......
  • quote:

Orjinalden alıntı: dinex

PHILIPS 42PFL7662D LCD full hd aldım fakat eve geldim montajdan sonra uyduyu bağladım oda ne görüntü iğrenç böle ne bileyim hiç beklediğim gibi değil yayılıyo gibi görüntü hiç memnun değilim sizce ne yapmalıyım.baya ayar yapmaya çalıştım ama tat yok.çok üzüldüm bütün lcd ler şuan uyduda böle mi görüntü veriyor.yani sony de alsak bir fark olmazmı ..............lütfen yardım edin......

Selam dinex;
    bildiğim yada bildiğimi zannetiğim kadarı ile kendi deneyimlerimi aktarayım. Öncelikle aldığın televizyon yeni bir model Pixel Plus HD ve 3d Combo Tarama Filtresine sahip yani standart görüntülerde doğallığı yakalama ve paraziti en aza indirgeme özelliği mevcut. Bu nedenle bu parazitlenmenin ve yayılmanın asgari düzeyde olması gerektiği kanaatindeyim. Bunu asgariye indirmenin birkaç yolu var aktarayım;

1-Standart yayınlarda yani digital görüntü aktarmayan uydu receiver, kablolu gibi yayınlarda; Digitürk, D-Smart gibi digital yayınlardan ve HD yayınlarda olduğu gibi aynı kaliteyi alamazsın. Pikselleşmelerin diğer yayınlara göre fazlaca meydana gelmesi bu nedenle normal. Ancak anormal bir görüntü bozukluğu mevcut ise(pikselleşme-parazitlenme, bulanıklık v.s.) Bunu asgariye indirmek için;

a-Televizyonu uydu receviere scart ile bağlıyorsan scart kablosunun mümkün olduğunca kısa olması ve altın uçlu diye tabir ettiğimiz uçlarının sarı renkte olması daha kayıpsız kaliteli görüntü almana yol açar.

b-Çanak ile Uydu recevier arasında kullandığın anten kablosunun en kaliteli kablo olması yine görüntü kalitesini önemli ölçüde etkiler.

NOT:Yukarıda belirtilen her iki halde de iyi kablo iyi iletken anlamını taşımaktadır.

2-Görüntünün yayılması dediğin şey zannediyorum televizyonu "geniş ekran" modunda kullanıyorsun ki anladığım kadarı ile insanlar ve nesneler şişman görünüyor. Şayet televizyonu görüntü ayarlarına girerek Oto format veya 16:9 ayarında kullanırsan bu sorunu çözersin.

3-İzleme mesafen görüntü kalitesini de etkiler ki 42 inç bir televizyonda 3-3,5 m mesafeden izlemen gerekir

4-Bütün bunları uyguladıktan sonra; Eğer dvdin varsa dvdde de izleme yap eğer onda da bulanıklık veya pikselleşme mevcut ise televizyonun görüntü ayarlarında bir problem var demektir. Unutma televizyondaki tüm görüntü ayarlarını maksimuma çıkarman iyi görüntü alman anlamına gelmiyor. Her birinin birbirlerini etkileyen dengeleri var.

5-Şayet bu uygulamalar neticesinde de sonuç alamıyorsan derhal yetkili servis ile irtibata geçip sorunu kendilerine bildirerek servis çağır derim.

Çünkü aldığın televizyon gerçekten kaliteli ve görüntüde iddialı bir marka. Burada bildiklerimi aktarmaya çalıştım bu konuda benden daha yetkin arkadaşlar da forumda mevcut

Saygılarımla

• Dinex; Ayrıca sony diye bir takıntın olmasın. Benim de evde bütün elektronik markalarım sony'di. Ancak bu takıntıdan kurtuldum. Sony yada başka bir marka her elektronik cihazı en üst seviye üretecek diye bir şey yok. UNUTMA GÖRÜNTÜ KALİTESİ BİRDEN FAZLA ETKENE BAĞLIDIR. SAYGILARIMLA
  • Ersengoksan merhaba, 47' FULL HD keyfi nasıl hocam, deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.Hocam video arabiriminde Geniş Ekran veya Otomatik seçeneğinde HDMI veya Scart farketmiyor elim kumandanın tesadüfen yön tuşlarına dokununca ekran istediğiniz yöne doğru kayıyor.Görüntüyü ekranda aşağı yukarı sağa sola kaydırabiliyorsun belli bir orana kadar sizin panelde böyle bir olay varmı.Anten girişinden alınan görüntüde olmuyor...

Ayrıca DVB-T tunerde kanalları hafızaya alırken 0-999 arasında seçenek var.Bu şu anlama ma geliyor, TV de anten girişinde 1000 kanal hafızamı var.Siz bunu farkettinizmi?.Sağlıcakla kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mngb -- 30 Ağustos 2007; 23:01:53 >
  • quote:

Ersengoksan merhaba, 47' FULL HD keyfi nasıl hocam, deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.Hocam video arabiriminde Geniş Ekran veya Otomatik seçeneğinde HDMI veya Scart farketmiyor elim kumandanın tesadüfen yön tuşlarına dokununca ekran istediğiniz yöne doğru kayıyor.Görüntüyü ekranda aşağı yukarı sağa sola kaydırabiliyorsun belli bir orana kadar sizin panelde böyle bir olay varmı.Anten girişinden alınan görüntüde olmuyor...

Ayrıca DVB-T tunerde kanalları hafızaya alırken 0-999 arasında seçenek var.Bu şu anlama ma geliyor, TV de anten girişinde 1000 kanal hafızamı var.Siz bunu farkettinizmi?.Sağlıcakla kalın...

