< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 24 Mayıs 2024; 1:15:1 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (126. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yeni 4000 serisi ile çok büyük fiyat farkı var. Bana kalırsa değmez. 1.500-2.000 olsa tartışılır da 4.000-5.000 çok ya.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4000 serisi ile arasındaki fark nedir peki. 20.469 tl 6 taksit aldım bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napstr -- 24 Mayıs 2024; 1:42:25 >
Hocam selam, bende bakıyorum almak istiyorum ama bir çok model numarası var ne farkları var anlamadım, 16.500 liraya EP4446/70 aldım demişiniz fiyat çok iyi ben bulamadım nereden aldınız acaba. 5000 serinini bu yıl serisi ile 4000 yeni serisi arasında çok fark var mı?
-
Bugün Siemens EQ 6 S700 sipariş verdim bakalım ama yeni eve taşınacağım için kullanmaya başlamam vs 2-3 hafta alacak gibi.
Deneyimlerimizi yazarım teşekkürler.
-
Keyifle afiyetle iyi günlerde kullanınız hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Çok teşekkürler. Artık bundan sonra hangi kahve çekirdeği iyi onları araştıracağım:)
Özellikle Latte ve Flat White için cihaz araştırmasını bitirdim bu konuya geçiyorum
-
Hocam bu ikiside robusta blend kahve. Sütlü kahveler için yeterlidir. Butik kahvecilerden alacağınız taze kavrulmuş kahve doğru işlenmişse ve doğru demlerseniz özellikle sade demlemelerde fark eder. Tchibo, lavazza vb ithal markalar atmosferik paketleniyor taze kalması için ancak kavurma tarihi genelde 1-2 aydan eskidir. Tchibo pro zaten direk blend ofis kahvesi. Tchibo barista vb daha keyifli olacaktır. Yakınlarda bir kavurucu varsa ordan azar azar taze almanız en ideali. Kargo ile de sipariş verebilirsiniz.
Moliendo, mehmet mahmut ahmet vb efendiler, kronotrop, whirl vb marketlerde bulunan yerli üreticileri de tercih edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim özellikle sadece kahve için ne tip kahveler tercih etmeliyim. Robusta blend dediğinizde ben anlamıyorum :)
Hocam 2 tip çekirdek var yaygın olan. Biri arabica diğeri robusta. Robusta kavruma bağlı daha gövdeli, kafein oranı ve krema performansı yüksek, kg fiyatı çoğu zaman daha uygun bir çeşit. Arabica da daha yumuşak ve aromatik, kafein oranı ve kreması daha düşük bir çeşit. Bu 2 çekirdek kullanım yerine amacına göre genelde harmanlanır. Blend harman demek. Dışarıda içtiğiniz kahvelerin geneli arabika/robusta blend/harman kahvelerdir. Paketlerde genelde yazar, %100 arabica veya %70arabica/%30robusta gibi.
Bunun yanı sıra tek memleketli/single orjinli kahveler var. Brezilya, kolombiya, kosta rika, guatemala, etiyopya, venezuela, vietnam, ruanda vb yazan paketler tek memleket kahveleri. Bunlarda kendi aralarında daha dengeli bir içim için harmanlanabilir.
Sade kahve için arabica ağırlıklı veya tek orjin tavsiye ederim. Yakında kavurucu varsa, 100 er gr deneye deneye zevkinize göre profil oluşturmanızı tavsiye ederim. Sanayi sitelerinde yerel kavurucular bulunuyor artık. İnternettede çok sayıda satış yapan kavurucu var. Kolay bulunan mehmet efendi kolombiya f/p açısından gündelik olarak bana yeterli geliyor. Marketlerde de bulunur genelde.
Moliendo, mehmet efendi, kahve dünyası, a roasting lab vb yerli kavurucuları deneyebilirsiniz. Yakınınızda varsa yerel kavurucudan azar azar taze denemeniz en ideali.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Mayıs 2024; 12:36:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok teşekkür ediyorum detaylı cevabınız için. Biraz deneme yapalım bu bilgilerle.
Hocalarım sürekli makine modellerine takılı kaldık bir süredir. O iyidir bu kötüdür derken muhabbet eksik oldu biraz.
Size bu tip otomatik makinelerde de ismi çok geçen cappuccino ile ilgili birkaç çerez bilgi paylaşayım.
Cappuccino her ne kadar bugün italya ile özdeşleşmiş bir kahve çeşidi olsada, aslında sanıldığı gibi tam olarak italyan orjinli bir kahve demleme usulü olmayabilir. İtalyanların ilk kez 18.yy da italyaya giden avusturya askerleri sayesinde cappuccinonun atası "kapuziner" ile tanıştığı varsayılıyor.
Avusturya askerlerinin "kapuziner" dedikleri bu içecek adını orjinalinde kahve üstünü kaplayacak şekilde çırpılmış kremayla örtülmesinden; yani bizimde türkçe bir parça anlayabileceğimiz şekilde söylersek, kaputlanmasından alıyor. Kaput kelimesi italyanca başta olmak üzere birçok dilde örtme/örtü anlamında kullanıldığı gibi, türkçede de kaput, kapat/kapatmak/ ve benzer anlama ve fonetiğe sahip kullanımları mevcut. Cappuccino kelime kökeni ile ilgili başta latincede olmak üzere çeşitli farklı iddalar ve kaynaklar mevcut. Ancak kabul edilen genel kanının aksine, avrupanın kahveyle yaygın olarak tanışması viyana kuşatması sonrası olması sebebiyle tartışmaya açık olabilecek çeşitli iddialar ortaya atılabilir.
