Şimdi Ara

PHP,ASP.NET,C++,C# DİLLERİNİ GÖRMEMİŞ ADAMIN BİLGİSAYAR MÜHENDİSİLİĞİ YAZMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevapiçingeldim

hocam şu sıralar python öğrenmeye çalışıyorum ama algoritmadır notasyondur bunları detaylı öğrenebileceğim sağlam bir site var mı bildiğiniz

ingilizce seviyeniz nasıl? eğer o sağlam değilse onu geliştirin. şuan öğreniceğiniz şeylerden çok daha fazla katkı sağlayacaktır.

zaten bölüme gideceğiniz için bence şuan kasmanıza zaten pek gerek yok. önemli olan üniversitede bunları öğrendikten sonra pratiğe geçirmek. bi github hesabınız olsun, oraya yaptığınız uygulamaları falan atın ileride, hatta başka projelere katkıda bulunun.
  • Kocaeli bilgisayarı bıraktım arkadaşa sonuna kadar hak veriyorum. Ot gibi bilgisayar mühendisi ne yapar bilmeden gitmek saçmalık. 1 yılım gitti. Stresi bol bir iş. Birkaç bilmez anlamazın oh masabaşı kiri pası cartu curtu yok diye ayağa düşürüp kolaylaştırdığı bu meslek stres faktörü eklenince zor meslekler grubuna rahatça girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diller sadece kullandığınız araç gençler sakin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lysyegireneleman

diller sadece kullandığınız araç gençler sakin olun.

Aynen çoğu kişi dil olayını yanlış anlıyor. İyi bi bilgisayar mühendisi çok kısa sürede yeni bi dile adapte olabilir. Tabi tamamen apayrı dilleri katmıyorum. Ama onları da öğrenmesi zor olmaz, mühendislik yaklaşımını bildiğinden.
  • Lord Nibbler kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bilkentte hazırlık okuyacağım o yüzden bu sene gelişecek olarak bakıyorum derslerle beraber ingilizceye başlamayı planlıyorum öneriler için sağ olun ilerde ggj gibi etkinliklere katılmam yararlı olur mu peki?
  • quote:

hocam zaten bilkentte hazırlık okuyacağım o yüzden bu sene gelişecek olarak bakıyorum derslerle beraber ingilizceye başlamayı planlıyorum öneriler için sağ olun ilerde ggj gibi etkinliklere katılmam yararlı olur mu peki?

Bence en azından sıkıntısız kitapl okuyabilir duruma gelene kadar pek kasmayın dediğim gibi. İngilizce kaynaklar derya deniz, Türkçe kaynaklar bi o kadar kısıtlı. Zaten ünide öğreniceksiniz. Ondan başka alanlarda geliştirin kendinizi. GGJ hakkında yorum yapmam doğru olmaz açıkçası hiç katılmadım.
    hocam programlama dili yazılarının okuyunca anlıyorum ancak algoritma ile ilgili yazılar sıkıntılı oluyo(kelime eksiğimden olabilir) proglamaya devam etmeli miyim yoksa ingilizceye mi başlamalıyım
  • Özellikle sakarya bilgisayarsa işiniz yaş..
  • Benim bu konular hakkında az çok bilgim var fakat az çok olan bilgimi her yerde kullanıp zuckerbergmiş gibi takılanlardan değilim.Fakat İTÜ , ODTÜ , Boğaziçine bunlardan anlamayıp gidenleri yadırgamamak lazım.O adam buralara girmek için yapması gerekeni yapıp ders çalışmış bunlarla uğraşmak yerine (Ha bir de 2 yıllık web tasarımımı mı ne okuyup çıksınlar o adamlar kapışırız her türlü modunda olanlar var ).Zaten oraya girdikten sonra lisede bunlarla uğraşan yukarıda bahsettiğim tipleri katlayacaklar.Bunlarla alakası olmadan bu bölüme girip başarılı olmuş tanıdıklarım da var yani. Konular dağılmış benim yazdığımın da konuyla pek alakası yok ama yazmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 16 Temmuz 2015; 15:49:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Nibbler

quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

steve jobs olmak için bil.müh. olmanıza gerek yok. adam çalıştırmasını bilin, manipüle ve ikna yetenekleri kasın.

Woz'un bu konuda söyleidkleri vardı zaten, ilk apple bilgisayarda Steve Jobs'ın hiç bi katkısı yokmuş. Üretim olarak tabi. Ama Woz şunu da söylüyor eğer Jobs olmasa o bu yaptıklarından para kazanmayı bile düşünmezmiş.

3 tip vardır. üreten, tüketen, pazarlayan. jobs çok iyi bir pazarlamacıydı. ne satıyoruz biz demiyordu neden bunu yapıyoruz diyordu. insanlara hayal satıyordu. bu yüzden başarılı oldu. bunun hakkında hatta TEDxtalk vardı ama bulamadım

• quote:

hocam programlama dili yazılarının okuyunca anlıyorum ancak algoritma ile ilgili yazılar sıkıntılı oluyo(kelime eksiğimden olabilir) proglamaya devam etmeli miyim yoksa ingilizceye mi başlamalıyım

bence ingilizcenizi geliştirin + bilgisayarla mühendisliğiyle alakasız başka bi alanda kendini geliştir. geri kalırım diye korkma. üniversiteye kadar kodlamayla alakası olmayan bi abim şuan amerikada gayet dolgun bi maaşı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nibbler -- 16 Temmuz 2015; 17:07:38 >
    hocam bilgisayar mühendisliği ile alakasız başka bir alana örnek verir misiniz kültürel veya sportif mi yoksa bir ilgi alanı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B5F3F6CC6 -- 16 Temmuz 2015; 17:15:29 >
  • quote:

hocam bilgisayar mühendisliği ile alakasız başka bir alana örnek verir misiniz kültürel veya sportif mi yoksa bir ilgi alanı mı?

yani herhangi bi alan yaparken zevk alıcağınız ve size bişeyler katıcak. atıyorum sinema olabilir. ama tabi gidipte ucuz hollywood aksiyonları izlemeyin. "sanat" olarak bakın olaya. yada mesela düzenli spora alışın. ya da cidden ilgi alanınızsa bilimsel/teknolojik bişeyle ilgilenin. sonuçta zaten bilgisayar mühendisliğiyle ilgili olan şeyleri okulda seve seve öğreneceksiniz. bi de şu var yanlış bi bilinç kazanırsanız bunu ileride mesleki anlamda düzelmteniz de zor olabilir. ego zor düzeltilen bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Kocaeli bilgisayarı bıraktım arkadaşa sonuna kadar hak veriyorum. Ot gibi bilgisayar mühendisi ne yapar bilmeden gitmek saçmalık. 1 yılım gitti. Stresi bol bir iş. Birkaç bilmez anlamazın oh masabaşı kiri pası cartu curtu yok diye ayağa düşürüp kolaylaştırdığı bu meslek stres faktörü eklenince zor meslekler grubuna rahatça girer.

Hocam PHP biliyorum şu an az çok programlama mantığına aşinayım yani. Kocaeli de bi halt ogrettikleri yok diyorlar siz gidip gördünüz sonuçta gerçekten oyle mi?

Peki sağ olun yardımcı olduğunuz için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrencinin bunları nasıl öğrenmesini bekliyosunuz ki. adam php bilmem neye vakit harcasa odtü boğaziçi kazanamıcak. buraları kazansa dillere çalışamıcak. herkez için degil bu dedigim ama %1 bile çok başarabilcek kişi sayısı için.
    Okullarda ders olarak desteklenmeli sadece meslek liselerinde verilmesi yanlış meslek lisesindeki adam bilgisayar kullanıyorda fen lisesindeki kullanmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vicdan Azabı

quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Kocaeli bilgisayarı bıraktım arkadaşa sonuna kadar hak veriyorum. Ot gibi bilgisayar mühendisi ne yapar bilmeden gitmek saçmalık. 1 yılım gitti. Stresi bol bir iş. Birkaç bilmez anlamazın oh masabaşı kiri pası cartu curtu yok diye ayağa düşürüp kolaylaştırdığı bu meslek stres faktörü eklenince zor meslekler grubuna rahatça girer.

Hocam PHP biliyorum şu an az çok programlama mantığına aşinayım yani. Kocaeli de bi halt ogrettikleri yok diyorlar siz gidip gördünüz sonuçta gerçekten oyle mi?

Bir yerde kocaeli için güzel bir yazı okdum şöyle ki "Kocaeli yönetici yetiştir(e)mez, ara eleman yetiştirir." bu sözden hareketle ara elemanın sahip olması gereken bilgiler iyi-kötü verilir. Gerisi çabana bakar.

• PHP, HTML, CSS biliyorum. İngilizce biliyorum. ODTÜ Bilgisayar yazdım problem?

• O başlıkta saydıklarının hepsinde ilerlese ne olacak? Hadi ilerliyor diyelim, derslere ne zaman zaman ayıracak?

"Programlama dili öğrenmek" mevzusu da tartışmaya açık bir şey zaten. TheNewBoston gibi sitelerden birkaç video izleyip, değişken tanımlamayı, mantıksal ve aritmetik işlem yaptırmayı, konsola mesaj yazdırmayı, sınıf tanımlayıp ondan nesneler türetmeyi, döngü kurmayı vb. öğrenenler "Ben bu dili biliyorum" diyor.

Gerek yok bu kadar dille uğraşmaya. Bir programlama dilini iyi düzeyde (yukarıda saydığım temel olayların daha da ilerisinde) öğrenirseniz diğerlerinde de kolay ilerlersiniz. Bu C olabilir, hatta nesneye yönelik programlama konseptini de kapmak için C++ olabilir, Java olabilir, C# olabilir. (Java ve C# ile GUI da yaratabilirsiniz.) Python, Ruby gibi diller daha kolay söz dizimine (sentaksa) sahip, belki bunlardan birini seçebilirsiniz. Javascript'i de Web programlama için bir yandan bilmeniz iyi olur.

Bunlardan önce algoritma nedir, ne değildir, onu öğrenmeniz lazım. Pseudocode okumaya alışmanız lazım.

Sonra Web programlama da, mobil uygulama geliştirme de yapılır. Mobil uygulama geliştirmek, geliştirme ortamlarının sunduğu olanaklar ile kolay zaten. Görsel öğeleri sürükleyip bırakıyorsunuz, kod kısmı arkaplanda.

Ekleme: Bunları öğrenip, ilerlemek büyük marifet değil. Hiçbir şey bilmeyip, üniversitede sıfırdan başlasanız da uzun denilemeyecek bir sürede (sizin de dışarıdan pratik yapmanız şartıyla, yani sadece derse bağlı kalmamak şartıyla) konsepti kaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2015; 15:34:58 >

• Off geldi yine profesor.

Tm'ciyim iktisat yazdim ama zamaninda bizde C# ogrenmeye calistik ne var bunda ulan sanki dunyanin en karmasik isini yapiyorsunuz ya gayette zevkli bir is.

Kaldi ki para kazanma amaci gutmedigimden ara sira pythonla ilgili okumak hosumada gider yani.

Sanki dunyanin en zor isiymis gibi bi havalara girip bildigi ismini bildigi tum dilleri basliga yazmis Allah billi sadece hello world

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.