Değerli arkadaşım; dediğin gibi yön tuşlarına bastığında aynı şekilde 3-4 kademe aşağı yukarı sağv ve sola kaydırmalar yapabiliyorsun aynı şey benim tvde de geçerli. Bu arada kanal hafızası ile ilgili olarak açıkçası uydu recevier denemedim. Çünkü tvyi kurduğum salonda digitürk mevcut bu nedenle deneme şansım olmadı. Ayrıca şunu rahatlıkla söyleyebilirim mngb, tvden çok memnunum. 42'den 47'ye geçişte görüntüde bulanıklık yada pikselleşme olacak diye çok korkmuştum. Ancak Philipsin bu modelinde(47pfl9532d), 42PF9641D'ye göre pixel plus 2hd'den 3hd'ye geçmesi tepkime süresinin 8 ms'den 5ms'yeye inmesi ile birlikte ekranın büyümesinde oluşabilecek rahatsızlıkları tamamen ortadan kaldırmış.

Ayrıca bildiğin gibi Full HD deneyimini tam anlamıyla ps3'ün blue-ray sürücüsünde casino royal filmini izleyerek yaşadım. Belki forumdaki arkadaşların bazıları bana katılmayacak ama şunu söyleyebilirim. 1080P Çözünürlükte yine 1080p formatında bir filmi seyretmek gerçekten büyük keyif bunu nereden anladım;

1-filmi ilk takıp izlediğimde görüntü çok güzel ancak abartıldığı kadar değil diye düşündüm. Sonra hemen akabinde Samsung sinema sisteminde(1080i'ye kadar görüntüyü yükseltebiliyor HDMI arabirimine sahip) Cenettin Krallığı filmini izledim. VE AÇIKÇASI BİR ANDA DVDDEN SOĞUDUM. ÖNCELİKLE FULL HD İZLEYİP DAHA SONRA DİĞER DENEYİMLERİ YAŞADIĞINIZ ZAMAN FARKI ÇOK NET BİR ŞEKİLDE ANLIYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA BENDE EN AZINDAN BÖYLE OLDU. ACABA TELEVİZYONUN AYARLARINDA MI BİR BOZUKLUK VAR DİYE DÜŞÜNDÜM. ANCAK ÖYLE DEĞİLMİŞ. EKRANA YAKLAŞTIĞINIZDA PİKSELLEŞMEYİ DVDDE DOĞAL OLARAK FARKEDİYORSUNUZ ANCAK FULL HD'DE BU MODELDE EN UFAK ŞEKİLDE DAHİ BİR PİKSELLEŞME BULANIKLIK GÖRÜNTÜ DEFORMASYONU BULAMADIM.

2-DOSTUM BİR BAŞKA ŞEY DE USB ARABİRİMİ SAYESİNDE PHİLİPS'İN SİTESİNDEN TELEVİZYONUN YAZILIMINI GÜNCELLEDİM. ANCAK HEMEN AKABİNDE TV'Yİ KAPATIP AÇIP KULLANDIĞIMDA TELEVİZYONUN GÖRÜNTÜLERİNİN BOZULDUĞUNU FARKETTİM. TEKRAR AYARLAR ÜZERİNDE OYNAMA YAPINCA İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜYÜ ELDE ETTİM. ZANNEDİYORUM GÜNCELLEME İLE BİRLİKTE TELVİZYON FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNÜYOR.

BU ARADA HİÇ ABARTMADAN SÖYLEYEBİLİRİM AMBILIGHT İLE TELEVİZYON İZLEDİKTEN SONRA; VE AMBILIGHT'I KAPATIP İZLEDİKTEN SONRA KESİNLİKLE ARADA CİDDİ FARKLILIKLAR OLUŞUYOR NEDEN Mİ;

1-Ortam karanlık ve ambilight açık ise ekrandan gelen ışık gücü gözünüzü hiç rahatsız etmiyor.

2-görüntüye derinlik kazandırdığı gibi daha geniş bir ekranda tv izliyormuşsunuz hissi uyandırıyor.

3-Ayrıca kullanan arkadaşlar biliyordur TV kapalı iken bile ambilight'ı ortama loşluk katsın diye tek başına kullanabiliyorsunuz ve gerçekten loş ve hoş oluyor.

AYRICA ARKADAŞLAR YARDIMCI OLMASI AÇISINDAN GÖRÜNTÜ AYARLARIMI DA BURADA YAZACAĞIM ANCAK KUSURA BAKMAYIN EVDE İNTERNET OLMADIĞI DAHA DOĞRUSU ADSL MODEMİM BOZUK OLDUĞU İÇİN AKŞAM SİZLERE BİR ŞEYLER YAZAMIYORUM. SEVGİ VE SAYGIYLA KALIN

• Sayın Ersen merhaba,
    1- DVB-T tuner LCD TV de var, Kablo TV veya Çatı Anteni ile bağlantı yapıp kanal araması yaparken 0-999 seçeneği var. Harici tunerlerde değil.(Uydu Alıcı gibi) kanal hafızası için TV de.
    2- 2006 yılı ekim ayından bu güne 4 defa sabit yazılım güncellemesi yaptım, menü de değişiklikler oldu, favori listesinde , pratik erişimde ve multimedya ağ bağlantısı daha hızlı oldu, ama görüntü ve renk ayarlarımda kendi ayarlarım kaldı,güncellemeler sonrasında.Fabrika ayarlarına dönmedi bende.
    3- Ambilihgt teknolojinin kaymağıdır, tadını çıkar dostum.
    4 - Panel büyümesi yanında pikselleride büyüttüğü halde görüntü mükemmelse PHILIPS bu işi biliyordur.
    5- Dostum resimleri bekliyoruz, mümkünse fazla küçültme...47' endamını görelim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.