Viyana kahvelerinde kendine yer bulmuş "Kapuziner"'in eski tariflerinde yumurta sarısı, kaynatılmış kahve ve çırpılmış kremanın kahveye kapak yapılması ile elde edilen içecek tarifi mevcut. O dönem basınçlı kahve makinelerinin(espresso) ve gelişmiş değirmenlerin henüz icad edilmediğini düşünürsek, yapılan içeceğin günümüzdekinden çok daha farklı niteliklere sahip olabileceği hemen hemen kesin. Ancak kahvenin kaynatılarak yapılması sebebiyle, günümüzde halen daha uygulanan, cezveden cezveye aktarılarak ve kaynatılarak yapılan mırra metoduna benzer bir yöntemle yapılmış olabileceğini düşünüyorum.
18.yy dan sonra çoğunlukla kahve üstü çırpılmış şekerli krema ile yapılan bu içecek, 1900lerde ilk güncel anlamda basınçlı kahve/espresso makinesinin keşfiyle değişime uğrasa da, günümüzdeki halini 1950lerden sonra klasik tip kazanlı makinelerin yaygınlaşmasıyla alıyor.
Kaynaklar
Bkz.1
https://caffestreets.com/kapuziner-the-original-cappuccino/
Bkz.2bbc news
The Vocabularist: How did cappuccino get its name?https://www.bbc.com/news/blogs-magazine-monitor-34100569
Bkz.3the spruce eats
History of the Cappuccinohttps://www.thespruceeats.com/history-of-the-cappuccino-765833
İlk espresso makinelerinden biri olarak kabul gören kazanlı makineler
Bkz.1
Bkz.2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Mayıs 2024; 9:0:46 >
-
burada sorun kahve yetiştirenlerin değil de pazarlayanların köşeyi dönmesi. adamlar artık son çeyrek yy da kendi tarlalarında ırgat oldular. biz çocukken kahve mi vardı.. içemezdik pahalılıktan. şimdi her yer kahve ve kahveci. kapitalizmin uşağı olduk vesselam. :)
konu dışı ama elektrikli arabalar içinde aynı şeyi düşünüyorum. dünyada kısıtlı miktarda lityum madeni var. az sayılabilecek bir maden olmasına rağmen(elbette pil için başka ürünlerle karıştırılıyor) adamlar baktılar cep, laptoplara takılan 100-200 gr lık pillerle para kazanamıyorlar. bitmiyor lityum.. 300-400 kg luk araba pilleri ile bu madenden para kazanıyorlar.
bir belgeselde seyrettim hollanda da kadın çekmeceli bir dolapta hamamböceği yetiştiriyor. çekmeceler yem dolu olunca böcek dışarıya da gitmiyor. ne iş diyorlar. uzakdoğu böcek yiyor oraya satıyorum diyor :)
velhasıl adamlar ticareti ve pazarlamayı biliyorlar.
-
ben olsam yenilenmiş 4446/70 yı alırdım.
gördüğüm kadarıyla yeni 4 serisi kahve seçimi tuşları 5 serisi ile aynı olmuş.
yeni model her zaman daha iyidir, eski makinede olan eksiklikler düzeltilmiş olur.
-
Hocam aslında elektrikli/pilli araç denemeleri senelerdir yapıkıyor ancak eskiden petrol çok ucuzdu. O sebeple pilli araçlar bir türlü gündeme gelemiyor rekabet edemiyordu. Günümüzde artan petrol fiyatları ile beraber iklim değişikliğine sebep olduğu düşünülen hava kirliliği ve sağlık problemlerine yol açtığı düşünülen şehir içi emisyonlar sebebi ile elektrikli/pilli araçlar tekrar gündeme geldi.
Elektrikli araçlara da aslında elektrikliden ziyade pilli demek gerek. Elektrikli(pilsiz) tren tramway otobüs vs zaten yıllardır kullanılıyor. Pilli araba/tren vb denemelerde yıllardır yapılıyor ancak henüz istenen enerji yoğunluğuna ekonomik olarak verimli sayılabilecek seviyede ulaşılabilinmiş değil.
İlerleyen zamanlarda lityum arzında sıkıntı olursa pil fiyatları artar, pilli araçlarda fizibıl olmaktan çıkar zaten.
Kahvede ise durum biraz dedidiğiniz gibi. Eskiden toprak sahibi ağayken, şimdi tüccarlar ağa oldu. Kahve, çay, meyve, sebze vs hepsi için geçerli bir durum. Hızla artan nüfusla, üretimin teknolojiyle beraber kolaylaşmasıyla, enerji maliyetleri, erişebilirlik vs derken işte şimdi hangi espresso makinesi diye konuşur olduk.
Çok değil 20 sene önce herkese bir cep bilgisayarı dağıtacaz deseniz kimse inanmazdı. Şu anda herkesin elinde akıllı telefon dediğimiz sürekli online olan bir cep bilgisayarı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Mayıs 2024; 10:58:23 >
-
-
Videoları da izledim ama döndüremiyorum iç hazneyi aşağı indiremiyorum
Şimdi takabildim. Benim aşağıya indirmeye çalıştığım taraftan değil tam ters yerden aşağı çekmek gerekiyormuş. Tel falan da öne geldi, kesin bozdum diye düşündüm. Ön taraftaki yer değil diğer yerden aşağı bastırın tık tık diye atıp Oklar birbirine eşitlenecek. Sorun yaşayan olursa videolu yardımcı olurum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X