Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.088
Cevap
192
Favori
179.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çok teşekkürler bilgiler için. Ben arıtma kullanıyorum diye kireç çözücüye ihtiyaç yok diye düşünüyordum, filtreyi de ne olur ne olmaz diye tutuyordum. Kireç çözücü gelince descaling yapıp, yeni aldığım filtreyi de 3 ay kullanıp (en azından boşa gitmesin) sonra filtresiz kullanmaya devam edeceğim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Joseph Writer kullanıcısına yanıt
    Arıtma + filtre olması sebebiyle kireç tutmamıştır hiç muhtemelen ancak 3.5 yılın hatrına bir kez temizleyebilirsiniz gibi geldi. Kettle veya demlik kireç tutuyorsa oradan iyi kötü çıkarım yapabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Son paragraftaki açıklamanıza istinaden şöyle bir sorum olacak: su haznesine sadece içme suyu (arıtma yapilandan değil, pet siseden) koyuyorsak filtre kullanmamıza gerek var mıdır? (gereksiz yere yeni filtre masrafı yapmamak adına sormak istedim).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 5 Mart 2025; 16:22:26 >
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Yumuşak bir su ise pek gerek yok hocam. Çaydanlık, kettle veya ütü gibi düşünün. Suyunuz kısa zamanda kireç yapmıyorsa pek gerek yok. Kireçlenirse de kireç temizliği nasıl kettle ve çaydanlıkta yeterli geliyorsa bunlarda da yeterli.

Filtrenin esas amacı içilebilir musluk suyunu bu makinelerde kullanabilmek. Britadan farksız bu filtreler. Suyu reçineyle yumuşatıyor. Zaten dışarıda içtiğiniz kahvelerde de benzer filtre ve musluk suyu kullanılıyor.

Ticari makinelerde kireç temizliği hem çok zahmetli, hemde ek iş gücü maliyeti getiriyor. O sebeple firmalar mecbur filtre kullanıyor. Eğer makine ofis gibi bir yerde günde 10-15 bardak kahveden fazla kahve veriyorsa, filtreli kullanmak mantıklı.

Düz musluk suyu kullanınca kettle demlik vs nasıl 1 haftada kireç tutuyorsa bunlarda da her ne kadar pompa sistemi olsada kısa sürede birikim olma riski var. O sebeple düz musluk suyu kimseye önermiyorum.

Bendeki diğer 3 makinede filtre yeri bile yok. Yıllardır musluk suyu ve limon tuzu ile idare ediyorum. Bir tek philipste filtre var. Onuda bir süredir filtresiz musluk suyu ile kullanıyordum, filtresini daha yeni taktım.

Makinelerin hepsimde ulka/ceme/olab pompa, solenoid vb ortak komponentler kullanılıyor. Dışarıdan farklı, içeriden teknik açıdan hemen hemen aynılar.

TDS metreniz yoksa en ucuzundan bir tds metre edinip suların genel partikül pranları hakkında hızlıca fikir sahibi olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Mart 2025; 16:42:38 >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ayrıntılı ve açıklamalı bir yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

• müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam hafifçe yağlayıp contaya zarar vermeden yerine oturtmanız gerekiyor.

Bkz.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=NYauaJhYRZM

• 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.