< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips ses sistemi açılır açılmaz kapanıyor. (2. sayfa)
-
-
Hocam umarım sorununuzu çoktan çözmüşsünüzdür. Bildiriminizi çok geç gördüm kusura bakmayın. Parça teminini internetten gerçekleştirdim.
-
-
Ben de hâlâ çözemedim, aslında rafa kaldırmıştım 1 yıldır, şimdi siz yazınca yeniden aklıma geldi, ben de şu değiştirdiğiniz 180pn ve resimdeki direnci bir değiştireyim madem, belki işe yarar...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de en az 6 aydır uğraşıyorum, servisler uğraşmak istemiyor, bakıp başından atıyor.
Nette burası ve 1-2 ufak yabancı kaynak dışında da bir şey bulamadım.
82k direnç mevzusu pek kafama yatmadı aslında, yani fabrika çıkışı olması gerekenden farklı bir dirençle göndermezler diye düşünüyorum, üstüne bir de yıllarca bu şekilde kullandık Cihazı.
Şimdi bu 180pn de sorun olduğu da kesin gibi ama nedenini anlamıyoruz, bir videoda bu 180pn’nin yanında bir entegre daha var onun da değişmesi gerektiğinden falan bahsediyor ama anlamıyorum ki bu işlerden, yardıma ihtiyacım var 😞
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de ben özel mesaj gönderemiyorum, hata veriyor. Sepkov’a sen özel msj yazabilir misin, uyarı gitsin belki daha çabuk görür bizi.
Teşekkürler 🙏🏻🙏🏻
Mesaj attım kendisine, umarım takip ediyordur.
Merhabalar hocam.
Bende ilk önce 180pn parçayı değiştirmeyi düşünmüştüm. Forum dışı elektronik mühendisi bir tanıdığım ile durumu tartışmıştım. 180pn parçanın yanmasına sebep olan birşey olmalı demişti. Bendeki resimlerde ne kadar seçilebiliyor bilmiyorum ama o direnç simsiyahtı. Datasheete göre direnci değiştirdim. Ayrıca işinize yararsa tüm ses sisteminin datasheeti var elimde.
Ayrıca evet hala daha ilk günki gibi çalışıyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam direnç 82k ve kaç watt olmalı? 1/4 watt mı olacak, çeşit çeşit var da..
Ben 1/4 kullandım diye hatırlıyorum hocam çok oldu.
-
Teşekkürler, deneyeceğim.
Teşekkürler cevabınız için.
Çok ilginç gerçekten, ben de aynen dediğiniz şekilde 82k 1/4w direnç ve 180pn yi değiştirdim ama sonuç aynı, halen çok ısınıyor 180pn ve 3-5 Sn sonra kapanıyor cihaz.
Acaba bendeki yanma sebebi o direnç değil mi ya da yanlış direnci mi değiştirdik ?
Başka direnç görüyor musunuz 180pnye bağlanan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
optik o ondan sorun olmaz devrede kısa devre olursa cihazı kapatması için sizin tp180nın çıkısını tıkıyan bir şey varki ısınıyor onu bulmak lazım 82k 50 ohma düşmeş ya açık devre olur yada sağlam siz diğer katları sökün sonra ısısına bakın arızalı bölümü öyle bulabilirsiniz.
-
-
Teşekkürler yorumunuz için.
Neyi sökeyim anlayamadım ?
Bulursam paylaşayım, değişik bir dil konuşuyordu, YouTube da denk geldi sanırım, bakacağım akşam sizin için.
Malesef hocam üstüne söyleyebileceğim birşey yok.
-
Tamamdır teşekkür ederim 🙏🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X