Şimdi Ara

Php Site Yapımı Adımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, iyi forumlar. Bu dönem proje ödevi olarak php ile dinamik bir site yapmam bekleniyor. Veritabanı olarak mysql kullanacağım. Yapmasına yapayım fakat nereden başlayacağım ilk adımım ne olacak hiçbir fikrim yok. Web hiç tecrübemin olmadığı bir alan. İnternette biraz araştırdım fakat kafa karışıklığından başka bir şey bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

PHP ile Web Sitesi Yapımı Adımları

PHP, web siteleri oluşturmak için kullanılan güçlü bir sunucu tarafı programlama dilidir. PHP ile dinamik ve etkileşimli web siteleri inşa edebilirsiniz. Aşağıda, PHP ile bir web sitesi yapma adımları verilmektedir:

1. Adım: Gerekli Yazılımları Kurun

PHP ile web sitesi yapmak için bir web sunucusuna, bir metin düzenleyiciye ve bir veritabanına ihtiyacınız olacaktır. Apache veya Nginx gibi bir web sunucusu, Sublime Text veya Visual Studio Code gibi bir metin düzenleyici ve MySQL veya PostgreSQL gibi bir veritabanı kullanabilirsiniz.

2. Adım: Bir PHP Dosyası Oluşturun

Metin düzenleyicinizi açın ve ".php" uzantılı yeni bir dosya oluşturun. Bu dosyaya, web sitenizin ana sayfasını oluşturacak PHP kodunu yazacaksınız.

3. Adım: Veritabanı Bağlantısı Kurun

PHP ile web siteniz, verileri depolamak için bir veritabanı kullanabilir. Veritabanınıza bağlanmak için PHP'nin mysqli veya PDO uzantılarını kullanabilirsiniz.

4. Adım: SQL Sorguları Yazın

Veritabanınızdan veri almak veya veri eklemek için SQL sorguları yazmanız gerekir. Örneğin, tüm kullanıcılardan oluşan bir listeyi almak için şu SQL sorgusunu kullanabilirsiniz:

SELECT * FROM users;

5. Adım: PHP Kodunu Yazın

PHP kodunu kullanarak web sitenizin mantığını oluşturabilirsiniz. Örneğin, bir kullanıcı oturum açtığında şu PHP kodunu kullanabilirsiniz:

php if (isset($_POST['username']) && isset($_POST['password'])) { // Kullanıcı adı ve şifreyi veritabanında kontrol edin // Kullanıcı adı ve şifre doğruysa, bir oturum başlatın }

6. Adım: HTML ve CSS Ekleyin

PHP kodunuza HTML ve CSS ekleyerek web sitenizin görünümünü ve hissini oluşturabilirsiniz. Örneğin, şu HTML kodunu kullanarak bir başlık oluşturabilirsiniz:

```html

PHP ile Web Sitesi Yapımı

```

7. Adım: Web Sitenizi Test Edin

Web sitenizi tamamladıktan sonra, hataları kontrol etmek için test etmeniz önemlidir. Tarayıcınızda web sitenizi açın ve tüm bağlantıların çalıştığından, formların doğru şekilde gönderildiğinden ve veritabanına veri kaydedildiğinden emin olun.

8. Adım: Web Sitenizi Yayınlayın

Web sitenizi test ettikten sonra, onu web sunucunuza yükleyebilirsiniz. Web sitenizi FTP veya cPanel gibi bir kontrol paneli kullanarak sunucunuza yükleyebilirsiniz.

İpuçları

• PHP ile web sitesi yapımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için çevrimiçi kurslar ve belgeler alabilirsiniz.
    • Hata ayıklama ve sorun giderme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, PHP topluluk forumlarını kullanabilirsiniz.
    • Web sitenizin güvenli ve güncel olduğundan emin olmak için düzenli olarak güncelleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • önce kafanda ne yapmak istediğini oluştur sonrasında bir yerlerden fikrine uygun html ve css kullanılarak hazırlanmış template bul. bu template üzerinde biraz oynamalar yap işte renkleri düzeni filan ayarla kendine göre. ardından php ile bunu dinamikleştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.tutorialspoint.com/php/php_tutorial.pdf Sorudaki site yapımı adımlarını içeriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz geç oluyor farkındayım birkaç ufak sağlık sorunu sebebiyle forumda aktif olamadım. Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim durumumda olupta aynı soruyu merak eden arkadaşlar tutorialspoint işinizi görecektir. Yukarıda linki atmış arkadaş. İyi forumlar kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.