Selamlar. Bir sigortacı sitesi yapıyorum. Sİtede online kasko teklif formları hazırladım ama formalar da boş alan kalınca hata vermesi gerekiyor. Birtürlü yapamadım. Kodları aşağıda verdim. Mesela arac marka kısmı boş kaldığında hata vermesi lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
<script language="javascript"> function validate() {
if ($aracmarka.value == "") { alert("Lütfen Ad ve Soyad bölümünü doldurun !") document.form.aracmarka.select(); document.form.aracmarka.focus(); return false; }
if (document.form.evtel.value == "") { alert("Lütfen Ev Telefonu bölümünü doldurun !") document.form.evtel.select(); document.form.evtel.focus(); return false; }
validasyon'u javascriptle yapmışsın ama elementleri tam olarak yakalamamışsın.
if ($aracmarka.value == "") { alert("Lütfen Ad ve Soyad bölümünü doldurun !") document.form.aracmarka.select(); document.form.aracmarka.focus(); return false; } burada en baştaki $aracmarka javascript için hiçbirşey ifade etmez. ya var aracmarka = document.getElementById('aracmarka'); şeklinde ne olduğunu belirlemelisin ya da değişken belirlemeden $aracmarka yerine document.getElementById('aracmarka') olarak kontrol etmelisin. Zaten tüm form elementlerine bir id vermişsin. İlkel de olsa böyle kontrol edebilirsin. Ama kesinlikle php'de de alan kontrolü yapmalısın çünkü javascript validasyonunu atlatmak fazlasıyla kolay bir olay. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
bunu en kolay şekilde nasıl yapabilirim ? KOdları düzelterek yardımcı olurmusun rica etsem. Şİmdiden teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme