Şimdi Ara

Php veya Html Sayfa Çağırma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

html ve css ile bir website oluşturuyorum, php hakkında pek bilgim olmadığından birşey danışmak istedim. Yaptığım sitede bir 'Sipariş Takip' bölümü olacak ve kodunu giren kişi siparişinin ne durumda olduğunu görecek. Çok kapsamlı sistem gerektiren birşeye ihtiyacım yok, sadece php ile yazılmış bir sayfa gerekli sanırım.

Benim aklıma şöyle bişey geldi ve sipariş sayfasını öyle oluşturmak istiyorum;
    Örneğin kullanıcıya bir kod veriyorum takip etmesi için ve bu kod 21651482 tarzında bir kod. Aynı zamanda kendi düzenlediğim 21651482.html isimli sayfayı Ftp'ye yüklüyorum. Kullanıcı, ta kip numarası boşluğuna numarayı (21651482) girsin ve 'Takip Et' butonuna tıkladığında, 21651482.html sayfası açılsın. Onlarca sayfa olacak ama her kullanıcı kendine ait sayfayı çağırsın.

Böyle birşey yazmamız mümkünmüdür, desteğinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

"ana sayfayı açayım, karşıma gelen textbox'a sipariş no yazayım, ve sonra karşıma server'dan siparişno.html sayfası çıksın" için php'ye gerek yok. html+css+javascript ile olur bu.
    fakat...
    "kullanıcı login olsun, ve sadece kendine ait sipariş no'yu görebilsin başkasının numarısını girse bile göremesin, login olmayanlar hiçbir şey göremesin (doğru sipariş no girse bile)" dersen işler büyür, serverside kod (php gibi) lazım.

"karşıma gelen textbox'a sipariş no yazayım, ve sonra karşıma server'dan siparişno.html sayfası çıksın" aynen dostum tam olarak istediğim bu. Html,css,js ile olması benim için daha iyi ama Js bilgimde olmadıgından çözemedim bi türlü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tamam, akşama doğru birşeyler yazıp gönderirim. sipariş no tam olarak nasıl olacak? sadece rakamlar, ve hep 8 basamak olacak diyelim mi?

Nasıl istersen dostum farketmez. Sadece rakam ve 8 haneli sayılar olması benim içinde makbul olur. Mesajını bekliyorum sabırsızlıkla, şimdiden çok sağol.
  • Her bir sipariş için yeni bir sayfa mı oluşturacaksınız.? Veritabanı kullanmanız mantıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

<!DOCTYPE html> 
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <body>
    <form>
    <p>Siparis no. <input type="text" maxlength="8" size="8" name="sipno">
    <button type="button" onclick="sipgetir()">tamam</button><p/>
    </p>
    </form>

<script>
    function sipgetir()
    {
    var sipno = document.getElementsByName("sipno")[0].value;
    if (isNaN(sipno) || sipno.length < 8) {
    alert("Gecerli bir siparis no giriniz.");
    return;
    }
    window.location.assign('/siparisler/'+sipno+'.html');
    }
    </script>
    </body>
    </html>

Eline sağlık dostum çok sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: oshn

Her bir sipariş için yeni bir sayfa mı oluşturacaksınız.? Veritabanı kullanmanız mantıklı olur.

Evet farklı sayfalar oluşturmak istiyorum

• MRS.DH kullanıcısına yanıt
    Benimi bir fikirdi. Tabi kullanıcı sizsiniz uygun olanı size göre bu demekki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Word'de Sayfa Numaralandırma !
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

olmayan bir sipariş no girildiğinde web server 404 sayfa bulunamadı gösterir. sen o sayfayı değiştirebilirsin "yanlış sipariş girdiniz. geri dönmek için tıklayın..." gibi bir şeyle.

Aynen onları hallederim ben, önemli olan buydu onuda hallettik sayende. Tekrar çok sağol eline sağlık.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam buna girdiğim her 8 haneli kod yönlendiriyo, tek bir kodu yönlendiremezmiyiz? yada benmi eksik bişey yaptım :)
    Atladım sanırım o kısmı. Loginsiz olma ihtimali yokmu ? Mesela kargo takip sistemleri, herkes kendi kodu ile girip takip ediyolar, onun gibi düşünüyorum
    Aslında istediğim sistem tam olarak bu, pek önemli bi iş değil insanlar sadece kaç gün kaldığını görecek. Senin verdiğin kodları kurcaladım biraz ama çözemedim hala, 8 haneli yazdığı her kod giriş yapıyo :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.