Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.043
Cevap
190
Favori
177.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ek olarak hocam latte italyanca süt demek. Yani latte derken italyanca sütlü kahve diyoruz. Flat whiteda ingilizce sütlü köpüksüz kahve. Cappuccino günümüzde sütlü köpüklü kahve.

Kahve piyasası sütlü kahveye farklı isimler vererek çeşitliliği ve ilgiyi arttırmaya çalışıyor ancak sütlü kahve sütlü kahvedir hocam. Sütü az olur, çok olur, önce espresso koyarsın, sonra koyarsın, hafiflesin diye su katarsın ama günün sonunda o sütlü kahvedir. Günümüzde hesapta standardize edilmiş latte vb kahveleri ününe kavuşturan yöntem bu kahvelerin espresso tabanlı olmasından kaynaklanır.

Daha önce paylaştığım gibi orjinalinde kremayla hazırlanan kapuziner/wiener vb içecekler için makine harici uğraş gerek. Bunların dışındaki çeşitlerin birbirlerinden çok farkı yoktur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hb de Moliendo Finest Coffee Markalı Kahvelerde indirim var. Bugün tesadüfen denk geldim tavsiye eder misiniz nasıl bir kahvedir.

• tidus kullanıcısına yanıt
    Bindirimli çok az indirim var. Fiyatı normal, kalitesi ortalama, beklentiniz olmazsa üzmez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tidus kullanıcısına yanıt
    Colombia medellin iyi çıkıyor genelde. Guatemala ve espresso blendlerinide makinede deneyebilirsiniz.

Ek: Atmosferik paketleme (inert gaz ile paketleme) veya vakum paketleme(genelde öğütülmüş) yapılmayan kahvelerde kavrulma tarihi önemlidir hocam. Inert paketlemeli ürünler dışında mümkün olduğunca taze kavrulmuş kahve tercih etmenizde fayda var. Normalde kahve doğası gereği kavrulduktan sonra co2 çıkarmaya devam eder. Bu sebeple kavrulduktan hemen sonra paketlenen bazı kahvelerin paketlerinde, paketin şişmesini önlemek amacıyla plastik sibop vardır. Gene bu sebeple genelde atmosferik paketlemeye ihtiyaç pek duyulmaz ancak zamanla bu valfe rağmen paketler hava alabiliyor. Siboplu kahvelerde kavrum tarihine bu sebeple dikkat etmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 11 Haziran 2024; 0:26:45 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Çekirdek kahveleri deneyerek öğreneceğim artık zamanla ağırlıklı olarak flat white içerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4446/70 modeli 15.900'e düşmüş. Dip fiyat gerçekten. Hem philips içinde hem de genel olarak alınabilecek en ideal espresso makinesi. Yurtdışı fiyatlarına göre de ciddi avantajlı bir fiyat.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CZ7CBT9M/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM

• nhtgrck N kullanıcısına yanıt

Hocam ben direk 9 taksitli olarak çektim valla. Bulunmaz fırsat.

Bu arada konuyu okudum. Kadiköy bölgesinde oturuyorum. Suyum kireçlidir diye düşünüyorum. 2 haftada 1 iç aksanı yıkama + Puly Caff tablet ile yağ çözme, 3 ayda 1 amazondan muadil filtre değişikliği ve 6 ayda 1'de kireç temizliği düşünüyorum orjinal ürünle beraber. Bu temizlikler yeterli midir yoksa dikkat etmem gereken başka bir husus var mı? Bir de acaba cihaz bizi periyoduk bakımlar konusunda uyarıyor mu? Bu kadar şeyi aklımda nasıl tutacağım bilmiyorum çünkü :)

Bir de Moliendo Amalfi aldım. Acaba ayar konusunda bir tavsiyesiniz var mıdır ? Öğütücü vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tan -- 12 Haziran 2024; 13:49:59 >
  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt

Hocam bende aldım 9 taksit olunca güzel oldu. Ama aklım EP5543/80  5500 serilerinde kaldı ama fiyat farkı baya var inşallah mutlu kalırız çok fark yoktur umarım 5500 serisi ile.

• oist O kullanıcısına yanıt
    Philips'in en az 2210 en çok 5000 serisinden kar ettiğini düşünüyorum. Yazılım dışında aman aman bir fark yok. En azından çelik değirmen, daha kaliteli bağlantı elemanları, iyi bir buhar çubuğu falan koysa da aradaki farka değse.

Ben çin grubundan geçtim. Demleme ünitesi philips'te daha iyi. İşte 2200 evde 4000 serisi kullanıyorum. Sütlü kahveler 2000 serisinde 4000'e göre daha iyi yapıyorum açıkçası. Yalnızca Yavan bir köpüğü var lattego'nun. Bana sorarsanız başarısız.

Tabi benim deneyimim birkaç haftalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 11 Haziran 2024; 22:6:2 >
  • Arkadaşlar yazılanları okumaya çalışıyorum. Sütlü kahve çok içmediğim için basit bir model bakıyorum.
    Vestel taze filtre kahve makinesi var öğütücülü. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz acaba alınır mı yoksa bu parayı ona verene kadar şunu alın dediğiniz model var mı ?

• zsinankarabulut Z kullanıcısına yanıt
    Hocam filtre kahve için alınabilir ancak espresso performansı beklemek hata olur. Bütçe kısıtlıysa grundig ksm 4330 veya vestelde espresso var manuel makine onlara bakın derim.

Alelade filtre kahve yapsın uğraşmayayım diyorsanız vestel, homend, karaca vb değirmenli makineler olabilir. Değirmen ayrı makine ayrı alırsanız muhtemelen daha uzun seneler sorunsuz kullanırsınız gibime geliyor. Filtre kahve makineleri çok basit makineler. Bendeki filtre makinesi 25 senelik vardır. Isıtıcı termiğini değiştirdim bir kere, onun haricinde hiçbir sıkıntı yaşamadım. Halen daha sorunsuz çalışıyor.

Ömürlük olsun derseniz de KEF marka yerli üretim sanayi tipi makine var.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Tabiki vesteli seçmemdeki amaç fiyat cazibesi.. Dediğiniz gibi ayrı ayrı olarakta yapılabilir oda aklımda. Manuel çok uğraşmak istemediğim için öğütücülü basit bir ürün düşünüyorum. O zaman vestel homend karaca grundig arçelik beko bu tip ürünler hepsi benze nitelikte gibi geldi. Tabi bu tip ürünlerde arıza yaptığı zaman yedek parça veya muadil parça en çok olanı tercih etmeyi düşünüyorum. değirmenli olarak almak zorunda olsanız hangisine karar verirdiniz acaba?

Hocam o makineleri çok incelemedim ancak muhtemelen hepsi çin üretimidir. Fabrikaları bile aynı olabilir. Varsa çelik değirmenli olması tercih sebebi olabilir. Onun dışında çok fark olacağını sanmıyorum. Sabah kahve içiyorsanız otomatik timerlı makine tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Haziran 2024; 14:38:55 >
    Tamamdır hocam teşekkür ederim geneli bıçaklı

Hocam bkz. Konchero çelik konik öğütücü diyor. Bıçaklı tavsiye etmem.

Hocam çok teşekkür eserim araştırmamı bu yönde devam edeceğim. Yakınsanız ilk kahveniz benden 😄

Afiyetler hocam. Birde böyle bir ilginç makine var ancak değirmen detayını paylaşmamışlar sanırım göremedim. Konik/seramik olabilir belki. Showroomda varsa incelenebilir. Bağımsız değirmen olarakta kullanılabiliniyor sanırım.

Bkz.
    www.karaca.com
    Karaca Coffee Artisan 01 Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi Ve Grinder Karaca
    https://www.karaca.com/urun/karaca-coffee-artisan-01-ogutuculu-filtre-kahve-makinesi-ve-grinder#

Çelik değirmen her zaman daha sağlamdır tabi.

• hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. Bende de philiphs 5500 serisi cihaz var. Yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. Bulaşık deterjanı ile temizlik yaptığınızı belirtmişsiniz.

Hangi markayı, ne boyutta kullandığınızı paylaşabilir misiniz, mümkünse?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Keyifli günler.

• Arkadaşlar merhaba, bu cihazı kullanmıyorken prizden çeksem çok sıkıntı olur mu? Kablo yetmedi ve uzatma kablosu biraz havada kaldı gibi oldu da.

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.