Bu alanlarda uzmanlaşmış veya kendini yeterli gören arkadaşlardan geleceğe yönelik olarak öneri almam mümkün mü?
php veya asp.net tercih senin... seç birini ve davam et , bu tartışmadan bir sonuç bekleme neden mi ? bu tartışma hiç bitmedi ki :) en iyisi mi jsp'ye geç değişiklik olur :)
Teşekkürler @peacefire. Bir deneme daha yapalım belki son noktayı koyan bir programcı olur. :) Aslında yarın, bu platformlarda baya yetkin birisine açacağım bu konuyu, şimdi bir kamuoyu yoklaması yapıyoruz. :)
Bunlardan Birini Secen, Kendine Programci Demesin Bence. Cunki Kar$ila$tirilacak $eyler Degil.
@sehlor; "Demek istediğim:" tarzından bir mesaj daha açıklayıcı olacaktır herhalde?
Demek Istedigim $u: Ben Platform bagimsizligini Severim ve php e hakimimdir PHP kullanirim.
Ama Ben Windows Kullanicisina Hitap Etmek Istiyorum Ve Tam Kontrol Istiyorum ASP.NET kullanirim.
Bunlar ORNEK.
ASP.NET ile Yapabildiklerini PHP ile Yapamazmisin ? YAPARSIN. PHP ile Yapabildiklerini ASP.NET ile Yapamazmisin ? YAPARSIN.
Dedigim Gibi Bunun Bi Cevabi Yok, Ben iki Platformdada Cali$tim Yerine Gore.
Ana Du$unce: Ikisinden Biri Secilemez, Tamamen Goreceli Bi Kavramdir.
Evet, sonunda senden de bir cevap almış olduk. :) Tekrar teşekkürler.
coldfusion
adobe den iyisi yok
ama en yaygını php olduğu için bunu tercih etmelisin...
internette ne ararsan bulabirsin php ile ilgili...bir çok hazır site script hepsi var...
faceook bile php artık sen düşün :)
klasik asp yada php ile siteler yaptım. asp.net e gerek duymadım.
.Net platformunu web programlama için kullanmak çokta gerekli değil bence, ama sehlorun söylediği doğru, platforma göre programlama yapmak lazım. Linux servera gidipte asp kodlayacak değiliz...
quote:
Orjinalden alıntı: takeru
klasik asp yada php ile siteler yaptım. asp.net e gerek duymadım.
.Net platformunu web programlama için kullanmak çokta gerekli değil bence, ama sehlorun söylediği doğru, platforma göre programlama yapmak lazım. Linux servera gidipte asp kodlayacak değiliz...
bence .net çok kolaylık sağlıyor asp'ye göre, alışmaklada ilgili olabilir belki ama .net'in avantajlarınıda görmezden gelmemek lazım.
@peacefire arkadaşım sana katılıyorum .net teknolojisi geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. ben asp.net kullanıyorum ve bunun da asp ve php oranla daha hızlı çalışmaalar gerçekleştirebiliyorum.
ör: php vveya asp ile bir üyelik sisteminin grafik kısmını ve kod kısmını güvenliğini 1 saatte hazırlarken, asp.nette sadece 5dk da hepsi tamamlanıyor
artık bu cvptan sonra hangisini seçeceğine karar vemişsindir umarım
ne üzerine olduğuna bağlı ben php biliyorum bana kolaylık sağlıyor asp.net hakkında bilgi sahibi değilim :)
sonuç olarak aynı algoritmada yazma mecburiyetindesiniz bir programı ister asp olsun ister php
asp.net in avantajı kaliteli bir editöre sahip olması. ayrıca bileşen desteği gün geçtikçe artıyor. bununla beraber vb.net ile xml kanalıyla iletişim kurabilmesi vb.net kullananları doğrudan asp.net e çekiyor. fakat evvelden beri basic diline alışmış birinin c dillerinden birine geçmek istemesi düşük olasılıktadır zaten genelde asp ye geçiyorlardı web aşamasında.
php ye gelirsek destek açısından asp önde olsada yazım stili bakımından php çok daha basit ve kullanışlı öte yandan apache gibi iis'in her versiyonuna toz yutturan bir http server ile çalışmak en büyük artısı ayrıca farklı işletim sistemlerinde rahatça destek bulabildiğiniz bu dil açık kaynak kodu yazılımların gözdesi (bzk: joomla,wordpress,phpbb) ülkemizde sadece joomla bilerek para kazanabilen insanların varlığını düşününce php bilmenin sizi bunun 1 adım ötesine taşıyıcağı ise gerçek
özetle php benim açımdan daha gerekli ve kullanışlı gibi duruyor
Programcının tercihi.ikisinde de aynı projeler yapılabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme