Şimdi Ara

Piano almalimiyim? Çıkmazlardayım.. Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle saygılar.. Ben 23 yaşında yazılım işiyle uğraşan asosyal bir canlıyım. Cocukluklugumdan beri piano hastasi olmama rahmen ne yazikki ogrenebilecegim imkanlar elimde yoktu.Simdi büyüdük ve paramizi kazanacak duruma geldik. 1700 lira gibi bir butcem var. Elektronik Piano almayi aşırı derecede istiyorum. Bakin ay sonu gelicek gitcem butun parayi oraya yatircam isin kötüsü calabilsem sorun yok ama calamiyorum. Oyle kosede beklicek olmasi sorun.Yani onu yapan ustaya ayip olur. Sizden ricam pianodan anlayan arkadaslar şu sorularimi cevaplamaniz.

Nota bilgisi ve hoca olmadan bilgisayara indirdigim piano smilatoru yardimiyla bazi parcalarin midi dosyasini indirerek pianoyu ogrenme imkanim varmi? Bu sekilde Bir canon c yada lilium calabilirmiyim? Yani tuslar yukardan kayicak ben tekrar edicem..

Bir diger diyecegim ise eger yok oyle ogrenemessin diyosaniz beni bu isten vazgecircek bir kac kelime soylemenizi istiyorum. Yarin bir gun ulan niye almadim dersem mantikli bir açıklamasi olsun.

Piano dinlerken kendinden gecen bir insanım tek istegim bir kac guzel parca öğrenip belli zamanlarda ruhu bedenden ayırmak :D Professionel olma gibi bir hedefim yok

Not: Ogretmen tutamam imkan bu kadar...O degerli yorumlar icin Simdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysmero -- 7 Aralık 2013; 5:07:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu guncell

• Piano çalmak isterdim,ayrıca senin gibi piano hastasıyım.Gitar çalmak için dersler var net'te piano içinde mutlaka vardır,eğer almayı düşünüyorsan biraz araştır daha sonra al.
    Sanırım ülkemizde piyanoyu sevenler az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironim -- 7 Aralık 2013; 19:27:01 >
  • Bu kadar istediğiniz şey keainlikle alınmalı. Ben gitaristim fakat bazen hiç irşey çalmayıp sadece bir nota basıyorum ve sustain dinliyorum. O bile rahatlatıyor. Ve azimliyseniz her şekilde öğrenirsiniz bence.

• Sagolun yorumlar icin tek korkum forumda gezinen konularda bu sekilde ogrenilmeyecegini soyleyen kisiler. Tabi dediginiz gibi tuslara bile basmak ayri bir keyif ama benim icin sadece tusa basmak ne yazik ki bu aralar fazla lukse kacar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysmero -- 8 Aralık 2013; 0:41:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysmero

Sagolun yorumlar icin tek korkum forumda gezinen konularda bu sekilde ogrenilmeyecegini soyleyen kisiler. Tabi dediginiz gibi tuslara bile basmak ayri bir keyif ama benim icin sadece tusa basmak ne yazik ki bu aralar fazla lukse kacar

Evet öyle fakat (örnek veriyorum) elinize alıp sevebikeceğiniz bir bebek var. Evet karşıdan bakması çok zevkli. Eline alıp sevebilirsin ama zarar vereceğinden korkuyosun. Eline alıp ona dokunmadan onu koklamadan öpmeden asıl zevki alamazsın. O yüzden o tuşlara basıp o titreşimi hissetmeden bence asıl zevki alamazsınız.

• ProfildEki son piyano konusuna bak gaza gelip alacaksin bende basta hic bisey bilmiyordum artik avm lerde çalıyorum

• Synthesizer al bence daha farklı müzik türlerinede yönelebilirsin daha cok ses secenegi bulursun

• Eğer daha önce başka bir enstrumanla ciddi ugraşmışsan,kısa sürede kavrayabilirsin.

Kendimden örnek vereyim,ben profesyonel gitar calan biri olarak Castle in the sky themeyi dinledikten sonra dedim ki ben bunu çalıcam,bir piyano aldım ve inan piyano hakkında hicbir bilgim olmadan 2-3 hafta sonra minimum hatayla çalabildim.Ondan sonra gerisi geldi zaten.1 yıl sonra profesyonel olmasamda çoğu besteyi çalabilecek hale geldim.

Esin kaynagım olan beste bu.

İnternetten bakarak profesyonele gitmemek kaydıyla öğrenilemeyecek birşey değil inan,eğer gercekten calmak ve piyanoyu hissetmek istiyorsan parmakların seni götürür.

• Orta halli bir org almanı öneririm. Hem fazla para vermemiş olursun hemde çalamazsan fazla zararın olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.